RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • slavenm
    CBC Veteran
    • 11.10.2010
    • 128
    • Bijeljina

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Sto se tice aftermarket xenona nisam bas neki pristalica jer sam imao lose iskustvo sa njima, ali ako bas zelis da se izdvajas uradi maglenke sa xenonima i spojices lijepo i korisno!
    Ovako moj stav je da je nekoliko pametnijih ljudi od mene projektovalo far sa ovom sijalicom i on odradjuje posao onako kako su oni htjeli ja to ne bi dirao, svaka cast ko ima fabricke xenone to je super!
    Moj predlog ti je da na autu ne mjenjas nista sto je fabrika stavila, ukljucujuci i taj cd sanzer, ako ga vec fabrciki nemas! sve su to Gadgeti koje je lijepo imati ali ne vrijedi rasturati pola auta da bi to naknadno ubacio!
    Uzivaj u svom autu, sa Lagunom ces uvjek imati sta da cackas i popravljas tako da ti nece biti dosadno

Comment

• savke
      CBC Senator XXL
      • 14.02.2006
      • 575
      • Novi Sad, Temerin
      • Laguna 2 ph2, Golf 3

Veruj mi nisam uopste slikao lagunu posle toga. Sto se tice mesta za balaste, bogami je bilo guzva smestiti 4 balasta, da budu dovoljno blizu farova. Iskreno ne mogu da se setim tacne pozicije, ali nemas bas puno varijanti. Znam da je tu gde smo ih smestili jedino bilo mesta. Doduse kablovi do sijalica su bili malo duzi nego neki koje sam video pa nisam siguran da bi svaki stali.
      Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• aguero
        CBC Početnik
        • 29.11.2010
        • 1
        • Doboj

e ovako,imam 2 pitanja....imam lagunu 2001 god. 1.9 dizel....interesuje me kada je najbolje promijeniti u vecu brzinu tj. na koliko obrtaja???A da ne steti motoru,i da ima malu potrosnju...????Drugo pitanje: da li znate u cemu je problem,kada tek upalim auto,ubacim u prvu brzinu i hocu da krenem,auto pocne da se bas trese,pogotovo instrument tabla,znate na sta mislim...to mi se desava samo kada hocu da krenem,da li znate do cega je to???molim odgovore....

Comment

• modesti
          CBC Senator
          • 26.08.2009
          • 239
          • novi sad
          • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Originally posted by slavenm
          Sto se tice aftermarket xenona nisam bas neki pristalica jer sam imao lose iskustvo sa njima, ali ako bas zelis da se izdvajas uradi maglenke sa xenonima i spojices lijepo i korisno!
          Ovako moj stav je da je nekoliko pametnijih ljudi od mene projektovalo far sa ovom sijalicom i on odradjuje posao onako kako su oni htjeli ja to ne bi dirao, svaka cast ko ima fabricke xenone to je super!
          Moj predlog ti je da na autu ne mjenjas nista sto je fabrika stavila, ukljucujuci i taj cd sanzer, ako ga vec fabrciki nemas! sve su to Gadgeti koje je lijepo imati ali ne vrijedi rasturati pola auta da bi to naknadno ubacio!
          Uzivaj u svom autu, sa Lagunom ces uvjek imati sta da cackas i popravljas tako da ti nece biti dosadno
          Vidi ja imam u 3 auta after market xenone kojima sam prezadovoljan, a sve sto menjas je sijalica i ubacujes transformator...ne mogu da se porede fabricke halogen sijalice sa xenonima tako da je, sto se mene tice, najbolja naknadna investicija...istog sam misljenja i za CD sarzer...
          It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• modesti
            CBC Senator
            • 26.08.2009
            • 239
            • novi sad

Originally posted by aguero
            e ovako,imam 2 pitanja....imam lagunu 2001 god. 1.9 dizel....interesuje me kada je najbolje promijeniti u vecu brzinu tj. na koliko obrtaja???A da ne steti motoru,i da ima malu potrosnju...????Drugo pitanje: da li znate u cemu je problem,kada tek upalim auto,ubacim u prvu brzinu i hocu da krenem,auto pocne da se bas trese,pogotovo instrument tabla,znate na sta mislim...to mi se desava samo kada hocu da krenem,da li znate do cega je to???molim odgovore....
            Menjanje brzina se uci u auto skoli, koliko ja znam, a potrosnja ce ti biti onoliko velika koliko ti je teska noga na gasu...Sto se tice treskanja, proveri nosace motora...

Comment

• sjstephy91
              CBC Veteran
              • 28.11.2010
              • 143
              • Beograd- Srbija

Znam ja to, ali su me ove stvari zanimale, pogotovu xenoni, jel su skroz gotivni... Inace sto kazes da cu imati posla, nadam se da necu, jer je ona prva laguna koju sam vozio i koju je kupio moj cale, presla 350000, bez nekih vecih problema, bila je 1.8 i vozio sam tog decka koji je kupio, nije mogao da veruje da i dalje ide 180 opusteno... Tako da ne mislim ono sto vecina da je passat bolji on lagune, meni ti VW-i, nikad nisu bili automobili, a pogotovu ne precenjini golfovi, kojih se gnusam.. Ali sto kazu ``Sve je za ljude``...
              RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• sjstephy91
                CBC Veteran
                • 28.11.2010
                • 143
                • Beograd- Srbija

nemoj da ocekujes da ti Laguna, trosi 3,4 litara, to je nerealno, jedino ako ne vozis konstantno 90 ili 100 (u sta sumnjam), meni trosi 6,7 l/100, a umem da je cesto nagazim, jer volim da cujem turbinu u drugoj i trecoj brzini, tako da nemoj previse da se opterecujes da li ces da promenis na 1800 ili 3500 obrtaja... )

Comment

• savke
                  CBC Senator XXL
                  • 14.02.2006
                  • 575
                  • Novi Sad, Temerin
                  • Laguna 2 ph2, Golf 3

Xenoni pored doga sto dobro izgledaju imaju jednu jos bolju vrednost, a to je da mnogo bolje osvetljavaju put. Moje sam spustio cak i malo vise da ne smetaju drugima, a opet fantasticno vidis put.

