RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • savke
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 575
    • Novi Sad, Temerin
    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Sipao sam ga zato sto nije dobro radio i sada nemam nameru da prestanem, posto sam video da mi je neutralisao te nazovi alge sto su mi se stvorile u kanti sa gorivom, a i auto mi je prestao dimiti. Inace nisam pristalica kojekakvih aditiva, ali ipak je sonax koliko-toliko ozbiljna firma.
    Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• sjstephy91
      CBC Veteran
      • 28.11.2010
      • 143
      • Beograd- Srbija

@modesti
      Aditivi nemaju za cilj da ti ociste motor i da motor bude kao nov, ako si mislio na to.. Ne znam da li cu se dobro izraziti ali aditivi bi trebali da ``prociste`` evrodizel koji je kod nas dikutabilnog kvaliteta, neki aditivi pak dodaju oktansku vrednost gorivu, ali to sam video samo za bezolovni benzin.. Od pocetka teme o laguni govori se o tome kako su otisle dizne, pumpa niskog pritiska, otislo ovo ili ono zbog loseg goriva, e to bi aditiv trebao da spreci.. Konkretno kod mene posto imam dci sa 120 hp auto je dimio na vise od 3000 obrtaja (ne dimio da je ostavljao oblak iza sebe, ali sam na retrovizoru uocavao ``dizel dim`` iza sebe), ali od kako sam potrosio 2 puta po 30 litara sa aditivom, auto dimi tek na vise od 3500 obrtaja i primecuje se da je manje...

p.s. Uporedi aditiv sa multivitom koju pijes da se ne bi razboleo u ove hladne dane..
      RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• savke
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 575
        • Novi Sad, Temerin
        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Koji koristis?

Comment

• sjstephy91
          CBC Veteran
          • 28.11.2010
          • 143
          • Beograd- Srbija

@savke

Isti kao i ti, preporucio mi je jedan lik koji to sipa u megana vec 6 meseci i kaze da mu se cak i potrosnja smanjila, mada je to pitanje...
          Jel opala tebi potrosnja?

Comment

• savke
            CBC Senator XXL
            • 14.02.2006
            • 575
            • Novi Sad, Temerin
            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Opala je, ali nista posebno mozda 0.5l na 100km, mada je to diskutabilno (nacin voznje itd), ali definitivno je poceo bolje da vuce i drasticno manje da dimi.

Znaci ipak izgleda vredi taj aditiv.

Comment

• dci Šabac
              CBC Član
              • 16.10.2009
              • 60
              • Šabac

Pozdrav svima,
              evo i mene da se prikljucim , u protekle dve godine kako vozim Lajku, sipao sam 5-6 bocica aditiva, ali Wurth-ovog, za CR motore i ne desava se nista spektakularno na oko, ali verovatna aditiv odradjuje posao, u smislu da otklanja npr vodu ili neke druge suvisne materije iz celog sistema kroz koji prozali gorivo.
              (ovo za vodu pice na boci)
              Fabricka preporuka je 1 bocica na 30-50 lit goriva

Comment

• banelaguna
                CBC Početnik
                • 09.06.2010
                • 1
                • Zemun

Originally posted by acika2
                Pozdrav imam jedan cudan problem ..auto pokazuje gresku "Fuel injection fault" nece da ode preko 60 kmh i nesto ispod zuji kao neki lager pri tom danas kada sam ga upalio posle tri dana nesto je na 5 skundi zasmrdelo na paljevinu a posle sve normalno...znam da mnogi tipuju na set kvacila ili protokomer ali probao sam da iz druge krenem na ravnob bez dodavanja gasa i on ide..pri tom kvacilo hvata oko sredine...da li neko ima ideju sta je ..ne bih da odem u reno servis i da mi zameni i jedno i drugo i odrade za par stotina evra..pozz
                Evo mozda potencijalnog problema,na putu za CG isto su meni u kabinu dopirali cudni zvuci a i cudni smradovi : ) Vracam se za BG i auto ni da mrdne (1.8 16 V) 2002 god.Sta se desilo? otkacio se katalizator u loncu i poceo da skace unutra,vremenom se od udaranja pretvorio u loptu od pocetnog koji lici na mali tocak,tu loptu gasovi guraju na drugi kraj cevi i nemogu gasovi napolje,auto nece da ide,resenje je da se na tom malom loncu naprave vratanca i izvadi katalizator i nema greske.To kosta 500 din,inace mislim da je Laguna dobar auto,ali kako vreme odmice sve vise shvatam zasto je audi A4 2001 god skoro 8000 eu. Motor 1.8 je super izbor,dizela sam se plasio sa razlogom

