RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • prconi
    CBC Početnik
    • 16.09.2010
    • 9
    • Novi Pazar

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by modesti
    Pazi simptom u voznji je sledeci...kada okrecem volan na levu ili desnu stranu kao da mi ima malo lufta, osecaj kao da okreces a tockovi se ne okrecu toliko koliko ti volan okrenes, jbg. ne znam kako drugacije da objasnim.

ako su ti sipke nosaci spona to imas da kupis za 1150 din po komadu ja sam to menjao kada ides preko sitnijih rupa cuje se sitno lupkanje ako ne onda su ti gumice balans stangle

Comment

• lagunas
      CBC Član
      • 01.09.2010
      • 28
      • NOVI PAZAR

Originally posted by cikajowa
      Originally posted by lagunas
      Obrati paznju na ta dva creva u pozadini , ona su od vode za grejanje, to ulje koji ti kapa pada direktno na crevo i polako ga slabi .
      Mom prijatelju je to jedno crevo puklo u kanjonu Morace odmah mu je motor podigao temperaturu .Morao je da radi generalnu!!!!!!!!!!!
      Inace za to sto ti pusta ulje kriva je jedna gumica koja kosta tri stotine dinara.
      Pozdrav
      I meni je masno od ulja ovako na ovom sastavu, gde ima ta gumica ako je do nje da se poruci..? I jel problem zameniti
      Ja se izvinjavam sto nisam ranije odgovorio bio sam na malom proputovanju kroz BiH , Hrvatsku i Crnu Goru sve ukupno 1200 km potrosnja 6.0 sa klimom
      bio sam u Renault - servisu u Sarajevu na besplatan pregled i nista nisu nasli za zameniti.
      Sad posto sam se dosta hvalio, odgovor za gumicu to je obicna gumica koja se moze kupiti u bilo kojoj radnji auto delova treba samo da nalegne tacno na ono kuciste.

Comment

• modesti
        CBC Senator
        • 26.08.2009
        • 239
        • novi sad
        • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Originally posted by prconi
        Originally posted by modesti
        Pazi simptom u voznji je sledeci...kada okrecem volan na levu ili desnu stranu kao da mi ima malo lufta, osecaj kao da okreces a tockovi se ne okrecu toliko koliko ti volan okrenes, jbg. ne znam kako drugacije da objasnim.

ako su ti sipke nosaci spona to imas da kupis za 1150 din po komadu ja sam to menjao kada ides preko sitnijih rupa cuje se sitno lupkanje ako ne onda su ti gumice balans stangle
        Bravo, to mi se isto cuje kad predjem preko rupa, kao da udara kljuc o kljuc...
        Sto se tice one probe u mestu na leru nisam nista primetio, moram priznati da sve radi ok, jedino u voznji se oseca...
        It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• makinus
          CBC Član
          • 17.06.2010
          • 62
          • Beograd

Originally posted by Grex
          Ja imam jedan problem ako to mogu nazvati problemom.
          Vec skoro 2 god mi se nesto cuje kada vozim auto. Kada aoto stoji i kad mu dam gas radi perfektno kao i na leru.
          Ali cim krenem i dodam malo jaci gas u prvoj,drugoj trecoj brzini cujemi se nesto poput nekog lima takav zvuk , koji dolazi negde desno na suvozacevoj strani.
          Bio sam na dijagnostici u Novom Milosevu i kao sve je ok cak i ERG ventil ali kaze da mi se to cuje iz turbine.
          Ok ako je turbina ali 2 godine to mi se cuje a auto ide odlicno i pored toga.
          Ako neko nesto zna ili je imao nesto slicno molim da mi odgovori.
          Hvala
          Grex proveri oko ABS senzora. Meni se cuo neki limcic kao cekrk.

Posto se ne cuje dok stojis u mestu zakljucak je da je neki kotrljajuci deo... U svakom slucaju podigni auto na dizalicu i okreci tocak da vidis da li se cuje odatle.

Comment

• hope
            CBC Senator
            • 03.06.2010
            • 212
            • ca

ako si ti u servisu rekli da je turbina ,sto bi sumljao i trazio nesto drugo?
            ako vec sumljas u taj servis onda poseti jos neki pa ako ti isto kazu onda je to to.

