Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
krema ,skini zastitne kapice sa brisaca i onda odvi safove(svaki brisac ispod kapice ima po jedan sraf tj maticu)i onda skini plastiku ispod brisaca(iz dva dela,pazi na zabicekada budes cupao) i sve ces lepo videti
a da ti jos jednom naglasim da to nije voda od kondeza klime nego ti je voda koja se sliva od kise ili pranja sa soferke na to mesto gde sam ti lepo napisao
i jos jednom,to ti se verovatno javilo posle neke velike kise jer ti je odvod vode verovatno zapusen ili pak nije mogao da odvodi vodu ispod kola nego je kroz rupu gde se stavlja polen filter prolazila u auto ispod suvozacevih nogu
i nemoj ko max,dovoljan nam jedan max,samo kada se setim koliko mi je trebalo da iscitam 90 strana ,mogu zamisliti kako je sada nekom koji mora da cita 125 a nigde nikakvog reda
p.s.
mogli bi malo da se administratori ukljuce i brisu gluposti,da ne moramo mi izmedju sebe da se prepiremo i odredjujemo pravila
Ljudi ne dirajte mi max-a. Covek redovno ucestvuje na forumu i obavestava o resenju svakog problema. To sto pise postove kako vec pise meni ne smeta i ne vidim zasto bi drugima smetalo. Bolje i to nego da se pojavi samo kada mu nesto treba. Ima ljudi koji iznesu svoj problem, cuju misljenja drugih i nikada se ne vrate da napisu kako su ga resili.
P.S. Ljudi sad sam obratio paznju, pa ja sam na CannonBall forumu clan od 2006....he he
Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!
E moj hope ne citas pazljivo forum. Nisam ja imao problem sa vodom u kabini vec ...
Ja sam samo pitao gde klima izbacuje vodu (kondenzat).
Znaci ako je na tom mestu sto si opisao onda je OK, reseno je sve. Ja sam mislio da je negde dole dosta nize, jer mi je nelogicno da na visoj poziciji izbacuje kondenzat.
ja se izvinjavam jer sam se prebacio ,sada sam pogledao i video da je max postavio to pitanje za vodu na suvozacevoj patosnici,tako da max evo odgovora samo za tebe
Originally posted by hope
ja se izvinjavam jer sam se prebacio ,sada sam pogledao i video da je max postavio to pitanje za vodu na suvozacevoj patosnici,tako da max evo odgovora samo za tebe
hvala hope.. sredice se to sutra... za sad sija ko jelka i namestio sam prozor...jeeej... sad sam ako neko bude hteo da kupuje kozu za menjac nek se javi kosta mislim oko pet evara neki evro gore dole zavisi od ponude, ja cu uskoro naruciti, ceka se oko 2-3 nedelje da stigne..
hvala savke, vidi se taj staz u iskustvima i odgovorima na forumu...
a iskreno trenutno ne radim tako da cim ustanem sam na forumu heheh..
E Max nisam mislio da imaš preveliki broj postova, već se vidi da prolaziš kroz agoniju a siguran sam da su to samo sitnice koje ne treba da te toliko nerviraju i koje lako možeš sam da rešiš. Inače meni si na svaki post odgovorio odmah i na tome hvala. Inace da nas sve opustim evo sta se meni desilo kada sam bio na ivici nervnog sloma. Kupim ja auto , sve ok i 7 dan krenem da uradim miler za svaki slučaj. Upalim kola, posle 30 sec upali se crveni signal i nacrtan akumulator i ugase se kola. Ja ponovo ono isto. Ja poludim reče e crko mi akumulator (naravno otvaram haubu ne gledam u PK kais vće skidam akumulator da kupim novi-kreten). Krenem da tražim po gradu akumulator i srećom ne mogu da ga nađem do 760 AH. Sutra ujutru kažem a što ne bi proverio akumulator i komšija donese merač i kaže da je Acu kao nov. Ja pogledam levo kad ono nigde PK kaisa...ja poludim i pomislim kako su mi uvalili auto i prevarili na servisu jer čim je pukao PK nije rađen ni veliki. Pogledam po bloku kad ono neke bele dlake...I kao u filmu žena me zove dok se ja tresem do ludila i kaže " e vidi macu(imamo male mače) fali joj pola uveta". Kreten je ušao kod točka i kad sam upalio dohvatilo je uvo u deo noge i zbacilo PK koji se sav nagužvao i deo zavukao ispo deklija za zupčasti. Ja još u većj agoniji jer mislim ko zna možda je prezupčio. Srećom i uz par sedih sve je bilo u redu sa zupčastim zamenjen PK a mače koje se oporavilo kada upalim kola je brže od Brzog Gonzalesa.
P.S. Na preporuku Savketa je delim svoje iskustvo . Dakle pre nego uđete u kola laganim udarcima mekim predmetom pređite preko oba prednja blatobrana da živuljke poiskaču
e ovako dragi narode...,molim Vas da me iskreno posavjetujete o sledećem,jer ja nemam nikakvog iskustva niti znanja što se automobila tiče!
naime,radi se o renou laguni 2 karavan,1.9 Dci,2007.god. uvoz iz Italije,plaćene dadžbine i PDV,prešla oko 135.000 km,cijena oko 7.700 €.
interesuje me sledeće: kakav je to automobil, da li ima neko neko iskustvo s njim, da li je ovo realna cijena,da li se isplati kupiti je ako na dijagnostici pokaže da je OK,ima solidan nivo opreme(koliko se ja ,skromno,razumijem)...itd.
mislim da je za to godiste cena veoma povoljna... gle ovako auto je prelep... udoban je.. ide superiska..ne trosi mnogo..ubijaju ga sitnice i ako te to ne nervira onda je to auto za tebe.. tipa start dugme, sijalicice, prozori, senzori za pritisak u gumama... ne postoji auto koji se ne kvari, da je tako ne bi zakazivali kod majstora jos malo pa ned dana unapred nego bi molili da dodjes heheh..sto se tice motora i toga ja sa dizelima nemam iskustvo, to ce ti ostali drugari dati savet..
Vidi ovako hugo, svi smo mi pre nego sto smo postavili neko pitanje procitali sve stranice ovog foruma, pise u njima sve sto ti je potrebno da od krs lagune napravis izlozbeni primerak, pa ajd navali...
Maxi-listao sam stranice unazad i svaki treci tvoj post je vezan za sijalice, malo lakse, a sto se pitanja tice slobodno postavljaj, zato smo tu...i kao sto ti rekoh na jednoj od prethodnih stranica opusti se i uzivaj malo...
Sto se tice vode ispred sedista, ne treba skidati brisace vec samo plastiku ispred njih i ocistiti lisce i djubre koje se nahvatalo, a voda koja se tu skuplja treba da otice ispod prdnjih blatobrana, provereno, imao problem i resio ga na taj nacin.
It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!
dobro je nisam jedini... sutra cu to da sredim... mislis onu plastiku gde imaju 2 rupice za vodu, ne sumnjam da se nije nakupilo svega i svacega jer auto je konstantno pod lipom...
hvala ti.. sutra sredim pa posle neke kise javljam heheh..
voleo bi ja da mogu da uzivam to mi i cale kaze.. al ja nisam princip, sedi i vozi pa kad stane gledaj kud ces i sta ces.. ja volim da sve radi.. ako sijalice ima, hocu da svetli, ako start dugme treba se pipne, hocu da se pipne.. mozda sam smarac, izvini, ali bolje pa pitam, raspitam dobro, da ne bude igracka placka heheh
Comment