RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gogi11
    CBC Senator XXL
    • 26.10.2009
    • 790
    • Sever Srbije - Novi Sad

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

To je vise standardan problem za fiat stila ali evo krenulo i na lagune nista strasno ali ne bi bilo lose kontakte proveriti o ako nista zameniti kabl e sada to je bas ozbiljan posao koji zahteva dosta posla pa moze i da kosta. Vecina kod nas ce reci narani svinje i nista ne diraj

Comment

• slavenm
      CBC Veteran
      • 11.10.2010
      • 128
      • Bijeljina

Originally posted by gogi11
      Vecina kod nas ce reci narani svinje i nista ne diraj
      Pa to ti je ona politika "viska dijelova", ili jos jedna suluda stvar koju sam cuo skoro, citiram :
      "Brate mogu li se kako na dijagnostici ugasit airbagovi, da u slucaju udesa ne iskacu , jbg ako polupam auto manja je steta!"
      ili ljudi drze suvozacev airbag stalno ugasen iz istog razloga Balkan politics ))))

Comment

• savidsi
        CBC Član
        • 12.01.2010
        • 90
        • km

Dzek vaz. jastuka sedista se nalazi na podu ispod sedista. Da bi resili taj los kontakt sediste morate odsrafiti i nakrenuti prema zadnjoj klupi. Tek tada ce vam biti jasno kakav je u stvari taj dzek -jednostavno spustanjem sedista u svoje leziste naleze kontakt na kontakt. Ja sam kod mene to preradio, kupio sam dva euro dzeka znaci 2x musko-zenski. Ako to budete radili sami vodite racuna i secite jednu zicu sa jedne strane i odgovarajucu sa druge i odmah ih spajajte jer ako sve isecete odmah nema spajanja bez seme jer ne ide boja na boju.
        U sustini mozete sve spojiti i direktno bez dzekova, ali ako nekada budete skidali sediste eto problema. I da moracete na kanal ili dizalicu da bi odsrafili sediste.

Comment

• sjstephy91
          CBC Veteran
          • 28.11.2010
          • 143
          • Beograd- Srbija

Originally posted by slavenm
          Vecina kod nas ce reci narani svinje i nista ne diraj
          Pa to ti je ona politika "viska dijelova", ili jos jedna suluda stvar koju sam cuo skoro, citiram :
          "Brate mogu li se kako na dijagnostici ugasit airbagovi, da u slucaju udesa ne iskacu , jbg ako polupam auto manja je steta!"
          ili ljudi drze suvozacev airbag stalno ugasen iz istog razloga Balkan politics ))))
          Dobro s onim slajlijima gore ja ispadoh kreten, znam da imam air bag u sedistu, samo nisam znao da to moze biti toliko osetljivo...
          A sto se tice gasenja air bagova, takvima treba skinuti i pojaseve... Kakvi mozgovi...
          RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• sjstephy91
            CBC Veteran
            • 28.11.2010
            • 143
            • Beograd- Srbija

To je vise standardan problem za fiat stila ali evo krenulo i na lagune nista strasno ali ne bi bilo lose kontakte proveriti o ako nista zameniti kabl e sada to je bas ozbiljan posao koji zahteva dosta posla pa moze i da kosta. Vecina kod nas ce reci narani svinje i nista ne diraj
            Vecina, ali ja bi da resim to, nervira me ono zuto svetlo probada mi oci... A za svinje ima vremena...

Comment

• savidsi
              CBC Član
              • 12.01.2010
              • 90
              • km

sjstephy91,
              sve sam ti napisao, nabavi dzekove, lemilicu u ruke i na posao. Nisam siguran koliko kontakata(zica) ima, ali se potrudi da novi dzekovi imaju minimum deset zica i to je to.
              I jos nesto mislim da nijedan jastuk nije aktivan dok je na tabli upaljeno upozorenje ovo ti je jos jedan razlog da sto pre to sredis.

Comment

• sjstephy91
                CBC Veteran
                • 28.11.2010
                • 143
                • Beograd- Srbija

Originally posted by savidsi
                sjstephy91,
                sve sam ti napisao, nabavi dzekove, lemilicu u ruke i na posao. Nisam siguran koliko kontakata(zica) ima, ali se potrudi da novi dzekovi imaju minimum deset zica i to je to.
                I jos nesto mislim da nijedan jastuk nije aktivan dok je na tabli upaljeno upozorenje ovo ti je jos jedan razlog da sto pre to sredis.
                Hvala, na upitstvima u svakom slucaju, ali zvao sam elektronicara koji mi je rekao da u subotu odvezem auto i da tacno zna o cemu se radi, tako da nece biti nikakvih problema.. Rekao mi je da je cena za sve delovi+ruke= 25 evropljana, meni ne izgleda puno, ako ce zaista da resi problem. A sto se tice neaktivnosti airbagova znam da je tako, zato sam i nameran da to resim sto pre, nikad covek ne zna sta ga ceka..

E kad smo kod bezbednosti, posto sam imao do skoro Saab 9-3 dok ga brat nije slupao, interesuje me sta su to aktivni nasloni za glavu i da li ih laguna takodje poseduje???

