RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cale
    CBC Senator
    • 22.03.2009
    • 297
    • Backa Topola

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

[quote="mupe"]^^ Tj. citirao si moj post sa objašnjenjem koji je preuzet sa hrvatskog renault foruma.

Pa ako si ti ovo "Annoy ", a ne "mupe" onda sam tebe citirao !!!! Ja sam samo citao forum i natrcao na post od "Annoy"-a i plocicu sam uputio na taj post, a tvoje ime se tamo ne pominje!!!
    NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• mupe
      CBC Senator XXL
      • 05.10.2006
      • 822
      • bg
      • Laguna 3 GT 2.0T 205

^Strana 19. treći post. Ja sam taj citat sa hr foruma poslao kao odgovor na pitanje koje je postavio Annoy. Nisam reagovao iako je to već nekoliko puta ponovo kopirano u temi, a bez spominjanja izvora. Da se razumemo, ne pričam to zbog sebe jer mi ne treba nikakva slava, ali pošto nisam ni ja autor nego neko drugi, mislim da je ok da se to spomene.

On topic - ulje za servo nije ulje, to je hidraulička tečnost koja je vrlo agresivna. Markofpi, za početak možeš da prsneš wd-om, pa ako to pomogne, nabaci malo tovatne ili grafitne masti i trebalo bi da rešiš problem.

Comment

• gogi11
        CBC Senator XXL
        • 26.10.2009
        • 790
        • Sever Srbije - Novi Sad

Pa i ja na tom famoznom test modu imam ispisanu gresku cini mi se - j - i nemam nikakvih problema (sta god to znacilo slovo j) Dakle auto vozim vec 4 meseca i nikakav problem nemam. Mada plocici sam rekao tacno koja slova ispisuje posto smo gledali jednu lagunu kod mene u kraju i imala je isto neke greske nakon tog testa te sam ja sutradan odradio test kod mene na kolima.

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Originally posted by mupe
          ^Strana 19. treći post. Ja sam taj citat sa hr foruma poslao kao odgovor na pitanje koje je postavio Annoy. Nisam reagovao iako je to već nekoliko puta ponovo kopirano u temi, a bez spominjanja izvora. Da se razumemo, ne pričam to zbog sebe jer mi ne treba nikakva slava, ali pošto nisam ni ja autor nego neko drugi, mislim da je ok da se to spomene.

On topic - ulje za servo nije ulje, to je hidraulička tečnost koja je vrlo agresivna. Markofpi, za početak možeš da prsneš wd-om, pa ako to pomogne, nabaci malo tovatne ili grafitne masti i trebalo bi da rešiš problem.
          Ok, probacu cim napolju za koji stepen otopli! Nego zna da postoji cilindar kvacila, koji ne znam ni cemu sluzi, ni gde se nalazi pa rekoh da mozda nije to u pitanju....ovo sam lupio, mozda nema veze s vezom!

Comment

• Guru
            CBC Član
            • 15.01.2010
            • 57
            • NIS

Zdravo Mupe,
            izvoli link pogledaj sve o "agresivnoj hidraulickoj tecnosti" koju u svetu zovu i mineralno ulje

ili isecak iz proizvodjacke karte:
            2. COMPOSITION/INFORMATION ON INGREDIENTS
            Chemical Composition
            Highly refined mineral oil (IP 346 DMSO extract < 3%)
            Proprietary performance additives.
            No component is present at sufficient concentration to require a hazardous classification.
            3. HAZARDS IDENTIFICATION
            This material is not considered to be hazardous but should be handled in accordance with good industrial hygiene and safety practices.
            4. FIRST-AID MEASURES
            Eyes
            Wash eye thoroughly with copious quantities of water ensuring eyelids are held open. Obtain medical advice if any pain or redness develops or persists.
            Skin
            Wash skin thoroughly with soap and water as soon as reasonably practicable. Remove heavily contaminated clothing and wash underlying skin.

Poz
            Guru

Comment

• CDanijel76
              CBC Veteran
              • 11.01.2010
              • 144
              • Novi Sad

dejanilic --- mupe ti je odgovorio
              par stranica nazad i citaj
              poz
              --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• Laguna 2002
                CBC Senator
                • 13.12.2009
                • 297
                • Bačka Palanka

Da li se na fabričkom CD-radiu može memorisati više od 6 stanica kao kod ostalih uređaja, na primer: FM 1 - 6 kom, FM 2 - 6 kom i FM 3 - 6 kom ( znam da može da se napravi lista svih trenutno dostupnih stanica, ali kako da onda obrišem nepotrebne ) ?

