RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Laguna GT techno
    CBC Član
    • 21.06.2010
    • 35
    • Beograd

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Ljudi imam jedno pitanjce za vas,bio sam malo do mora i primetio sam da mi auto na uzbrdici pri vecim obrtnim momentima (3000-3500)auto nenormalno dize temperaturu,skoro do maximuma,znaci do vrha,skoro da auto prokuva,to mi se do sada nije desavalo,ma koliko ga maltretirao,na ravnom se polako vraca na sredinu,da li je u pitanju mozda termostat,jel' moguce da se on pokvari,pa da kasnije uklucuje(na vecoj temp.),kad' ugasim auto ventilator radi,ali samo 6-7 sek a kazaljka za temperaturu je na vrhu... .....????????

Comment

• modesti
      CBC Senator
      • 26.08.2009
      • 239
      • novi sad
      • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Maxi nemoj da se jedis, i nemoj da te obeshrabre takve sitnice, ipak svi mi vozimo polovne lagune.
      ja sam u poslednih 2-3 meseca jednom nedeljno bio gost kod Slobe, pisao sam o tome, i tek juce smo resili problem sa safe modom, na moju i njegovu srecu, a problem je bio u komadicu prljavstine u vakuum crevu koje ga zapusi s vremena na vreme. Od sinoc mi laguna ide kao nikada do sada, pu pu da je ne ureknem. Glavu gore maxi, vazno je da sijalice svetle.
      It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• hope
        CBC Senator
        • 03.06.2010
        • 212
        • ca

Originally posted by Laguna GT techno
        Ljudi imam jedno pitanjce za vas,bio sam malo do mora i primetio sam da mi auto na uzbrdici pri vecim obrtnim momentima (3000-3500)auto nenormalno dize temperaturu,skoro do maximuma,znaci do vrha,skoro da auto prokuva,to mi se do sada nije desavalo,ma koliko ga maltretirao,na ravnom se polako vraca na sredinu,da li je u pitanju mozda termostat,jel' moguce da se on pokvari,pa da kasnije uklucuje(na vecoj temp.),kad' ugasim auto ventilator radi,ali samo 6-7 sek a kazaljka za temperaturu je na vrhu... .....????????

da ti nije mozda voda u hladnjaku?ako jeste ne bi trebala da bude jer g12 ima tacku kljucanja za razliku od vode mislim na 135 celzijusa
        a kada ti dize temperaturu ti ukljuci klimu jer u tom slucaju ventilator radi sve vreme.
        u svakom slucaju moras kod majstora jer to mzoe da napravi veliko njesra

Comment

• thomas
          CBC Član
          • 04.10.2009
          • 97
          • Subotica

Dali neko zna, ima li negde da se kupi ovakva futrola za karticu kod nas ?

Comment

• max3m87
            CBC Senator XXL
            • 17.05.2010
            • 531
            • Beograd
            • Renault LagunaII 1.8 16v

Originally posted by modesti
            Maxi nemoj da se jedis, i nemoj da te obeshrabre takve sitnice, ipak svi mi vozimo polovne lagune.
            ja sam u poslednih 2-3 meseca jednom nedeljno bio gost kod Slobe, pisao sam o tome, i tek juce smo resili problem sa safe modom, na moju i njegovu srecu, a problem je bio u komadicu prljavstine u vakuum crevu koje ga zapusi s vremena na vreme. Od sinoc mi laguna ide kao nikada do sada, pu pu da je ne ureknem. Glavu gore maxi, vazno je da sijalice svetle.
            sto je mnogo mnogo je .... ne razumem nesto ... juce najnormalnije radio.. bio na adi ja i drug laktove kroz prozore... nije pukla sajla jel ne mogu da ga svucem ni rukom vukao sam ko konj... jednostavno stoji gore podignut skroz, dole nece ni gore, hoce gore ali sa suvozacevog prekidaca... ludnica... nista mi nije jasno... ma jesu polovna.. ali mnogo je mnogo...

Comment

• Bakero
              CBC Početnik
              • 03.08.2010
              • 2
              • Beograd

Zdravo svima,

Novi sam na forumu, i odskora sam vlasnik Reno Lagune 1.8 benzinca, 2001 godište. Sutra bi trebalo da vozim auto na pregled, tj da vidim da li je za veliki servis. Auto je kupljen u Integri i prešao je 123 hiljade. Kako nemam puno iskustva sa autima (ovo mi je prvo ) interesuje me da li neko zna šta se obično menja na prvom servisu. Za sada auto dobro radi, ali sam primetio da ima mali luft na kvačilu, kao i da mu kočnice malo škripe kada je auto hladan. Takodje mi se auto gasio sam pri manjim brzinama.
              Ovo znam da nisu baš normalne stvari, ali me interesuje koliko su česte i koliko su opasne?
              Pozdrav

