RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • thomas
    CBC Član
    • 04.10.2009
    • 97
    • Subotica

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Za gornji nosac motora su mi rekli da moze da se remontuje, izbije se srednji deo sa presom i upresuje novi i to bi kostalo 5000 dinara. To mi reko majstor koji ima svoj servis a radio u ovlascenom Renou.

Comment

• mupe
      CBC Senator XXL
      • 05.10.2006
      • 822
      • bg
      • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by dragann
      Da vas pitam drugari jeli neko imao slican problem... naime desava mi se da mi auto ponekada radi na povisenim obrtajima, negdje oko 850 do 950 obrtaja i ne postize mi radnu temperaturu bas kako treba, tj retko je postigne i onda opet spadne.
      Pretpostavljam da ti se to dešava zimi. U principu je normalno da se dizel teško zagreva, ali nisam primetio da moja laguna gubi temperaturu rashladne tečnosti, čak i kad radi na leru po hladnoći. Inače, mnogi dizeli se na leru ohlade. Na cliu 1.5 dCi kazaljka za temperaturu vode na leru spadne skoro na minimum posle nekog vremena. Kod mene kad se jednom ugreje, stoji kao zakucana...

Comment

• dragann
        CBC Član
        • 24.02.2010
        • 18
        • Banja Luka

Evo da okacim koju slicicu od sepeta

Neznam jesam li vec napisao, INITIALE je oprema, znaci xenon sa pranjem, 17-ke fele, park. senzori, senzor za kisu, sjedista su el. podesiva sa grijacima i full koza(mada se to meni licno ne svidja), navy, cabase audio, dvozonska klima, asr i jos ostale sitnice.
        BRATE SESTRO, CALE SI KEVE MI!

Comment

• dragann
          CBC Član
          • 24.02.2010
          • 18
          • Banja Luka

Pa jeste, to mi se pocelo desavati zimus. Ali bez obzira na vanjsku temperaturu ja mislim da nebi smjela da pada temperatura tecnosti tako da cu morati posjetiti majstora.

Comment

• gogi11
            CBC Senator XXL
            • 26.10.2009
            • 790
            • Sever Srbije - Novi Sad

@dragann : makina ti je extra, odlican izbor, samo je servisiraj redovno i ima da traje .

Comment

• dragann
              CBC Član
              • 24.02.2010
              • 18
              • Banja Luka

@gogi11
              Hvala, autic je stvarno u super stanju, bilo je nekih zahebancija ali sam to pomijenjao i sada nema da zvecne nesto.
              Kada poslikam unutrasnjost stavicu, unutra je kao nova. A to sam i trazio kada sam kupovao, da bude u extra stanju i da ima ovakvu opremu.
              Jedino me sada ovo zeza sa temperaturom ali i to cu da rijesim.

Comment

• SerbianHero
                CBC Senator
                • 10.10.2009
                • 259
                • Beograd

Sto se tice temperature, zavisi od tempa voznje, kod mene na primer, ja zivim u centru Beg-a, lako dodje do radnje temp, jel je stalno kreni stani, dok, ako po ovoj ladnoci izadjes na ovoreni put, nekom krstarecom brzinom i ne preterano visokim obrtajima, temp naravno pada, to je ujedno i pravilo(hladjenja) uopste, kod vozila a i kod Lagune naravno.

Comment

• dragann
                  CBC Član
                  • 24.02.2010
                  • 18
                  • Banja Luka

@SerbianHero
                  Neznam bas, ja sam vozac po profesiji i navozao se dosta dizela (putnickih automobila), svakakvim tempom, svakakvim putevima i nijedan se nije hladio kada dodje na radnu temperaturu. Zato postoji termostat koji regulise protok vode kroz hladnjak a ja sumnjam da je bas on kod mene otisao.

Comment

• SerbianHero
                    CBC Senator
                    • 10.10.2009
                    • 259
                    • Beograd

Moguce je da kod mene onda nesto nije u redu kada na otvorenom putu, krstarecoj brzini 120km/h, 6stoj brzni i 2000 ortaja i -5 napolju pocne da opada temperatura rashladne tecnosti, provericu kod majstora, pa ce vam javim.

Comment

• lancia_k
                      CBC Član
                      • 09.01.2010
                      • 78
                      • Sombor

tako je Draganne. Pravac kod majstora i pravi to sto pre!
                      Radna temperatura ne sme da opada nikako. Mora uvek da bude konstantna!!!! zato se i zove RADNA TEMPERATURA. Svima kojima ona opada a misle da to tako treba nisu u pravu. I ja sam imao taj problem i mislio sam da to tako treba dok mi majstor nije lepo objasnio da je u pitanju kvar. Samo da znate svi vi kojima ne drzi konstantnu radnu da vam je potrosnja povecana za cak 15 do 20% !!!!!!
                      Problem je u termostatu koji vrsi tzv "preotvaranje" tj ostane otvoren od samog starta vozila i hladi tecnost vise nego sto treba tj. tecnosti treba puno vise vremena da se ugreje a veoma brzo se hladi zbog stalnog protoka. Ovaj problem je u narodu poznat i kao "zaglavljen termostat"

Znam da je za E klasu termostat oko 50 eura. Predpostavljam da je za lagunu jeftiniji.

Resavajte problem svi kojima laguna ne drzi konstantnu radnu temperaturu !!!!!
                      Pozdrav
                      Niti je ko auto od gasa satrao, niti zenu od k**** ubio

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790
                        • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by dragann
                        @SerbianHero
                        Neznam bas, ja sam vozac po profesiji i navozao se dosta dizela (putnickih automobila), svakakvim tempom, svakakvim putevima i nijedan se nije hladio kada dodje na radnu temperaturu. Zato postoji termostat koji regulise protok vode kroz hladnjak a ja sumnjam da je bas on kod mene otisao.
                        Imao sam slican problewm na ford mondeu , dakle u zimskim danima nagura temperaturu i kako izadjem na otvoren put i drzim konstantno jednu brzinu temperatura pada, ne nesto drasticno ali se primecuje na displeju i te kako!!! Zamena termostata ce odmah resiti taj problem jer drugo nesto ne moze da bude a da se auto "zdravo" ponasa i hladan i zagrejan.
                        Bez brige nista strasno to nije , ja sam tako vozio 2 godine pa tek onda resih da zamenim to.

Comment

• minge
                          CBC Član
                          • 17.09.2009
                          • 59
                          • RS

@dragann: Dragane, gde servisiras Lagunu, vidim da si iz Banjaluke? Imas li neki dobar servis da preporucis?

Comment

• Laguna 2002
                            CBC Senator
                            • 13.12.2009
                            • 297
                            • Bačka Palanka

U kom opsegu vam obično stoji kazaljka na radnoj temperaturi ( na kojoj crtici )?

Comment

• Djinons021
                              CBC Početnik
                              • 21.02.2010
                              • 6
                              • Novi Sad

Zdravo drugari,jel zna neko okvirne cene zadnjih diskova I plocica za lagunu? A I homokineticki je poceo da krcka.

Comment

• minge
                                CBC Član
                                • 17.09.2009
                                • 59
                                • RS

@Djinons021: diskovi oko 50e.

Comment

Working...
                                X