RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivca
    CBC Član
    • 20.02.2009
    • 83
    • Negotin

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Originally posted by lancia_k
    Ljudi ja sam definitvno izgubio onaj delic sto se odlomi na citacu kartice. Sad vise ne pali na dodir
    Da li postoji neka zamena za taj jezicak? Ima li neko iskustva? Help please?
    Za sve postoji zamena, nego je problem što treba da znaš gde da ga zalepiš. Da li znaš? Plastika je oko 1cm duga (treba da dohvati mikro prekidač) 5 mm široka i 2-3 mm debela. Znači može bilo šta što znaš gde da zalepiš i treba da dohvati prekidač kad ubaciš karticu, jer kartica bukvalino gura taj jezičak da uključi prekidač.

Comment

• ivca
      CBC Član
      • 20.02.2009
      • 83
      • Negotin

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi 120 KS - kakva su vasa isustva ?

Originally posted by tvico sarajevo
      Originally posted by ivca
      Koju dimenziju i marku zimskih guma koristite i kako ste zadovoljni?

Ja imam faricke 225/45 17 begin_of_the_skype_highlighting              225/45 17      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              225/45 17      end_of_the_skype_highlighting, na alu felgama.. sad sam stavio 205/55 16 na celicnim sava eskimo s3... prezadovoljan na skijanje kad idem ljudi proklizavaju ja ih samo zaobidjem.. nema stajanja...
      Posle dugog vaganja koje zimske gume i tako to, kupio sam 4 komada Nokian 205/55/16 i gume su ludilo! A od Save su skuplje samo 700 din. tako nešto 7100 din. Mošda je sve to zbog odličnog ESP-a, ali sam generalno zadovoljan.
      Za leto 225/45/17, napred imam Good Year (110 evra komad) , pozadi Mishelin koje su bile na njoj kad sam kupio. Nove Mišelinke su mi bile preskupe zaista.

Comment

• thomas
        CBC Član
        • 04.10.2009
        • 97
        • Subotica

Djops@ extra lagunica, lepo ocuvana, da ti sluzi bez majstora

Ivca @ citao sam negde na forumu da je neko imao problema sa NEvracanjem pedale kvacila i trebalo je zameniti hidraulicni cilindar kvacila (ima gornji i donji) ili prekontrolisati oprugu

Comment

• djops
          CBC Član
          • 02.03.2010
          • 14
          • krusevac

@thomas Hvala, sluzi ona odlicno vec 4 god.

@ivca Kvacilo se ne vraca zato sto ti je pukla opruga koja ga vraca. Imas o tome ovde na forumu, samo ne znam gde se tacno nalazi. Po nekima je to kvar na cilindru i onda dolazi do pucanja opruge, meni je pukla pre tri god., zamenio sam je i dan danas radi bez problema i kvacilo i menjac.

Comment

• savidsi
            CBC Član
            • 12.01.2010
            • 90
            • km

ivca sto se sarzera tice mislim da ni to kod mene nece raditi jer ipak je tvoja Laguna sa najjacom opremom, ali probacu.

Comment

• savidsi
              CBC Član
              • 12.01.2010
              • 90
              • km

ABS resen. Problem je bio u instalaciji. Centrala za ABS se nalazi ispod akumulatora. Ispratili smo instalaciju od prednjeg desnog tocka do centrale ABS-a i pronasli prekig kod levog tocka - tu prolazi instalacija za desni senzor. Prekid je bio do samog dzeka, malo lemljenja i kao sto rekoh problem resen.

Comment

• CDanijel76
                CBC Veteran
                • 11.01.2010
                • 144
                • Novi Sad

ivice imam i ja pitanje oko sarzera. Meni je u opisu kola pisalo da imam sarzer ali ga ja nisam nasao .
                u pitanju je cabase sistem. da li mozes okaciti sliku izgleda radia, cisto da znam koja je vrsta uredjaja u pitanju.
                hvala
                --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• gogi11
                  CBC Senator XXL
                  • 26.10.2009
                  • 790
                  • Sever Srbije - Novi Sad

I meni je pisalo da imam ESP pa nemam , oce to da nama zapadne tako

Comment

• firearms
                    CBC Član
                    • 08.06.2009
                    • 32
                    • Beograd

