RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mobbdeepqb
    CBC Senator XXL
    • 19.07.2009
    • 383
    • beograd

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by Zenica_blues
    Originally posted by lagunas
    @Zenica_blues

Isti problem sam ja imao, pisao sam o tome u prethodnim postovima .
    Osnovni remont je 48 eur a za full remont ako moze sa se remontuje 105 eur inace i moja Laguna je 2.2 dci 2003 Bosh sistem ubrizgavanja.
    Odakle ti ta informacija da trosi 22 litra sa Bord-a ?
    Pa kada smo je kod mog prijatelja prikopcali na racunar, imaju upute na racunaru...izmedju ostalog treba obrtaje dignit na 2000 i drzat dok racunar ne "skenira" trenutnu potrosnju, tako da je izaslo 22 litra a vjerovo mi ili ne kad vozim bukvalno gledam kako kazaljka od goriva spada.... skroz mi se zgadilo auto
    Ako su ti otisle dizne nema sanse da trosi toliko.Meni je pisala prosecna potrosnja od 18 do 22 l kada mi je otisao interkuler,pukli nosaci i bilo je ulja svuda.Nove dizne nemas potrebe da kupujes zato sto mogu da se remontuju bez problema.Cena u Bg-u od 30 do 140 evra sve zavisi sta je otislo,a nove su 200 E komad

Comment

• toza82
      CBC Početnik
      • 09.08.2010
      • 5
      • batajnica

Originally posted by slavenm
      @toza82
      Druze da li ti uvijek blica ona crvena lampica kada stisnes zakljucavanje?
      ako ne onda ti je problem da ti se taster "odlepio" od plocice, odnosno imas hladan lem na nekoj od nozica, imas ovde u temi negdje tutorijal za popravku kartice, a ako ne uspijes nac onda imas na netu toga koliko hoces!
      srecno
      Uvek svetli lampica na kartici a probao sam i sa rezervnom i isto se ponasa.Nedesava se uvek ponekad

Comment

• Laguna 2002
        CBC Senator
        • 13.12.2009
        • 297
        • Bačka Palanka

Zna li neko gde ima akcija akumulatora. Rešio sam definitivno da skinem ovaj od 66Ah ( 510 A ) jer je preslab za ovaj auto . Do 0°C pali bez problema, ali mu minus baš ne prija. Vergla malo duže pa se bojim da mi ne crkne nešto usled tih oscilacija. Čim se temperatura vrati iznad 0°C i on radi OK ali pri većem opterećenju pokazuje znake da nije dorastao odnosno da treba jači. Rešio sam da uzmem nešto od 72 - 77 Ah i udarnom strujom ne manjom od 680 pa do 760A. Našao sam nešto na internetu i cene su oko 10500 RSD, pa reko nebi bilo loše ako neko zna da negde ima akcija, pa da se uštedi koji dinar.

Comment

• slavenm
          CBC Veteran
          • 11.10.2010
          • 128
          • Bijeljina

je li se nekome desilo da ubaci karticu, upali se radio, auto da kontakt i na start samo cakne jednom i opet da kontakt ... i sve tako .... rijesio problem tako sto sam izvadio karticu, stavio je opet i ono sve normalno upali ....

Comment

• sjstephy91
            CBC Veteran
            • 28.11.2010
            • 143
            • Beograd- Srbija

@slavenm
            Meni se desilo nesto slicno, kod mene je bio problem slab kontakt klema na akumulatoru, skinuo sam ih, namestio ponovo i od tada bez ikakvih problema.. A cudi me da si to resio tako sto si samo izvadio karticu, onda moguce da je nesto drugo..
            RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

izvinjavam se sto kasnim,

@cikajowa
              postoji deo foruma Sta/koji da kupim pa tamo mozes potraziti savete za sve ostale automobile koji nisu renault laguna.

isto tako, ako prodajete svoj automobil, imate deo foruma Mali oglasi koji je namenjen upravo tome, kupovini i prodaji automobila, delova...
              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• makinus
                CBC Član
                • 17.06.2010
                • 62
                • Beograd

Drugari,

Rezervisao sam za sutra cetiri celicne felne. Medjutim, sem precnika felne(16") i promera rupa(5x108) javlja se nova "nepoznata", a to je precnik centralnog otvora iliti rupe. Na ovim felnama je taj otvor 58mm, a na http://www.alcar.at/stahl/index.php?...ehicle&gb3=H42 pise 60mm.

Da li ce ta dva mm da mi prave problem?

Jos jedno pitanje - treba li po ovim hladnim danima sipati aditiv za dizel - sprecavanje zgusnjavanja?

