RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

@SerbianHero
    Gde se nalazi spoj od turbine!?

@lagunas
    Jesi li mislio na ova dva creva!?
    Znate li sta je ovo sto je uokvireno i iz cega izlaze zice!?

Uploaded with ImageShack.us

Comment

• gogi11
      CBC Senator XXL
      • 26.10.2009
      • 790
      • Sever Srbije - Novi Sad

Boki dobro dosao na forum i da laguna sluzi valjano.

Za felnu po meni trazi drugu nit je bezbedno da vozis sa tom ako je u opste poprave niti ce to biti popravljeno valjano.
      Moze na lagunu set 15 coli za preko zime a i leta .
      To sto imas jednu karticu je problem koji mnoge muci ovde na forumu , muci nas toliko da treba dati oko 150e ovlascenom serviseru
      koji ce napraviti i programirati drugu novu karticu za sve kodovima koji se dobijaju jedino i direktno iz Reno-a !!! Po meni nema sanse da "deaktiviras" tvoje ostale kartice-nemoguce !!

Ajd sa srecom.

MAXIC: konacno da i ti okacis slike svoje kocije . Super je , i ja sam smekao jednu u Nemackoj te boje , prelepa nema sta (sa sve ogrebotinama i ne ispravnim sijalicama )

Comment

• Masinac2
        CBC Član
        • 02.09.2010
        • 19
        • Beograd

Originally posted by boki019

Vozim ja tako, tempomat na 100km/h i opalim rupu i urnisem 16` alu felnu...guma na otpad i sl... Nisam znao da odmah pozovem nadlezne sluzbe da naprave zapisnik i sl.... tako da ...ebi ga...
        Pitanje je ( mozda i oglas ): Potrebna 1 felna (slika malo nize) posto su mi rekli da mooooozda moze da se ova napravi ali da to nije bas 100% sigurno i da postoji sansa da pukne i sl prilikom ispravljanja...

Pozdrav.
        Sto se alu felne tice znam da se bukvalno moze naliti komad koji fali ako nije prevelik i pouzdano znam da neces ni provaliti vizuelno gde je uradjeno plus neces u voznji osetiti da je radjeno bilo sta.
        Ne znam odakle si ali u BG na Batajnickom drumu, pocetak kod Galenike ima sa leve strane servis.
        Ono sto ja znam da su radili prijatelju felnu (fabricka bmw) totalno otkinutu kojoj je falio komad i uradili tako da niko nije znao da kaze gde je radjena niti se osecalo u voznji....cak ni na velikim brzinama

Comment

• boki019
          CBC Član
          • 15.09.2010
          • 10
          • 019

@ gogi
          @masinac

Gvala na dobrodoslici i na savetima...
          Iz Zajecara sam, sto je nekih 5000 din udaljeno od Bgd (sa putarinama)
          Probacu da nadjem neku raspar felnu ... a neka dobra dusaneka mi posalje generalije te ili slicne proverene firme . Zna li se cena tog zahvata? VArira li od stepena ostecenja? (verovatno ) BTW, ne fali parce ali je prilicno ulubljena... http://e.imagehost.org/0254/chc91_jantes_lagII.jpg , e moja je neka od ovih "Lazuli 16` "
          Sto se kartice tice, dao bih ja 150 evra za 2 nove nekompatibilne sa onim prvim parom, a ovako?? Ja dam te pare, dobijem +1 i baja dodje sa onom prvom koja mi i sada fali i sta onda?
          Bacam se odmah u potragu za 15` za preko zime.... dok trepnes eto ga 1. novembar i haraclije sa lenjirima po ulici (ili kako se vec zove ono G sto koriste)

Neki savet za MP#? Da rasturam ja to da cisitm ili? Hove li pogubiti sve i traziti kod ako ga skinem sa struje?
          uh 100 sitnica koje me izludjuju...
          Hvala svima

Comment

• boki019
            CBC Član
            • 15.09.2010
            • 10
            • 019

