RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • puricsinisa
    CBC Početnik
    • 14.03.2010
    • 4
    • Zrenjanin

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Veliki pozdrav svim clanovima ovog foruma! Od nedavno vozim reno lagunu,i zahvaljujuci vama i vasim savetima,iskustvima i preporukama opredelio sam se za kupovinu ovog automobila. Takodje,svaka cast na sloznosti i korisnim savetima jer ste mi pomogli prilikom resavanja nekih sitnih popravki.
    U sustini,autom sam prezadovoljan ali uvek postoji ono "ali"

Vozim karavan lagunu i koristim ga cesto i transportne svrhe. Na njemu su 17" felne (225/45/17) koje su stvarno prelepe,ali mislim da to nije predvidjeno i preporucljivo za karavana (koji prazan tezi preko 14oo kg + roba u njemu) i jos kad se dodaju nasi putevi na sve to,dobije se nocna mora za voznju. E sad,moje pitanje glasi,da li ima neko zainteresovan ko hoce da menja 16" felne za 17"? Ako ne,mozete li me uputiti gde mogu naci isti model da kupim?
    Zainteresovani mogu da mi se jave na pp.
    Moguca svaka vrsta dogovora...

Comment

• cale
      CBC Senator
      • 22.03.2009
      • 297
      • Backa Topola

Ako hoces da menjas felne samo zato sto mislis da nisu predvidjene za karavan gresis. A ako ti nesto drugo smeta ok.

Pogledaj ovu tabelu i videcas koje su gume i felne predvidjene za Lagunu.
      NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• puricsinisa
        CBC Početnik
        • 14.03.2010
        • 4
        • Zrenjanin

Nije druze zbog toga,znam ja da su ovo idealne felne za njega ali pod uslovom da su nam putevi ok. Problem je u tome sto su putevi kod nas katastrofa,rupa na svakom koraku,risovi,grbe,itd,itd... i kad uletim sa natovarenim autom u neku "rupicu" od 20-ak cm sa niskoprofilnim gumama,sta mogu da ocekujem??? Najvise zbog toga sam se odlucio da menjam,u protivnom nikad se ne bih opredelio za ovaj korak...

Comment

• lancia_k
          CBC Član
          • 09.01.2010
          • 78
          • Sombor

Originally posted by Djinons021
          Jel moze neko da mi kaze,dali se kod lagune menja kugla ili komplet viljuska?ja sam nesto gledao al mi se cini da je kugla zanitovana.
          Samo kugla, zanitovana je. Ali to nema veze. Dve kugle dodju oko 9 000 dinara
          Niti je ko auto od gasa satrao, niti zenu od k**** ubio

Comment

• Djinons021
            CBC Početnik
            • 21.02.2010
            • 6
            • Novi Sad

E hvala na ovoj informaciji.pre lagune sam vozio fiata,pa sam se sit namenjao komplet viljusaka.doduse cenovno mu dodje na isto,toliko kostaju I dve viljuske za fiata.

Comment

• Djinons021
              CBC Početnik
              • 21.02.2010
              • 6
              • Novi Sad

E hvala na ovoj informaciji.pre lagune sam vozio fiata,pa sam se sit namenjao komplet viljusaka.doduse cenovno mu dodje na isto,toliko kostaju I dve viljuske za fiata.

Comment

• Car
                CBC Senator XXL
                • 07.07.2005
                • 900
                • Beograd

Originally posted by lancia_k
                Originally posted by Djinons021
                Jel moze neko da mi kaze,dali se kod lagune menja kugla ili komplet viljuska?ja sam nesto gledao al mi se cini da je kugla zanitovana.
                Samo kugla, zanitovana je. Ali to nema veze. Dve kugle dodju oko 9 000 dinara

Jel to cena za originalni renault deo? Ili se u originalu menja čitava viljuška?
                Pitam jer neki delovi trapa imaju dosta jaku cenu ako su original. Kad su meni menjali kraj letve volana (ako se to tako zove), baš je bila drastična razlika u ceni originala i nekog zamenskog dela. Još mi tad u "Reno Savi" rekoše da se ne isplati ugrađivati original, jer ništa duže neće potrajati. Taj "neoriginalni" kraj letve je bio baš nešto džabe, i evo, već nekih 30ak hiljada km je ok.