Originally posted by ivca
                    Originally posted by Car
                    Zna li neko kakve su trenutno cene za zamenu seta kvačila na 1,9 dci?
                    Kakav problem imaš sa kvačilom? Pošto se meni kvačilo ne vraća skroz gore, tj. mogu da ga nogom podignem još jedno 2-3 cm nego što se samo vrati. Inače nemam nikakvih problema sa njim, lepo šalta i prima , samo se malo ne vraća samo do kraja, šta li može da bude?
                    gornji cilindar kvacila. i mene je ista muka mucila, u pocetku je hteo lepo da menja brzine i nije bilo nikakvih problema sem tog vracanja pedale kvacila nogom gore a onda su dosli hladni dani i sve je pocelo... prvo nije hteo da ubacuje u prvu brzinu, pa onda ni u drugu... dok se lepo ne zagreje i ne nabije pritisak. onda sam otisao na put i tamo mi je auto stajao zbog toga a ja se slepovao na tastov auto. zamenio sam gornji cilindar kvacili oko 12000din sa rukama i od tada nema tih problema
                    ko se stidi majcinjega mleka taj ce biti rdja dovijeka

Comment

• ivca
                      CBC Član
                      • 20.02.2009
                      • 83
                      • Negotin

Originally posted by CDanijel76
                      ivice imam i ja pitanje oko sarzera. Meni je u opisu kola pisalo da imam sarzer ali ga ja nisam nasao .
                      u pitanju je cabase sistem. da li mozes okaciti sliku izgleda radia, cisto da znam koja je vrsta uredjaja u pitanju.
                      hvala
                      Evo kako izgleda kod mene.

Comment

• ivca
                        CBC Član
                        • 20.02.2009
                        • 83
                        • Negotin

Počeću sa oprugom, pa ćemo videti. Prvo da resim trap, nešto mi opasno lupa pozadi (kad da se nešto lomi) kada ima rupa na putu, a i auto mi je krut kao bolid formule 1. Možda su i amortizeri, ne znam.

Comment

• SerbianHero
                          CBC Senator
                          • 10.10.2009
                          • 259
                          • Beograd

To je bilo i god mene u pitanju su dva ogromna silen bloka (majstori ih zovu caure) oni su nosaci zadnjeg trapa ima ih 2 i mora da se skine ceo zadnji trap da bi se zamenili.

Comment

• ivca
                            CBC Član
                            • 20.02.2009
                            • 83
                            • Negotin

A, cena?

Comment

• firearms
                              CBC Član
                              • 08.06.2009
                              • 32
                              • Beograd

20ak hiljada sa rukama. i ja sam menjai silen blokove
                              ko se stidi majcinjega mleka taj ce biti rdja dovijeka

Comment

• cikajowa
                                CBC Veteran
                                • 12.11.2009
                                • 153
                                • svugde

Originally posted by modesti
                                Originally posted by lancia_k
                                pardon, sad sam tek video da si iz NS. Ali nije velika razlika u deranju NS-BG.
                                ako ne daj Boze budes imao neki veci problem na laguni, ti me kontaktiraj kod koga da te posaljem u Sombor. Radi se o jednom coveku koji zna Renault u dusu (radio u Renault Slovenia pre rata). On je pre 4 godine dobio licencu za Renault i Daciu, a cene odrzavanja su mu maksimalno korektne. Ima 6 stalno zaposlenih radnika, profesionalnost na nivou. Toplo ga preporucujem svima u blizini Sombora
                                Da se javim posle malo vise vremena...Obavio sam servis u Renault servisu u Budisavi, vezano za trokiranje pri određenom broju obrtaja...zamenjen regulator protoka vazduha za turbinu koji je odradio svoje i silen blokovi za koje me "CUDI" da su sahranjeni, imamo extra puteve,i to me sve sa dijagnostikom izašlo 12000 dinara...auto ide i peva sada, u svakom slučaju hvala na savetima i pomoći. Ima jedna stvar koja me je zabrinula a vezana je za automobil koji svi mi vozimo. Citam na jednom od nasih foruma kako je u poslednjih nekoliko meseci naglo porasla kradja, citaj potraznja, za lagunama i meganom zog enormno velikog broja Engleza na nasim ulicama, a s obzirom da nemam zastitu adekvatnu prijatelj moj koji je ovlasceni serviser za GT i Cobru mi ponudio jedan od modela Coobre bas za lagunu sa dodatnom alarm karticom bez koje auto ne moze da se pokrene , blokadom motora...kakva su vasa iskustva? Pozdrav svima iz Novog Sada
                                20k? Hmmm u ovom postu covek pominje 12k za silen blokove i jos nesto...mozda nisu original ili sta vec
                                Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

Working...
                                X