Comment

• cikajowa
                  CBC Veteran
                  • 12.11.2009
                  • 153
                  • svugde

savke to je ovaj,nisam kupio valjda pogresan?
                  Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• sjstephy91
                    CBC Veteran
                    • 28.11.2010
                    • 143
                    • Beograd- Srbija

Evo mozda potencijalnog problema,na putu za CG isto su meni u kabinu dopirali cudni zvuci a i cudni smradovi : ) Vracam se za BG i auto ni da mrdne (1.8 16 V) 2002 god.Sta se desilo? otkacio se katalizator u loncu i poceo da skace unutra,vremenom se od udaranja pretvorio u loptu od pocetnog koji lici na mali tocak,tu loptu gasovi guraju na drugi kraj cevi i nemogu gasovi napolje,auto nece da ide,resenje je da se na tom malom loncu naprave vratanca i izvadi katalizator i nema greske.To kosta 500 din,inace mislim da je Laguna dobar auto,ali kako vreme odmice sve vise shvatam zasto je audi A4 2001 god skoro 8000 eu. Motor 1.8 je super izbor,dizela sam se plasio sa razlogom[/quote]

Eee vidis, ja nikad necu moci da shvatis dokle ce ovaj narod da bude opsednut precenjenim nemcima... Da li ti znas da je HDi (PSA) proglasen za najbolji dizel motor, meni to govori da su Francuzi stigli i prestigli Nemce (ne mislim na Mercedes).. A sto se tice benzinca, pre ove sad lagune cale je vozio istu samo nije bila karavan kupljena sa 114000km prodata sa 245000km BEZ PROBLEMA samo odrzavanje.. Evo sad i ova sluzi bez problema.. Benzinci su ok, samo taj 1.8 nije nista posebno startniji od lagune dci, 1.9 ima veci max speed, vise njutn metara obrtnog momenta cak duplo 1.8-120Nm; 1.9 240Nm, cak i za novcanik bolja... Nemam nameru da te razuveravam, samo me pogodilo ovo sa nemcima..

Comment

• sjstephy91
                      CBC Veteran
                      • 28.11.2010
                      • 143
                      • Beograd- Srbija

Originally posted by cikajowa
                      savke to je ovaj,nisam kupio valjda pogresan?
                      Nisi to je to, takav sam i ja imao.. msm valjda

Comment

• hope
                        CBC Senator
                        • 03.06.2010
                        • 212
                        • ca

danas je bilo bas zanimljvo voziti sa letnjim gumama,tako se sutra stavljaju nove zimske kleber(8000komx4)
                        nista povoljnije nisam mogao naci pa je pao izbor na kleber ,tako da cu videti kako se ponasaju

Comment

• mobbdeepqb
                          CBC Senator XXL
                          • 19.07.2009
                          • 383
                          • beograd

ovaj sam ja koristio,ali nisam nesto zadovoljan,pa cu preci na taj Sonax

Comment

• modesti
                            CBC Senator
                            • 26.08.2009
                            • 239
                            • novi sad
                            • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

I opet ja sa pitanjem o aditivima...da li taj isti sonax ide samo u novije lagune ili moze i u ovu moju 1.9dci 120ks, 2002
                            It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• sjstephy91
                              CBC Veteran
                              • 28.11.2010
                              • 143
                              • Beograd- Srbija

Originally posted by modesti
                              I opet ja sa pitanjem o aditivima...da li taj isti sonax ide samo u novije lagune ili moze i u ovu moju 1.9dci 120ks, 2002
                              Bez brige i moja je 2002. 120 hp i koristim bas njega i dalje ide 200km/h, a dokle videcemo... xexexe

Comment

• cikajowa
                                CBC Veteran
                                • 12.11.2009
                                • 153
                                • svugde

Ja nasuh sonax u moju oko 6h... malo pre ga u drugoj stinem na 4000 obrtaja i gledam na retrovizor i pojavi se bas oblak dima i posle sve normalno Da li je to dobro ili lose videcemo..Nasuo sam ga u 50l dizela
                                Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

Working...
                                X