RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • boki019
    CBC Član
    • 15.09.2010
    • 10
    • 019

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Prvo da ti pozelim dobrodoslicu! Lepo je videti jos nekog sa fazom 2. Sto nas je vise lakse cemo resiti probleme.

Sto se felne tice pravac dobar servis za ALU felne i nista se ne sekiraj. Bio sam prisutan kada su u jednom servisu http://www.alufelne.com peglali felnu koja je bila spljostena sa jedne strane do srca a uz to je lik doneo i parcice u jednoj kesi i sve je to ispeglano i sredjeno i kada je bacio na balansirku - kao nova. Pogotovo mi je rekao da su renaultove felne jako mekane ali da su zato kvalitetne i mogu da se sa sigurnoscu ispeglaju.

1. Ciscenje nisam nikad radio ali verujem da je do toga. Ako je neko radio neka kaze kako i sa cim.

2. Tvoja navigacija kao ni moja a ni jedna druga na lagunama nema video ulaz.....nazalost.....ali ima varijanta:
    http://shop.conexx-video.de/artikel_gro ... eo-in.html
    samo ako neko ide za nemacku pa da nam donese...kupio bih.

3. 99% sam siguran da na tvojoj ne mogu da se uklope 15" felne. Na fazi 1 je mozda moglo ali kada sam gledao koliko lufta ima na mojoj 16" felni do celjusti nema sanse da bi manja stala.

4. Na dijagnostici moze da se iskljuci ili doda karica, tako da ti preporucujem da odes na dijagnostiku i da ti iskljuce sve sem tvoje.

5. Pitaj slobodno.

Ne bi bilo lose ako to nisi vec uradio da se dogovoris sa nekim elektricarom da ti izmesti ili vec nesto uradi sa prikljuckom za dijagnostiku, posto su lagune a pogotovo faze 2 intetesantne lopovima.
    Hvala na savetima i dobrodoslici, probacu sve po redu, felnu sam vec poslao za Bgd, postovacu slike pre i posle kada je odrade i vrate....
    Znam za onu foru za AV,a li mi se mota po glavi cifra od 200 evra tamo negde u civilizaciji, ( da , sad videh na dnu cenu) + kamera cirka 100 sa ugradnjom.... neeeeeeka hvala.... Predhodna 307 je imala parking senzore i sve je u redu, tako da ce i Laguna dda popije isto to...
    Hvala svima...

Comment

• lagunas
      CBC Član
      • 01.09.2010
      • 28
      • NOVI PAZAR

Originally posted by hope
      ako mu se klip iskrivio,onda tvoj kolega nije vozio nego je auto sam vozio a on spavao i to hrkao kilometrima ako su mu se klipovi iskrivili,on izgleda nije stao sto mu se digla temperatura nego sto je toliki dim izbijao iz haube pa vise nije mogao da vidi kuda vozi
      Hope

Ako si pazljivo procitao moj post videces da sam naglasio da se ta dva creva nalaze odmah uz sasiju tako da se voda slivala niz nju ka zadnjem delu auta tako da je voda kapala negde na sredini auta.I nisam napisao da su mu se klipovi iskrivili vec deformisali sto znaci da je jedan dobio luft tako da je kucao u stubline bloka motora.

Pozdrav

Comment

• lagunas
        CBC Član
        • 01.09.2010
        • 28
        • NOVI PAZAR

Originally posted by markofpi
        @SerbianHero
        Gde se nalazi spoj od turbine!?

@lagunas
        Jesi li mislio na ova dva creva!?
        Znate li sta je ovo sto je uokvireno i iz cega izlaze zice!?

Uploaded with ImageShack.us
        markofpi

Sto se tice creva to su ta dva creva , a sto se tice tog snopa nisam siguran ali mislim da je taj senzor povezan sa OBD koji mu salje signal o kolicini gasova koji dolaze iz intercooler-a nisam sto posto siguran proveri mi samo gde idu te dve zice a jacu ti poslati celu semu tog sistema.

