RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Masinac2
    CBC Član
    • 02.09.2010
    • 19
    • Beograd

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

ja cu ovo Lagunu da vozim...nema sumnja.
    Malo me buni koliko nekih stvari je nabrojano da se kvari.
    Auto sam uzeo od brata iz Italije i nikad mu se nista nije desilo od nabrojanog.
    Malo me iskreno brine kako ce ici sa ovom Lagunom posle svega procitanog ovde.
    Iskreno do sad sam vozio Italiijane iskljucivo pa Lagunu i ne poznajem

Comment

• savidsi
      CBC Član
      • 12.01.2010
      • 90
      • km

Dobro se raspitajte, postoje modeli Lagune koji imaju neki deo u ABS modulu (ne znam kako se taj deo zove) koji je Renault priznao kao svoju grešku i menja ga iako je prošla garancija. Kod mene je bio prekid u instalaciji, pisao sam već o tome i naravno u tom slučaju ne rade ni ABS ni ESP.

Comment

• hope
        CBC Senator
        • 03.06.2010
        • 212
        • ca

koliko ja videh konstatovaste da lagune koje imaju esp imaju problem sa esp-eom a one koje nemaju esp one nemaju problem sa istim???
        a kolega iz ns jos ima informaciju da je taj jedan majstor popravljao sigurno desetak ,pa me zanima koliko laguna ima u ns,neka bude da ih ima 100 sto znaci da je to cest kvar ,a ja procitah preko 150 strana i to niko nije pomenuo tako da mi bas nije jasno o cemu se radi

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Moja Laguna II imas abs sa esp-om. Do sada nikakvih problema, prakticno nikad nisam ni dosao u situaciju da mi se aktivira abs, a kamo li esp, osim zimi kad padne sneg gde sam namerno hteo da pokusam da osetim kako to sve otprilike funkcionise. Dajte ljudi, nemojte da me plasite!

Comment

• igogitar
            CBC Član
            • 14.07.2010
            • 93
            • R.Srpska,Gradiška

Originally posted by Momir_ZR
            posedujem Lagunu kraj 2003 god 1.9 dci 120ks Dynamique Techno...imam problem,mislim da je elektronika u pitanju...pri brzini od 100km/h u 6-om stepenu prenosa razvija oko 2.500 o/min..to je mnogo...covek od kog sam ga kupio u inostranstvu mi je rekao da je u pitanju neki elektronski deo na turbini...da li neko zna o cemu se tu radi???

Moja laguna je 1.9 DCI 107 KS i danas sam probao-u 6. brzini na 2500 obratja ide 140 Km/h.Slazem se sa savketom da je problem vjerovatno u proklizavanju lamele nema to veze sa turbinom jer se ocigledno ti obrtaji ne prenose na tockove.

Comment

• igogitar
              CBC Član
              • 14.07.2010
              • 93
              • R.Srpska,Gradiška

Originally posted by modesti
              Ispravka, u Temerinskoj ulici je radnja za brisace...inace za jedno mesec dana kako mi gazda rece treba da stignu pioneer cd/mp3 bluetooth za kola koji se samo ubace u lagunu, bez dodatnih konekcija a ostaju komande na volanu i ispis na displeju, kaze mi da ce orijentaciona cena biti izmedju 130 i 180 evrica...cim bude ja cu prvi da menjam pa javljam. Inace momci se bave ugradnjom muzike u kola.
              Imas li neke detaljnije informacije,koji je to model Pioneer-a i sl.?

Comment

• max3m87
                CBC Senator XXL
                • 17.05.2010
                • 531
                • Beograd
                • Renault LagunaII 1.8 16v

ljudi kupih brisace neke grafitne za 350 dindzi oba napred... heheh... ali imam problem kako se skidaju postojeci sa lagune, kad se nit mogu dignuti nit ista...

Comment

• Guru
                  CBC Član
                  • 15.01.2010
                  • 57
                  • NIS

MAX
                  nemam fotke ali imas jednu kvakicu poput patent bravice, Brisac blago odignes od stakla, ovu patent bravicu podignes navise i dalje je lako. Potrebno je malo sile
                  Javi kako se ponasaju ti grafitni od 35din
                  HOPE - pratis diskusiju nista da ti promakne

Comment

• max3m87
                    CBC Senator XXL
                    • 17.05.2010
                    • 531
                    • Beograd

lik mi tvrdi da ne ostavljaju tragove i da sezonu izguravaju bez problema ali videcemo sutra popodne kad zamenim ako uspem... pokusavao sam sve nisu mi to prvi brisaci, ali na laguni jesu tako da tu je sve dok ne doktoriras heheh... bio sam spreman da platim za champion sa onim sranjcetom za vetar 2600 ali to za vetar mi ne treba tako da nije ni champion skup oko 1200 bez tih krilca... al ajde ovo za te pare i da ih menjam na pola god vrhunski heheh...

Comment

• max3m87
                      CBC Senator XXL
                      • 17.05.2010
                      • 531
                      • Beograd

ovde pise da se brisac podize skroz sto bi mi resilo posao... ali ja probao i ne moze ima onu zastitno da ne udara u haubu jedino ako taj deo iza se savija...

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790
                        • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by Masinac2
                        ja cu ovo Lagunu da vozim...nema sumnja.
                        Malo me buni koliko nekih stvari je nabrojano da se kvari.
                        Auto sam uzeo od brata iz Italije i nikad mu se nista nije desilo od nabrojanog.
                        Malo me iskreno brine kako ce ici sa ovom Lagunom posle svega procitanog ovde.
                        Iskreno do sad sam vozio Italiijane iskljucivo pa Lagunu i ne poznajem
                        Druze opusti se !! Uzivaj u udobnosti komforu pa i luxuzu jedne lagune, cestitam ti na kupovini a o problemima kada dodju a nadam se da ces ih imati sto manje.

Comment

• gogi11
                          CBC Senator XXL
                          • 26.10.2009
                          • 790
                          • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by max3m87
                          ljudi kupih brisace neke grafitne za 350 dindzi oba napred... heheh... ali imam problem kako se skidaju postojeci sa lagune, kad se nit mogu dignuti nit ista...
                          Maxic chivute jedan za diodicu i sijalicu bi dao hiljade bez problema

Sta rece koji brend je u pitanju za brisace ??

Comment

• thomas
                            CBC Član
                            • 04.10.2009
                            • 97
                            • Subotica

@ Max @ Ubacis karticu ( ne palis auto) samo na kontakt, ukljucis brisace, kad se podignu na gornju poziciju izvuces karticu a brisaci ostanu podignuti i onda nemas problema oko zamene. Ako ne ide skidaj haubu

Comment

• thomas
                              CBC Član
                              • 04.10.2009
                              • 97
                              • Subotica

ja sam kupovao dva para brisaca, 610mm za sajbu, 550mm za suvozaca pa sad imam rezervu. alpin 250 din quard 350 din

Comment

• Guru
                                CBC Član
                                • 15.01.2010
                                • 57
                                • NIS

M a dajte ljudi kakvo ubacivanje kartice i ostavljanje na pola vetrobranke, zaista nije potrebno. Odignes brisace tek toliko da postavis prst ispod radi boljeg oslonca i otkvacis onu bravicu.

Comment

Working...
                                X