Originally posted by Masinac2

Pozdrav.
            Sto se alu felne tice znam da se bukvalno moze naliti komad koji fali ako nije prevelik i pouzdano znam da neces ni provaliti vizuelno gde je uradjeno plus neces u voznji osetiti da je radjeno bilo sta.
            Ne znam odakle si ali u BG na Batajnickom drumu, pocetak kod Galenike ima sa leve strane servis.
            Ono sto ja znam da su radili prijatelju felnu (fabricka bmw) totalno otkinutu kojoj je falio komad i uradili tako da niko nije znao da kaze gde je radjena niti se osecalo u voznji....cak ni na velikim brzinama
            Dok predhodni post ceka na odobrenje ja pozvah 1 firmu, onog cuvenog "boksera" i rekose ljudi salji na City express i sl, pa da vidimo stepen ostecenja, pa 2-3k varenje ako treba, pa 2-3k ispravljanje...
            To mu dodje na cenu 1 ispravne felne (koja ne postoji raspar )...
            uhhhhhhhhhhhhh

Comment

• ristovski
              CBC Član
              • 12.09.2010
              • 12
              • Požega

Boki019,
              samo obrati pažnju kad budeš uzimao felne, da li mogu da stanu na prednje točkove, jer su prednje kandže veće od zadnjih... Imao sam tih problema sa rezervnim točkom, pa zato znam... E tih muka kad se setim...

Comment

• ristovski
                CBC Član
                • 12.09.2010
                • 12
                • Požega

A ja zaboravih....možda nije baš adekvatno mesto, ali da stavim i ja moju Lagunu...

Comment

• CDanijel76
                  CBC Veteran
                  • 11.01.2010
                  • 144
                  • Novi Sad

poz novima
                  @boki019
                  ja koliko znam kartice se mogu "ISKLJUCITI" preko dijagnostike i za moju lagunu ima opcije za tri kartice od kojih posedujem dve!
                  ta treca je iskljucena- nevazeca - pa samim tim i ne reaguje!(naravno ne mogu to potvrditi jer nemam tu karticu) to je MOJE misljenje svega ovoga sto se tice kartice. mozda nisam u pravu i voleo bih i strucnije misljenje mozda i 100%-tno tacno ako je moguce...
                  @ristovski
                  a sto da ne ? mislim da je vecina nas izlozila slike svog ljubimca i nekako svi ceznemo da vidimo i tudje lepotice
                  --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• max3m87
                    CBC Senator XXL
                    • 17.05.2010
                    • 531
                    • Beograd
                    • Renault LagunaII 1.8 16v

ja imam tri kartice od toga 2 u funkciji nije ukljucena, moze da ti iskljuci trecu bez problema... sto se tice 2. kartice obavezno je kupi... nikad ne znas kad ce ta jedna da te zeza... tako da kad budes skupio parice pravac po karticu.. ceka se 2 nedelje i 150e i reze se kljuc po tvojoj bravi po broju sasije tako da ces znati i dal ti je brava prava heheh...

Comment

• SerbianHero
                      CBC Senator
                      • 10.10.2009
                      • 259
                      • Beograd

@lagunas,

nije mi jasno kako je uspeo da iskrivi klip, meni kad je crkla vodena pumpa, ispustio je vodu i kompiuter je motor sam ugasio cim je podigao temperaturu iznad proseka da ne bi bilo vece stete, tom tvom prijatelju se verovatno taj mehanizam nije aktivirao.

P.S. Opste je pravilo da non stop covek mora zvirkati u termostat, ja to radim od kad sam seo u auto i vise puta su mi crkavli neki sitni delovi tipa termostat-termodavac u sled cega se motor mogao pregrejati i prokuvati, srecom moja mala navika je to sprecila jednio 2-3 puta na predhodnim vozilima.

