RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cale
    CBC Senator
    • 22.03.2009
    • 297
    • Backa Topola

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

E sad je gotovo, nema ti spasa
    NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• savke
      CBC Senator XXL
      • 14.02.2006
      • 575
      • Novi Sad, Temerin
      • Laguna 2 ph2, Golf 3

Da upravo taj sonax sam i ja sipao. Inace prvih par puta sam ga sipao na 25-30l dizela a sada na otprilike 40l. Mislim da ti je jos rano da vidis neke promene.
      Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• cikajowa
        CBC Veteran
        • 12.11.2009
        • 153
        • svugde

Reci mi savke na koliko matori treba ponoviti opet ovo,tj sipati saonax:
        Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• savke
          CBC Senator XXL
          • 14.02.2006
          • 575
          • Novi Sad, Temerin
          • Laguna 2 ph2, Golf 3

Ja ga sipam svaki put kada sipam gorivo. Ima tamo podatak koliko se sipa ako se koristi redovno. Odem na pumpu, sipam aditiv i natocim za 4500din (oko 40L). Planiram da sipam stalno tako posto mesecno sada otprilike toliko i trosim pa mi nije neka stavka, a dosta voznje mi je po lokalu. Kada idem negde dalje, i gorivo se brze trosi mislim da nema potrebe toliko sipati.
          Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• max3m87
            CBC Senator XXL
            • 17.05.2010
            • 531
            • Beograd
            • Renault LagunaII 1.8 16v

e ljudi bio sam u servisu za ono sto treska i prvo su me pitali sta??? hehehe.. pa sam im posle objasnio... u sustini to se oseti samo kad se bas koncentrises na to... vise trese bas od zvucnika heheh... to jest ne trese nego gura pitali me jel kao iz sedista... ja rekao da i onda seli i rekli majstore tako i nova radi... kaze sve lagune 2 benz tako rade kaze treba da vidis na 2.0 kako se oseca..hehehe... a za ono sto moram pipnem gas kad ga upalim kad je minus napolju to mi rekli da se zaprljao leptir gasa i kad otopli malo da dodjem da ga ociste... taman sledeci mesec idem na zamenu ulja pa ce tad da se to i sredi...

Comment

• hope
              CBC Senator
              • 03.06.2010
              • 212
              • ca

danas sam legle sve cetri kleber,moram priznati da sam bio skeptik ali se pokazalo da sam bio u zabludi i da je odlicna guma,sve vreme danasnje voznje mi se nije palio abs a ni esp dok juce sa letnjim je esp radio dosta vremena a abs sve vreme kocenja,ma jucasnji dan sa voznjom zelim da zaboravim jer nisam mogao uopste da prikocim
              najeftinija guma koju sam nasao cak jeftinija i od tigruse a tako se dobro pokazala,sto se mene tice kleber je za svaku pohvalu

Comment

• mobbdeepqb
                CBC Senator XXL
                • 19.07.2009
                • 383
                • beograd

Originally posted by savke
                Ja ga sipam svaki put kada sipam gorivo. Ima tamo podatak koliko se sipa ako se koristi redovno. Odem na pumpu, sipam aditiv i natocim za 4500din (oko 40L). Planiram da sipam stalno tako posto mesecno sada otprilike toliko i trosim pa mi nije neka stavka, a dosta voznje mi je po lokalu. Kada idem negde dalje, i gorivo se brze trosi mislim da nema potrebe toliko sipati.
                Ja sam sipao Wurth-ov aditiv na preporuku servisa i receno mi je da ga sipam na svako trece punjenje goriva

Comment

• lagunas
                  CBC Član
                  • 01.09.2010
                  • 28
                  • NOVI PAZAR

Originally posted by savke
                  Ne kod nas je common rail.

