Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
Skinuo sam jednu, odneo i trazio takvu istu, devojka tamo kaze da su to sijalice za osvetljenje radio uredjaja i instrument tabli. Sto se tice piksle i ja se mucim sa tim vec 2 dana i ne uspevam, @gokkon je stavio uputsvo ali je slikao samo rezultate, neajsno je kako je to uspeo, ako je to neko vec radio neka okaci detaljno uputsvo, polomih prste....
Rešen podizač kod Zorana ( kod Najlon pijace ). Pukao neki plastični nosač. Cela intervencija nekih 30-35 minuta i izašlo me 1000 dinara. Zadovoljni i ja i on ( da sam sam radio trebalo bi mi par sati dok pronađem sve šarafe i žabice, verovatno i neka bi bila polomljena, pa odlazak par puta na forum da utvrdim gradivo,...).
Jel imao neko problem sa pokazivacem nivoa goriva u rezervoaru!? Naime pre par dana sam isao za Kv, nisam resetovao kilometrazu, sipao otprilike koliko mi i treba i krenuo na put. Sve je proslo u apsolutnom redu ali sam primetio da nekako imam vise goriva na kraju, a moja racunica je bila da cu biti na rezervi. Pomislim ja mozda je plovak zaglavio ili elektronika brljavi pa tako izvucem karticu i opet vratim, kad ono nista. Ponovim postupak jos jednom i eto opomene da sam na rezervi. Odem na pumpu da natocim i vidim dal je sve ok, kad ono posle sipanja opet kaze da sam na rezervi. Ja opet foru sa vadjenjem kartice i proradi prokletinja.
Originally posted by gogi11
Dmlakic uglavnom je problem u kontaktu no ako ti kada otvoris suvozaceva vrata ne sija ni svetlo u kabini ili ti u kolima prostije receno onda je problem u prekidacu u bravi koji je jako tesko zameniti tj mora cela brava da se menja i poprilicno je skupo . Ako nije ta varijanta onda rasklopi tapacirung i pogledaj kontakte.
Ja recimo na vozacevim vratima imam problem: kada ih otvorim ne pali se svetlo dole na vratima a ni u kabini !!! Dakle kod mene je 100% problem u tom mikroprekidacu u bravi , nadam se da kod tebe to nije slucaj jerbo ces ga skupo resiti.
SHMEXY ne brini svaka klima pa i u kolima mora da ispusta negde taj cuveni kondez tako da je to skroz ok .
Posto cesto vozim motorcici leti kada na magistrali idem za grad prodje pored mene cesto auto sa klimom i ja sve mislim kako me neko pljune iz auta koji prodje pored mene ali je to samo kondez koji curi iz odvoda klime i rasprsi se tako da nisam nikoga premlatio zbog toga :
Meni se pali svjetlo u kabbini samo se nepali ono svjetlo u vratima a nisam iamao vremena da skidam tapacirung na vratima a i neznam kako se skida da li ima netko savjet kako ga je najlakse skinuti da provjerim te kontakte?
Originally posted by mobbdeepqb
Originally posted by dmlakic
E ovako kada sam punio klimu na 400gr freona mi je puhalo na vozacevoj strani hladno a na suvozacevoj toplo pa sam polako pusto jos 100gr freona e onda je se osjetilo da pocinje puhati hladno i na suvozacevoj strani pa sam dodao jos 100gr i tako dok nisam napunio koliko treba 700gr i onda je puhalo isto na obadvije strane hladno normalno.
Bar je tako kod mene!!!
A sada me zeza ova sijalica u vratima suvozaca nekad hoce da radi nekad nece ali vise mi neradi nego sto radi nikako nisam mogao otkriti sta je pa ako netko zna da nesto pokusam uraditi?
HVALA
Jedan ortak,automehanicar mi je rekao da je mozda neka klapna,da se zaglavila,mozda i neki motorcic i da ,ako je to,treba da se skida cela tabla
A za sijalicu...verovatno ti gubi kontakt,skini tapacirung pa vidi
E onda skini kontrolnu tablu pa vidi da se nije zaglavila koja klapna a meni je bilo ono sto sam napisao u proslom postu
Originally posted by Laguna 2002
Rešen podizač kod Zorana ( kod Najlon pijace ). Pukao neki plastični nosač. Cela intervencija nekih 30-35 minuta i izašlo me 1000 dinara. Zadovoljni i ja i on ( da sam sam radio trebalo bi mi par sati dok pronađem sve šarafe i žabice, verovatno i neka bi bila polomljena, pa odlazak par puta na forum da utvrdim gradivo,...).
Stavio je novi deo ili je popravljao stari?
Inace, stvarno je povoljno
Stavio je neki novi plastični nosač ( makar mi je tako rekao ). Dok je rasklapao bio sam sa njim. Kada je skinuo podizač otišao čovek u prostoriju pored, nešto kuckao desetak minuta, vratio se namestio i sada radi.
Originally posted by savke
Treba mu cesce dati piva. Vidi bre koliko korisnih saveta je dao coveku.
Ti saveti su plod posete i iscitavanja ovog foruma a i posto auto imam 3 meseca polako mu ulazim u 'srž'. Navikavam se na njega i vec uocavam ako nesto nije kako treba. Naravno udaranje po dzepu ce te naterati da pokusas dosta toga sam da odradis. Da sam sve ovo znao pre 3 meseca garant bi oborio cenu auta za 300-400 evra,ali dobro sta je tu je. Pametan se uci na tudjim greskama a b.udala na svojim.
Po meni cilj ovog foruma je da jedni drugima maximalno pomognemo savetima a vidim da se i vi slazete sa tim. Meni su vasi saveti pomogli dosta pa reko da i ja pomognem nekom iako sam jos uvek guster ovde.
Za ove sto skidaju sijalicu u pepeljari:
Probajte da skinete i citac kartice pre nego sto pocnete sijalicu da skidate. Citac se veoma lako skida i onda je bolji pristup sijalici.
Ja sam pre neki dan citac skidao i primetio sam sijalicu ali me je mrzelo da je skidam jer je napolju bilo preko 35 stepeni.
Ne treba skinuti citac kartice da bi se promenila sijalica u pepeljari, eeee ljudi...
Slikao sam kad sam rastavljao, ako vam bas ne ide, napravicu film pa cu vam staviti na youtube ...
A stvarno je lako kad vec jednom promenis
Znaci izvuces pepeljaru, ne treba nista rastavljati, zavuces prste a otvor za pepeljaru, ono belo sto drzi sijalicu, to samo svuces dole, i to je to. Ta bela plastika ima 4 zabice sa strane i navucena je na jednu sinu, znaci samo se svuce dole. Jes' da je zapeceno, ali dobro doruckujte pa na poso'
I ja sam posle 2 dana imao bol u prstima, kako sam ga stiskao dole dok nije sislo, al sve u svemu, samo se svuce dole...
@gokkon , nije problem u bolu u prstima vec u tome sto je kod mene toliko zapeklo da kad pocnem da vicem po tvojim uputsvima cela plastika oko piksle pocinje da se uvija i krcka imam utisak popucace sve...... isti problem imam i sa dugmetom start/stop, skinem onaj metalni deo ali ostatak(dugme) nece da makne iz lezista.
Cisto da napomenem da na fazi 1 i fazi 2 nije isti princip skidanja pepeljare. Cini mi se da je na fazi 2 mnogo lakse skinuti pepeljaru i onda se zezti oko sijalice....
Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!
Comment