RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivca
    CBC Član
    • 20.02.2009
    • 83
    • Negotin

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi 120 KS - kakva su vasa isustva ?

Brate mili kako je dobar ovaj clip sa youtube. Extra, meni je zao ovog momka koliko se odusevljava autom hehe. Kako li ovo ide sunce ti jbm!

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

JA MORAM DA VICEM!!! Uopste ne mogu da namestim Champion metlice brisaca na laguni!! naime otvor gde brisac ulazi/naleze na metlicu je kratak tako da istu moram skoro pod pravim uglom drzati da bi je naradoski receno natako' ali ne mogu od soferke, a kod lagune brisac ne moze da se podigne kao kod na primer Juga koga sam imao pre. HELP!!!

Comment

• SerbianHero
        CBC Senator
        • 10.10.2009
        • 259
        • Beograd

Originally posted by markofpi
        JA MORAM DA VICEM!!! Uopste ne mogu da namestim Champion metlice brisaca na laguni!! naime otvor gde brisac ulazi/naleze na metlicu je kratak tako da istu moram skoro pod pravim uglom drzati da bi je naradoski receno natako' ali ne mogu od soferke, a kod lagune brisac ne moze da se podigne kao kod na primer Juga koga sam imao pre. HELP!!!
        I ja sam namestao te brisace zimus, bese trebas da na brisac stavis naj krupniji adapter hoji si dobio u setu pa onda sve to zajedno zakacis na brisac(onaj veci sa difuzorom za vazduh), onaj manji mi je lagao kako treba... :-)

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Dobio sam samo jedne adaptere koju si vec bili na metlicama i naravno imam one koje su mi sad na autu.

Comment

• mupe
            CBC Senator XXL
            • 05.10.2006
            • 822
            • bg
            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Ja kupio valeo. Piše na kutiji da su za lagunu II i upravo tako i jeste... Direkt iz kutije sam mogao da ih montiram.

@markofpi - Da li možeš da slikaš te brisače i adaptere koje si dobio, pa da smislimo šta da radiš?

Comment

• nmarkoni
              CBC Član
              • 13.09.2009
              • 46
              • Topola

ja sam metlice brisača kupio u Interex-u po savetu nekih od mnogoooo ranijih postova, i nisam se zeznuo. Stoje mi na autu već 3 meseca i ovih dana dok su bile kiše sasvim su dobro radili. Koštali su par 250 din. Mogao bi neko da kaže originalnu dužinu brisača. Mislim da je levi brisač duži a desni kraći. Tako je bar bilo kad sam uzeo Lagunu. U kutiji je bilo nosača metlica za sve tipove automobila (minimum 4vrste)

Comment

• firearms
                CBC Član
                • 08.06.2009
                • 32
                • Beograd

i ja sam moje metlice uzeo i interexu isto za oko 250din i rade extra. bilo je u njima hrpa nekih adaptera. lepo nalezu i nemam problema sa njima evo vec oko godinu dana
                ko se stidi majcinjega mleka taj ce biti rdja dovijeka

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Ajde slikacu sutra pa javljam Inace na kutiji pise da su za lagunu i Omegu, u kompletu je jedan kraci i vozacev duzi sa spojlerom Ali eto izgleda da ipak vise nije lako ni brisace kupiti

Comment

• SerbianHero
                    CBC Senator
                    • 10.10.2009
                    • 259
                    • Beograd

Ajde slikacu sutra pa javljam Inace na kutiji pise da su za lagunu i Omegu, u kompletu je jedan kraci i vozacev duzi sa spojlerom Ali eto izgleda da ipak vise nije lako ni brisace kupiti
                    Ja sam u setu champion brisaca dobio i jos 2 adaptera, jedan veci i jedan manji... jbg.

P.S. Ja sam uspeo da da zamenim gumu na zadnjem brisacu, guma je kostala 100 dindzi, brisac radi vec 6 mes, do duse slabo je bilo kise

Comment

• SerbianHero
                      CBC Senator
                      • 10.10.2009
                      • 259
                      • Beograd

Zaboravih da ti kazem, mozda odes do prodavca koji ti je prodao brisac(radnju) i zamoli ga da ti ga namest, ja sam to uradio kad sam imao mazdu 6, vratio se do ranje i covek mi namestio posto ja tupan nisam razumeo japansku tehnologiju brisaca.

