RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi 120 KS - kakva su vasa isustva ?

Evo jutros opet ja upalim auto kad ono upozorenje za akumulator! Tako da sam sad stvarno resen da u narednih par dana resim to pitanje. Pre kupovine novog cu ici kod 2-3 elektricara da mi provere koliko se puni isti i da li negde eventualno vuce struju (sto ne bi trebalo da bude slucaj). pa ako im se price poklope mogu se pouzdati. E sad pitanje, kako se meri da li negde vuce vise struje nego sto je potrebno i koliko otprilike vuce alarm, sat i ostali gedzeti u standby rezimu!?
    Zna li neko ko je uvoznik Exide-a za Srbiju!?? Video sam neki acu sa startnom stagom od cak 900A, jel to mnogo!?

Comment

• ivca
      CBC Član
      • 20.02.2009
      • 83
      • Negotin

Rešio sam ovo sa paljenjem!

Onaj plastični deo je bio polomljen, zalepio sam ga, malo ojacao i sada pali samo kad se pipne dugme. Hvala drugari!

Comment

• nmarkoni
        CBC Član
        • 13.09.2009
        • 46
        • Topola

Originally posted by ivca
        Rešio sam ovo sa paljenjem!

Onaj plastični deo je bio polomljen, zalepio sam ga, malo ojacao i sada pali samo kad se pipne dugme. Hvala drugari!
        Hm, "ivca" hajde mako opiši taj plastični deo koji ti je bio polomljen . Da li ga možeš locirati tako što ćeš ga opisati na nekom od slajdova sa http://www.renaultforums.co.uk/showthre ... 313&page=4 da bih znao šta me čeka pre nego li počnem i upadnem u neki problem. Daj nam malo bolji opis tog dela koji treba ojačati i kako si ti to izveo i sa čim

Comment

• ivca
          CBC Član
          • 20.02.2009
          • 83
          • Negotin

Nista posebo, bukvaljno je bilo isto kao na http://www.renaultforums.co.uk/showthre ... 313&page=4 i to je to.

Sto se tice lociranja, videces ga kad ispadne, ali to je ovo malo na devetoj slici.

Znaci da ne verujes kako je to kretenski napravljeno. Ima na dva mesta ti plasticni delovi koji pritiskaju prekidace. Jedan je na sredini i on daje kontakt, a ovaj sto se polomio je desno iznad rupe gde se gura kartica. E, sad ja sam to zalepio super lepkom i plus preko njega zalepio tanko parce elasticne plastike da ga ojacam (pr. od pakovanja bilo kog gadgeta, ona providna plastika, sto se tesko otvara) takodje sam ojacao i taj srednji za svaki slucaj.

Obrati samo paznju da ga zalepis pravo, tj. u liniji sa prorezom gde mu je mesto. Sacekaj 10-15 min i sklopi.

Pazi da ti taj mali deo ne ispadne kada vadis tu fijoku iz table. Prati slike i ukapiraces. Dobro pogledaj mozda je samo pukla ta plastika, a nije otpala. Mada sam ja promuckao i cuo da ne nesto unutra i bio sam srecan zbog toga hehe.

Preporucujem ti da prvo izvadis pikslu, i pazi kad otvaras dzek pozadi, imas na slici kako se to radi.

Jos samo da resim ovo sa ekranom za klimu.

Comment

• ivca
            CBC Član
            • 20.02.2009
            • 83
            • Negotin

Ako neko ima problem da mu ne radi ekran klime ili blinka ili svetli bledo u 99% slucajeva problem je u tranzistoru 101 koji je potrebno ponovo hladno zalemiti za plocu i problem je resen. Ako nije probajte to isto i sa tranzistorom 361. Samo odnestite kod nekog majstora za tv i to je gotovo za 5 min. Inace ceo rack kosta oko 500 eura :-) ako vas mrzi da to uradite ili je ne daj boze crklo skroz.

Comment

• ivca
              CBC Član
              • 20.02.2009
              • 83
              • Negotin

Laguna II senzor za kišu

Da li je neko imao problem sa senzorom za kišu, kod mene neće izgleda da radi, a radio je. Sad samo zuji nešto iz one kutije. Dal da ga rasturam...

Comment

• nmarkoni
                CBC Član
                • 13.09.2009
                • 46
                • Topola

što se tiče senzora za kišu, mene prvo interesuje da li sve varijante Laguna to imaju ili ne?!? Moja je sa opremom Dinamik. Znam samo da je menjana šoferka i da izgleda da to kod mene ne radi. Nisam sasvim siguran da li ja to uopšte znam da koristim. Valjda se prekidač brisača postavi na prvu brzinu i na prvi ''zarez'' od učestalosti. Po mom mišljenju onda ne bi trebali brisači uopšte da rade ako je suvo vreme. Bez obzira, kod mene u tom slučaju učestalost je potpuno ista bilo da probam na suva stakla ili pada kiša. Senzor se valjda nalazi iza retrovizora i ne bih ga baš rasturao pre nekog boljeg objašnjenja.
                BTW, ''ivca'' hvala ti na dodatom opisu za start/stop proceduru popravke

Comment

• ivca
                  CBC Član
                  • 20.02.2009
                  • 83
                  • Negotin

