RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • soviet
    CBC Član
    • 27.02.2010
    • 31
    • Beograd

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Originally posted by SerbianHero
    Taj dumic-trouglic me je izasao u Auto Savi 1550 din,i sam ga montirao.
    Pa sad... to i nije mala razlika u ceni... a neverujem ni da su ruke 1650din... Jeli to isto za Lagunu II?
    Moraću malo da poradim na izvorima delova... bar ono što mogu sam da promenim...

E sad jedno pitanje...
    Na prednjim vratima (prvo na vozačevim a sada i na suvozačevim) počelo je nešto da puca prilikom otvaranja... i to kad se prelazi prvi stepen otvaranja.
    Danas skinem tapacirung na vratima i otkrio sam da se radi o graničniku ali ne i zašto tako puca.
    Nisam siguran da li je to od poslednjeg pranja pa sam probao da podmažem sa WD40 ali je postalo još bučnije.
    Da li je neko imao sličan problem i zna li neko koliko koštaju šarke i taj graničnik?

Comment

• rmilenko
      CBC Član
      • 05.01.2010
      • 42
      • Novi Sad

^^Imam isti problem sa pucanjem prilikom otvaranja vrata, i skontao sam da kada vrata otvaram (ili zatvaram) pooolako, onda nece da puca
      A nece uvek ni da puca kad ih otvaram normalno... Mora da su se naselili gremlini

Comment

• Car
        CBC Senator XXL
        • 07.07.2005
        • 900
        • Beograd

Imao sam isti problem, ali nije pomogao wd40 već sam menjao taj graničnik, oko 30 evra mislim da sam platio pre jedno dve godine.

Comment

• soviet
          CBC Član
          • 27.02.2010
          • 31
          • Beograd

Pre nego se odlučim za tu akciju probaću još tovatnu mast

Comment

• SerbianHero
            CBC Senator
            • 10.10.2009
            • 259
            • Beograd

Sti se tice dugmica, u pitanju je Laguna 2 sa slike, inace, ja obicno kad trazaim neki deo ,okrenem nekih 20 telefona raznih dobavljaca, jel im marze dosta variraju, taj dugmic po mojoj statistici se kretao od 1550 do 2500. Imam x primera o delovima koji drasticno variraju u ceni, npr, EGR ventil marka (meat and doria) tj,original, mene je izasao 10500 din, a ide i do 15000, sto je strasno.

Comment

• SerbianHero
              CBC Senator
              • 10.10.2009
              • 259
              • Beograd

E, jos ovo, mene je taj granicnik na suvozacevim vratima z****vo, i onda sam primetio da je sraf koji drzi zabicu pricvrscenom za auto,malo olabavio i da se pri otvaranju i zatvaranju vrata tj pritiskom na njega, zabica malo pomera levo desno i u vratima krcka, samo sam ga zategao i SLJAKA, primetio sam takodje da se vremenom od stalnog otvaranja i zatvaranja opet razsravi(pocne da krcka), naravno, ja ga ponovo dotegnem i tako u krug. Krckanja vise nema!

Comment

• CDanijel76
                CBC Veteran
                • 11.01.2010
                • 144
                • Novi Sad

cale - aktivirao sam zakljucavanje vrata pri kretanju vozila - HVALA
                ali svetla ne mogu da prokljuvim kako da ih aktiviram.
                imam senzore za svetla,- to funkcionise po mraku , ali preko dana nece. Kad zakljucam svetla ostanu upaljena.
                --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• cikajowa
                  CBC Veteran
                  • 12.11.2009
                  • 153
                  • svugde

CDanijel76@ Ne mozes rucno aktivirati DNEVNA svetla , i ako imas senzor za svetla. Moras preko dijagnostike,meni je to radio lik u nekom servisu ne ovlascenom, 5 min posla,stiklirao dnevna svetla i uzeo 500 din
                  Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• dci Šabac
                    CBC Član
                    • 16.10.2009
                    • 60
                    • Šabac

Pozdrav svima koijma krckaju vrata kao i meni,povremeno!
                    Sta mislite, da su Lagunu napravili u Toyoti,da li bi firma propala zbog otklanjanja kojekakvih kvarova koji ne bi trebalo da se desavaju?

Comment

• cale
                      CBC Senator
                      • 22.03.2009
                      • 297
                      • Backa Topola