Comment

• slavenm
                  CBC Veteran
                  • 11.10.2010
                  • 128
                  • Bijeljina

Aktivni nasloni za glavu su sigurnosni uredjaj vezan za sistem airbagova koji u slucaju aktiviranja jastuka se pomjeraju napred i time pomazu da ne dodje do ostecenja vrata i glave kada se tijelo vrati nazad u sjediste! nisam siguran da li to neka laguna posjeduje ali laguna ima dijeljiv naslon za glavu koji ima slicnu ulogu i reakciju!
                  pozzz

opsirnije
                  http://www.nissan-global.com/EN/TECHNOL ... -HEADREST/

http://www.plasticsportal.net/wa/plasti ... _large.jpg

Comment

• mupe
                    CBC Senator XXL
                    • 05.10.2006
                    • 822
                    • bg
                    • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by sjstephy91
                    Pozzz ljudi, ono sto me interesuje nema puno veze sa ovim nasim laguna (II).. Postoji mogucnost da nabavim Lagunu (III), pa me interesuje da li postoji turbo benzinac i o kojoj se zapremini radi, ono sto sam ja nalazio do sad je 1.6 16v i 2.0 16v, a to su motori iz druge generacije, nisam video nijedan tubo benzinac??
                    Ima 2.0T (nije TCE, on je sa direktnim ubrizgavanjem), ali mislim da nije u ponudi kod nas.

Comment

• sjstephy91
                      CBC Veteran
                      • 28.11.2010
                      • 143
                      • Beograd- Srbija

Upravo tako, malo sam ceprkao po stranim Renault sajtovima i video taj 2.0 T, a kod nas su samo dostupni atm. 1.6 i 2.0 benz i ostali dizeli..
                      2.0 T je verovatno motor iz Renault Megane Sport...

Originally posted by slavenm
                      Aktivni nasloni za glavu su sigurnosni uredjaj vezan za sistem airbagova koji u slucaju aktiviranja jastuka se pomjeraju napred i time pomazu da ne dodje do ostecenja vrata i glave kada se tijelo vrati nazad u sjediste! nisam siguran da li to neka laguna posjeduje ali laguna ima dijeljiv naslon za glavu koji ima slicnu ulogu i reakciju!
                      pozzz

opsirnije
                      http://www.nissan-global.com/EN/TECHNOL ... -HEADREST/

http://www.plasticsportal.net/wa/plasti ... _large.jpg
                      Hvala!! Pretpostavio sam da ima neku takvu ulogu, ali nisam znao kakav je sistem funkcionisanja..

Comment

• zlaxx
                        CBC Član
                        • 25.12.2010
                        • 27
                        • futog

ooo, drugari, jedva isictah...trajalo ali vredelo. Moja Lagundza je poput Caletove, vozim je vec 15 meseci i zadovoljan sam. Sa vama se druzim povremeno vec 2-3 meseca no ne htedoh se javljati dok ne iscitam SVE.I tako...dobro ja vama doso

Comment

• mupe
                          CBC Senator XXL
                          • 05.10.2006
                          • 822
                          • bg
                          • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by sjstephy91
                          Upravo tako, malo sam ceprkao po stranim Renault sajtovima i video taj 2.0 T, a kod nas su samo dostupni atm. 1.6 i 2.0 benz i ostali dizeli..
                          2.0 T je verovatno motor iz Renault Megane Sport...
                          Jeste, s tim što u Meganu RS ima 250ks, a u laguni 205.

Comment

• Night Rider
                            CBC Veteran
                            • 10.12.2007
                            • 127
                            • Banja Vrujci

Odradio sam kod drugara u servisu dijagnostiku da bi videli zasto izbacuje "Fuel Injection Fault" i ustanovili smo da su sva cetri grejaca crkla sto u predjenju sa pumpom i nije strasno

Takodje sam komplet sredio trap 2x kraj spone, 2x stabilizatori i nazad selen blokovi sve komplet sa zamenom oko 190eur
                            Posle zamene sam odradio centriranje i sve je bilo ok presao sam nekih 30km do kuce i sutredan kada sam krenuo na posao primetio sam da mi auto osetno vuce u levu stranu prvo sam pomislio da je guma pustila ali nije,zatim sam otisao opet kod majstora sto mi je radio trap da baci pogled ali on kaze da je sve ok!?
                            Ima li neko ideju sta bi moglo da bude u pitanju!
                            http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ksU5guIKnQ

Comment

• cale
                              CBC Senator
                              • 22.03.2009
                              • 297
                              • Backa Topola

Nosi kod nekog drugog da ti proveri trap.
                              Da pozdrav novim clanovima i hvala im sto ne postavljaju odmah 100 pitanja, nego prvo procitaju forum!!!(jeste da ima puno ali se isplati)
                              NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• hope
                                CBC Senator
                                • 03.06.2010
                                • 212
                                • ca

jesu li ti iste prednje gume ili si mozda stavio rezernu pa je jedna vise potrosena,to moze biti razlog sto vuce u jednu stranu ili ako imas bubac ili sto bi vojvodjani rekli "jaje" na gumi.

Comment

Working...
                                X