RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • igogitar
    CBC Član
    • 14.07.2010
    • 93
    • R.Srpska,Gradiška

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Kad smo vec kod guma nesto sam razmisljao da stavim Tigrov Hitris na lagunu(205/55 R16). Ima li neko iskustva sa njima?

Comment

• savke
      CBC Senator XXL
      • 14.02.2006
      • 575
      • Novi Sad, Temerin
      • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by zbane
      Originally posted by mobbdeepqb
      Uradio remont dizni u Reno Savi.Oni nose dizne u Bosch servis Moravcevic u Sinjskoj 21.Tri dizne su zamenjene,a 4-ta ociscena.Garancija 6 meseci.Cena 90 E po dizni i zamenjen filter goriva i jos nesto kod ili na pumpi visokog pritiska Uzeo sam Wurth aditiv(650rsd) i H7 sijalice(550rsd) Sve ukupno 37000
      Kazes da su tri zamenjene, a dizne po kom. 90 E, pa me interesuje za sta je cena, za novu, remontovanu ili nesto trece. Ovo pitam jer ne znam cenu dizni, a koliko cuh od jednog majstora da je menjao liku na cliu 1.5dci sve dizne i da su kostale 175 000 din.
      Za te pare, bice da je 3 dizne remontovao a jednu ocistio, posto je ciscenje dizne za dizela oko 40e/kom
      Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• modesti
        CBC Senator
        • 26.08.2009
        • 239
        • novi sad
        • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Ta cifra od 175.000 jeste tacna ali u ovlascenom servisu...ko je jos blesav da tamo vozi auto???
        It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• savke
          CBC Senator XXL
          • 14.02.2006
          • 575
          • Novi Sad, Temerin
          • Laguna 2 ph2, Golf 3

Koliko sam ja cuo cena jedne dizne je oko 400e, tako da je sve moguce.
          Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• mobbdeepqb
            CBC Senator XXL
            • 19.07.2009
            • 383
            • beograd

Auto je u leru tresao,obrtaji su varilrali od 800 do 1000,lupao,stucao,nije hteo da upali posle voznje nego kada se gorivo "slegne",a na to mora da se ceka sat vremena .....Sada je miran u leru,dosta tisi,pali bez problema i manja je potrosnja.3 dizne su bile u dosta losem stanju pa su remontovane,90 E po dizni,a 1 je bila ok i samo je ociscena(ne znam cenu).Cena nove dizne je 200 E.Bilo bi dosta jeftinije da sam sam odneo dizne u servis,ali nisam imao vremena i opet bi morao da platim nekome da ih skine....

Comment

• max3m87
              CBC Senator XXL
              • 17.05.2010
              • 531
              • Beograd
              • Renault LagunaII 1.8 16v

ljudi ajde neko kako se menja oboreno u desnom prednjem faru.... Hvala

Comment

• thomas
                CBC Član
                • 04.10.2009
                • 97
                • Subotica

@ max @ Opet problemi sa sijalicama
                Plasticni poklopac na faru okrenes sad tacno neznam levo ili desno za 10 stepeni i izlazi, izvuces kontakte sa sijalice, otkacis osigurac- gornji deo osiguraca je zakacen i guras ga levo ili desno da se otkaci (opet neznam napamet )i to je to sijalica izlazi. Obrati paznju koji je polozaj sijalice kad je izvadis da je tako i vratis.

Comment

• max3m87
                  CBC Senator XXL
                  • 17.05.2010
                  • 531
                  • Beograd

hvala... nadam se da nije komplikovano... poz

Comment

• cale
                    CBC Senator
                    • 22.03.2009
                    • 297
                    • Backa Topola

Lakse ce ti biti ako sacekas da svane , nego da sad menjas. Dobar savet para vredi!!!!
                    NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• max3m87
                      CBC Senator XXL
                      • 17.05.2010
                      • 531
                      • Beograd

e ljudi laguna je nesto izmedju zone sumraka i dosije x, crkla mi je pozicija na desnom, inace ceo taj deo nije radio ni oboreno, pomerio sam polozaj ono jedan dva tri i tako dalje i proradi far, pozicija ne radi, ok namestice se kad bude vremena... pa onda posle toga ja da prsnem staklo nece prsne, drzim napred ono prska nazad a ukljucuje mi brisace napred, pa posle toga izdrndam potenciometar i prska napred ali ne znam na koju foru prska i nazad... sta mi je za ciniti... ureko sam se gotovo, vozio sam par meseci bez mane i eto sad bas mora..

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790
                        • Sever Srbije - Novi Sad

Kod laguna se cesto i desava da ti ne radi pozicija i naravno na bordu odmah svetli upozorenje a vrlo cesto je do kontakta samo blago pomaziti far desnicom i pozicija proradi . Oboreno svetlo kad ne radi u glavnom je crklo nije do kontakta kao kod pozicije. Malo je sve zguzvano kod lagune narocito levi far pa je zamena ponekada vrlo mucna a i bolna.
                        kod megana recimo se skida maska napred sreca pa je na kopce isto kao i kod lagune ali opet je posaaaoooo , ko bi rekao zamena sijalice a rasturis pola auta a ona se pitamo sto nam majstori naplacuju ruke za veliki servis 50e a i vise ponegde.

Comment

• gogi11
                          CBC Senator XXL
                          • 26.10.2009
                          • 790

Originally posted by modesti
                          Ta cifra od 175.000 jeste tacna ali u ovlascenom servisu...ko je jos blesav da tamo vozi auto???
                          Tacno a vala kada mi je majstor Sloba nabrojao koliko u ovlascenom servisu gde radi naplacuju samo neke sitnice zgrozio sam se , jebga treba napojiti desetak majstora plate doprinosi gazdi malo, malo ovo malo ono nakupi se tu .
                          Inace nismo mi sa lagunama toliko kriticni sa odrzavanjem da ima vise tema ovakvog tipa (gde se i iskreno komentarise) videli bi kako je vlasnicima C5,raznih tojoti ,stila,alfi,ali i pojedinih shvaba. Lete evrici na sve strane

Comment

• max3m87
                            CBC Senator XXL
                            • 17.05.2010
                            • 531
                            • Beograd

ljudi namestih crkla je bila pozicija, a kontakt na oborenoj je bio mnogo labav pa ga je izgubilo... inace to je sredjeno nije tesko zameniti sijalice u faru.. cak ni u desnom.. ok su smislili... nego jel moze neko da pita majstora ili ako neko zna dobio sam neki trip sa brisacima... znaci kada prskam napred nekad prska nazad a nekad napred i nazad... to ranije nije bilo tako... osecam da je opet neki kontakt, samo pitanje gde heheh.. hvala

Comment

• max3m87
                              CBC Senator XXL
                              • 17.05.2010
                              • 531
                              • Beograd

zanima me jos nesto da li sve lagune imaju upozorenje kad im crkne far, meni nije nista javljalo kaze cale, 2. zanima me da li javlja glasovno na svima jer ja nesto tamo kod tempomata imam licii na zvucnik, i imam osigurac koji izgleda kao covek koji se dere...heheh

Comment

• gogi11
                                CBC Senator XXL
                                • 26.10.2009
                                • 790

Ako ti je na spisku opreme taj ako mogu reci govorni automat bices upozoren, moja fuksa me uvek informise o gorivu pojasu sijalicama i slicno.

Comment

Working...
                                X