[quote="CDanijel76"]cale
                      ali svetla ne mogu da prokljuvim kako da ih aktiviram.
                      Vidi ako imas senzore za automamtsko palenje svetala , to znaci da se oborena svetla sama pale , u zavisnosti od stepena osvetljenosti tj ako padne mrak, ako naidjes u tunel itd, ne moras sam da palis svetla na prekidacu. I to se moze aktivirati na opisan nacin, ubacis karticu u citac,bez obzira da li se vozilo krece ili ne, kontakt za svetla dva puta ,brzo, okrenes sa 0 na poziciju treba da cujes zvuk "biip", znaci da je aktivirano, ako ne cujes zvuk verovatno senzor ne valja. Kad hoces da ga deaktiviras, kola moraju da stoje, karticu ubacis u citacu i ponovo okrenes kontakt dva puta brzo sa 0 na poziciju,cuje se zvuk i deaktivirano je. Kad je ova opcija aktivirana, svetla se automatski gase kad kola stanu, kad se vozaceva vrata otvore ili kad zakljucas kola sa karticom.
                      Sa ovom opcijom NE aktiviras dnevna svetla, tj da se svetla pale kad upalis auto. Ako ti to ne radi moras ici u servis, i u zavisnosti da li imas odredjene releje vec ugradjene to se aktivira preko borda, ili se moraju i ti releli ugraditi, pa onda bord. Meni su za to trazilil u zvanicnom servisu u Subotici 4000 din. Sam palim i gasim svetla!!!
                      Sto se tice puckanja prilikom otvaranja vrata ja sam hteo da budem pametan i poprsako sam taj granicnik sa WD 40 ,iako mi vrata nisu puckala,kao da se lakse zatvaraju i vrata pocese da puckaju! To je trajalo nekoliko dana valjda dok se WD nije sprao. Posle toga nista ne diram i ne pucka!!!
                      NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• lancia_k
                        CBC Član
                        • 09.01.2010
                        • 78
                        • Sombor

da li je iko skidao posudu tecnosti za stakla? Meni je izgleda negde zacepilo pa mi ne radi prskalica zadnjeg stakla. Nije crkla, u to sam siguran. Ja kada hocu da operem zadnje staklo, a ono mi prska na prednje
                        ako nije nesto previse komplikovano, uradio bih operaciju sam
                        Niti je ko auto od gasa satrao, niti zenu od k**** ubio

Comment

• SerbianHero
                          CBC Senator
                          • 10.10.2009
                          • 259
                          • Beograd

Pozzz svima ponovo, opet mi se desilo da, stavim karticu(obe)u citac i da se nista nedesi, samo imobilajzer pocne da blinka brzo, kao i prosli put, zahvaljujuci iskustvu sa foruma, skinem ja UCH osigurac(koji je ispravan), zamenim ga drugim, takodje isparvnim, i naravno sve ponovo proradi..

P.S. Jedno pitanje za sve, da li neko ima neki link sa slikama tj, uputstvom ,kako se menja filter klime, ja sam probao ali sve se plasim da ne slomijem one zabice...

Comment

• mupe
                            CBC Senator XXL
                            • 05.10.2006
                            • 822
                            • bg
                            • Laguna 3 GT 2.0T 205

@serbianhero - jel misliš na žabice od kasete? Slobodno ih otkači, nema šanse da polomiš. Dovoljno je da otkačiš samo gornje i onda se skida lako. Inače, ja sam moj filter u****o i onda oprao u toploj vodi, osušio ga i vratio na auto. Bio je kao nov. Mislim da ću uskoro da ponovim tu operaciju.

@lancia_k - negde sam već čitao za ovakav problem, ali se ne sećam gde. Koliko pamtim, ali nisam 100% siguran, nije ti ništa zapušeno nego se nešto pokvarilo. Ne sećam se da li je to nešto pumpa, neki rele, ili nešto treće.

Comment

• SerbianHero
                              CBC Senator
                              • 10.10.2009
                              • 259
                              • Beograd

mupe, matori da nemas sliku toga negde?

Comment

• gogi11
                                CBC Senator XXL
                                • 26.10.2009
                                • 790
                                • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by lancia_k
                                da li je iko skidao posudu tecnosti za stakla? Meni je izgleda negde zacepilo pa mi ne radi prskalica zadnjeg stakla. Nije crkla, u to sam siguran. Ja kada hocu da operem zadnje staklo, a ono mi prska na prednje
                                ako nije nesto previse komplikovano, uradio bih operaciju sam
                                Meni je majstor to sredjivao tj crkla je pumpa pa je menjao i malo sam shacnuo
                                Skines shuspleh obavezno zatim odsrafis zastitu blatobrana (plastika oko blatobrana ) . Neces morati u kompletu da odvrces i skidas tu zastitu u blatobranu vec samo taj deo koji pokriva posudu do prednjeg tocka. U koliko budes hteo i da vadis kompletnu posudu moraces i da prednji branik otkacis na zabicama i to sa strane sa koje je posuda. Nije nista strasno potrebno je samo da jace cimnes i branik spada kao od sjale. Isto tako ga i vracas . Probaj mislim da ti je to jedno 15 min posla da razmontiras sve . Tako stizes vizuelno do posude i do pumpice koji bez problema mozes skinuti. Kanal bi ti dobro dosao ali mozes i dizalicom da se posluzis
                                Ukoliko vadis pumpu e onda dobro propremi prste jer ces morati istu da chupash dobro !! dakle nema nikakvog odvrcanja srafova... Ajd pa javi sta si resio.

Comment

Working...
                                X