RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gafni
    CBC Početnik
    • 05.12.2009
    • 9
    • NIS

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Zimi mi se desava da kada upalim grejanje, unutar table (negde ispod digitalnog sata i displeja radija) pocne nesto da skripi pa prekine (na kratko), pa tako, u zavisnosti od toga da li je bas steglo napulju, ponovi jos 2-3 puta na po dve sekunde i nema nicega posle. Da li je neki ventilator ili....
    Jel se nekome desavalo ovako nesto?

Comment

• mobbdeepqb
      CBC Senator XXL
      • 19.07.2009
      • 383
      • beograd

pozz za nove clanove
      @ gafni Lagunica je extra
      a kada smo kod diodica sutra uzimam pa ima da svetlim vise nego max-ova jelkica

Comment

• modesti
        CBC Senator
        • 26.08.2009
        • 239
        • novi sad
        • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Dobro dosao gafni...lepo izgleda laguna nema sta...jesu te mucile "decije bolesti" od kada si je uzeo
        It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• igogitar
          CBC Član
          • 14.07.2010
          • 93
          • R.Srpska,Gradiška

Dobro dosao Gafni! Napokon, da vidim jednu lagunu iste boje kao moja

Comment

• CDanijel76
            CBC Veteran
            • 11.01.2010
            • 144
            • Novi Sad

dobrodosao gafni. super ti je autic. To skripanje je do klapne usmerivaca protoka vazduha(pokrece ga mali el.motoric) i desava sa kao sto si i rekao kad je hladno i to je "sasvim normalno" kao i neko pucketanje dok se ne zagreje.
            @toza zao mi je nemam odgovor za tvoj problem, jedino nagadjanje da kada je hladno nivelacija farova (senzori napred i pozadi) mozda ne daju parametre kako treba pa ti far "popizdi". al recimo ja sam isto primetio kod mene kad je hladno da mi igra desni far poprilicno kad menjam visinu (ja nemam xenone i podesavam visinu na tockicu iz kabine) al opet moram priznati ne svaki put. inace to proveravam s vremena na vreme da li radi pomeranje oba fara i da li su poravnani.
            --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• gafni
              CBC Početnik
              • 05.12.2009
              • 9
              • NIS

Hvala ljudi na dobrodoslici, i lepim recima.

@modesti - mislim sa se znamo sa RFS, a sto se tice boljki, pa sa podizacem sam se zezao, treba da promenim one plastike oko sajli, jednom mi je pukla sajla podizaca, pa sam je promenio (vozacev prozor), imam neke probleme sa lakom na branicima (oljustio se na nekim mestima), dal je od soli ili neceg drugoga pojma nemam, mada se ne sekiram jer zivim u stambenom bloku, i malo malo neko me ocesa ili prodje kljucem (digo sam ruke odavno sto se tice nerviranja), a i planiram da lepo ofarbam auto za godinu dve dana. Ostalo nista, radovno servisiram, menjao solju amortizera, nosac motora, kraj spone, jabucice, diskove, to je to...
              Planiram samo da oteram na ciscenje sistema wynns i kasnije da ubacujem pomalo aditive za gorivo, mada sipam na MOL-u i nije lose gorivo, uvek do vrha, pa do razerve i tako u krug.

@igiogitar - u Nisu sam samo jednom video istu boju i to karavan, skoro identicna kao tvoja. I jos jednu u cacku limuzinu, privelege oprema...

@cdanijel - znaci kao to je normalno ili moze da se zameni, podmaze, sta vec za neke smesne pare ili je samar po dzepu? Mislim na klapnu.

Comment

• savke
                CBC Senator XXL
                • 14.02.2006
                • 575
                • Novi Sad, Temerin
                • Laguna 2 ph2, Golf 3

Poceo sam iskljucivo da sipam na MOL-ovim pumpama i cini mi se da ima razlike u odnosu na NIS i Beopetrol gde sam ranije sipao. Prestao sam i da sipam aditive i nema problema. Svaka pohvala za MOL-ove pumpe.

Prosle nedelje sam isao malo do komsija Madjara u Segedin i iskoristio priliku da sipam neki V-Power Shell Diesel na Shell-ovoj pumpi. Jeste cena malo jaca ali auto stvarno manje trosi.
                Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• mupe
                  CBC Senator XXL
                  • 05.10.2006
                  • 822
                  • bg
                  • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Ja sam prošle godine sipao V-Power u Austriji. Rezultat je bio da je potrošnja pala sa 5,7 (sa našim NIS dizelom) na 5,5 na 130 km/h, što i nije neka razlika kad se uzme u obzir razlika u ceni.

Comment

• savke
                    CBC Senator XXL
                    • 14.02.2006
                    • 575
                    • Novi Sad, Temerin
                    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Ako gledas samo potornju i cenu ne isplati se ali sama cinjenica da je potrosnja pala nesto znaci. Znaci da je i dobro za motor.
                    Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• zlaxx
                      CBC Član
                      • 25.12.2010
                      • 27
                      • futog

Pridružujem se pohvalama za MOL. Kao sto reče Savke, to što manje troši znači mnogo više nego što je ušteda u parama (tj. motor se lepše oseća).

Comment

• mobbdeepqb
                        CBC Senator XXL
                        • 19.07.2009
                        • 383
                        • beograd

Ljudi pomagajte,napravio sam glupost Uzeo sam led diode da stavim za osvetljenje registracije,skinuo levu i nece da radi,izvadim je i nesto sam cackao samo se culo tik i karambol Ne radi prednja i zadnja pozicija,osvetljenje kontrolne table,srednji bord i nece vozaceva vrata da se zakljucaju Verovatno sam napravio kratki spoj pa pregoreo osigurac ali nemam pojma koji........Ako vi znate......PS. Vise nista ne radi sam

Comment

• igogitar
                          CBC Član
                          • 14.07.2010
                          • 93
                          • R.Srpska,Gradiška

Pa pregledaj osigurace. Vidi i one ispod pepeljare. Ja sam isto jednom napravio neki shit kad sam mijenjao one sijalice osvjetljenja od klime i bio mi crko osigurac. Zamijenio sam ga i sve je OK,osim sto mi onaj potenciometar za jacinu osvjetljenja vise ne radi dnosno mora biti pojacan do kraja da bi osvjetljenje radilo.

Comment

• slavenm
                            CBC Veteran
                            • 11.10.2010
                            • 128
                            • Bijeljina

Zato lijepo prije zamjene neke sijalice , izvadi se osigurac od iste i miran si druze pregledaj osigurace ali daj Boze da je samo osigurac, a razlog sto tebi IGO radi osvetljenje samo dok je pojacano na maximum je isti, ne kontrolise osvetljenje obicni potenciometar nego kolo kojem komandu daje onaj tockic sretno

Comment

• igogitar
                              CBC Član
                              • 14.07.2010
                              • 93
                              • R.Srpska,Gradiška

Znam slavenm,ali meni ne smeta,ionako mi odgovara kad je na najjacem.

Comment

• mobbdeepqb
                                CBC Senator XXL
                                • 19.07.2009
                                • 383
                                • beograd

Nasao sam koji je osigurac po semi,bordo od 7,5 A za levo osvetljenje,zamenio ga i sve radi

Comment

Working...
                                X