RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Taunus L
    CBC Član
    • 19.08.2007
    • 73
    • Niksic

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi 120 KS - kakva su vasa isustva ?

Ima sjutra da kupim jos tri ova teflonca i u svaku rupicu cu da ga naspricam!
    Nece ga ona meni zaglavljivati vise

Comment

• nmarkoni
      CBC Član
      • 13.09.2009
      • 46
      • Topola

SerbianHero i Taunus, sigurno ste u pravu obaveštenja o pritiscima guma. Verovatno da mi stvarno nisu opadali pritisci u gumama pa zato nisam ni primetio ta obaveštenja.

Eto zašto volim ovaj post, - malo pomalo i provališ za malo vremena mnoge korisne sitnice

Comment

• pajica123
        CBC Početnik
        • 21.10.2009
        • 5
        • Novi Sad, Serbia

pozdrav svima koliko vas ima
        postao sam vlasnik lagune (2004.god,1.9 dci, 118 ks...karavan) pre nekoliko dana i od tada sam na ovom forumu po preporuci prijatelja, pa evo da vam se javim :-)
        pročitao sam sve postove u ovoj temi, veoma su korisni, samo tako nastavite

jedno pitanje samo,
        pošto ste nabrojali koji paketi opreme postoje, zna li se (bar približno) šta koji paket opreme podrazumeva?

Comment

• SerbianHero
          CBC Senator
          • 10.10.2009
          • 259
          • Beograd

Originally posted by mupe
          Originally posted by SerbianHero
          To nije uopste neuobicajno, ja mislim da je reno malo odtupao od nivoa opreme kroz proizvodnju, tako da sam primetio da
          4 nivoa opreme:
          Initiale, Dynamique ,Expression , ,Previleg, reno nije potpuno homologizovao na proizvodima, vec postoje medju varijante i kombinacije opreme, sto u sustini svi proizvodjaci rade, jel je 100 ljudi 100 cudi.
          Nivoi opreme su authentique, expression, dynamique, privilege, i initiale. Postoje i "među" varijante, poput confort authentique, lux privilege ili initiale paris.
          Takođe, na različitim tržištima ovi paketi nisu bili baš identični, a i uvek je postojala mogućnost da se dokupi nešto uz osnovni paket.

Zanimljivo je da među ovim paketima postoje razlike koje nisu na prvi pogled uočljive - različita svetla za kabinu, različita senila kod šoferšajbne, različit kvalietet materijala u kabini...

Matori, svaka laguna u svakom nivou opreme od 2002 ima senzore u gumama,
          Otkud ti ovo? Naravno da nemaju svi paketi opreme senzore. Čak mislim da su se sve do dynamique (ili čak možda do privilege) senzori doplaćivali kao dodatna oprema i to nekoliko stotina €.
          U jbt, nisam znao da ima jos vise zvanicnih nivoa opreme.

Izgleda da oni likovi u adamu jos nisu sreli ni jednu jos bez senzora ili im se jos nije niko zalio na usluge.

Comment

• SerbianHero
            CBC Senator
            • 10.10.2009
            • 259
            • Beograd

Evo po obecanju post sa aktiviranim senzorima za pritisak. Kad guma popisti tockici pocrvene.

Comment

• SerbianHero
              CBC Senator
              • 10.10.2009
              • 259
              • Beograd

Originally posted by Taunus L
              Ima sjutra da kupim jos tri ova teflonca i u svaku rupicu cu da ga naspricam!
              Nece ga ona meni zaglavljivati vise
              E.... smorio sam se, i ja sam natrpo WD40 i nista, brava i dalje ne radi, do duse za trenutak je proradila ali je ubrzo ponovo zataila, mislim da je ipak neki problem u elektronici.

Comment

• Taunus L
                CBC Član
                • 19.08.2007
                • 73
                • Niksic

Podsjeti me ova slika da pitam moze li se podesiti da se ne pojavljuje ovaj Attention prilikom startovanja? Malo me smara da svaki put "pješke" iskljucujem navigaciju.

