RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • debeli73
    CBC Član
    • 16.05.2010
    • 75
    • Kragujevac

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by vlaves2000
    pozdrav, skidao sam onu plastiku oko menjaca i rucne da zamenim sijalicu od upaljaca e sad kada sam je skinuo primetio sam raspojenu jednu dzeksnu kod rucne dali neko zna od cega je dali je mozda iskljucena elektro rucnaposto moj auto kada je ugasen i izbacen iz brzine mogu da ga guram a koliko sam shvatio kada je elektro rucna ukljucena auto ne bi trebalo da moze da se pomera
    U pravi su elektroručna ili kako ja to zovem automatska ručna pri gašenju auta uključuje ručnu i nema pomeranja. Tako da ti onda ona ne radi ako možeš da pomeraš ugašeno vozilo. Možeš da probaš kada je vozilo upaljeno da je povlačiš da vidiš da li će se tada uključiti pa tako da ustanoviš da je možda problem samo pri gašenju.

Comment

• gogi11
      CBC Senator XXL
      • 26.10.2009
      • 790
      • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by markofpi
      Gde?? Mogu li da se rezervisu neki delovi!?
      Pa u okolini ns-a , nije frka da ti ja kod coveka rezervisem to , jedino sto je rekao da ce on insistirati da kupac skida delove !! No ako nije nesto komplikovano ja cu ti skinuti i poslati brzom dostavom no otom potom samo neka ona stigne e onda cemo lako .
      Mozes ti meni na p.p. poslati sta ti treba pa cu da vidim , posto ce mi odmah biti javljeno cim stigne pa ja odoh da uzmem meni naslon za glavu pozadi to su mi maznuli na carini i mozda jos par sijalica za maxica da mu se nadje to cu ga ja castiti

Comment

• savke
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 575
        • Novi Sad, Temerin
        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Pisi meni rukohvate za prednja vrata, ako cena ne bude nesto katastrofalno. Mozda ona plastika oko prekidaca podizaca na vozacevim vratima ako je u super stanju.

Zna li se da li je faza 1 ili 2? Koje je godiste?
        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• gogi11
          CBC Senator XXL
          • 26.10.2009
          • 790
          • Sever Srbije - Novi Sad

Faza 1 sigurno a godiste 2002 eventualno 2003, dci i lupana je napred . Motor pa nadalje je sve ok ali farovi maska hladnjak i sve sto je sa tim povezano nije za upotrebu.
          No dok ja ne vidim i ne mogu detaljisati ali cu pogledati sve sta kome treba nije problem.

Comment

• max3m87
            CBC Senator XXL
            • 17.05.2010
            • 531
            • Beograd
            • Renault LagunaII 1.8 16v

e gogi ako ti nije problem meni treba u vozacevim prekidac samo za vozacev i suvozacev... nesto me suvozacev aka... namestio sam ga ali ako nije nesto preterano uzo bi ga za rezervu... meni je samo vozacev impulsni... ma da ako je taj sa oba mislim da nece biti problema...

Comment

• debeli73
              CBC Član
              • 16.05.2010
              • 75
              • Kragujevac

Ako je tačno da od novembra moramo da imamo sve 4 zimske gume to znači da je vreme (iako idu paklene vrućine) da o tome razmišljamo. Pošto nećemo moći da ih kačimo (ako je ponavljam tačna informacija iz nekog prethodnog posta) samo 2 komada napred u januaru i februaru znači da ćemo ih voziti i po suvom a to dovodi do zaključka da moramo da imamo dobre gume. Hoću da kažem da je nelogično da 5 meseci na naša vozila stavljamo winteru. E sad, da li neko o "starijih" ima iskustva sa zimskim gumama i da li zna cene. Ja sam malo istraživao i čini mi se da su Continental TS 810 i Michelin najbolja solucija ali me plaše cene.