Comment

• lancia_k
                  CBC Član
                  • 09.01.2010
                  • 78
                  • Sombor

Ja sa dobio da biram kugle od 2800 po komadu i od 4500. Izabrao sam ove skuplje. Serviser mi je garantovao da je original.
                  Ko hoce, moze da prodje i jeftinije. Besmisleno je menjati celu viljusku
                  Niti je ko auto od gasa satrao, niti zenu od k**** ubio

Comment

• savidsi
                    CBC Član
                    • 12.01.2010
                    • 90
                    • km

Gde se po pravilu nalazi cd sarzer u Laguni II ph2?
                    Neko je pomenuo zujanje iz unutrasnjeg retrovizora. Interesuje me da li onaj deo trebe rastaviti da bi se podmazala osovinica ventilatora? Ja sam trenutno izduvao prasinu i slabije se cuje zujanje.
                    U jednom od predhodnih komentara sam pomenuo da mi ne radi ABS. Dijagnostika kaze problem u prednjem desnom senzoru brzine. Senzor sam menjao problem ostao. Sada majstori predpostavljaju da je ostecen magnetni citac na lezaju i kao cude se kako je to moguce jer niko nije menjao lezaj. Moze li mi neko blize reci kakav je to magnetni citac i da li je on u sklopu samog lezaja ili neki poseban deo?
                    Pozdrav

Comment

• SerbianHero
                      CBC Senator
                      • 10.10.2009
                      • 259
                      • Beograd

Ja ti napisah da ti provere spojeve-kontakte senzora ABS, jel znaju da patiniraju.

Comment

• Laguna 2002
                        CBC Senator
                        • 13.12.2009
                        • 297
                        • Bačka Palanka

Gde se po pravilu nalazi cd sarzer u Laguni II ph2?

U gepeku sa leve atrane, okreneš mali plastični točkić na tapacirungu gepeka ( blatobran zadnjeg levog točka ) i tu je. Gurneš plastični poklopac u stranu, i pritisneš dugme ( čini mi se zeleno ) da izađe šaržer napolje.

Comment

• savidsi
                          CBC Član
                          • 12.01.2010
                          • 90
                          • km

SerbianHero, tacno da si napisao i to je provereno, kontakti su u redu. Sta dalje proveriti?
                          Laguna 2002, hvala na informaciji i ako je tako onda mislim da kod mene ne postoji CD sarzer.

Comment

• djops
                            CBC Član
                            • 02.03.2010
                            • 14
                            • krusevac

Evo malo boljih slicica koje sam obecao

Comment

• ivca
                              CBC Član
                              • 20.02.2009
                              • 83
                              • Negotin

Originally posted by savidsi
                              SerbianHero, tacno da si napisao i to je provereno, kontakti su u redu. Sta dalje proveriti?
                              Laguna 2002, hvala na informaciji i ako je tako onda mislim da kod mene ne postoji CD sarzer.
                              Što se tiče šaržera ja sam se ubio da ga nađem i njega nema, ali zato moj CD uređaj u sebi prima 6 CD-a. Dosta sam se namučio dok sam provalio kako da ih uguram. Mislim da prvo treba da pritisneš dugme od 1 do 6 i onda ono dugme Ejest, na ekranu ti vrlo kratko napiše insert disc, budi spreman da ga u roku od 2 sek. ubaciš, onda isto tako sa dugmetom 2, 3, 4, 5, 6 i to je to... Nisam bas siguran da li prvo treba 1, 2, 3... 6 ili prvo dugme Ejest pa broj, ali to je otprilike to, najveca fora je sto moras brzo da ubacis disk. Znali ako imas dugmiće od 1 do 6 to je to. Javi ako si uspeo ili da proverim pa da ti dam detaljno uputstvo.

Comment

• ivca
                                CBC Član
                                • 20.02.2009
                                • 83
                                • Negotin

Originally posted by Car
                                Zna li neko kakve su trenutno cene za zamenu seta kvačila na 1,9 dci?
                                Kakav problem imaš sa kvačilom? Pošto se meni kvačilo ne vraća skroz gore, tj. mogu da ga nogom podignem još jedno 2-3 cm nego što se samo vrati. Inače nemam nikakvih problema sa njim, lepo šalta i prima , samo se malo ne vraća samo do kraja, šta li može da bude?

Comment

Working...
                                X