Comment

• cale
                  CBC Senator
                  • 22.03.2009
                  • 297
                  • Backa Topola

Ne znam za novije modele, ali kod Lagune II faza 1, ne mozes vise od 6 da memorises, a takodje ne mozes ni da brises iz liste "trenutno dostupne stanice".
                  NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• dejanilic
                    CBC Član
                    • 17.07.2008
                    • 11
                    • Valjevo

Originally posted by CDanijel76
                    dejanilic --- mupe ti je odgovorio
                    par stranica nazad i citaj
                    poz
                    Procitao, hvala.

Comment

• mupe
                      CBC Senator XXL
                      • 05.10.2006
                      • 822
                      • bg
                      • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by Guru
                      Zdravo Mupe,
                      izvoli link pogledaj sve o "agresivnoj hidraulickoj tecnosti" koju u svetu zovu i mineralno ulje
                      Kakve veze ima to što je napravljeno na mineralnoj bazi i što ga oni ovde zovu "oil"? Ne vidim da igde piše da je dotično ulje namenjeno podmazivanju bilo čega, pa tako nije namenjeno ni podmazivanju pedale kočnice.

Ti slobodno nastavi da podmazuješ čime god hoćeš, ali ja sam ipak za to da se za podmazivanje koristi ono što je upravo za to i napravljeno, a pri tome treba znati da je za podmazivanje sklopova poput pedale kočnice uvek bolje koristiti gustu mast nego ulje koje se slije i posle samo prikupi prljavštinu na sebe.

PS: Razmisli i zašto se zove ATF - Automatic transmission fluid, a ne oil.

@cale - Ja imam onaj tuner list (cabasse auditorium) koji dozvoljava da memorišeš bukvalno sve stanice koje možeš da uhvatiš, ali se samo 6 može pristupiti direktno na onih 6 tastera. Ostalima se pristupa sa liste, najjednostavnije onim točkićem na satelitu, pri čemu vrlo pomaže kolor ekran od navigacije.

Comment

• Laguna 2002
                        CBC Senator
                        • 13.12.2009
                        • 297
                        • Bačka Palanka

To je i kod mene slučaj, samo mi je problem što on na tu listu postavlja bukvalno sve stanice koje može da " uhvati " i ne postoji mogućnost brisanja bilo koje stanice koja se nađe na toj listi ( makar ja ne znam na koji način ). Tako moraš da " šetaš " kroz više od trideset stanica, a slušao bi samo desetak.

Comment

• minge
                          CBC Član
                          • 17.09.2009
                          • 59
                          • RS

Danas sedmem u Lagunu, ubacim karticu, a ono nista. Popale se lampice, nakratko, nesto zapisti i kraj, mrak... Srce mi je stalo! Probam opet, i opet ista situacija. Ubacim rezervnu karticu, opet isto. Izadjem iz auto, hocu da ga zakljucam, kad ono ne moze ni to! Sreca pa mi je blizu kuce autoelektricar, koji je dosao do auta i odmah rekao da je los akumulator. Upalio ga na kablove i sad je sve OK. Pre toga mi se radio bio iskljucio, nisam ga mogao upaliti dva dana, i pretpostavljam da je to kao neki zastitni mod koji stedi akumulator.
                          Eto, cisto da podelim iskustvo sa vama, jer vidim da mnogi to rade na ovom forumu, koji cesto zna biti jako koristan.
                          Pozdrav...

Comment

• mupe
                            CBC Senator XXL
                            • 05.10.2006
                            • 822
                            • bg
                            • Laguna 3 GT 2.0T 205

@Laguna 2002 - čini mi se da ima neka fora za brisanje stanica sa liste, ali se ne sećam... Pokušaću da pronađem kad budem imao vremena. U principu, meni je i tih 6 direktnih memorija mnogo. Uglavnom koristim xcarlink, tj. mp3 na usb-u.

Comment

• Laguna 2002
                              CBC Senator
                              • 13.12.2009
                              • 297
                              • Bačka Palanka

Menjao si fabrički CD ili neki drugi fazon kada imaš mp3 ? Ja ga još uvek ne bih menjao zbog komandi na volanu, i ispisa stanica na navigaciji mada sam čuo da postoje neki Sony modeli koji i to podržavaju. Skoro sam kupio auto pa mi je i ovakav još uvek interesantan, možda neka zamena CD-a kasnije ( za sada i ovaj CD šaržer odrađuje posao ).

Comment

• mupe
                                CBC Senator XXL
                                • 05.10.2006
                                • 822
                                • bg
                                • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Nisam menjao (upravo zbog toga što ti kažeš, a i zvuk je odličan) nego sam dokupio uređaj koji se povezuje kao cd changer, ali radi sa usb-a ili memorijske kartice. Sve i dalje radi kako treba, s tim što na usb-u držim mp3 i to radi super. Mislim da košta negde oko 100€, ako se dobro sećam. Evo i linka - http://www.auto-muzika.com/renault.htm

Comment

Working...
                                X