Imam problem sa LEVIM migavcem tj. sa ablenderom ( blender). Nekad radi normalno, a nekad kao da gubi kontakt i nece da radi! Jedan dan resen da to (naprawim)! Probam sve, i normalno radi! Pomerao sam ablender levo desno i sve moguce varijante i radi! Kasnije istog dana, krenem do grada sa autom i radio je prvo vreme normalno i posle toga opet poceo po starom! I juce isto tako, nekih prvih 20min odprilike radi normalno i posle pocinje da zeza! Jel mozda imao neko isti problem??? Ili mozda zna neko u cemu je problem!???
Ihhhh pa ako je jos deda napravio neku cenu za unuka onda je to prava kupovina
Pa covece to je onda nov auto a ta km je bukvalno jedno veliko nista !!! ima da sarani jos bar 300.000 km ali dace bog da bude para da pazarimo svi uskoro i nove lagune 3
Uh da nisam malo prenaglio u ovu krizu ??
Van grada sam ekstra zadovoljan sa potrošnjom ( 5,3 - 5,7 l ) vožnja do 130 km/h, mada na lepom delu puta ga pustim i do 160 km /h ( sa obzirom koliko ima takvih puteva to se dešava retko ).
U gradu, bukvalno kreni-stani ne mogu da spustim ispod 8,5 litara, a kada je jako hladno, često i preko 9 ( 9,3 ). Od skoro sam vlasnik i mislio sam da će biti za nijansu manja potrošnja po gradu.
Van grada sam ekstra zadovoljan sa potrošnjom ( 5,3 - 5,7 l ) vožnja do 130 km/h,
...
U gradu, bukvalno kreni-stani ne mogu da spustim ispod 8,5 litara, a kada je jako hladno, često i preko 9 ( 9,3 ).
Sad mi je lakše, jer sam slušao priče o potrošnji od max 6 litara u gradu ( doduše za neke sruge modele ) pa me je ovo na neki način neprijatno iznenadilo sa obzirom da mi je ovo prvi dizel.
Koliko su pouzdani digitalni merači količine goriva na našim Lagunam? Da li je neko testirao, naprimer nasuo na pumpi 20 litara, koliko je on pokazao ?
Ja kada idem npr. za Sombor iz Banja luke prosjecna potrosnja mi je 7,5 lit a to je nekih 300km od kojih 200-tinjak auto put (vozim oko 140-150 km/h) a ostatak je otvorena cesta gdje vozim po ogranicenjima ili do 100km/h. Doduse uvijek nas je troje do petero u autu i solidno stvari u gepeku. Neznam jeli to puno? Nisam neki divljak na gasu, vozim normalno tj. saltam u vecu brzinu izmedju 2000-3000 obrtaja, znaci laganica voznja. I koristim i IV brzinu A po gradu mi je i preko 10 lit (ponistim mjerac-znaci samo gradska voznja) s' tim da je po Banja luci ponekada haos guzva u saobracaju.
Neznam jel ima nesto sto bi moglo biti "sje*ano" pa da utice na potrosnju?
Kod mene su gume 225/45R17 tako da i to vjerovatno malo utice na potrosnju, kod tebe "lancia_k" su vidim 205/55R16!
A ovo sto su tebi "Laguna 2002" pricali o potrosnji od 6 lit po gradu to iskreno neznam dali moze i golf II da napravi.
Ja sam testirao tako da sam sipao pun rezervoar pa presao neki broj km i na satu mi pokazivao 26 potrosenih litara i kada sam otisao na pumpu toliko mi je stalo opet do vrha, pa tako u par slucajeva da proverim i uvek tacno. Prosecna potrosnja kod mene je 6.5-6.7 po bordu
Da se ukljucim u pricu oko potrosnje...po gradu Novom Sadu ispod 9 l nema sanse da se spusti, moglo kada bi gas stiskao tek tek a menjao brzine na 1500 obrtaja, a auto put je vec nesto drugo...na 120-130 km/h izmedju 5,5-6 l u sectoj brzini.
It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!
Comment