Pozdrav

Comment

• lagunas
          CBC Član
          • 01.09.2010
          • 28
          • NOVI PAZAR

Originally posted by SerbianHero
          @lagunas,

nije mi jasno kako je uspeo da iskrivi klip, meni kad je crkla vodena pumpa, ispustio je vodu i kompiuter je motor sam ugasio cim je podigao temperaturu iznad proseka da ne bi bilo vece stete, tom tvom prijatelju se verovatno taj mehanizam nije aktivirao.

P.S. Opste je pravilo da non stop covek mora zvirkati u termostat, ja to radim od kad sam seo u auto i vise puta su mi crkavli neki sitni delovi tipa termostat-termodavac u sled cega se motor mogao pregrejati i prokuvati, srecom moja mala navika je to sprecila jednio 2-3 puta na predhodnim vozilima.
          Serbian Hero

Tacno je za to da se mora zvirkati ali ona mu je za deset sekundi podigla temperaturu i upalila mu STOP , i lepo si rekao tebi je crkla pumpa i ispustio je vodu ali ne onu iz bloka motora jer kad ti crkne pumpa nema sta da tu vodu tera da kruzi tebi je samo ispustio vodu iz hladnjaka i iz creva koja su na vecem nivou , dok je njegova pumpa celu ali bas celu vodu na ta dva creva ispumpala tako da je blok ostao bez vode i naravno nista nije imalo da hladi trenje izmedju karike i bloka .

Pozdrav

Comment

• prconi
            CBC Početnik
            • 16.09.2010
            • 9
            • Novi Pazar

zdravo svima

imam lagunu 1.8 16v 01god i ponekad se desi da nece da ucita karticu vec moram dva tri puta da je izvadim.Svetlo crveno koje blinka dok je auto zakljucan u tom momentu gori non stop .Dali je neko imao slicnih problema ili istih.

Unapred hvala

Comment

• ludda
              CBC Član
              • 08.08.2010
              • 19
              • Novi Sad, Vojvodina
              • Laguna II 1.8 16V

Kako se vadi prokleto START dugme???

Znam da se prvo skine onaj srebrni prsten i to nije problem, ali crna plastika me ubi, će da pukne ako malo jače cimnen.

I da, još jedna stvar. Zadnja leva vrata, kad su otvorena ne svetli sijalica (crveno-bela) na samim vratima, a ispravna je, i na grafiku ne prikazuje da su otvorena. Da li neko zna gde da gledam pre nego što rasturim cela vrata?

Usput, ovo je spisak stvari koje treba da rešim na mojoj laguni pa ako neko ima rešenje, predlog, sugestiju...:

Lampice
              Start dugme
              Svi podizači stakala
              Podno svetlo na zadnjoj klupi
              Klima (desna lampica)
              Pepeljara
              Senzor pritiska
              Zadnji levi točak (povremeno se dešava da ga ne prepoznaje)
              Grejač retrovizora
              Levi ne radi
              Zadnji brisač
              Brisač ne radi (majstor kaže da motor radi, ali da neka "ploča" ne valja)
              Prskalica (voda izlazi ali fali mlaznica-ja izgubio)
              Grejači zadnjeg stakla ( 5-6 linija ne radi)
              Klima
              Ne hladi iznad 2.500rpm i pali se kad padne na 2.000rpm
              Sedište
              Podešavanje ugla sedenja na vozačevom sicu (otkinuta ručica)
              Podizač stakala
              Prednji levi (vrti ali ne spušta)

Comment

• Srdjan
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 2416
                • Bajina Basta/Beograd

