RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • firearms
    CBC Član
    • 08.06.2009
    • 32
    • Beograd

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

ma u pocetku je samo trokirao slabije isao na dole a onda je skroz i stao. verovatno su te zabice jer cujem motor da zuji kada pritisnem prekidac da se podigne staklo. sreca pa je zaglavio kada se skroz zatvorio.
    ko se stidi majcinjega mleka taj ce biti rdja dovijeka

Comment

• lancia_k
      CBC Član
      • 09.01.2010
      • 78
      • Sombor

@ Soviet

I ja sam clan od nedavno i u potpunosti delim tvoje misljenje.

Pozdrav svima i veoma mi je drago da sam clan tima za "krpljenje" lagune II
      Niti je ko auto od gasa satrao, niti zenu od k**** ubio

Comment

• gogi11
        CBC Senator XXL
        • 26.10.2009
        • 790
        • Sever Srbije - Novi Sad

Ma nije to "krpljenje" ...to su popravke i prepravke sa stilom !!

Comment

• NesaZa
          CBC Početnik
          • 28.02.2010
          • 6
          • Zajecar

Zahvaljujem svima na dobrodoslici u nas ,,klub,, ,pre svega gogi11.Lagunu sam kupio u njegovom gradu u Novom Sadu na placu sa stotinak automobila.Posto je bio aktiviran kljucic na bordu u istoj ulici u servisu za Francuske automobile sam odvezao automobil na kompjutesku proveru.Ako me tip nije isfolirao ,mada sam bio pored njega-greske motora 0,greske abs 0 ... i skinuo mi taj kljucic ,stim da mi je rekao da kada stignem,auto ode na redovni servis.Sada upravo radim na tome trazim neki servis koji se malo vise razume u automobile jer po svojoj prilici u zvanicni servis mi se ne ide.Kontaktirao sam ih ali oni nemaju ,dusu,-kidaju!!!!!Pre ovog auta vozio sam PEUGOT 309 injektion/mada ga i sada drzim/,pa su mi pre dvanaestgodina majstori isto tako filozofirali,dok se doslo do zakljucka da je to sasvim normalno auto za odrzavanje.Spremam se za prvi servi pa me zanima mora li se zameniti pumpa za vodu i spaneri bez obzira ako su dobri!!!!!Prvu stvar koju sam primetio da mi ne funkcionise,standardna boljka,taster za sva cetri zmigavca/svetli a ne reaguje/ i ne funkcionise mi na suvozcevim vratima podizac.O tome vec pisete pa kada zavrsim servis razmotricemo i taj detalj,posto za sada nije neophodno Nadam se da ce se zavrsiti na tim sitnicama jer sam ipak zadovoljan izborom Pozdrav

Comment

• gogi11
            CBC Senator XXL
            • 26.10.2009
            • 790

E pa NesaZa sto se tice servisa ne moras da menjas pumpu i shpanere ali je ipak preporuceno kada se kupi polovan auto da se ipak to odradi. Taj veliki servis bi te mogao kostati oko 250 evra (+ - koji evro) a da nije u pitanju ovlasceni servis i mislim na : ulje filteri shpaneri kaisevi i vodena pumpa. Sto se tice kljucica na displeju u pitanju je samo indikator da bi trebao da se uradi servis tj zamena ulja i filtera jer je predjena kilometraza koja je podesena na bordu (15 ili 20 hiljada km je najcesce podesena kilometraza) . Sto se tice podizaca to je standardna boljka laguna i moze da se resi a da ne kosta mnogo samo pod uslovom da nije "crkao" elektro motor. Mada moze i to da se nabavi sa odpada ali malo teze jer za sada laguna bas i nema po otpadima.
            Ako ti sta zatreba za servisiranje a nije ti daleko Ns (a rekao bih da jeste ) mogu da te uputim kod mog majstora i da nemas problema bar oko tog veceg i skupljeg servisa!
            Lm u Ns-u je velika ponuda kola , mislim da si dobar grad odabrao za trgovinu . koliko te je kostala ako nije tajna , koliko je presla km, oprema ... malo slika itd ??

Comment

• Vlada Zarkovic
              CBC Početnik
              • 03.03.2010
              • 6
              • Krusevac

Pretezno zahvaljujuci vasem forumu dobili ste jos jednog clana drustva.
              Naime, spremio sam se za kupovinu porodicnog automobila a u uzi izbor su usle Vektra C, Citroen C5 i Laguna II ili restajling.
              Posle desetak testiranih automobila (do 7000 E) presudio je vas forum i kupio sam Lagunu II, '04.
              Svakim danom mi se auto sve vise i vise svidja i ponasam se kao neki prvacic ciji je tata kupio nov auto.
              Pozdrav za sve forumase.

