RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mupe
    CBC Senator XXL
    • 05.10.2006
    • 822
    • bg
    • Laguna 3 GT 2.0T 205

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi 120 KS - kakva su vasa isustva ?

Ako baš ništa ne pomaže - probaj hard reset. Skini i vrati klemu sa akumulatora. Obrati pažnju da ćeš pri tome zaključati fabrički cd (ako je fabrički) i da će ti tražiti kod. Malo komplikovanija opcija je da izvučeš gps iz police i da isključiš napajanje, ili da skineš osigurač. Pretpostavljam da bi to trebalo da ga opasulji...

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Kad smo vec kod kise i ove nagle promene vremena i ja sam jutros imao neki bag. Naime po startovanju motora na sva cetiri senzora za pritisak u pneumaticima je prijavio gresku tj. nedovoljnu napumpanost. Na tri ispumpanost je bila ispod dozvoljenog nivoa (1.4-1.6), a ne jednom 1.8. Da li se ovo nekome desavalo i imate li neku ideju kako ovo resiti!?? Cisto sumnjam da su svi senzori odjednom riknuli i da su za menjanje, a bas bode oci dok u toku voznje stoji upozorenje i ona dosadna gospodja spikerka!

Comment

• mupe
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 822
        • bg
        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Nisu riknuli senizori nego je naglo zahladilo i pao je pritisak u gumama. Meni su sve 4 sa 2.0 juče pale na 1.8 danas, ali bez prijave problema.

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

To i ja mislim da jeste ali ako ce tako biti kroz celu zimu ima da prelepim onaj display
          Nego u voznji nisam primetio da je auto nesto meksi, a vizuelno gume izgledaju normalno napumpane.

Comment

• mupe
            CBC Senator XXL
            • 05.10.2006
            • 822
            • bg
            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Ma to ti je sve čista fizika. Dopumpaj malo gume i sve će biti ok...

Comment

• Car
              CBC Senator XXL
              • 07.07.2005
              • 900
              • Beograd

Kod mene isto jutros upozorenje za pritisak, ali je zaista i bio nizak. Što reče mupe, pala je temperatura naglo.

Comment

• SerbianHero
                CBC Senator
                • 10.10.2009
                • 259
                • Beograd

Originally posted by markofpi
                Kad smo vec kod kise i ove nagle promene vremena i ja sam jutros imao neki bag. Naime po startovanju motora na sva cetiri senzora za pritisak u pneumaticima je prijavio gresku tj. nedovoljnu napumpanost. Na tri ispumpanost je bila ispod dozvoljenog nivoa (1.4-1.6), a ne jednom 1.8. Da li se ovo nekome desavalo i imate li neku ideju kako ovo resiti!?? Cisto sumnjam da su svi senzori odjednom riknuli i da su za menjanje, a bas bode oci dok u toku voznje stoji upozorenje i ona dosadna gospodja spikerka!
                Matori pumpaj gume zimi na 1.9-2.0 i nece biti problema, nece padati ispod, kad otopli vratice ti se na 2.2bara

Comment

• ivca
                  CBC Član
                  • 20.02.2009
                  • 83
                  • Negotin

Ja gume proveravam svaki 2-3 put kad sam na pumpi. To je najbolje resenje, ako nedaj boze pukne na putu nikakav senzor nece pomoci. Zato je uvek bolje 1 nova guma, nego 2 "dobre polovne" za istu cenu. A i kad se naglo promeni temperatura kao jutros, treba proveriti pritisak, bar je to na pumpi besplatno :-)

Comment

• felna
                    CBC Član
                    • 16.08.2009
                    • 18
                    • Bor
                    • Renault laguna II

e mora da sam mnogo smotan al danas ajd kao da naspem tecnost za soferku...kad...pogledah, doduse, ne tako temeljito, ali opet potrosih 2-3 minuta zevajuci u sve vidno dostupne posudice i cepove i nisam uspeo da skontam gde se sipa tecnost za pranje soferke. Ajd majstori pomagajte...nije nesto frka, ali ...

Comment

• nmarkoni
                      CBC Član
                      • 13.09.2009
                      • 46
                      • Topola

Prijatelju, nemoj da se ljutiš, ali si sasvim u pravu što se tiče te konstatacije da si smotan. Vidi, kad otvoriš haubu (prednju, naravno) i kad stojiš ispred kola gledajući u motor svog lepotana - baci pogled sa leve strane odmah iza levog fara. Tu ćeš pronaći jedan ''lako skidljiv'' žuti čep koji se ne odvija već se samo smiče. Na njemu je čak i nacrtan univerzalni znak za pranje šoferki. Skini taj čep i sipaj vode ili tečnosti za pranje stakala.

Ukoliko si nov sa tim autom i to dosada nisi radio, moguće je i da nemaš tu kratku cevčicu kroz koju se sipa tečnost jer ona služi da kad se skine može da se promeni sijalica. E sad ako je taj auto polovan, prilikom kupovine nisi primetio (ili nisi znao) da nema te cevčice, to znači da ti je neko tu cevčicu ''digo-apio''. Ona je duga oko 20tak cm i onda samo sipaj vodu u rupu kod koje počinje velika boca za vodu. Ako je ovo poslednje bilo u pitanju (nema cevčice na vidiku) onda tvoja konstacija sa početka nije tačna. Medjutim, ako cevčica i žuti poklopac postoji, onda...

http://i677.photobucket.com/albums/vv13 ... apture.jpg

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

Svi smo mi pomalo smotani ili bar za neke stvari! Evo ja imam nove metlice brisaca vec mesec dana, a ne umem da ih nataknem

Comment

• ivca
                          CBC Član
                          • 20.02.2009
                          • 83
                          • Negotin

Ja sam u Astru krenuo da sipam tecnist za stakla i ono otvaram auto i razmisljam da pazim da se ne zeznem da sipam u posudu za antifriz i otvorim haubu, krenem da sipam i provali da bas to radim, jbg pogresi covek

Comment

• beker
                            CBC Početnik
                            • 13.10.2009
                            • 1
                            • Uzice

Hvala svima na ovom forumu, pasivno sam ucestvovao citajuci postove vec mesec dana, kupio sam Lagunu 2 slusajuci vase savete!

Comment

• ivca
                              CBC Član
                              • 20.02.2009
                              • 83
                              • Negotin

E... nema ništa od hvala, nego da častiš!

Koji model si kupio, postavi i neku sličicu, značiće i drugima koji kupuju Lagunu.

Pozdrav

Comment

• SerbianHero
                                CBC Senator
                                • 10.10.2009
                                • 259
                                • Beograd

Originally posted by beker
                                Hvala svima na ovom forumu, pasivno sam ucestvovao citajuci postove vec mesec dana, kupio sam Lagunu 2 slusajuci vase savete!
                                Cestitam bekeru, pa nek potraje bez ozbiljnih ulaganja barem 100000km. :-)

Comment

Working...
                                X