Comment

• autentik
                        CBC Član
                        • 06.08.2010
                        • 11
                        • bosnia

Kolega sa lagunom ima problem. radi se o pedali za kvačilo. naime mora da vraca nogom jer navodno mu je pukla opruga. vidio sam u manuelima da imaju dvije vrste rjesenja ovog vracanja pedale kvacila sa oprugom i hidraulicno. Izgleda da je u njega ovo sa oprugom.
                        Da li je vec neko imao ovaj problem i kako ga je rijesio, je li vec pisano o ovome. moram priznati da sam citao ovaj forum od pocetak do kraja ali se bas ne sjecam da je itko pisao o tome, ako jest i sjeca se pliz stavi samo link da se ne patim i ne pretrazujem.

Radi se o laguni expression BG0G, 2003....???

Comment

• boki019
                          CBC Član
                          • 15.09.2010
                          • 10
                          • 019

Originally posted by CDanijel76
                          poz novima
                          @boki019
                          ja koliko znam kartice se mogu "ISKLJUCITI" preko dijagnostike i za moju lagunu ima opcije za tri kartice od kojih posedujem dve!
                          ta treca je iskljucena- nevazeca - pa samim tim i ne reaguje!(naravno ne mogu to potvrditi jer nemam tu karticu) to je MOJE misljenje svega ovoga sto se tice kartice. mozda nisam u pravu i voleo bih i strucnije misljenje mozda i 100%-tno tacno ako je moguce...

Originally posted by ristovski
                          Boki019,
                          samo obrati pažnju kad budeš uzimao felne, da li mogu da stanu na prednje točkove, jer su prednje kandže veće od zadnjih... Imao sam tih problema sa rezervnim točkom, pa zato znam... E tih muka kad se setim...

Originally posted by max3m87
                          ja imam tri kartice od toga 2 u funkciji nije ukljucena, moze da ti iskljuci trecu bez problema... sto se tice 2. kartice obavezno je kupi... nikad ne znas kad ce ta jedna da te zeza... tako da kad budes skupio parice pravac po karticu.. ceka se 2 nedelje i 150e i reze se kljuc po tvojoj bravi po broju sasije tako da ces znati i dal ti je brava prava heheh...
                          Hvala na dobrodoslicama i savetima .... ovo za kartice za dijagnostiku cu da proverim .... i cim se maaaaalo raspravim sa felnama i $$$ za iste, resavam nove...
                          Hvala za info...

Comment

• savke
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2006
                            • 575
                            • Novi Sad, Temerin
                            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by savke
                            Ajde nemojte da me napušavate odmah... Prelistao sam stranice... Ali...
                            Ima li kakvih novosti u vezi diska za navigaciju Carminat?
                            Nista novo. Poslednja je izasla V30 sa update softvera, ali i dalje nista od Srbije.
                            E pazi, znaš šta me interesuje?
                            Trenutno ovako bez diska, izbacuje mi ono upozorenje na francuskom jeziku...i imam sve one funkcije, štelovanja muzike, boje ekrana i ostalo... Sa tim diskom, dobijam li šta drugo osim ovoga, da li se bar skloni ono glupo upozorenje da nema diska?
                            Disk ni ja ne drzim stalno da ga ne bi zaletao svaki put kada palis auto. Sto se tice upozorenja na francuskom kada imas disk mozes da ga promenis na engleski, kao i kompletan jezik na tom displeju pomocu tog DVD + CD-a V30. Imas u opcijama da ti se posle par sekindi iskljuci displej ali meni vise odgovara da mi stoji upaljen da vidim radio stanice ili pesme kada slusam muziku.
                            Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• savke
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2006
                              • 575
                              • Novi Sad, Temerin
                              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by boki019
                              Prvo da se pohvalim da sam pre par dana postao vlasnik Lagune 1.9, 2006...

Vozim ja tako, tempomat na 100km/h i opalim rupu i urnisem 16` alu felnu...guma na otpad i sl... Nisam znao da odmah pozovem nadlezne sluzbe da naprave zapisnik i sl.... tako da ...ebi ga...
                              Pitanje je ( mozda i oglas ): Potrebna 1 felna (slika malo nize) posto su mi rekli da mooooozda moze da se ova napravi ali da to nije bas 100% sigurno i da postoji sansa da pukne i sl prilikom ispravljanja...