Pa vidi, ako imas senzor onda iza retrovizora moras da imas jednu nabudzenu kutiju zakacenu na sofer sajbni i kad izadjes iz kola kroz tu rupu na senzoru treba da vidis 3 mala providna kruzica gde se nalaze senzori, bar je tako u mom slucaju. I kod mene je menjana soferka i majstor mi je napravio rupu u onom crnom delu stakla gde treba da dodje senzor i to je radilo, ali sada vise ne, tj. nekad radi nekad ne radi jbg. , izgleda da ima neka fora kako se pali to, nije samo da spustis na stepen dole rucicu, jer meni se nekad odmah upale brisaci, a nekad se toliko napuni vode da se nista ne vidi i tek onda brise iako je namesteno na visoku osetljivost, u skorije vreme mi i ne radi, pa moram rucno da saltam gore dole, svemena na vreme. Vidi ja cu to da rasturim uskoro, ponekad je samo to dovoljno da nesto proradi :-)

Ne znam da li sve verzije imaju senzor, mislim da sa dinamik opremom ima.

Evo prevoda na SER za brisace
                  http://i267.photobucket.com/albums/ii29 ... aguna1.jpg

A ovo senzori za svetlo, kako to da proverim da li imam?

Comment

• ivca
                    CBC Član
                    • 20.02.2009
                    • 83
                    • Negotin

Jos sam nesto zaboravio u vezi ovog problema oko paljenja.

Kada izvucete rack vise necete moci da zakljucate auto, osim na kljuc i to samo prednja vrata, zadnja ostaju otvorena, jedino da pre svega sto radite na taster unutra zakljucate zadnja vrata i onda kljucem vozaceva i suvozaceva. Ali ako je auto u dvoristu kuce, pretpostavljam da ovo nece nista da vam znaci, mada meni jeste jer sam u zgradi.

Comment

• mupe
                      CBC Senator XXL
                      • 05.10.2006
                      • 822
                      • bg
                      • Laguna 3 GT 2.0T 205

Re: Laguna II senzor za kišu

Da li je neko imao problem sa senzorom za kišu, kod mene neće izgleda da radi, a radio je. Sad samo zuji nešto iz one kutije. Dal da ga rasturam...
                      To što zuji je ventilator koji vuče vazduh preko senzora za klimu.

Originally posted by nmarkoni
                      Valjda se prekidač brisača postavi na prvu brzinu i na prvi ''zarez'' od učestalosti.
                      Stavi se na prvu "brzinu" ali taj prsten kojim se podešava period aktiviranja kod modela koji nemaju senzor, služi za podešavanje osetljivosti senzora kod onih koji ga imaju. Znači, ne mora da bude na prvom zarezu. Najčešće će se paliti na četvrtom.

Comment

• nmarkoni
                        CBC Član
                        • 13.09.2009
                        • 46
                        • Topola

e, pa ovako! Sve do malopre sam mislio da je ono start/stop procedura paljenja fora i da je to ipak posao za ''majstore''. Popravljeno i savršeno radi. Dakle, opis koji je ''ivce'' dao i slike sa nekog foruma za koji je link u prethodnih nekoliko postova postavljen je u potpunosti dobar i na osnovu njega sam i sam popravio način paljenja.

Eto, zato volim ovaj forum

Comment

• ivca
                          CBC Član
                          • 20.02.2009
                          • 83
                          • Negotin

Kad bi se sve tako popravljalo bilo bi super

Comment

• dmlakic
                            CBC Član
                            • 03.10.2009
                            • 14
                            • bih

Ako neko ima problem da mu ne radi ekran klime ili blinka ili svetli bledo u 99% slucajeva problem je u tranzistoru 101 koji je potrebno ponovo hladno zalemiti za plocu i problem je resen. Ako nije probajte to isto i sa tranzistorom 361. Samo odnestite kod nekog majstora za tv i to je gotovo za 5 min. Inace ceo rack kosta oko 500 eura :-) ako vas mrzi da to uradite ili je ne daj boze crklo skroz.
                            E u mene je taj problem jeli tesko to rastaviti i doci do tog tranzistora???
                            A imam jos jedno pitanje pa ako netko zna, svjetlo u vratima suvozaca nekad radi nekad neradi jel netko zna sta treba uraditi?

Comment

• ivca
                              CBC Član
                              • 20.02.2009
                              • 83
                              • Negotin

Pa nije tesko treba ti jedno 10 min

Comment

• felna
                                CBC Član
                                • 16.08.2009
                                • 18
                                • Bor
                                • Renault laguna II

Originally posted by dmlakic
                                E u mene je taj problem jeli tesko to rastaviti i doci do tog tranzistora???
                                A imam jos jedno pitanje pa ako netko zna, svjetlo u vratima suvozaca nekad radi nekad neradi jel netko zna sta treba uraditi?

Pozdrav drustvo...i ja imam problem sa ekranom klime...nego nisam skontao, jer moram ceo taj uredjaj da izvadim, mislim na ekran, ili...i jos nesto. Nije bas da mi ne dostaje, ali ona riba sto me obavestava da sam na rezervi vise mi se ne obraca i nemam znak pumpe, a znam da sam pre na 130km obavezno imao taj znak upozorenja. Pa da li sam ga sam nekako iskljucio ili me je cura otkacila sto me o svemu zivo obavestava

Comment

Working...
                                X