RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • modesti
    CBC Senator
    • 26.08.2009
    • 239
    • novi sad
    • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Mupe kaze: "Prvo, ja kad menjam filter klime, kupujem samo Valeo, a on nije 1.200 dinara. Isto tako menjam i brisače i sve ostale delove na autu - dakle, ne kupujem najjeftinije, nego uvek ono što smatram najkvalitetnijim i ne pitam za cenu. Isto tako sam i auto kupio, ova laguna koju vozim nije bila ni približno najjeftinija u ponudi."

Ovim sto si napisao si sam sebi uskocio u stomak...pa sve i da je tvoja laguna najbolja na ovom forumu...nisam mislio nista lose, a stojim iza onog sto sam napisao...to se odnosi na svakog ko hoce da ustedi na filteru klime...nemoj se ljutis...neka tebe tvoj auto sluzi jos milju kilometara.
    Planiram ovih dana da kupim lemilicu i da iskoristim slike koje je Savke postavio za menjanje sijalica na podizacima i start dugmetu...kad moze kod maxija da sija, sijace i kod mene ...
    Moja laguna je 2002, a na staklima stoji 1...jbg. ovi iz milicije me jos nisu trazili a dvared je vec registrovan auto...
    It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• mupe
      CBC Senator XXL
      • 05.10.2006
      • 822
      • bg
      • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^Ne znam zašto sam skočio sam sebi u stomak, ali nebitno. I iskreno, najmanje sam na tebe mislio u ovom odgovoru.

A što se stakala tiče - kod mene su leptir stakla na zadnjim vratima 3, a ostala stakla 4 (auto je 2004. godište), osim šoferšajbne koja je 0, ali to je zato što sam je ja promenio ove godine.

A ako neko pita, montirana je Piklington šoferšajbna, baš kao što je bila i originalna, sa UV filterom.

Comment

• modesti
        CBC Senator
        • 26.08.2009
        • 239
        • novi sad
        • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Ma bitno je da auto sluzi...nemam ja nameru da se svadjam ovde...da nije ovog foruma mislim da ne bi bilo ni moje lagune, citaj zavrsila bi pod nekom presom, jer sam na ovom mestu dosao i do Slobe, koji me je zajedno sa Duletom, a bogami i sa Micom spasao katastrofe, a dosao sam i do nekih odgovora za probleme koji su me mucili...
        It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• mobbdeepqb
          CBC Senator XXL
          • 19.07.2009
          • 383
          • beograd

Nemojte da se prepirete zbog gluposti.Svako radi ono sta misli da je najbolje.To sto ti pise 01 na staklima znaci da su napravljena te god,a stavljena su na 2002.Na celom autu imas nalepnice sa datumima pa ces videti da su pravljeni dosta ranije od datuma kada je izasao iz fabrike,tako da nemoj da se sekiras

Comment

• cale
            CBC Senator
            • 22.03.2009
            • 297
            • Backa Topola

@mupe nemoj se ljutis ,pa nisu ovo zlonamerni komentari , a istina da moj poznanik takodje ne menja filter nego ga samo produva kompresorom, sto ja ne radim ali svako radi kako misli ,nemoj ljutis
            NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• slavenm
              CBC Veteran
              • 11.10.2010
              • 128
              • Bijeljina

@ mupe
              posto nisi mislio na modesti-a u odgovoru onda pretpostavljam da je odgovor upucen meni , ali dobro ... druze nisam imao namjeru da te uvredim , a ako zelis editovacu post da se ne spominjes ti ... nemoj misliti da je nesto licno upuceno tebi, samo sam zeleo da pojasnim razlog zasto mislim da je bolje staviti nov a ne repariran dio ...

Comment

• mupe
                CBC Senator XXL
                • 05.10.2006
                • 822
                • bg
                • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Nije da se nešto ljutim, nego ispade da smo veći katolici od pape. Odjednom sad kao svi održavaju svoje automobile maksimalno dobro i revnosno, stavljaju samo originalne delove i menjaju sve po fabričkim preporukama, pa i ranije - a činjenično stanje je, zapravo, da većina ljudi ni ulje ne menja kad treba, a o ostalom da i ne govorim. Dovoljno je da pogledamo kakvi se krševi kotrljaju putevima, pa da sve bude jasno. Pri tome, ima puno puno krševa i među lagunama (i ostalim novijim automobilima) koje se uvoze, posebno sada kad su stariji primerci phase 1 već stari skoro 10 godina. Interesantno je kako ljudi ovde očekuju da za 3.500 - 4.000€ auto bude u "odličnom" stanju i sa "ful fulova" opremom, a kada se pogledaju strani oglasi, za te pare nema ništa normalno u ponudi.

Što se mene tiče - svi delovi motora, trapa, kočnica, stakla i ostali bitni sklopovi se OBAVEZNO menjaju, ili popravljaju čim pokažu znake otkazivanja i pri tome se koriste isključivo delovi poznatog porekla, bez obzira na cenu. To radim pre svega zbog sebe i onih koji se voze sa mnom, jer želim da mi auto bude 100% pouzdan i da mogu da krenem na put i noćas, bez ikakve pripreme. E sad, pošto ne volim da bacam pare, ne održavam auto u ovlašćenom servisu, nego u proverenom neovlašćenom, za koji znam da ugrađuje originalne delove. Isto tako, pošto ne volim da bacam pare, nekoliko puta operem filter za kabinu pre nego što ga zamenim, jer zaista ne vidim bitnu razliku između novog i dobro opranog. Pošto ventilaciju nikada ne gasim, mogu samo da konstatujem da već posle par meseci filter bude crn i jako zaprljan. Kod onih koji je gase je situacija verovatno nešto bolja.

