RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Laguna 2002
    CBC Senator
    • 13.12.2009
    • 297
    • Bačka Palanka

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Može sigurno, imaš na Youtube, čak čovek sam ugrađuje i pokazuje ceo postupak. Koja je cena ne znam.
    Probaj da vidiš možda ima i ovde:
    VF1BG0.com. In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. This is my personal web space, nothing extraordinary can be seen or found within this pages. Feel free to browse for photo and video galleries or leave me a message using the form available on Contact section.

Comment

• gogi11
      CBC Senator XXL
      • 26.10.2009
      • 790
      • Sever Srbije - Novi Sad

Taj tempomat stvarno nije losa stvar ali sam malo sumnicav u to "uradi sam" mada ako nastavite da ubedjujete da moze eto uskoro na spisku dodatne opreme moje lagune i tempomata

Comment

• vlaves2000
        CBC Član
        • 28.03.2010
        • 95
        • srbija

pozdrav, na mojoj laguni nema prekidac za esp samo za tempomat, dali se esp moze naknadno ugraditi i dali se zna koja je cena tog posla, inace jos nesto desava mi se sa tempomatom da jedno vreme radi super ali u jednom trenutku ne reaguje nista, sta moze da bude
        https://t.me/pump_upp

Comment

• gogi11
          CBC Senator XXL
          • 26.10.2009
          • 790
          • Sever Srbije - Novi Sad

E pa ESP tesko da moze ipak je to sistem koji je dosta zahtevniji i mislim da nista osim fabricke-serijske ugradnje ne dolazi u obzir.

Comment

• savidsi
            CBC Član
            • 12.01.2010
            • 90
            • km

Evo uputstava za tempomat

Comment

• nmarkoni
              CBC Član
              • 13.09.2009
              • 46
              • Topola

Dakle, odgovor je da može. Do duše, nisam baš oduševljen ovom izvedbom ali ni ona nije loša. Ne bi prošla kao originalna ali ukoliko radi - sve je dopušteno.

Ukoliko neko ima nešto (na srpskm ili engleskom), pogotovo sa izvedbom koja liči na originalne funkcijske tastere na volanu - neka pošalje. Ja i ne bih toliko šizeo za tempomatom da ga nemam u drugom autu (zamislite u Clio-u) i radi savršeno. Pada mi na pamet da žrtvujem delove iz Clio-a pa da ih ugradim u Lagunu. Pošteno postoje neki detalji u prethodnom uputstvu koji me odvlače od ove avanture (potezač papučice gasa, ručica tempomata, posebni delovi,hmmmmmm)

Pišite ako imate neka dodatna saznanja

Comment

• Milan7
                CBC Početnik
                • 26.06.2010
                • 1
                • Beograd

Pozdrav Lagunasi.Imam problem sa menjacem,ponekad mi lose ubacuje samo u prvu brzinu,a ostale ok rade.Da li neko zna u cemu je problem? Inace Laguna je 2002 god 1.9dci 110hp 6b.160 000km.

Comment

• savke
                  CBC Senator XXL
                  • 14.02.2006
                  • 575
                  • Novi Sad, Temerin
                  • Laguna 2 ph2, Golf 3

ESP je deo glave ABS-a. Znaci da bi ugradio ESP najmanje sto ti treba je nov ABS koji je stavka mozda i od oko 1000e. E sad neke polovne varijante, ne znam kako se krecu, ali verujem da tu ima jos nekih sitnica koje treba ugraditi. Inace u elektricnom sisemu recimo moje lagune dva osnovna sistema su ABS i AIRBAG a svi ostali kompjuteri su vezani preko njih. Tako da bi izmena jednog od njih znacila uparivanje sa ostalim sistemima sto je takodje velik posao. Ako ste ikad gledali kada su vam radili dijagnostiku na CLIP-u, kada se poveze, tacno izbaci semu sta je preko cega vezano i zanimljivo je da nije isto na svim lagunama.
                  Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• SerbianHero
                    CBC Senator
                    • 10.10.2009
                    • 259
                    • Beograd

E pa drugari, mozete bratu sa foruma da cestitate novi INTERKULER....... ,,, zdrav, jutros, dosao na svet , nekih 6-7 kg i 260 eura sa asistencijom doktora...

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

Zasto si morao da ga menjas!?

Btw, CESTITAM!

Comment

• ivanzagreb1986
                        CBC Početnik
                        • 31.08.2010
                        • 2
                        • Zagreb

Pozdrav svima.

Budući a sam nov na ovome forumu da se ukratko predstavim.
                        Ivan iz Zagreba imam Renault Lagunu II 1.9 dci GrandTour iz 2001. godine.
                        S autom sam zadovoljan, al iu zadnje vrijeme imam jedan problem, pa ako mi netko može malo pomoći bio bih mu jako zahvalan.

U nazad mjesec dana auto ne vuče kako treba koda ima 70 konja, a ne 120.
                        Turbina je promjenjena prije 2 godine i do sada je sve bilo ok, filtri su svi novi kao i ulje.

Hvala svima na odgovorima.

Comment

• Cherokee_NS
                          CBC Senator XXL
                          • 08.02.2009
                          • 802
                          • Novi Sad

Ima li neka greska da izbacuje na bordu? Jel kacen auto na CLIP?

Ovako suvo, tesko da moze da se nagadja.... Mozda protokomer
                          Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• ivanzagreb1986
                            CBC Početnik
                            • 31.08.2010
                            • 2
                            • Zagreb

Znam da je spajan na komp i ne pokazuje nikakvih grešaka.
                            Da zaboravio sam i MAF senzor je nov tako da on nije sigurno.

Kažu mi neki da je možda mjerač pritiska turbine, jel moguće da to ima neke veze.
                            Mislim da bi trebalo očistiti i EGR ventil jer mi je oko njega dosta masno pa tko zna
                            kakav je unutra.

Comment

• thomas
                              CBC Član
                              • 04.10.2009
                              • 97
                              • Subotica

SerbianHero ^^^

Comment

• modesti
                                CBC Senator
                                • 26.08.2009
                                • 239
                                • novi sad
                                • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Drugari znam da postoji poseban deo sa tuning-om ali se ovo tice samo renault-a. Sta mislite o ovako nekoj raboti, nije ni mnogo novaca.
                                http://www.tuningkit.de/tuningkit-chipt ... u6jgs6ara1
                                http://www.racechip.de/racechip-chiptun ... f3m9e74272
                                It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

Working...
                                X