Bosch ima cetiri cevi koje direktno iz pumpe idu do svake dizne posebno a kod common rail postoji samo jedan izlaz iz pumpe kojim se napajaju gorivom sve dizne. Iskreno nisam znao da 2.2 nema common rail nego klasicno bosch pumpu.
                  Niste valjda stvarno mislili da 2.2 dci nije common rail ,kad sam pricao o Bosch sistemu mislio sam na vrstu dizni a ne na sistem ceo posto se decko zalio na dizne .
                  Inace postoje dve vrste dizni jedne su Siemens druge su Bosch
                  Bosch mogu da se ciste i repariraju uspesno dok za Siemens nema nade

Comment

• max3m87
                    CBC Senator XXL
                    • 17.05.2010
                    • 531
                    • Beograd

sve sitni problemi sto mi kidaju zivce... upalim jutros auto i krenem na posao kad ono nesto lupka kao plastika o plastiku... ja reko da ne lupka zadnji pojas u onu plastiku sa strane... ma jok nije to.. cuje se bas iz tog dela ili iza iz gepeka... bas sam se smorio.. i to tripujem da se vise cuje dok je hladan tj jace ali ne znam sto nema on tu sta... i jos nesto otvorim gepek i kad gurkam tapacirung na toj strani bas se tako cuje... na drugoj ne... jel skidao neko tapacirung tu ili gore kod glave nazad gde je pojas.. jel zna sta ima ispod i sta moze lupka...

Comment

• JAPANX
                      CBC Senator XXL
                      • 10.08.2006
                      • 2159
                      • Beograd

Jel moguce da se ovaj automobil toliko kvari da ste dogurali do 190 strana??

Ne prozivam i podbadam, samo me zanima iskreno misljenje

Comment

• max3m87
                        CBC Senator XXL
                        • 17.05.2010
                        • 531
                        • Beograd

ne nego ovde svi vole da pricaju cak i o najmanjim sitnicama... npr. sijalicama

e ako neko zna resenje na moju brigu voleo bi mi kaze da se ne cimam do majstora...

Comment

• JAPANX
                          CBC Senator XXL
                          • 10.08.2006
                          • 2159
                          • Beograd

aaa ovo mu dodje kao mini klub vlasnika laguna

Sad mi je jasno sve

Comment

• Plavke
                            CBC Član
                            • 11.05.2010
                            • 47
                            • Nova Pazova
                            • Renault Laguna II 1.6

Pokvari se poneka sijalica iz podizača stakala, start dugmeta, osvetljenja pepeljare a i poneka dizna i slično. Ali u suštini ništa stašno. Bar za sada većini članova vesele družine Što se nadam da će tako i da ostane.

Comment

• sjstephy91
                              CBC Veteran
                              • 28.11.2010
                              • 143
                              • Beograd- Srbija

Originally posted by max3m87
                              sve sitni problemi sto mi kidaju zivce... upalim jutros auto i krenem na posao kad ono nesto lupka kao plastika o plastiku... ja reko da ne lupka zadnji pojas u onu plastiku sa strane... ma jok nije to.. cuje se bas iz tog dela ili iza iz gepeka... bas sam se smorio.. i to tripujem da se vise cuje dok je hladan tj jace ali ne znam sto nema on tu sta... i jos nesto otvorim gepek i kad gurkam tapacirung na toj strani bas se tako cuje... na drugoj ne... jel skidao neko tapacirung tu ili gore kod glave nazad gde je pojas.. jel zna sta ima ispod i sta moze lupka...
                              Pa bas toliko sumnjam da je neko zadirao... Meni se culo danas isto tako nesto, ali sam shvatio da je to onaj sneg i led koji se nakupio na zadnjem braniku, nekako je on lupao, otisao sam oprali mi auto, poskidali taj led i isao sam po kaldrmi da probam i vidim da li ce se cuti i necuje se bas nista.. proveri to, znam da deluje debilozno, ali eto meni je to bio sav problem...
                              RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• sjstephy91
                                CBC Veteran
                                • 28.11.2010
                                • 143
                                • Beograd- Srbija

Jel sve Lagune imaju plivajuce kvacilo??
                                RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

Working...
                                X