Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi 120 KS - kakva su vasa isustva ?
jel?...kad je vec rec o klimi odnosno grejanje, da li kada ukljucim grejanje, da li je to kao klima ili je to klasicno grejanje. Ja iskljucim ono i auto i ac. Zivo me interesuje da li trosim tada gorivo kao kada radi klima ili jok.
Sigurno ti se desilo da kad putuješ ovom našom Srbijom da u daljini vidiš zapaljene njive i dim ide prema putu, ili nailaziš na neku smrdljivu deponiju ili močvaru, ili voziš za nekim vozilom na prašnjavom putu - tada ti to dugme sa strelicama može priuštiti zadovoljstvo jer će klima da samo ''rotira'' vazduh unutar kabine i nećeš imati osećaj dima, smrada ili prašine. U suprotnom klima ''uzima'' svež spoljni vazduh
Originally posted by nmarkoni
Sigurno ti se desilo da kad putuješ ovom našom Srbijom da u daljini vidiš zapaljene njive i dim ide prema putu, ili nailaziš na neku smrdljivu deponiju ili močvaru, ili voziš za nekim vozilom na prašnjavom putu - tada ti to dugme sa strelicama može priuštiti zadovoljstvo jer će klima da samo ''rotira'' vazduh unutar kabine i nećeš imati osećaj dima, smrada ili prašine. U suprotnom klima ''uzima'' svež spoljni vazduh
Originally posted by ivca
Kada iskljucis AC onda greje motor kad se zagreje i ne trosi vise goriva.
I ja sam tako mislio, ali sam se igrao sa klimom i primetio sam da se klima(komprsor) pali samo kad je i ukljucena lampica A/C sto se oseti po motoru(sto je i logicno), elem zakljucio sam da kad ukljucis grejanje (auto) i naravno podesis temperaturu auto se greje samo na klasicno grejanje a ako se temperatura podigne preko one na skali, ukljuci se A/C da malo oladi. Mislim da se shodno tome ac ukljucuje iskljucivo samo za hladjenje?!?
Da li je to jos kod nekoga tako?
Jedno pitanje za sve, kod mene se nekim cudom brzina ventilatora sama podize - spusta i ako je iskljuceno AUTO?!
Tako se ja vozim i od jedamput fen mi se ukljucuje u lice sam od sebe?!?
Neke stvari mi na ovim kolima i ako ih imam vec 3 godine nisu jasne.
Comment