Comment

• modesti
                CBC Senator
                • 26.08.2009
                • 239
                • novi sad
                • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Debeli73-Ponavljam, po novom zakonu koji je usvojen, od 1.novembra do 1. aprila su obavezne sve 4 zimske gume, ne postoji mogućnost da stavis dve zimske na pogonske tockove a da ti na preostala dva tocka ostanu letnje, niti da imas 4 letnje sa sarom minimum 4mm i lance po potrebi. I vrlo bitna stvar jer spominjes neko suvo vreme, zimska guma se stavlja iz prostog razloga sto na niskoj temperaturi vazduha i asfalta ima neuporedivo bolja svojstva od letnje. Letnja se po hladnom ponasa kao da je od plastike. Ja sam prosle godine u novembru pazario 4 mishelin alpina u dimenziji 205/55/16 po ceni od 7000 komad, sto mu dodje 28000, doduse po toj ceni je bila samo ta dimenzija, za ostale ne znam.
                Gogi-ako bude moglo ja bih da porcim 2 plastike sto drze policu zadnju na gepeku, pukle mi pa moram rucno da je dizem, sto mi dodatno otezava kada ubacujem decija kolica. A ako neko zna gde mogu da se kupe bio bih mu zahvalan.
                It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• debeli73
                  CBC Član
                  • 16.05.2010
                  • 75
                  • Kragujevac

Modesti, na suvo sam mislio u smislu da ima dosta jesenjih i zimskih dana kada je hladno a suvo (znam da letnja ne reaguje dobro ispod valja 8 stepeni). Hvala ti na informacijama, a zanima me kako ti se ponaša Michelin i koju si Alpinu stavio, da li si zadovoljan?

Comment

• savke
                    CBC Senator XXL
                    • 14.02.2006
                    • 575
                    • Novi Sad, Temerin
                    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Kolega (šef) je prosli mesec platio kaznu zato sto je na sluzbenom autu imao 4 wintere. Znaci ne samo da moraju zimi zimske gume, vec i leti moraju letnje. Zato su sada u firmi masovno isli da skidaju zimske gume i montiraju letnje, sto do sada nije bila praksa.
                    Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• modesti
                      CBC Senator
                      • 26.08.2009
                      • 239
                      • novi sad

Ja sam stavio mishelin primacy alpin i prezadovoljan sam, niti jednog trenutka nisam pomisljao da stavim samo dve...nisu vozaci u ostatku Evrope glupavi pa da zimi voze sa zimskim a leti sa letnjim gumama, niti im se tek tako daju pare za gume...a pozdravljam novi zakon po tom pitanju, cista 10.
                      Ako nekoga interesuje zimska mishelin guma u dimenziji 205/55/16 mogu da se raspitam hoce biti, inace prijatelj kod koga ja uzimam gume drzi vulkanizersku radnju Kedi.

Comment

• debeli73
                        CBC Član
                        • 16.05.2010
                        • 75
                        • Kragujevac

Opa, pa Primacy je top segment za 7000 dinara to je bilo džabe. Za tu gumu ne treba komentar. Ja sam mislio da imas alpin PA2 ili tako neku.

Comment

• nashua
                          CBC Član
                          • 01.08.2010
                          • 17
                          • nis

da li zna neko,da li moze da bude do poluosovine,kad ubrzavam,ceo prednji trap se trese,a na leru ne,i koliko to kosta?????? hvala

Comment

• modesti
                            CBC Senator
                            • 26.08.2009
                            • 239
                            • novi sad

Kao sto rekoh prijateljska varijanta.
                            nashua-a da proveris nosac motora

Comment

• cale
                              CBC Senator
                              • 22.03.2009
                              • 297
                              • Backa Topola

@modesti Odakle ti informacija za gume. Ima li negde to da se pogleda ili si samo cuo od nekoga? Nisam cuo da se zakon menjao na tu temu, osim onih promena o placanju kazne ,ako imas love ne moras u zatvor.
                              NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• nashua
                                CBC Član
                                • 01.08.2010
                                • 17
                                • nis

Originally posted by modesti
                                Kao sto rekoh prijateljska varijanta.
                                nashua-a da proveris nosac motora
                                provericu,idem sutra,ako si u pravu castim te !!!!!

Comment

Working...
                                X