Comment

• nmarkoni
                  CBC Član
                  • 13.09.2009
                  • 46
                  • Topola

Evo po obecanju post sa aktiviranim senzorima za pritisak. Kad guma popisti tockici pocrvene.
                  Baš sam ljakse, kad sam pročitao šta si napisao gde se očitava stanje guma, lepo u zemlju da propadnem. Mogla je slika oči da mi istera. Hvala batice!

E stvarno, Taunus pita dobro pitanje, kako se gasi ovo na startu sa navigacijom, (i čemu sve to - a usput i ne radi)?

Comment

• SerbianHero
                    CBC Senator
                    • 10.10.2009
                    • 259
                    • Beograd

Originally posted by nmarkoni
                    Baš sam ljakse, kad sam pročitao šta si napisao gde se očitava stanje guma, lepo u zemlju da propadnem. Mogla je slika oči da mi istera. Hvala batice!

E stvarno, Taunus pita dobro pitanje, kako se gasi ovo na startu sa navigacijom, (i čemu sve to - a usput i ne radi)?
                    Ja sam se bas cimao oko toga kad sam kupio auto i nisam nasao odgovor, ako neko zna, molom okacite odgovor.

Comment

• mupe
                      CBC Senator XXL
                      • 05.10.2006
                      • 822
                      • bg
                      • Laguna 3 GT 2.0T 205

Jednom sam na nekom stranom reno forumu (mislim engleskom) pronašao da je neki tip napravio neko logičko kolo koje daje određene kontakte u pravilnim vremenskim razmacima kada se navigacija uključi. To čudo umesto vozača pritisne ulazak u meni, pa navigation pa map. Meni to nije bilo zanimljivo (ne vidim smisao u automatskom prebacivanju na mapu) pa sam ignorisao. Ako neko uspe da izgugla, neka javi...

Comment

• Nikols
                        CBC Član
                        • 25.10.2009
                        • 21
                        • Cacak

Naduvao sam gumu koju mi je pokazivalo da je ispustila! Ali ona je imala wisi pritisak od ostalih! Jedna je cak bila i 1,9! A za nju nije pokazivalo nista! Uglavnom, sad vise ne blikuje lampica koja oznacava gumu i znak uzvika! I ne sija SERV! Hvala na pomoci od benzinca !!!!

Comment

• Car
                          CBC Senator XXL
                          • 07.07.2005
                          • 900
                          • Beograd

Ume to merenje pritiska ponekad da zabaguje, pisalo se o tome vec. Npr. prijavljuje da nije dobar pritisak, a zapravo jeste - tad ispustis gumu sto vise (npr. na 1 bar) i onda je opet naduvas na propisan pritisak. Ovo u 99% slucajeva resi problem.

Comment

• SerbianHero
                            CBC Senator
                            • 10.10.2009
                            • 259
                            • Beograd

Originally posted by Car
                            Ume to merenje pritiska ponekad da zabaguje, pisalo se o tome vec. Npr. prijavljuje da nije dobar pritisak, a zapravo jeste - tad ispustis gumu sto vise (npr. na 1 bar) i onda je opet naduvas na propisan pritisak. Ovo u 99% slucajeva resi problem.
                            Meni se na primer desava kad ispusti jedna guma, komp prikaze kao da je ispustena ona sa druge strane, npr ispusti prednja leva a on ukljuci kao da su oba prednja ispustila, kad naduvam falicnu, obe se iskljuce.

Comment

• Car
                              CBC Senator XXL
                              • 07.07.2005
                              • 900
                              • Beograd

Tako je i kod mene ponekad.

Comment

• nmarkoni
                                CBC Član
                                • 13.09.2009
                                • 46
                                • Topola

a da to nema veze sa pomešanim mestima senzora. Neko je to čini mi se ovde pominjao ranije. To je valjda taj raspored senzora po bojama

Comment

Working...
                                X