RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • modesti
    CBC Senator
    • 26.08.2009
    • 239
    • novi sad
    • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Eeeeee alambas dobro dosao, posle ce da kukas, i da vices sta mi je laguna trebala u zivotu...ma salim se, odlican je to auto.
    It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• dci Šabac
      CBC Član
      • 16.10.2009
      • 60
      • Šabac

@ alambas

dobrodosao

Comment

• cale
        CBC Senator
        • 22.03.2009
        • 297
        • Backa Topola

E bas nam je trebalo ovo, hvala @ alambas. Nasmejao sam se do suza.
        NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• dex012
          CBC Početnik
          • 20.10.2010
          • 4
          • pozarevac

Dex , cest problem kod Laguna resiv je ali poprilicno skupo . Znam par njih koji su taj problem resili kod majstor Slobe ali kao sto rekoh kosta . Postoji mogucnost da je samo problem u jednoj dzeksni kod elektronske klapne ali cesce je problem sa komjuterom tj jednim cipom koji treba da se zameni i sve to kosta oko 300e plus ruke majstora !
          Ako je zamena dzeksne u pitanju onda je to i najjeftinije resenje ali se desavalo da se problem ponovo javlja tako da
          Sve u svemu komjuter ti javlja kvar na ubrizgavanju i nije zanemarljiv kvar u pitanju , ume biti nezgodno jer se ne mozes osloniti na auto moze da te zeza gde god i kad god .[/quote]

Hvala ti na odgovoru ali nesto nerazumem , koji dzeksn i koji cip tj zasta. Desava mi se kad senzor za barometarski pritisak izvadim i samo ga naslonim na rupu da je sve ok par dana pa onda isto i onda ga podignem i ponovo vratim i opet par dana kao da on nemeri lepo pritisak jer kad izvucem dzek od njega on digne obrtaje na 10 i sve je ok ali malo kasnije ukljuci gresku Barometarski pritisak sto je i normalno jer nemeri.

Comment

• igogitar
            CBC Član
            • 14.07.2010
            • 93
            • R.Srpska,Gradiška

Ljudi danas sam odvezao lagunu u servis da mi stave 4 nove gume,doduse Tigar Winter1.Dok sam cekao na zamjenu pozvase me da vidim nesto. Na mojoj laguni su otisle obe krajnice-lijevi tocak je imao bar 3-4 cm "lufta" a desni oko 2 cm. Rekli su mi da je malo trebalo da lijeva potpuno ispadne a ja sam prije 2 dana vozio 170 km/h tim autom. Najcudnije od svega je sto se na autu nista nije moglo primjetiti nikakvo "setanje" ili nestabilnost na putu. To samo govori koliko je laguna mocan i dobro napravljen auto po pitanju stabiliteta i lezanja na putu. E sad malo da se zalim na tehnicke preglede. Prije manje od mjesec dana sam registrovao auto i tad su ga tamo rastezali na onim spravma i rekli da je auto odlican i da nema nikakvih problema u trapu. Eto kako u Srpskoj dobro rade tehnicki pregledi. Sve u svemu 2 nove krajnice kostaju 20 EUR a ja sam mogao glavu da izgubim vozeci na ovim.
            Znaci laguna pa 3 mjesta prazna pa onda niko

P.S. ovo ne smatram kvarom jer mislim da su krajnice,pogotovo na nasim putevima, potrosni materijal.

Comment

• markofpi
              CBC Senator XXL
              • 27.07.2006
              • 1552
              • Bezanijska Kosa

Zato je najpametnije da pri svakoj poseti servisu se odradi i kompletna provera trapa, upravljackog i kocionog mehanizma, uoce eventualne nelogicnosti i otkloni svaka sumnja!

Comment

• gogi11
                CBC Senator XXL
                • 26.10.2009
                • 790
                • Sever Srbije - Novi Sad

Dex012 u pitanju je dzek koji je utaknut u elektronsku klapnu , mnogu si resili problem zamenom tog dzeka i celokupnog kabla ali negde to ne pomaze.
                Pri tom problemu sa ubrizgavanjem dijagnostika cesto izbaci u bukvalmom prevodu *kvar na vodu 2* ali u glavnom se tu sve i zavrsava jer vecini majstora nije poznato kako ko da rese. Znam da je kod nekih skidan komjuter i zamenjen cip i tada problemi prestaju ali to bas kosta .

Comment

• pipsi78
                  CBC Član
                  • 08.11.2006
                  • 60
                  • KOVACICA

Pozdrav za sve.
                  Planiram da kupim ovu Lagunu:

Ili ovu:

Koja je razlika u paketima, tojest šta znači Initiale, a šta Expression?
                  Molim vaše mišljenje.

Hvala unapred.
                  život je lep

Comment

• Cherokee_NS
                    CBC Senator XXL
                    • 08.02.2009
                    • 802
                    • Novi Sad

gogi11

Cujem da si pazario 1.6 16v?
                    Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• gogi11
                      CBC Senator XXL
                      • 26.10.2009
                      • 790
                      • Sever Srbije - Novi Sad

Da daaaaa .

Comment

• CDanijel76
                        CBC Veteran
                        • 11.01.2010
                        • 144
                        • Novi Sad

poz pipsi78 dobro nam dosao
                        ako mene pitas ja bi se odlucio za initiale -potpuni paket opreme i dosta mi je lepsa od ove druge.
                        --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• max3m87
                          CBC Senator XXL
                          • 17.05.2010
                          • 531
                          • Beograd
                          • Renault LagunaII 1.8 16v

e ljudi imam jedno pitanjce.. auto kad stoji u leru malko treska ali se to oseca samo na suvozacevoj strani... istripovano na vozacevoj ne mrda uopste ali se na suvozacevom sedistu oseca.. ranije to nije bio slucaj... jel moguce da sam ga udavio plinom ili filter za vazduh prljav ili tako nesto... poz... ranije nije

Comment

• max3m87
                            CBC Senator XXL
                            • 17.05.2010
                            • 531
                            • Beograd
                            • Renault LagunaII 1.8 16v

e da da napomenem da mi ne variraju obrtaji on radi na 780 sem kad ukljuci ventilator
                            treba danas da me zovu za onaj motorcic pa cu pitati nego sam ne strpljiv pa me zanima do cega bi moglo bude jos samo ta strana vozaceva nista... nije mi jasno

Comment

• modesti
                              CBC Senator
                              • 26.08.2009
                              • 239
                              • novi sad
                              • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Max-proveri da nisu slucajno neke sijalice na suvozacevoj strani pregorele, to zna da bude uzrok..ma salim se, bilo je jace od mene.
                              It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• slavenm
                                CBC Veteran
                                • 11.10.2010
                                • 128
                                • Bijeljina

@pipsi
                                Sto se mene tice, ja bi uzeo onu koja ima manje "sitnih" kvarova na sebi!
                                Ja licno imam Lagunu 2 ph1 GT 2.0 16V Expression, sa manuelnom klimom, bez navigacije, obicnim sjedistima itd... ali je u extra stanju!
                                Znaci moj savjet ti je da te ne zaslijepljuje obilje opreme i ostalih "dzidzmidza" koje lijepo izgledaju, idi na onu koja je strukturalno bolja, ima uredne servise, itd...
                                Sve u svemu Laguna je prelijep auto koji je uzivanje voziti, bez obzira na paket opreme (ovjes i podvozje je na svakoj isto)!
                                Dobro pregledaj, vidi koja ima manje ulaganja nakon kupovine i uzivaces u svom ljubimcu!
                                Nadam se da sam pomogao!
                                Pozzzz

Comment

Working...
                                X