Comment

• savke
                  CBC Senator XXL
                  • 14.02.2006
                  • 575
                  • Novi Sad, Temerin
                  • Laguna 2 ph2, Golf 3

Znaci od Alfi pasu felne ali je otvor 58 a ne 60. Video sam da su ih samo nosili kod strugara da im prosire otvor i pasu.

Ako sipas Euro dizel onda ti ne trebaju zimski aditivi posto je vec sadrzan u njemu. To je trebalo za stariji dizel. (D1,D2)
                  Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• makinus
                    CBC Član
                    • 17.06.2010
                    • 62
                    • Beograd

Znaci mora na strug?

Ako ima neko da preporuci strugaru ili sta vec molim na pp. Hvala!

Comment

• acika2
                      CBC Početnik
                      • 10.12.2010
                      • 2
                      • Beograd

Pozdrav imam jedan cudan problem ..auto pokazuje gresku "Fuel injection fault" nece da ode preko 60 kmh i nesto ispod zuji kao neki lager pri tom danas kada sam ga upalio posle tri dana nesto je na 5 skundi zasmrdelo na paljevinu a posle sve normalno...znam da mnogi tipuju na set kvacila ili protokomer ali probao sam da iz druge krenem na ravnob bez dodavanja gasa i on ide..pri tom kvacilo hvata oko sredine...da li neko ima ideju sta je ..ne bih da odem u reno servis i da mi zameni i jedno i drugo i odrade za par stotina evra..pozz

Comment

• toza82
                        CBC Početnik
                        • 09.08.2010
                        • 5
                        • batajnica

Originally posted by slavenm
                        je li se nekome desilo da ubaci karticu, upali se radio, auto da kontakt i na start samo cakne jednom i opet da kontakt ... i sve tako .... rijesio problem tako sto sam izvadio karticu, stavio je opet i ono sve normalno upali ....
                        meni se desava ujutru kad je hladan kad gurnem karticu on cakne i ugasi ja onda malo povucem karticu nazad zadrzim i sa drugom rukom upalim posle sve normalno

Comment

• slavenm
                          CBC Veteran
                          • 11.10.2010
                          • 128
                          • Bijeljina

@toza
                          meni se to desilo juce prvi put, bas mi bilo cudno, jer znam kako izgleda kada nema snage akumulator, onda cakcu svi moguci releji
                          a ovde je ona sve normalno odradila, otkljucala volan, ma sve ... i samo caknula jednom, kao da sam jos jednom dao kontakt...
                          izvucem karticu, ubacim opet ono sve ok upali
                          mozda ima neke veze sto je kod mene automatik, pa da nije prepoznao polozaj rucice ili pritisak kocnice.... nisam bas obratio paznju ...
                          uglavnom ako se ponovi istrazivacu jos

jos jedno pitanjce dragi lagunasi, posto mi je ovo prva zima sa lagunom, jeli normalno da "krckaju" i "pucketaju" plastike dok se enterijer ne ugrije.... mislim nije to nesto strasno, kvrcne tu i tamo ponekad.... ali cisto pitam da vidim da li je to fabricka karakteristika ili je kod moje serije samo tako

Comment

• slavenm
                            CBC Veteran
                            • 11.10.2010
                            • 128
                            • Bijeljina

@ acika2
                            Pozz druze, mislim da si dao nedovoljno informacija da bi ti iko pomogao, prvo red bi bio da nam kazes koji motor imas, koje je godiste auto, malo da se predstavis

sorry za off

Comment

• mobbdeepqb
                              CBC Senator XXL
                              • 19.07.2009
                              • 383
                              • beograd

Originally posted by acika2
                              Pozdrav imam jedan cudan problem ..auto pokazuje gresku "Fuel injection fault" nece da ode preko 60 kmh i nesto ispod zuji kao neki lager pri tom danas kada sam ga upalio posle tri dana nesto je na 5 skundi zasmrdelo na paljevinu a posle sve normalno...znam da mnogi tipuju na set kvacila ili protokomer ali probao sam da iz druge krenem na ravnob bez dodavanja gasa i on ide..pri tom kvacilo hvata oko sredine...da li neko ima ideju sta je ..ne bih da odem u reno servis i da mi zameni i jedno i drugo i odrade za par stotina evra..pozz
                              meni to smrdi na turbinu,a mozda je i protokomer.Nece da ide preko 60 zato sto ti pali safe mode.....Je li ti zadimio kada ti je zasmrdelo?

Comment

• sjstephy91
                                CBC Veteran
                                • 28.11.2010
                                • 143
                                • Beograd- Srbija

@slavenm

Jel se to pucketanje cuje onda kad upalis grejanje?? Ako je tada to je normalno.. Msm valjda je normalno posto je i kod mene i kod ortaka tako..
                                RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

Working...
                                X