RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • corect
    CBC Član
    • 31.01.2011
    • 14
    • Pariz

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by savke
    Da, to je vakuum pumpa za servo od kocnica. Kod benzinca se vakuum uzima direktno sa usisne grane, ali je on kod dizela prevelik pa postoji ova pumpa.
    Promenio sam juce vakuum pumpu, ali nije to bilo u pitanju, znaci i dalje isti problem. Inace, pumpa se lako skida. Skine se plasticni poklopac motora, odvrnu se dva srafa torexa, i odvoji se prekidac. Ako neko ima ideju sta bi jos moglo da bude, neka javi. Hvala i pozdrav.

Comment

• dci Šabac
      CBC Član
      • 16.10.2009
      • 60
      • Šabac

Pozdrav, hteo bih pozdraviti nove clanove, i cisto da se upisem na jubilarnu stranu

Comment

• Laguna 2002
        CBC Senator
        • 13.12.2009
        • 297
        • Bačka Palanka

Zbog toga smo i na gurali 200 strana.
        Trebala bi jedna dobra metla da radi pa da ostane 120 - 150 strana kvalitetnog teksta. Čisto da nas ne zezaju kako se Laguna često kvari jer imamo najviše stranica.
        PS Uspeo sam i ja da se uguram na jubilarnu.

Comment

• vlaja1302
          CBC Član
          • 26.01.2011
          • 52
          • 245

Da li neko zna neki dobar alarm za naseleg ljubimca Lagunu?

Comment

• thomas
            CBC Član
            • 04.10.2009
            • 97
            • Subotica

" Vlaja " Ja sam isto imao problem sa karticom , i meni je zveckalo nesto unutra, odneo sam kod drugara ima TV servis, rastavio ( rasekao sa strane sa ziletom ), zalemio sto je trebalo i radi ( 200 dinara ), a za senzore na tockovima probaj na pumpi, ispusti svaki tocak na ispod 1 bar pa ponovo napumpaj, mozda nece odmah da prikaze ,sacekaj mozda i sutradan pa ako se nista normalno ne desi onda nesto nije u redu sa senzorima

Comment

• vlaja1302
              CBC Član
              • 26.01.2011
              • 52
              • 245

Problem je sto ja nemama rezevnu karaticu imam samo jednu, i ne mogu nista da diram dok mi ne stigne druga kartica da ne pokvarim nesto i posle mogu se slikam cim stigne nova kartica odma nosim na popravku kod nekog elekricara ili mogu i sam da zalemim. Znaci da ispustim sve gume ispod 1 i opet napumpam to cu sada uraditi blizu mi je pumpa pa cu videti tamam sutra dal je ok ako nije onda je do sezora i moram na dijagnostiku. Hvala na savetu

Comment

• vlaja1302
                CBC Član
                • 26.01.2011
                • 52
                • 245

Evo i moje lagunice, doduse slike su kada sam bio u fr pa sam slikao

Comment

• lagunas
                  CBC Član
                  • 01.09.2010
                  • 28
                  • NOVI PAZAR

Originally posted by corect
                  Da, to je vakuum pumpa za servo od kocnica. Kod benzinca se vakuum uzima direktno sa usisne grane, ali je on kod dizela prevelik pa postoji ova pumpa.
                  Promenio sam juce vakuum pumpu, ali nije to bilo u pitanju, znaci i dalje isti problem. Inace, pumpa se lako skida. Skine se plasticni poklopac motora, odvrnu se dva srafa torexa, i odvoji se prekidac. Ako neko ima ideju sta bi jos moglo da bude, neka javi. Hvala i pozdrav.
                  Problem je u Servu za kocnice to ti je onaj veliki crni krug na kojem se nalazi posuda za kociono ulje.
                  Pozdrav

Comment

• vlaja1302
                    CBC Član
                    • 26.01.2011
                    • 52
                    • 245

Da li neko zna jel moze na fabricki radio da se ubaci cd sanzer?

Comment

• corect
                      CBC Član
                      • 31.01.2011
                      • 14
                      • Pariz

Originally posted by lagunas
                      Originally posted by corect
                      Problem je u Servu za kocnice to ti je onaj veliki crni krug na kojem se nalazi posuda za kociono ulje.
                      Pozdrav
                      To sam i mislio da je. Cini mi se da je malo komplikovano da se zameni. Hvala puno na brzim odgovorima. Inace, i moja laguna ima decijih bolesti, poput sijalica, start dugmeta itd, ali resicemo vremenom. Pozdrav

Comment

• modesti
                        CBC Senator
                        • 26.08.2009
                        • 239
                        • novi sad
                        • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Originally posted by vlaja1302
                        Da li neko zna neki dobar alarm za naseleg ljubimca Lagunu?
                        Kao prvo dobrodosao na forum. A sto se alarma tice, ja sam ugradio kod mene poseban alarm, nesto poput med alarma. Ako si zainteresovan pustam ti detalje na PM.
                        It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• vlaja1302
                          CBC Član
                          • 26.01.2011
                          • 52
                          • 245

Pa mozes ajde pusti cisto da vidim kakav je, a reci mi kako si naprivio da ti stoji privezak za alarm gde si ga stavio na kljuc?

Comment

• igajic
                            CBC Početnik
                            • 06.02.2011
                            • 6
                            • Novi Sad

Pozdrav,

imam problem sa uljem na laguni, na oznacenim mestima nasao sam da baca ulje. Od proslog servisa prosao sam 6.000 km, i tada sam sipao ulje, proverio sam nivo ulja nije mnogo potrosio, a u kontrolnom modu kompjuter ne pokazuje nikakve greske(nije bio prikljucen na dijagnostiku).

Pitanje u cemu je problem? Da li je veci kvar ili samo zamena creva koje je ocigledno busno.

Comment

• vlaja1302
                              CBC Član
                              • 26.01.2011
                              • 52
                              • 245

Pozdrav i tebi.. Nebi trebalo da bude drugi kvar cim baca ulje na tim mestima gde je puklo crevo, zameni crevo i gotovo, moj drug je imao isto taj problem doduse ne na lagunu vec na opel astru isto je tako bilo i zameni crevo i sve je sada ok

Comment

• igajic
                                CBC Početnik
                                • 06.02.2011
                                • 6
                                • Novi Sad

Brine me sto sam nasao ulja i na drugom kraju creva, ova poslednja slika. Najmanji problem mi je da zamenim crevo Samo da nije nesto vece, tipa pumpa visokog pritiska ili sl. Inace, jedno skroz laicko pitanje. Za sta konkretno sluzi to crevo i kakve veze ima sa uljem

Comment

Working...
                                X