Inače, kod mene nema nikakvog smrada iz ventilacije i mislim da filter tu baš i ne igra veliku ulogu jer uglavnom smrad potiče od bakterija koje se razvijaju na isparivaču klime, gde je sredina vlažna zbog kondenzacije.

Inače, pre neki dan sam gledao neku epizodu Fifth gear u kojoj su rekli da neki neverovatan procenat britanskih vozača (recimo 30%) vozi svoje automobile sa uljem na minimumu, ili ispod minimuma. Onaj njihov bradonja se šetao po parkingu nekog tržnog centra, gledao ljudima ulje i potvrdio tu statistiku.

Mogu misliti šta bi tek u Srbiji zatekao...

@slavenm - Napisao si post dok sam ja ovo pisao - Kao što rekoh, slažem se za korišćenje repariranih delova i sam ih nikad ne bih koristio, ali valjda se slažemo da nisu svi delovi u automobilu jednako bitni. Ovo što sam rekao za filter klime radim samo s njim i ni sa jednim drugim delom jer zaista ne verujem da opran filter može da ugrozi pouzdanost/sigurnost automobila na bilo koji način. Već filter vazduha za motor nikad ne bih prao. Uostalom, koga ne mrzi, nek proba da opere filter temeljno, pa će videti da je rezultat sasvim zadovoljavajući. Slavene, naravno nema potrebe da edituješ post.

Comment

• slavenm
                  CBC Veteran
                  • 11.10.2010
                  • 128
                  • Bijeljina

Originally posted by mupe
                  pre neki dan sam gledao neku epizodu Fifth gear u kojoj su rekli da neki neverovatan procenat britanskih vozača (recimo 30%) vozi svoje automobile sa uljem na minimumu, ili ispod minimuma. Onaj njihov bradonja se šetao po parkingu nekog tržnog centra, gledao ljudima ulje i potvrdio tu statistiku.

Mogu misliti šta bi tek u Srbiji zatekao...
                  U Srbiji a i u Srpskoj bi mu ukrali kanister sa uljem )

sorry za off

peace i srecna Nova godina

Comment

• markofpi
                    CBC Senator XXL
                    • 27.07.2006
                    • 1552
                    • Bezanijska Kosa

Kad smo vec kod stakala moze se desiti i sledeca situacija: npr. stakla su proizvedena 2002. god., a ugradjena u auto 2003. god.
                    mupe je rekao da se u Lagunu fabricki ugradjuju stakla marke Pilkington. Kod mene na autu na svim staklima stoji ista godina proizvodnje, dakle .2, ali imam dve razlicite oznake stakala: Pilkington i Renault Securit!

Comment

• probiker
                      CBC Početnik
                      • 25.12.2010
                      • 4
                      • pancevo

Danas montirana opruga,sto se tice opruga kod 1.9 dci postoji vise modela koje se razlikuju po bojama koje se nalaze pri vrhu opruge

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

Sto u prevodu znaci sta?

Comment

• gogi11
                          CBC Senator XXL
                          • 26.10.2009
                          • 790
                          • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by mobbdeepqb
                          Nemojte da se prepirete zbog gluposti.Svako radi ono sta misli da je najbolje.To sto ti pise 01 na staklima znaci da su napravljena te god,a stavljena su na 2002.Na celom autu imas nalepnice sa datumima pa ces videti da su pravljeni dosta ranije od datuma kada je izasao iz fabrike,tako da nemoj da se sekiras
                          E bas to .

Comment

• savke
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2006
                            • 575
                            • Novi Sad, Temerin
                            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by probiker
                            Danas montirana opruga,sto se tice opruga kod 1.9 dci postoji vise modela koje se razlikuju po bojama koje se nalaze pri vrhu opruge
                            Boje znace jacinu opruge. Imas obicne, sportske i verovatno jos neke ali ne znam tacno sta koja boja znaci. Vidjao sam zute i cini mi se crvene. Bitno je da na obe strane budu opruge iste jacine.

Kod mene su zadnji leptiri ...4 god a sva ostala stakla ...5 inace auto je 2005 godiste.
                            Max, da li je moguce da ti je zadnje staklo menjano 2010. godine?
                            Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• dci Šabac
                              CBC Član
                              • 16.10.2009
                              • 60
                              • Šabac

@probiker

koliko te kostala opruga, a koliko ruke?
                              I koja opruga prednja ili zadnja?

Comment

• max3m87
                                CBC Senator XXL
                                • 17.05.2010
                                • 531
                                • Beograd
                                • Renault LagunaII 1.8 16v

e sva stakla su mi ne samo istog godista nego i imaju neki specifican broj po sredini stakla samo to zadnje desno nema taj broj.. tako da sam se danas olaksao hehehe...
                                ljudi hvala i uzivajte mi...

Comment

Working...
                                X