RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SerbianHero
    CBC Senator
    • 10.10.2009
    • 259
    • Beograd

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi 120 KS - kakva su vasa isustva ?

Originally posted by mupe
    Originally posted by markofpi
    Ono sto mene zanima jeste sledece: da li se kompresor ukljucuje zimi da bi grejao ili samo da bi isusivao vazduh!?
    Uključuje se samo da bi isušivao vazduh, što subjektivno daje i osećaj bolje zagrejanosti.

Ono oko automatske recirkulacije si dobro shvatio.
    Da ali i dalje ostaje otvoreno pitanje, da li kompresor klime i greje ili samo hladi i isusuje, naravno, jel se jos ni jednom nisam ogrejo dok se motor nije zagrejo. :-)

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Samo ne znam gde da idem vise Vreme ce pokazati sta je stvarno uzrok...

Comment

• rsristic
        CBC Početnik
        • 19.10.2009
        • 3
        • surdulica

resio sam problem sa grejanjem na levoj strani.nije bio motor vec elektronika koja pokrece motor

Comment

• mupe
          CBC Senator XXL
          • 05.10.2006
          • 822
          • bg
          • Laguna 3 GT 2.0T 205

@Serbianhero - Kako ti ostaje otvoreno pitanje? Pa odgovorio sam ti - kompresor se uključuje SAMO da bi isušivao vazduh. Nema mogućnost da okrene proces i da greje unutrašnjost auta.

Comment

• markofpi
            CBC Senator XXL
            • 27.07.2006
            • 1552
            • Bezanijska Kosa

Za mene licno bitan je rad samog kompresora nevezano za to da li greje ili isusuje vazduh. Ipak kad je ukljucen auto trosi vise pa ce svaka usteda zimus dobro doci!

Comment

• markofpi
              CBC Senator XXL
              • 27.07.2006
              • 1552
              • Bezanijska Kosa

Danas sam na Lagunu stavio 4 nove Wintere. U beogumi jedna guma kosta 6136din i u nju je uracunata cena montaze i balansiranja kao i pumpanje guma azotom. Mnogo sam razmisljao sta ciniti za gume, dali kupiti nove i dobre letnje pa se tako svercovati zimus ili kupiti samo dve zimke pa ih na prolece staviti na zadnje tockove... Na kraju je presudilo ovo po mnogima i najbolje resenje, a to je set simskih pneumatika. Jeste da su najjeftinije od ostalih zimskih guma u ponudi ali zimi ionako nisu bitne ni performanse ni brzina vec iskljucivo bezbednost. Videceu kako ce se pokazati, a ono sto sam prvo primetio jeste da je auto laksi na volanu i da je mnogo meksi nego sto je to slucaj sa letnjim gumama.

Sugestija za sve one koji imaju senzore pritiska u gumama. Naime u nekom od prethodnih postova sam spomenuo da mi senzori ne pokazuju precizno pritisak, cak sta vise razlika je poveca. Za to postoje dva razloga: prvi koji je bio prisutan kod mene jeste da se tockovi ne smeju menjati mesta tj. da na primer ne mozemo prednji staviti na zadnji ili levi na desni i obrnuto. Za to postoje jasne oznake po bojama u samom korenu ventila. Drugi, koji je takodje jos uvek prisutan jeste da moram da resetujem na dijagnostici senzore i ponovo ih kalibrisem ili sta vec. Dakle prvi razlog je otklonjen, drugi ce biti prvi sledeci put kad iz nekog ozbiljnijeg razloga budem morao da ga kacim na dijagnostiku jer mi je bzvz da idem u servis i placam samo da bih imao precizan pritisak. Za sada je bitno samo da ako on padne toliko da je razlika osetna dobijem upozorenje. Ako neko zna kako senzor prenosi informaciju do kompujetra nek kaze jer mi nikako ne ide u glavu ta veza izmedju njega i prikaza na display!

Comment

• SerbianHero
                CBC Senator
                • 10.10.2009
                • 259
                • Beograd

Originally posted by mupe
                @Serbianhero - Kako ti ostaje otvoreno pitanje? Pa odgovorio sam ti - kompresor se uključuje SAMO da bi isušivao vazduh. Nema mogućnost da okrene proces i da greje unutrašnjost auta.
                Nisam razumeo odgovor u definitivnom smislu, hvala matori.

Comment

• mupe
                  CBC Senator XXL
                  • 05.10.2006
                  • 822
                  • bg
                  • Laguna 3 GT 2.0T 205

da se tockovi ne smeju menjati mesta tj. da na primer ne mozemo prednji staviti na zadnji ili levi na desni i obrnuto.
                  Kod mene stoje pogrešno - prednji su pozadi i obrnuto, i rade kako treba, osim što pogrešno pokazuju mesto, ali mi to nije problem jer znam da su obrnuti.
                  Ako neko zna kako senzor prenosi informaciju do kompujetra nek kaze jer mi nikako ne ide u glavu ta veza izmedju njega i prikaza na display!
                  Prenosi radio vezom. Svaki senzor u sebi ima mali predajnik, a na sredini poda na automobilu se nalazi prijemnik.

