RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NesaZa
    CBC Početnik
    • 28.02.2010
    • 6
    • Zajecar

Vas novi clan,zahvaljujuci Vama

Postovani lagunasi,
    zahvaljujuci ovom forumu i ja sam od pre desetak dana vlasnik lagune 1.9 dci ,120ks, 2004god.Dugo sam se lomio izmedju megana 1.5dci i ove nase lagune,ali uz vasu pomoc resio sam se za lagunu.Skoro sve postove sam procitao tako da su mi Vasi saveti dobro dosli prilikom kupovine,a to sta se desava svima vama prilikom kupovine ceka i mene-veliki servis.Prvi utisak je da je auto za ove novce fenomenalan,a sta me sve ceka pokazace vreme!!!

Comment

• gogi11
      CBC Senator XXL
      • 26.10.2009
      • 790
      • Sever Srbije - Novi Sad

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

E pa NesaZA neka je sa srecom i nisi se prevario sto si se odlucio za Lagunu. Redovno odrzavanje dobro gorivo i neces imati problema. Srecno.

Comment

• CDanijel76
        CBC Veteran
        • 11.01.2010
        • 144
        • Novi Sad

Pa NesaZa dobro nam dosao,srecno i ocekujemo po koju fotku o ladji
        --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• firearms
          CBC Član
          • 08.06.2009
          • 32
          • Beograd

Jel skidao neko tapacirung od vrata? postoji li neka fora na koju treba obratiti paznju, neka zackoljica ili tako nesto da nebih slomio neki deo. treba da skinem tapacirung levih vrata da proverim zasto mi ne radi podizac suvozacevog stakla. ako je neko nekada skidao ili ima nekih iskustva sa tim neka napise na sta da obratim paznju
          ko se stidi majcinjega mleka taj ce biti rdja dovijeka

Comment

• lancia_k
            CBC Član
            • 09.01.2010
            • 78
            • Sombor

GOGI 11 mnogo ti hvala. danas oko 11 sam prionuo na posao. Pratio sam tvoja uputstva i nista nisam polomio
            Sve je bilo onako kako si opisao a branik nisam morao ni da skidam.
            Zacepilo crevo od prskalice zadnjeg stakla. Resio sam problem 100% uspesno. Sada fercera ko besna
            Ustedeo si mi minimum 20 eura
            Pozdrav
            Niti je ko auto od gasa satrao, niti zenu od k**** ubio

Comment

• SerbianHero
              CBC Senator
              • 10.10.2009
              • 259
              • Beograd

@firearms, sto se tice tog podizaca, to je isto boljka na lagunama, desava se sledece, sajla podizaca zardja i pocne da napinje neke plasticne zabice, to se manifestuje tako sto se prozor sporije spusta i dize, na kraju stane, u vecini slucajeva kad stane te zabice kad stane, elem, odes kod Boban Sajle, lepo oni to sve otvore, zamene zabice ,sajle i vrate na mesto. Ja sam sajlu promenio na vreme i zamena sajle sa rukama me je izasla 2500 din.

Comment

• lancia_k
                CBC Član
                • 09.01.2010
                • 78
                • Sombor

Reci da li ti ne radi samo prekidac na vozacevim vratima ili prozor ne mozes da otvoris nikako?

Comment

• gogi11
                  CBC Senator XXL
                  • 26.10.2009
                  • 790

Eee super Lancia k , ma ja sam otisao do majstora da mi zameni tu pumpicu a ja ne znam jel to nekome jos crklo na kolima nego samo meni i onda cuveno pitanje kako meni da crkne to sto nikome ne crkava
                  E onda sam malo smeknuo kako je radio i eto pomoglo je tebi a i meni ako zatreba jos nekada
                  Inace ta pumpa je mene kostala 2000 dinara a ruke nije hteo da mi naplati , jos je on to pa za jedno maksimalno 15 min zamenuo na kanalu. Samo cap cap (krckaju zabice) malo shraf-ciger i gotovo a u servisu (ovlascenom gde majstor radi) ova popravka bi kostala 7000 dinara za pumpu i jedan sat rada tj sve ukupno oko 8 i nesto hiljada -tako mi bar on rece shlogirao sam se .