Prodaj auto, lakse je.
                Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• CDanijel76
                  CBC Veteran
                  • 11.01.2010
                  • 144
                  • Novi Sad

pa ovako @ludda
                  sto se tice zadnjih levih vrata 99% ti je otisao mikroprekidac u bravi - resenje nova ili polovna ispravna brava cirka 50 jevrica.
                  sijalice.... opisane u predhodnim postovima cak i vise nego detaljno i to sa sve slikama!
                  -podno svetlo na zadnjoj klupi - mislim da ga nema - osim u jakom paketu ako ga i ti posedujes...
                  senzor pritiska - verovatno ti je baterija pri kraju nov senzor oko 4500 din
                  klima - proveri pritisak freona u sistemu klime , najverovatnije je to u pitanju .
                  podizac staklala - prednji levi - pitanje sta se cuje prilikom "spustanja" mada i to sve imas opisano u postovima na predhodnim stranicama (ako motor radi a ne spusta,... ako se cuje neko krckanje,.. ako se cuje da sajla lupka ,... )
                  toliko od mene za tebe
                  --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• cale
                    CBC Senator
                    • 22.03.2009
                    • 297
                    • Backa Topola

Originally posted by ludda
                    Kako se vadi prokleto START dugme???
                    80% tvojih problema je opisano u predhodnim postovima, pa cak i neki sa prikacenim fajlovima, zato prioni na pretragu, pa srecno u resavanju problema.Pitaj za ono sto ne budes nasao , koliko ja znam drage volje ce ti svi sa foruma pomoci.
                    NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• ludda
                      CBC Član
                      • 08.08.2010
                      • 19
                      • Novi Sad, Vojvodina
                      • Laguna II 1.8 16V

Video sam sve odgovore i slike vezane za START dugme, ali prokletinja jednostavno neće napolje , a ne bih da napravim još veću glupost.... Hvala u svakom slučaju

Comment

• cale
                        CBC Senator
                        • 22.03.2009
                        • 297
                        • Backa Topola

Prvi put je uvek tesko!!! Al kad se razradi samo ide.
                        NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• SerbianHero
                          CBC Senator
                          • 10.10.2009
                          • 259
                          • Beograd

@ludda,

nisam ni ja uspeo da ga sjinem, crna plastika jednostavno nece da mrdne, na kraju sa se pomirio sa sudbinom, do duse isto vuce i bez zelene lampice

Comment

• mupe
                            CBC Senator XXL
                            • 05.10.2006
                            • 822
                            • bg
                            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by lagunas
                            Originally posted by SerbianHero
                            @lagunas,
                            Tacno je za to da se mora zvirkati ali ona mu je za deset sekundi podigla temperaturu i upalila mu STOP , i lepo si rekao tebi je crkla pumpa i ispustio je vodu ali ne onu iz bloka motora jer kad ti crkne pumpa nema sta da tu vodu tera da kruzi tebi je samo ispustio vodu iz hladnjaka i iz creva koja su na vecem nivou , dok je njegova pumpa celu ali bas celu vodu na ta dva creva ispumpala tako da je blok ostao bez vode i naravno nista nije imalo da hladi trenje izmedju karike i bloka .
                            Pa nije mogla svu vodu da istera za pola sekunde, a i da jeste, i dalje je tu ulje koje hladi sve sklopove i autu bi definitivno trebalo bar pola minuta vožnje bez vode da se toliko pregreje da pokrivi klipove... Mislim da tvoj drugar ipak nije dovoljno brzo reagovao, na žalost.

Comment

• ludda
                              CBC Član
                              • 08.08.2010
                              • 19
                              • Novi Sad, Vojvodina
                              • Laguna II 1.8 16V

Čemu ovo služi, a uz to i ne radi (ali stvarno je tako).

To je kod osigurača. Ne mogu da verujem da je tek tako ostavljen slobodan kabel, a ja ne vidim gde bi mogao da ga "utaknem", inače se teško vidi od vrata.
                              Pa ako vas ne mrzi virnite kod vas.

Comment

• Cherokee_NS
                                CBC Senator XXL
                                • 08.02.2009
                                • 802
                                • Novi Sad

Imas li tempomat?
                                Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

Working...
                                X