RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivca
    CBC Član
    • 20.02.2009
    • 83
    • Negotin

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi 120 KS - kakva su vasa isustva ?

Moja Laguna je INITIALE 2003, mislim da je to najjača oprema, pa opet pali samo dok držiš.

Comment

• rilazi
      CBC Član
      • 09.06.2008
      • 25
      • Presevo

I moja je Laguna dec 2001 sa expression opremom ali samo malo pritisnem i onda ona vergla sve dok se auto upali, ZNACI ne treba da drzim dugme. Mislim da ima neki sensor na dugme i onda ne radi ako je otisao.

Comment

• Car
        CBC Senator XXL
        • 07.07.2005
        • 900
        • Beograd

Onda je pokvareno. Nema veze, znajući renault elektroniku bolje da mogu sam da prestanem s verglanjem.

Comment

• ivca
          CBC Član
          • 20.02.2009
          • 83
          • Negotin

Neki ljudi stvarno imaju volju!

http://forums.fluxmedia.net/project-for ... na-ii.html

Comment

• ivca
            CBC Član
            • 20.02.2009
            • 83
            • Negotin

Ovde možete da vidite šta od software i mapa ima za vaš model Renault i kao što je Mupe napomenuo, nema Srbije

http://renault.navigation.com/is-bin/IN ... EdtJgIIRm5

Comment

• nmarkoni
              CBC Član
              • 13.09.2009
              • 46
              • Topola

Originally posted by ivca
              Ovde možete da vidite šta od software i mapa ima za vaš model Renault i kao što je Mupe napomenuo, nema Srbije

http://renault.navigation.com/is-bin/IN ... EdtJgIIRm5
              jeste, samo što Mupe nikako da napravi upload i toga što ima pa da svi podelimo ''radost Evrope''

Comment

• mupe
                CBC Senator XXL
                • 05.10.2006
                • 822
                • bg
                • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Pa mupe je dao link za DL ivci i očekivao da će on da napiše da li mu to što je skinuo radi ili ne... Ja se više ne sećam odakle sam tačno skinuo, a nemam ni vremena ni živaca da radim UL 700mb...

Inače, sve lagune koje sam probao (a prvu sam vozio septembra 2001. godine, kad se tek pojavila) su palile tako da se dugme samo kratko pritisne.

Dioda na tom istom dugmetu svetli dok motor radi, a tekst start-stop svetli onda kada je moguće upaliti motor, tj. kada je menjač u leru, ili je pritisnuto kvačilo.

Btw, mislim da ćete ovde naći ono što tražite... cd5 je Istočna Evropa, ako se dobro sećam...
                http://www.warez-bb.org/viewtopic.php?t ... highlight=

Comment

• ivca
                  CBC Član
                  • 20.02.2009
                  • 83
                  • Negotin

Probao sam juče oba diska i za jezike i mape. Disk za jezike odmah izbaci kada pritisneš OK da je disk unutra i da hoćeš Engleski jezik, a kada ubaciš za mape, dugme Maps na ekranu ostaje zatamnjeno i ne može da se pristupi. Tako da ne znam šta je... moguće je da ne znam to da uradim. Video sam i to na warezu, ali me je mrzelo da skidam :-) više sam se i smorio da tražim, a imam jedno 6-7 diskova narezanih sa raznim verzijama za jezike i mape.

Jel ima negde da se vidi koje je godište NAV4, NAV5 ili NAV6 ili zna neko od vas?

Comment

• dmlakic
                    CBC Član
                    • 03.10.2009
                    • 14
                    • bih

Originally posted by nmarkoni
                    Originally posted by ivca
                    Kad smo već kod dugmeta, kod mene na Laguni 2003 kada ubacim karticu moram da držim dugme dok se auto ne upali (ako ga pustim prestane da vergla), a ne samo da ga pritisnem i da auto odradi sam paljenje, da li je to uredu. Negde sam načuo da to treba da radi samo da se pritisne, a ne da se drži dok se upali.
                    I kod mene je isti slučaj, a video sam kod prijatelja - radi na kratki dodir i auto sam odradi paljenje. Moja Laguna i sa ovakvim držanjem tastera Start/Stop pali lepo, ali eto, ako neko zna neka kaže o čemu se radi i da li je to stvarn
                    o normalno ili ne
                    Evo ja sam ovdje novi,pa vidim da imate problem
                    Ja sam taj problem isto imao pa sam ga rijesio,uzmete ljepo kuciste kartice(znaci ondje gdje ubacivate karticu)skinete prednji poklopac i odvrnete sarafe,neznam koliko ih ima ali nije tesko i znaci
                    kada ste to uradili izvadite je vani i odkopcajte djekove sa kucista kartice i skinite poklopac sa kucista,ali pazite da vam neispane nista iznutra kada otvorite.
                    E sad unutra treba biti komadicak plastike koji je puko a taj komadicak plastike sluzi kako bi pritisnuo mikroprekidac trebate ga samo naci i zaljepiti gdje treba nekim ljepilom moze
                    prvo sekundarnim pa onda dvokomponentnim ljepilom da ucvrstite bolje.
                    I to je to treba da radi dok pritisnete da sam vergla koliko treba
                    Valjda sam nekom pomogao POZZZZ

Comment

• ivca
                      CBC Član
                      • 20.02.2009
                      • 83
                      • Negotin

Interesantno rešenje, da to se lako skida, a još lakše ako se pre toga izvadi piksla. Probaću ovih dana pa se javljam. Poz

Comment

• Car
                        CBC Senator XXL
                        • 07.07.2005
                        • 900
                        • Beograd

Ajd ako uspeš nešto da središ, slikaj za nas ostale kako bi to izgledalo uopšte.

Comment

• rilazi
                          CBC Član
                          • 09.06.2008
                          • 25
                          • Presevo

Evo do danas moja Laguna iz 2001 je palila tako da samo jednom pritisnem prekidac, dok od danas nema da pali nego treba se drzati. Plus sam primetio da nece da pali na leru nego moram da pritisnem kvacilo. Sta moze da bude problem?
                          Hvala

Comment

• dmlakic
                            CBC Član
                            • 03.10.2009
                            • 14
                            • bih

Originally posted by rilazi
                            Evo do danas moja Laguna iz 2001 je palila tako da samo jednom pritisnem prekidac, dok od danas nema da pali nego treba se drzati. Plus sam primetio da nece da pali na leru nego moram da pritisnem kvacilo. Sta moze da bude problem?
                            Hvala
                            Procitaj dva posta unazad POZZZZ

Comment

• Car
                              CBC Senator XXL
                              • 07.07.2005
                              • 900
                              • Beograd

Ma to je neki glupi senzor, viđao sam to po netu. Može i obrnuto, tipa da neće da upali kad je pritisnuto kvačilo, već samo kad je u leru.
                              Nadam se da nije skupo to, s obzirom da je tom senzoru (ili šta je već) uloga krajnje jednostavna, i to ima skoro svaki auto.

Comment

• rilazi
                                CBC Član
                                • 09.06.2008
                                • 25
                                • Presevo

Jeste do senzora je sigurno.

Sto se tice dugmeta start i ne zadrzati dugme, ja sam probao po netu i nasao ovo http://www.renaultforums.co.uk/showthre ... 313&page=4. Probao i mislim da kod mene ne radi a mozda nekome moze da pomogne.\

POz

Comment

Working...
                                X