Comment

• Nikols
                    CBC Član
                    • 25.10.2009
                    • 21
                    • Cacak

Pozdrav ljudi! Danas sam slucajno naleteo na ovaj forum, i odusevio sam se! Procitao sam svih 16 strana na ovoj temi! Svaka cast! Ja imam Lagunu 1.8 16v Dinamik operma! Imam problem, pri prvom paljenju malo duze vergla nekih 5, 6 sekundi!? Ali posle prvog pali, bez problema! Kad upali posle 1 min rada odprilike, na auspuhu se cuje kao da nema ravnomeran rad motora bukvalno ( P-P-P-P) na leru? Ali inace u voznji se to ne primecuje niti utice na performanse auta! Sve je normalno! Raspitivao sam se kod nekih majstora kazu da su verovatno dizne!? Kupovao sam wurth-ov aditiv za prociscavanje sistema! Ali nije pomoglo! Cuo sam za neki karburator servis u Cacku koji radi ciscenje dizni u nekoj kadi, pojma nemam kako! Kazu da se cena krece od 1600 do 2500din! Ako neko ima neki koristan savet, bio bi od koristi!? E da, i zaboravih da pitam posto nisam u potpunosti razumeo za lampicu na tasteru START/STOP da li treba da svetli zeleno kada auto radi!? Meni ne sija nista! Hvala vam unapred!? PozZ

Comment

• Car
                      CBC Senator XXL
                      • 07.07.2005
                      • 900
                      • Beograd

Prelistaj forum generalno, ne samo ovaj deo, dosta se pričalo o čišćenju dizni na raznim automobilima.

Inače, ja ću da poludim s ovim vratima što neće da se otključavaju normalno.

Comment

• SerbianHero
                        CBC Senator
                        • 10.10.2009
                        • 259
                        • Beograd

Originally posted by Car
                        Prelistaj forum generalno, ne samo ovaj deo, dosta se pričalo o čišćenju dizni na raznim automobilima.

Jooj, izmalerisali ste me sa tim vratima, sinoc ja da udjem u kola i cvrc, vozaceva brava ne radi, smorio sam se ko zmaj, ne znam sta da radim Care, mislio sam s obzirom da je u pitanju el brava, da odem do nekog dobrog bravara koji radi samo sa kolima, ima onaj cova u zemunu u ul. 22 Oktobra.. mozda kod njega.

Na drugim kolima npr mercedes(imao sam c klasu), ta bravica kosta 50e sto nije strasno, kod renoa ne bi me cudilo da je mnogo vise.

Comment

• nmarkoni
                          CBC Član
                          • 13.09.2009
                          • 46
                          • Topola

Originally posted by Nikols
                          E da, i zaboravih da pitam posto nisam u potpunosti razumeo za lampicu na tasteru START/STOP da li treba da svetli zeleno kada auto radi!? Meni ne sija nista! Hvala vam unapred!? PozZ
                          treba da sija zaleno dok auto radi, ali i ako ti ne radi - ništa strašno. i onako tu lampicu ne vidiš od volana u toku vožnje

P.S.
                          lepo od vas ''benzinaca'' što se interesujete za na naše polemike

Comment

• Nikols
                            CBC Član
                            • 25.10.2009
                            • 21
                            • Cacak

lepo od vas ''benzinaca'' što se interesujete za na naše polemike [/quote]

pa malo je benzinaca, tako da svoju nemamo! ! A oko elktronike nas muce isti problemi! Tako da sam juce odmah morao da prawim jezicak na citacu kartice! I odusevio sam se! Nerviralo me svetlo koje je se retko kad iskljucivalo u kabini, za to su mi u ovlascenom servisu rekli da je u pitanju neka ploca koja se nalazi kod centralnog retrovizora u lampi gore! I raspitao se u ovlascenom za START/STOP sto nece da pali automatcski rekli su mi da je u tom dugmetu otisao kao neki cip! A da je cena nowog sa celim nekim mehanizmom koji sluzi za paljenje 600e i da ide samo u kompletu! ! Pa posle da idemo u ovlasceni servis!!!!

Comment

• Taunus L
                              CBC Član
                              • 19.08.2007
                              • 73
                              • Niksic

Originally posted by SerbianHero
                              Originally posted by Car

Jooj, izmalerisali ste me sa tim vratima, sinoc ja da udjem u kola i cvrc, vozaceva brava ne radi, smorio sam se ko zmaj, ne znam sta da radim Care, mislio sam s obzirom da je u pitanju el brava, da odem do nekog dobrog bravara koji radi samo sa kolima, ima onaj cova u zemunu u ul. 22 Oktobra.. mozda kod njega.

Na drugim kolima npr mercedes(imao sam c klasu), ta bravica kosta 50e sto nije strasno, kod renoa ne bi me cudilo da je mnogo vise.
                              Jeste li probali malo djidjimidji u onu rupicu sa slike na predhodnoj strani Meni radi od kad sam prodrmao tu zezanciju

Comment

• Car
                                CBC Senator XXL
                                • 07.07.2005
                                • 900
                                • Beograd

Sutra cu da natrpam WD40 tu, pa da vidimo.

Comment

Working...
                                X