Comment

• Annoy
                        CBC Član
                        • 28.08.2009
                        • 19
                        • Kanjiza

Pozdrav svima!Sredio sam problem sa diznama a sad imam novi problem.Pukla mi je guma,otisao sam kod vulkanizera,i od kada mi je zamenio gumu ne radi mi senzor za prtitsak.Posto sam ga ponovo odneo da vidim sta je,kaze da kad je menjao gumu otpao je neki mali deo sa unutrasnje strane ventila(u prevodu,slomio je senzor)..Sad mi kompjuter stalno javlja gresku da mi ne radi senzor u toj felni.Jel zna neko posto je taj senzor i gde moze da se nadje?

Comment

• Car
                          CBC Senator XXL
                          • 07.07.2005
                          • 900
                          • Beograd

Ja mislim da senzor kosta oko 50 evra. Kako si sredio dizne?

Comment

• SerbianHero
                            CBC Senator
                            • 10.10.2009
                            • 259
                            • Beograd

Originally posted by Car
                            Ja mislim da senzor kosta oko 50 evra. Kako si sredio dizne?

Pogledaj moje predhodne postove(u jednom sam opisao iskustvo), meni su to 4 puta lomili vulkanizeri (i 4 puta kupovali novi), kosta 40-50eura i kad ga kupis moras da ga kalibriras sa kompiuterom a to moras da uradis u srvisu i kosta ok 500-1000 din.

P.S. Lagano otidi do vulkanizera i reci mu da ti nadoknadi senzor. Mada si trebao da odmah odreagujes. U buduce moras naci vulkanizera koji zna da skine gumu sa tocka a da ne polomi senzor, ja sam kad mi se to prvi put desilo svaki sledeci put to radio kod drugog is svaki je rekao "da zna kako se to radi", nasta sam ga ja ponovo upozorio da ako uzme da radi i polomi, da ce morati da ga nadoknadi, nakon toga sledeca 3 puta sami su se vatali za dzep . Elem, jedini koji tu to odradili pro, jesu momci u adamu u tosinom bunaru, kod njih dolaze beje sa novim bembarama i mecama istih muka i stvarno od tada ne razmisljam kad probusim gumu.

Comment

• markofpi
                              CBC Senator XXL
                              • 27.07.2006
                              • 1552
                              • Bezanijska Kosa

E ovako, prvo da kazem da sam uspeo da namestim metlice na brisace. Jedva ali jedva, sledeci put kupujem neke koji se lakse montiraju.
                              E sad ste me zaintrigirali tom pricom o senzorima za pneumatike, moze li neko da postavi sliku ako negde ima kako on izgleda i gde je tacno u unutrasnjosti felne!? I da li ti senzori, posto se guma ne montira svaki dan mogu da se necim ociste da bi preciznije merili pritisak!? mene ceka to menjanje guma ali mi se ne daju pare za senzore, kako da ih ubedim da mi plate ako je greska do njih!?
                              E da jos nesto...ako bi menjao ventile na gumama da lu su oni vezani za senzore ili ne!?

Comment

• SerbianHero
                                CBC Senator
                                • 10.10.2009
                                • 259
                                • Beograd

E ovako, prvo da kazem da sam uspeo da namestim metlice na brisace. Jedva ali jedva, sledeci put kupujem neke koji se lakse montiraju.
                                E sad ste me zaintrigirali tom pricom o senzorima za pneumatike, moze li neko da postavi sliku ako negde ima kako on izgleda i gde je tacno u unutrasnjosti felne!? I da li ti senzori, posto se guma ne montira svaki dan mogu da se necim ociste da bi preciznije merili pritisak!? mene ceka to menjanje guma ali mi se ne daju pare za senzore, kako da ih ubedim da mi plate ako je greska do njih!?
                                E da jos nesto...ako bi menjao ventile na gumama da lu su oni vezani za senzore ili ne!?
                                Evo ti par slika pa sam zakljuci...

Ja, sam se bas cimao sa njima, samo im kazes cim dodjes, matori tako i tako oces da menjas gume, ako pristane uhvatice se sam za dzep.

P.S. Ako vulkanizer bas ne zna sta radi postoi velika verovatnoca da ce ga polomiti onom hidrulicnom masinom kad odlepljuje gumu od felne. Idi tamo gde sam napisao u predhodnom postu, reci im sto sam ti ovde predlozio, oni ce pristati, naravno i uzivaj.

Comment

Working...
                                X