Comment

• lancia_k
                    CBC Član
                    • 09.01.2010
                    • 78
                    • Sombor

@ NesaZa

Nek je sa srecom. Moj savet ti je da uradis isto sto i markofpi kada je kupio svoju lagunu. Ako si citao njegove postove sa pocetka znaces o cemu pricam.
                    Dakle, kod dobrog majstora i zameni sve sto nevalja i sto bi moglo da prouzrokuje veci kvar. Znam da je to na pocetku puno novaca da se istrese odjednom - ali veruj da ces tako ustedeti mnogo vise para nego da iscekujes da pocne da crkava jedno po jedno

Comment

• gogi11
                      CBC Senator XXL
                      • 26.10.2009
                      • 790

Originally posted by SerbianHero
                      @firearms, sto se tice tog podizaca, to je isto boljka na lagunama, desava se sledece, sajla podizaca zardja i pocne da napinje neke plasticne zabice, to se manifestuje tako sto se prozor sporije spusta i dize, na kraju stane, u vecini slucajeva kad stane te zabice kad stane, elem, odes kod Boban Sajle, lepo oni to sve otvore, zamene zabice ,sajle i vrate na mesto. Ja sam sajlu promenio na vreme i zamena sajle sa rukama me je izasla 2500 din.
                      I kod mene je bila ista situacija i to mi je resio majstor (koji je i resio pumpicu za vodu -objasnio sam Lanci-i) za 1000 dinara . I tu rabotu sam shmeknuo ali je malo komplikovana. Meni je motor radio ali je ta zabica sto spominjes (SerbianHero) bas tako i ispala tj izlizala se i nema efekta . Nesto mi je on to muljao lemio lepio tu oko zabice i sve u svemu resio za malo vise od pola sata sve.Nije bilo problema sa sajlom (bar ne kod mene) Mada mi i on rece da je to boljka kod laguna i da se cesto desava i kako su pre 5-6 godina silne pare uzimali za popravke laguna koje su kod njih kupljene nove pa po isteku garancije (naravno ) ode podizac tj najcesce ta zabica ili sajla a sa motorom kao motorom nije bilo nekih problema.
                      Ako je neko u Ns-u (KAC) ili okolini i ako mu nije daleko uputicu ga pa moze majstor to da resi (najverovatnije kao i meni za 1000 dindzi) mozda i malo vise ali opet je ok nema dranja.

Comment

• mupe
                        CBC Senator XXL
                        • 05.10.2006
                        • 822
                        • bg
                        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by SerbianHero
                        mupe, matori da nemas sliku toga negde?
                        Nemam druže, al stvarno je lako... Otvoriš kasetu ispred suvozača. Ako imaš navigaciju, skini onaj poklopac preko cd-rom-a (piše carminat na njemu) i onda potraži dve žabice koje se nalaze na gornjem delu kasete. Treba ti jedan običan ravan šrafciger. Nategni prvo jednu i povuci kasetu malo prema sebi (možeš da je uhvatiš za rupu kroz koju svetli sijalica, na primer), a onda premesti šrafciger na drugu žabicu i nategni i nju i povuci kasetu još malo ka sebi. Kad se otkače obe gornje žabice, ostaju donje koje i ne moraš da otkačinješ šrafcigerom, jer drže vrlo slabo kad je kaseta otkačena na gornjoj strani.

Koliko se se ćam, da bi izvukao filter treba samo da odšrafiš jedan šraf (koji je kod mene skinut nekad ranije, a ja nisam hteo da stavljam novi) i samo ga izvučeš prema sebi. Zapamti u kom položaju je stajao i to je to.

Comment

• SerbianHero
                          CBC Senator
                          • 10.10.2009
                          • 259
                          • Beograd

Ajd, cu probam po upitstvu pa cu vi javim sta sam uradio, u svakom slucaju Hvala

Comment

• cale
                            CBC Senator
                            • 22.03.2009
                            • 297
                            • Backa Topola

Originally posted by firearms
                            Jel skidao neko tapacirung od vrata?
                            Evo ti uputstvo za skidanje tapacirunga. I ja sam imao problema sa suvozacevim podizacem. Na e-bay sam nasao tipa koji prodaje komplete za reparaciju podizaca, u Engleskoj, nekih 30 e cena. Narucio sam i popravo sajle. Tip daje i uputstvo za rad. U zvaniocnom servisu su mi trazili 200 e , tj rekli da se to ne popravlja nego se menja ceo podizac!!!. Ako nisi bas vican sa alatima potrazi nekog majstora koji to radi, siguro je jeftiniji nego zvanicni servis.
                            NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• soviet
                              CBC Član
                              • 27.02.2010
                              • 31
                              • Beograd

Ljudi svaka čast... oduševljen sam kako funkcioniše ova tema (čuk-čuk-čuk... u drvo)
                              Tek sad vidim kakvi su ovi servisi dranje... i koliko čovek može da uštedi...
                              Za ovih par dana, koliko ima kako sam našao ovu temu, shvatio sam koliko čovek može da uradi "sam" tj. uz pomoć ljudi koji se ovde javljaju sa raznim iskustvima.
                              Tema je čista desetka!

Comment

• cale
                                CBC Senator
                                • 22.03.2009
                                • 297
                                • Backa Topola

To je tacno i ja sam na forumu procitao da je covek sam popravio podizac stakla ,pisao sam mu , u pitanju je "nenasan". On mi je odgovorio sta je radio, onda malo googlanje i moze se resiti dosta problema.Naravno ako je nesto komplikovano ne gine majstor
                                NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

Working...
                                X