RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Laguna 2002
    CBC Senator
    • 13.12.2009
    • 297
    • Bačka Palanka

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Odlična stvar, samo mislim da je cena malo " jača ". Kao što sam rekao sačekaću da mi ovo što sada imam dosadi, a do tada valjda će i cena malo pasti. U svakom slučaju lepo je znati da rešenje problema postoji.

Comment

• dejanilic
      CBC Član
      • 17.07.2008
      • 11
      • Valjevo

Ne verujem da ce cena spadati, video sam ovo na Ebay-u u \nemackoj jos pre dve godine i bilo je 99e + postarina koliko je i danas.

Comment

• mupe
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 822
        • bg
        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Upravo tako. I kod nas je ova cena već bar 2 godine. Iskreno, slažem se da je malo jača cena, ali je opet jeftinije nego zamena celog cd-a, posebno sa dokupljivanjem interfejsa radi zadržavanja komandi na volanu i informacija na displeju.

Comment

• minge
          CBC Član
          • 17.09.2009
          • 59
          • RS

Koji akumulator koristite za Lagunu? Kolika mu je cena? Trebam da menjam svoj, pa se raspitujem...

Comment

• markofpi
            CBC Senator XXL
            • 27.07.2006
            • 1552
            • Bezanijska Kosa

Ja sam gotovo siguran da ce mi sledeci acu biti: http://www.andreja.co.rs/exide%20x-tra%20sr.htm

Comment

• Taunus L
              CBC Član
              • 19.08.2007
              • 73
              • Niksic

Kad smo vec kod zamjene akumulatora da pitam moze li se promijeniti akumulator tako sto se kleme povezu kablovima na drugi pa se stari zamijeni novim? Ovo cisto zbog gubljenja koda za radio-Cd i sl.

Comment

• minge
                CBC Član
                • 17.09.2009
                • 59
                • RS

Kad smo vec kod toga, koliko u servisu uzimaju love za taj kod za radio, jer nemam servisnu knjigu?

Comment

• gogi11
                  CBC Senator XXL
                  • 26.10.2009
                  • 790
                  • Sever Srbije - Novi Sad

Taj kod treba da potrazi serviser ali ovlascen u bazi podataka Renoa tako da nece bas da kosta malo ali ne bi ni trebali da deru no poznajuci nase servise-re svasta je moguce.

Comment

• cale
                    CBC Senator
                    • 22.03.2009
                    • 297
                    • Backa Topola

Ovo sam pronasao, izgleda interesantno,probajte da dobijete kod:
                    NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• dragansi
                      CBC Početnik
                      • 17.02.2010
                      • 3
                      • kragujevac

Evo jos jednog Lagunasa medju vama. Prvo da odgovorim ja vama a onda ja nesto da pitam? Ne menjajte akumulator bez rezervnog napajanja!!! Odnosno paralelno vezati novi pri skidanju starog jer u protivnom cd player prestane da radi i trazi kod koji ni ja nisam imao jer sam uzeo auto prosle godine u avgustu i niko mi nije to dao.U jednom servisu su mi trazili 20 eura da mi to srede ali nije mi se davalo pa sam na netu nasao nekog tipa kome posaljes fabricki broj cd-a a on na osnovu njega ti posalje kod i verovali ili ne covek mi poslao i sve proradilo.Hteo sam da mu posaljem 5 funti ali zezala me kartica za placanje preko interneta. Sajt je http://www.ecoustics.com pa na forum.
                      Moj problem sa Lagunom je sto kada ka palim malo duze vergla 1-2 sekunde.I uvek upali ali nije mi normalno da toliko vergla. Kao da se muci.Bio sam kod auto elektricara on kaze da nije do akumulatora i alnasera. Mehanicar mi kaze kako treba da se ocisti neki rvg ili rgb (nisam ga dobro cuo) ventil jer kao on moze da zeza.Trazi mi za to 15 evra.Nije neka kinta ali cisto da li je neko imao iskustva slicna sa lagunom? Pozdrav...

Comment

• dragansi
                        CBC Početnik
                        • 17.02.2010
                        • 3
                        • kragujevac

Bravo kolega, ja sam bio na tom forumu i covek mi je poslao besplatno kod. Nikako ne skidati akumulator a da ne povezete nov jer u protivnom procicete kao ja. Cd player ce da se zakljuca i onda muka. Meni su u jednom servisu trazili 20 eura.Ali eto snasao sam se preko neta.
                        Jedno pitanje. Kada palim Lagunu malo mi duze verlga.1-2 sekunde.I uvek upali ali kao da se muci. Autoelektricar mi kaze da alnaser i akumulator nisu problem. A mehanicar mi kaze kako treba ocistiti neki rvg ili rgb ventil jer on moze da zeza. Kakva su vasa iskustva i da li je neko imao slican problem?