Comment

• gogi11
                CBC Senator XXL
                • 26.10.2009
                • 790

e pa Vlado i tebi jedna dobro doslica i bravo za izbor . Ih pa ima da ti se tek dopadne pogotovo ako nisi krstario na neki put od recimo 300-500 km pa da shvatis tek onda sta si kupio : koliko je udoban auto , potrosnja , oprema...
                Inace 2004 godiste je bas mlad auto .
                Mozes i da otvoris svoju temu i predstavis auto sa svojim zapazanjima i slikama ... i jos po nesto ali slike obavezno to obozavamo
                evo link za nove forumashe pa tu slobodno predstavite vasu Lagunu pa da i mi prozborimo po koju

viewforum.php?f=15

Comment

• Vlada Zarkovic
                  CBC Početnik
                  • 03.03.2010
                  • 6
                  • Krusevac

Hvala na dobrodoslici,
                  mislim da sam imao srecu sto se automobila tice posto sam da kazem malo picajzla povodom toga.

Nedavno sam malo gledao galeriju slika od lagune i nadjoh auto koji je identican kao moj.
                  www.netcarshow.com/renault/2002-laguna_2.0_t/

Na slici je 20.T benzinac a ja sam uzeo 1.9 dci 120 KS, nemam parking senzore i ful kozu ali zato imam polu kozu i veliku navigaciju koja nazalost nema mape Srbije.
                  Auto vozim nepunih mesec dana i prezadovoljan sam njime jedino me muce 17" jer su letnje pa nisam imao vremena da kupim zimske gume i nove felne a i evo prodje zima...

Auto je pre mene izgleda vozio neko slican meni tako da sto se tice enterijera, u besprekornom je stanju. Spolja ima par ogrebotina ali ipak to je auto koji je vozen...

Necu vise da vas davim, stavicu neku novu moju sliku, pozdrav svima.

Comment

• gogi11
                    CBC Senator XXL
                    • 26.10.2009
                    • 790

Originally posted by Vlada Zarkovic
                    Hvala na dobrodoslici,
                    mislim da sam imao srecu sto se automobila tice posto sam da kazem malo picajzla povodom toga.
                    ih pa ima nas takvih josss mnooogo ovde

Comment

• savidsi
                      CBC Član
                      • 12.01.2010
                      • 90
                      • km

Slučajno sam naleteo na ovu temu i oduševljen sam. Zahvaljujuci svima vama imate još jednog clana foruma.

Od decembara vozim Lagunu II ph2 2005 1.9 dci 110ks. Prosle nedelje mi se upalila lampica za ABS i naravno ABS kao i ESP ne rade. Auto je kacen na dijagnostiku i prijavljuje prednji desni senzor brzine nije u funkciji. U servisu nisu imali senzor vec je trebalo da naruce. I tako dok ja cekam voleo bih da znam da li je neko imao ovakav problem. Osigurac ABS-a je ispravan. Sta bih jos mogao da proverim jer i ovi iz servisa tvrde da je 99% do njega, a neki put je i onaj 1% jaci. Nije problem tih 65€ sto traze za novi senzor samo da bude posle sve u redu.
                      Posto zivim u manjem mestu gde ima malo prodavnica auto delova moze li neko onako usput da svrati i da se raspita oko ovog senzora kod vaseg prodavca auto delova ili mehanicara.
                      Uff ja se raspricao oko problema, a sada je red da napisem nesto i o Laguni
                      Sto se samog auta tice zadovoljan sam. Lakse mi je da napisem sta nema od opreme - nema navigaciju, kozu, hands free opciju i parking senzore ne bih znao koji je ovo model opreme ali nije ni bitno. Potrosnja u gradu ne prelazi 7l , a na otvorenom zavisi od tezine noge i da li vozim na tempomat i krece se od 4,6l - 6l. Felne su sesnaestice.
                      Pozdrav

Comment

• cale
                        CBC Senator
                        • 22.03.2009
                        • 297
                        • Backa Topola

E a sad jedno pitanje. Da li se nekom deslilo kad ukljuci klimu da se cuje neko skripucanje, kao da se cuje neki lezaj? Cim se klima iskljuci nestaje i misteriozno skripucanje? To sam primetio jutros, naravno odma me zabolela glava!!

@firearms nemoj se igrati sa podizacem ako ne radi, pokvarices plasticni tockic na koji se namotava sajla, a onda ces i to morati traziti novo!!
                        NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• SerbianHero
                          CBC Senator
                          • 10.10.2009
                          • 259
                          • Beograd

@savidsi

Poreblem sa senzorom abs a sam imao i ja vise puta, naj pre mi je crkao, to ti je jedan malo kablic od 20 ak cm, sa dzekovima na krajevima, posle 20 ak poziva, videosam da su cene isle od 5500 din do cak 10000, sto je strasno, elem, pazarim taj jeftini(original naravno) ugradim ga, i sve je bilo ok, medjutim posle nekog vremena meni se opet upali serv+stop+abs, ja opet kod majstora, i covek otvori sve ponovo, proveri kablove, oni su naravno ispravni i sve se vrati u normalu, avaj posle nekoliko hiljada, eto opet signala, ja opet kod majstora, naravno sve ispravno, medjutim tad odluci sovek da proveri celu instalaciju i ispostavi se da dzekovi i kablovi senzora s obzitom da su blizu tocka(vlage), korodiraju i patiniraju, sto za posledicu ima crkavanje senzora ili slanje laznih signala.