Inace sam zadovoljan, jos ne znam potrosnju, nisam jos ispraznio prvi rezervoar ... karavan je u pitanju, crna, shiber, 110ks (valjda) , sve ok, sem toga sto sam dobio samo 1 karticu...
                              pitanja za iskusne...onako uz put da ih prosvercujem :

1. Mp3 je u njoj, ali sllaaaaaabo cita MP3, audio disk kaaaao i cita... ali MP# jok (Verbatim CD na X1 rezan) nece....krene, pola pesme i skoci na drugu, tako sa prvih nekoliko i onda error... i .... Vredi li cistiti to nekako (i kako ) ili ne? Savet?
                              2. Laguna ima Carminat sistem ( ne znam BAS u slovce koja je oznaka i sl... ali ovako izgleda: http://www.pifauto.com/images/35915_...wOreYABtN8.jpg pitanje je: moze li se na to chudo zakaciti rikverc kamera ( tj da li postoji VIDEO ULAZ na displeju (ili bilo gde u blizini, naravno ) Napalili su me neki likovi da moze, i da ima ulaz, pa ja da proverim pre nego rasturim to i posle ne umem da sastavim, naravno ..... Ako ne...i obicni parkong senzori ce zavrsiti posao... Navikao sam, sta cu
                              3. Opet mi neki Lagunas pomenu, da ne moze BASH na svakoj da se uklope 15` gvozdene ( za zimu), pa i to neko samo da potvrdi, da li moze da se na ovo moje cudo zakaci odgovarajuca 15` metalna felna ili ne? (zakacuje mu felna negde u celjusti kocnice, i sl.... nisam bas razumeo...pa nije moglo...)
                              4. koja je procedura za reprogramiranje "brave" ili sta vec (da mi ne dodje "vlasnik" druge kartice i upotrebi je neke noci ), tj kako da resim nove 2 kartice a da se stare poniste i tako to?
                              5. seticu se ja jos necega . ne sekirajte se
                              Prvo da ti pozelim dobrodoslicu! Lepo je videti jos nekog sa fazom 2. Sto nas je vise lakse cemo resiti probleme.

Sto se felne tice pravac dobar servis za ALU felne i nista se ne sekiraj. Bio sam prisutan kada su u jednom servisu www.alufelne.com peglali felnu koja je bila spljostena sa jedne strane do srca a uz to je lik doneo i parcice u jednoj kesi i sve je to ispeglano i sredjeno i kada je bacio na balansirku - kao nova. Pogotovo mi je rekao da su renaultove felne jako mekane ali da su zato kvalitetne i mogu da se sa sigurnoscu ispeglaju.

1. Ciscenje nisam nikad radio ali verujem da je do toga. Ako je neko radio neka kaze kako i sa cim.

2. Tvoja navigacija kao ni moja a ni jedna druga na lagunama nema video ulaz.....nazalost.....ali ima varijanta:
                              http://shop.conexx-video.de/artikel_gro ... eo-in.html
                              samo ako neko ide za nemacku pa da nam donese...kupio bih.

3. 99% sam siguran da na tvojoj ne mogu da se uklope 15" felne. Na fazi 1 je mozda moglo ali kada sam gledao koliko lufta ima na mojoj 16" felni do celjusti nema sanse da bi manja stala.

4. Na dijagnostici moze da se iskljuci ili doda karica, tako da ti preporucujem da odes na dijagnostiku i da ti iskljuce sve sem tvoje.

5. Pitaj slobodno.

Ne bi bilo lose ako to nisi vec uradio da se dogovoris sa nekim elektricarom da ti izmesti ili vec nesto uradi sa prikljuckom za dijagnostiku, posto su lagune a pogotovo faze 2 intetesantne lopovima.
                              Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• SerbianHero
                                CBC Senator
                                • 10.10.2009
                                • 259
                                • Beograd

@markopfi,

mislim na spoj same turbine tj duhtung na njoj, koji popusti vremenom ili zbog povsenog pritiska ulja u turbini a sto je posledica nepravilnog rada.

Comment

Working...
                                X