Comment

• sony
              CBC Član
              • 30.09.2010
              • 38
              • gm
              • laguna 1.8

Pošto sam nov na ovom forumu da vas sve pozdravim i da kupio sam Lagunu 1.8 2001god. presla 203000km i za sada je sve ok. Uvezao sam je iz Svedske. Svidjaju mi se saveti i komentari tako da se necu samo javljati kad imam problem. Pozdrav svim Lagunasima!

Comment

• igogitar
                CBC Član
                • 14.07.2010
                • 93
                • R.Srpska,Gradiška

Dobro dosao sony

Comment

• gogi11
                  CBC Senator XXL
                  • 26.10.2009
                  • 790
                  • Sever Srbije - Novi Sad

Sony dobro dosao i cestitam na kupovini , da posluzi dobro laguna.

Comment

• sony
                    CBC Član
                    • 30.09.2010
                    • 38
                    • gm
                    • laguna 1.8

Originally posted by igogitar
                    Dobro dosao sony
                    Hvala ljudi uspeo sam da procitam poslednjih 60 str. tako da moram ovih dana od pocetka da procitam sve pa da budem u toku. Mada par dana kada sam citao razne komentare malo sam se pokolebao ali cim sadnem u auto sve se zaboravlja. Inace auto sam doterao licno tako da 2400km sam odvezao kao od sale i to bez mnogo umora a na kvar nisam ni pomisljao tako da kada sam video sta se sve kome kvari na laguni e covece dobro je sto je to bilo posle kupovine inace bih odustao od doteravanja. Ima par sitnica da se uloži ali pa nije to nov auto. Ja sam prezadovoljan zasad.

Comment

• sony
                      CBC Član
                      • 30.09.2010
                      • 38
                      • gm
                      • laguna 1.8

Originally posted by gogi11
                      Sony dobro dosao i cestitam na kupovini , da posluzi dobro laguna.
                      Evo par slika moje lagune:

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790
                        • Sever Srbije - Novi Sad

Dobra je dobra jee ih imas momacke felne

Comment

• CDanijel76
                          CBC Veteran
                          • 11.01.2010
                          • 144
                          • Novi Sad

@ sony
                          kao prvo - dobro nam dosao
                          kao drugo - odlicno ti izgleda makina a nadam se da ce te i dobro sluziti.
                          trece - procitaj sve od pocetka ima bas bas dosta dobrih i korisnih postova
                          --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• hope
                            CBC Senator
                            • 03.06.2010
                            • 212
                            • ca

jesam li ja tebe dobro razumeo,da si sam u cugu presao 2.400km?ne znam ali mene je voznja zadnjih godina pocela da umara ,pogotovo nocna , sama pomisao od 2.400 km mi ....
                            u svakom lucaju dobro dosao a sto se tice servisa,imas dosta dobar kod nas tako da ti nije daleko

Comment

• cale
                              CBC Senator
                              • 22.03.2009
                              • 297
                              • Backa Topola

Ovo moram da podelim sa vama, mozda neko ima isti problem ili ce imati. Naime kad sam kupio lagunu trazio sam da ima i kuku, i tako je i bilo. Kuka je Bosall-ova i predvidjena je da se skida. Medjutim uz kola nisam dobio kljuc za otkljucavanje kuke. Pre jedno dve nedelje padne mi na pamet da pisem e-mail Bosall-u u Belgiju i objasnim im u cemu je problem. Trazili su mi podatke sa plocice na kuki i broj kljuca (sa bravice). Da ne duzim, juce su mi stigli rezervni ljucevi i kuka je skinuta.
                              NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• hope
                                CBC Senator
                                • 03.06.2010
                                • 212
                                • ca

koliko ja znam u evropi je vec dugi niz godina u nazad dozvoljena samo kuka koja se skida i ne sme da se vozi auto sa kukom ako nije prikacena prikolica,tj kuka se postavlja samo kada se kaci prikolica a u svim drugim situacima kuka mora da bude otkacena.
                                ako su ti besplatno poslali kljuc onda je to za svaku pohvalu,a naravno da moraju imati podatke u bazi koje ti ocitas na kartici sa kuke

Comment

Working...
                                X