Tako da ,kad mi je covek proverio instalaciju, pronasao je jedan dzdek u produzetku senzora, koji na prvi pogled izgleda ok, ali kad ga je procackao, bukvalno se raspao od rdje, taj dzek(mali skoro kao buksnica) mi je promenio, ostale ocistio od patine i od tada sve radi kako treba.
                          Naravno odmah sam posumljao da je to bio problem od pocetka i da sam senzor promenio dzabe ,ali naravno posto je on, jel ,stari senzor "bacio" kao neispravan(pre xxx vremena), nisam mogao nista da tvrdim.

Ovo su cene iz Beograda, ako si van grada, mozda bi trebao da okrenes nekoliko dobavljaca i da proveris cene(naravno nesto i ustedis).
                          Drugo, pre nego sto krenu sa tom instalaciom novog senzora, trazi im da ti procackaju kablove, mozda je senzor ispravan a spojevi ostatka instalacije nisu(majstore cesto mrzi da rade te stvari, nego iz "Velikog" iskustva a motivisano svojim IMGE-om autoriteta u svojoj oblasti, kazu ono sto im prvo padne na pamet kao apsolutno i jedino moguce, sto jel, nije uvek tacno a to ide preko tvog(naseg) dzepa).

Srecno.

Comment

• SerbianHero
                            CBC Senator
                            • 10.10.2009
                            • 259
                            • Beograd

@NesaZA

Sto se tice promene tih delova, pumpe i spanera, originalni delovi sa prve ugradnje, zajedno sa kaisem trebalo bi po proizvodjacu promenit na predjenih 100000 km, medjutim u nasim servisima kazu 80000km, sto je ok, sledece, posto sam ja to jel vec odradio, imas vise nacina da resis problem.

Prvi da odes u servis i da im kazes "promenite" sto sam ja uradio prvi put(i opekao se ,pogledaj moje postove unazad), oni kazu 300-500e sve originasl ti kazes ok.

Drugi, je da odes kupis set ,npr SKF spaner i kais sto iznosi 13000din(ide u prvu ugradnju) i pumpu (metteli-zabarska firma koperant renoa isto prva ugradnja) 4500.+ ruke majstora oko 6000-7000., sve zajedno te dodje 235e. I garancija ti je isto 80000 km.

E sad problem se javlja posto si kupio polovan auto (a ako si ovo sve menjao kao i ja, a pre toga je bila obavezna analiza trzista telefonom, primetio da imas da pazaris recimo kineske NO NAME spanere, NO NAME pumpe i kaiseve, koji su duplo jeftiniji, na kojima nema garancije i majstori kaze, da bi trebao da ih menjas na max 30000 ak hiljada) ne zanas sta je vec u njemu, tako da moze da se desi da recimo ostavis stari spaner(set) za koji ti predhodni vlasnik kaze da ide jos 50000, zaglavi , pokida kais i.......... , eto jos jedne Lagune na oglasu u delovima.

Sve u svemu veliki razlog da se odradi veliki servis na svakom polovnom vozilu koje se pazari.

Comment

• savidsi
                              CBC Član
                              • 12.01.2010
                              • 90
                              • km

SerbianHero,
                              hvala na brzom odgovoru. Potrudicu se da za vikend proverim instalaciju do prednjeg desnog senzora, unimerom naravno. Rekli su mi da se centrala ABS-a nalazi ispod akumulatora pa pretpostavljam da nece biti tesko, blizu je.
                              Primetio sam jos nesto, kratka relacija od recimo 500m auto pre nije vozen znaci hladan i uvek pali ventilator hladnjaka naravno to se desava pri ovim temperaturama kao sto je danasnja. Inace temperatura motora je sasvim normalna. Da li to tako treba?
                              I zanima me da li neko zna cemu sluzi rucica u kaseti ispod duplog dna pored menjaca misljenja sam da ima veze sa rucnom el. kocnicom da li gresim?
                              Jos bih vas zamolio ako neko ima uputstvo za Lagunu II ph2 da okaci negde, od ph1 imam i pretpostavljam da ima razlike
                              Pozdrav

Comment

• NesaZa
                                CBC Početnik
                                • 28.02.2010
                                • 6
                                • Zajecar

Hvala na savetima !!!!!!!!!Ipak cu ja sve zameniti,ukljucujuci i pumpu za vodu i spanere.Sto se tice cene, auto sam platio 5600eura,navodno sa kilometrazom 142 787,mada moze da se desi da je presao i 242 787kilometara ali se ponasa fenomenalno.Unutrasnji enterijer je fenomenalan tako reci nigde ogrebotine ,sve je utegnuto.Posto jos nemam svoje fotke evo ga sa placa iz Italije. Pozdrav!!!!!!!!!

Comment

Working...
                                X