Comment

• hope
                CBC Senator
                • 03.06.2010
                • 212
                • ca

cesto vidim da se kupi laguna 01 ili 02 ili 03 sa 100-150 hiljada i stvarno mi nije jasno kako mozete da verujete u tu kilometrazu ,po gruboj proceni tvoj auto je bio sa tom kilometrazom '03 ili najksnije '04 tako da ti je moj savet da obavezno uradis veliki servis i kompletno pregledas ceo auto,a da ne bude da te ja bedacim pogledajmalo cene vozila preko (mobile ili autoscaut) tog godista i kilometraze koje si ti naveo pa ces da vidis da ako ih uopste ima sa tvojom kilometrazom da ce biti skluplja nego sto si ti platio u srbiji,a gde su tu doteravanje auta porez i carina...u svakom slucaju moj ti je savet da ceo auto pregledas i to detaljno kod nekog majstora u kog imas poverenja

Comment

• Bakero
                  CBC Početnik
                  • 03.08.2010
                  • 2
                  • Beograd

Dobrovoljno verujem ( ne verujem ) u tu kilometražu. Sve što se nudi na tržištu gravitira oko 100 hiljada kilometara, bez obzira na godište što je malo smešno, ali šta je tu je. Auto je kupljen u Integri i to je valjda neki garant da auto nije baš puno više prešao od stvarne kilometraže.
                  Naravno da ću da mu radim veliki servis, ali me stvarno interesuje za mali luft pri vrhu kvačila koliko je to ozbiljno jer koliko sam razumeo to se ne proverava na velikom servisu, takodje za jači zvuk kočnica kad auto tek počne da se vozi i što mi se auto par puta ugasio pri manjim brzinama. Da li je neko sa ti imao iskustva i kakva su mu.

Comment

• krelac
                    CBC Član
                    • 19.06.2010
                    • 17
                    • brcko

E, ljudi, jel moze neko da mi posalje broj od majstor Slobe ?

Comment

• max3m87
                      CBC Senator XXL
                      • 17.05.2010
                      • 531
                      • Beograd

[color=#FF0000]ljudi... izvalio sam da mi je crkla sijalica u zadnjem prekidacu za prozor iza suvozaca i od tad ne radi prednji prozor... znaci tu je ta elektronika **** lud zbunjenog ako neko ima neki predlog nek kaze.[/color].. mojoj su pisali na tabli 145 000 na sta smo cale i ja rekli prodavcu da laze i on se kunuo... i ja pozovem komsiju u kompresoru i on mi ocita 205 000 al to je za ocekivati i nije problem motor je stvarno dobar... koliko vidim i jedino sto valja...al video sam posle i na papiru gde je carinjen pise 205000 opasni su prevaranti.. al ne znam sto lazu kad se zna sta je logicno...

Comment

• SerbianHero
                        CBC Senator
                        • 10.10.2009
                        • 259
                        • Beograd

@maxi, sto se tice kilometraze, spediteri i ljuai koji se bave uvozom polovnih vozila, sa namerom povecavaju kilometrazu vozila da bi im se rabat vozila povecao i osnovica za carinu i poreze smanjila. Carinska delleracija ti nije nikakav pokazatelj, mozda je naj objektivnije da odes do npr hit auta i da ti na centralnom serveru na netu provere sta je radjeno na kolima u garanciji i na kojoj kilometrazi bilo gde u svetu.

Comment

• max3m87
                          CBC Senator XXL
                          • 17.05.2010
                          • 531
                          • Beograd

pa da kazem ti znam koliko je presao kad sam ga kupio na 205 000 bio je na servisu u holandiji... sad me muci ovaj prozor... ne razumem... znaci znam da nije crko niti ista radio je normalno... menjao sam one sijalice kupio sam u bg elektroniku... znaci juce se vozio svetlelo i prekjuce a danas ne radi zadnja i nece prozor kao da mu ne daje strje... bas sam

Comment

• cale
                            CBC Senator
                            • 22.03.2009
                            • 297
                            • Backa Topola

Originally posted by max3m87
                            [color=#FF0000[b]]ljudi... izvalio sam da mi je crkla sijalica u zadnjem prekidacu za prozor iza suvozaca i od tad ne radi prednji prozor... znaci tu je ta elektronika biiiip! LUD zbunjenog ako neko ima neki predlog nek kaze..
                            C C C. e te sijalice, samo ti zovi djavola i eto ti. Nemoj vise da ih pominjes i reseni svi tvoji {a i nasi} problemi.
                            NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• max3m87
                              CBC Senator XXL
                              • 17.05.2010
                              • 531
                              • Beograd

jes vala jes u pravu si samo jos ovo da sredim tj. vratim i eto...

Comment

• makinus
                                CBC Član
                                • 17.06.2010
                                • 62
                                • Beograd

Originally posted by thomas
                                Dali neko zna, ima li negde da se kupi ovakva futrola za karticu kod nas ?
                                Ja sam video tu fensi futrolicu u Nemackoj, u zvanicnom servisu. Vidim je u nekoj vitrinici i krenem ka njoj, malo mi proradi racio i kazem sebi "ma koji ce ti to...". I tako, nisam ni cenu proverio.

Pretpostavljam da mozes da narucis u nekom od zvanicnih servisa ovde, ako nemaju u vitrinicama.

Comment

Working...
                                X