Comment

• mupe
                          CBC Senator XXL
                          • 05.10.2006
                          • 822
                          • bg
                          • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Stvarno svašta. Pa, ako nemate kod, pošaljete na već spomenut forum, ili odete u ovlašćeni servis koji je dužan taj kod da da besplatno, mada ne poštuju svi tu praksu. Uglavnom, kod treba pripremiti unapred, i posle nema zime kad se menja akumulator. Prespajanjem se samo povećava mogućnost da se negde napravi kratak spoj i ošteti nešto od osetljive i skupe elektronike.

Comment

• Guru
                            CBC Član
                            • 15.01.2010
                            • 57
                            • NIS

evo nekoliko odgovora:
                            MINGE - Ja sam prvo koristio DELPHI ( koji je imao svoju oznaku preporuceno od Renoa, ali na zalost oni vise ne rade akumulatore ) a onda sam dugo trazio i slusao najrazlicitije savete ( da te ne bih davio time ) vrlo prosto otidi u servis neka nadju u njihovoj mrezi bas za tvoj broj karoserije tehnicke podatke za propisani akumulator i to je to. Za "ista" vozila moze se desiti da je fabrika prepisala razlicite akumulatore. Sta ces tamo dobiti kao podatke? Naravno Napon V, snagu P i Iud udarnu struju ili struju starta.
                            Npr za moj moj auto je to bilo V=12V P=65Ah i Iud = 720 . U sustini ces tesko ili zapravo neces naci ovakav akumulator kod proizvodjaca BOSH, Black Horse, White Horse, Varta, Optima. Naravno svi prodavci ce ti savetovati da nemoze da skodi da uzmes akumulator sa vecom snagom ( naravno treba da pazis i na gabarit jer je mesto za njegovo postavljanje vrlo skuceno) ali od svega je naj bitnije da uzmes sa odgovarajucom Ud arnom strujom jer je to on struja koja krene kroz vene tvog automobila prilikom pritiska na START. I na kraju kupio sam akumulator firme MOTRIO iz francuske koju je Reno iznajmio da radi delove za njega i akumulatore. CENA 8412 din sa ugradnjom ( ovlasceni servis )

TAUNUS L, MINGE : Nemojte se igrati i prevezivati akumulator paralelno i za to vreme skidati drugi jer kao sto rece mupe mozete mnogo toga da strada od "sitne elektronike". Takodje imajte na umu ako i kada palite auto na kleme mozete to uraditi samo sa automobilom koji ima minimum istu kolicinu elektronike kao i vas. Sto se tice koda za CD otidite do ovl. servisa i oni ce vam dati ovaj broj za 400din( ruke)

DRAGANSI - Dragane o EGR ventilu mozes naci dosta na strani 38 ove teme ovog foruma.
                            Poz
                            Guru

Comment

• dragansi
                              CBC Početnik
                              • 17.02.2010
                              • 3
                              • kragujevac

Mupe ima logike za to sto kazez da povezivanjem novog akumulatora moze nesto da crkne ali meni je moj mehanicar tako skidao akumulator i nista se nije desilo. A radio je to zato sto on tvrdi da kod nekih automobila ako sknines samo akumulator a ne povezes novi mozez da zakljucas i CPU a onda moras u ovlasceni servis na otkljucavanje a to je klepanje po usima. Verovatno postoji zastita od veceg napona i struje, pa cemu sluze osiguraci. Njegova prica. Od samih majstora cujem cesto kontradiktorne price. Mozda si ti u pravu. Primer. Kada sam kupovao akumulator pitam autoelektricara koji da kupim a on kaze ma bilo koji sve ti to isto. Ja uzmem black horse.Danas mi drugi kaze kako sam trebao da uzmem Varta ili Bosch jer mozda mi zbog toga tesko pali auto. I koga sad da slusas?A pri kupovimi sam obratio paznju da budi iste vrednosti Ah i ostalo...

Comment

• markofpi
                                CBC Senator XXL
                                • 27.07.2006
                                • 1552
                                • Bezanijska Kosa

Svakako ce naci acu sa istom udarnom strujom tj. startnom snagom, doduse kapacitet ce biti neznatno veci ali to ne smeta. Ja kada sam jesenas zvao Hit auto da pitam za acu i kada sam izmedjuostalog pitao ko je proizvodjac lik mi rece Topla iz Makedonije Zato sam i bacio oko na Exide acu. Malo veci kapacitet i startna snaga i nema brige!

Comment

Working...
                                X