Pre nego sto sam ugradio xenone na duga svetla, kada ih upalim sledilo je razocarenje. Ono nadas se da ces bolje osvetliti put dugim svetlima, kad ono mnogo losija svetlost nego kod oborenih, ali dalje vidis. Mozda su kod mene sijalice u dugim svetlima bile malo starije pa im je intenzitet opao, ali sada sa xenonima, pa jos kad popalim i oborena i duga i maglenke, napravim dan ispred sebe.

Comment

• Cherokee_NS
                    CBC Senator XXL
                    • 08.02.2009
                    • 802
                    • Novi Sad

savke jesi ti uzimao u nekoj prodavnici auto delova xenone?
                    Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• sjstephy91
                      CBC Veteran
                      • 28.11.2010
                      • 143
                      • Beograd- Srbija

E sad kad si spomenuo maglenke.. Laguna izgleda prelepo kad su joj upaljene maglenke, ali sam ja zbog toga platio 1000 dindzi , a negde sam cuo da maglenke mogu da budu upaljene... Kazu kao da maglenke smetaju onima koji dolaze u susret, kako je to moguce kad one niti su bas tooooliko jake, a i jasno se vidi da kada se one upale osvetle levu i desnu stranu metar ili dva ispred auto, a ne ne znam koliko, vise smetaju oni kojima farovi mrtaju i trepere, pa ti dodje da stanes da taj neko prodje...

Comment

• savke
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 575
                        • Novi Sad, Temerin
                        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Xenone sam nabavio preko jednog lika koji se ne bavi bas time, ali meni je doneo zato sto sam mu trazio. Maglenke ne smeju da budu upaljene kada nije smanjena vidljivost, zato sto iako se nalaze nisko na automobilu imaju snop kao duga svetla (ne sece se gornji deo snopa) i vozaci koji idu u susret gledaju direktno u sijalicu. Naravno to je po zakonu, ali gomilaljudi pali maglenke kad god moze.

Comment

• modesti
                          CBC Senator
                          • 26.08.2009
                          • 239
                          • novi sad

Originally posted by sjstephy91
                          nemoj da ocekujes da ti Laguna, trosi 3,4 litara, to je nerealno, jedino ako ne vozis konstantno 90 ili 100 (u sta sumnjam), meni trosi 6,7 l/100, a umem da je cesto nagazim, jer volim da cujem turbinu u drugoj i trecoj brzini, tako da nemoj previse da se opterecujes da li ces da promenis na 1800 ili 3500 obrtaja... )
                          Svaka cast kada uspes potrosnju da drzis na 6,7l, meni trosi 8,5l ali prave gradske voznje sa klimom i to da je veci deo vremena vozim skoro kao benzinca...znaci uzivam sto neko rece kada se cuje turbina. A sto se tice maglenki, za njih mozes da dobijes kaznu ako ih ne upalis kada je vidljivost smanjena a posedujes ih na automobilu. To je razlog sto ja hocu da ih stavim na maglenke pre nago na duga svetla.

Comment

• savke
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2006
                            • 575
                            • Novi Sad, Temerin
                            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by modesti
                            ....A sto se tice maglenki, za njih mozes da dobijes kaznu ako ih ne upalis kada je vidljivost smanjena a posedujes ih na automobilu...

Comment

• modesti
                              CBC Senator
                              • 26.08.2009
                              • 239
                              • novi sad

Da li ti Savke meni porucujes da sam malo...

Comment

• sjstephy91
                                CBC Veteran
                                • 28.11.2010
                                • 143
                                • Beograd- Srbija

Svaka cast kada uspes potrosnju da drzis na 6,7l, meni trosi 8,5l ali prave gradske voznje sa klimom i to da je veci deo vremena vozim skoro kao benzinca...znaci uzivam sto neko rece kada se cuje turbina. A sto se tice maglenki, za njih mozes da dobijes kaznu ako ih ne upalis kada je vidljivost smanjena a posedujes ih na automobilu. To je razlog sto ja hocu da ih stavim na maglenke pre nago na duga svetla.
                                Pa to je verovatno zato sto ja zivim u Bg, a vozim je kad odem u Le, svakog vikenda, ali i zato sto nema nekih guzvi u Le-u, kao na primer u Bg-u, a cale kad ih vozi, on pazi koliko toliko... Da bas to, vozim ih i ja kao benzinca, verovatno ostala navika posle toliko benzinaca, mada ne vidim nesto da ona to ne moze da podnese, cepa sasvim ok... Mnogi ce se iznenaditi (meni je makar bilo iznenadjenje), ali sa ovim motorom, laguna mi deluje mnogo agresivnije, nego 1.8, cak ima i veci top speed, nzm mozda mi se cini, ali takav je moj utisak...
                                1.8 sam vozio 190 i cini mi se da mu je tu kraj, a 1.9 dci je presla 200km/h...

Comment

Working...
                                X