RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zlaxx
    CBC Član
    • 25.12.2010
    • 27
    • futog

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Drugari, fala bogu, raspisaste se. Man'te se priča ,mnogo 200 strana, to samo govori da smo kooperativni! Nego, ja dobio pare za štetu od ,,udarne rupe,, za neverovati relativno lako, ako vas zanimaju detalji, pišem o tome!

Comment

• vlaja1302
      CBC Član
      • 26.01.2011
      • 52
      • 245

Brate najbolje kod majstora odes i vidis ja stvarno ne znam zasta sluzi crevo kakav dovod ima. Ja moju lagunu vozim 3god za tih 3god sva sreca da ne cuje zlo nista oko motora nisam menjao, osim standarni mali servis. E sada mi otiso kljuc i selen blok i prozori mi ne rade na vozacevu i suvozacevu stranu

Comment

• max3m87
        CBC Senator XXL
        • 17.05.2010
        • 531
        • Beograd
        • Renault LagunaII 1.8 16v

kako znas da ti ode selen blok i gde i za sta sluze...

Comment

• hope
          CBC Senator
          • 03.06.2010
          • 212
          • ca

Originally posted by igajic
          Brine me sto sam nasao ulja i na drugom kraju creva, ova poslednja slika. Najmanji problem mi je da zamenim crevo Samo da nije nesto vece, tipa pumpa visokog pritiska ili sl. Inace, jedno skroz laicko pitanje. Za sta konkretno sluzi to crevo i kakve veze ima sa uljem
          gde ti je puklo to usko rebrasto crevo ,to ti je crevo za odvod karter gasa ili ti crevo gde majstori gledaju da li ti duva motor,a sto si obelezio ispod sirokog creva bi trebalo da bude od ic tj turbine
          kolega,pumpa visokog pritiska sluzi za gorivo a ne za ulje

Comment

• igajic
            CBC Početnik
            • 06.02.2011
            • 6
            • Novi Sad

@hope

Ako tu ima ulja i curi onda je motor produvao ? Tj da li je normalno da se tu desava ikakva kondenzacija ulja ? Ili sam j*bo jeza u najavi ?

Comment

• vlaja1302
              CBC Član
              • 26.01.2011
              • 52
              • 245

max3m87 Pa vozim ja auto i kao da nemam osecaj da vozim svaki kamen osetim , stvaraju jako lupkanje na zadnjem delu trapa kod osivine, par od dva selen kostaju 7400din

Comment

• hope
                CBC Senator
                • 03.06.2010
                • 212
                • ca

Originally posted by igajic
                @hope

Ako tu ima ulja i curi onda je motor produvao ? Tj da li je normalno da se tu desava ikakva kondenzacija ulja ? Ili sam j*bo jeza u najavi ?
                prvo moras zameniti crevo koje pusta uljnu paru i vlazi,a tu gde ti je ic ne mora biti nista ozbiljno ako ima malo ulja,sve zavisi koliko ima ulja...
                najbolje je da odes kod majstora i on pogleda jer koliko sam ja tebe skapirao nemas bas neko predznanje o motorima a glupo je da ti mi ovde dajemo prozivoljne procene

Comment

• max3m87
                  CBC Senator XXL
                  • 17.05.2010
                  • 531
                  • Beograd

ja osecam isto svaki kamen ali nema lupkanja sve je utegnuto mislim mora neki zvuk da nastane udarom u rupu(citaj krater)... ali meni su one gume 225 45 17" pa je tvrd ko kamen bukvalno osecaju se neravnine na putu... ali bio sam pre petnaest dana menjao ulje i filter i pregledali su mi ceo auto i rekli su mi da je odlican...

Comment

• vlaja1302
                    CBC Član
                    • 26.01.2011
                    • 52
                    • 245

Super meni je ovo skoro otislo, mada su mi rekli da mogu da vozim dok ne opadne tocak sala rekli su da mora da se zameni ali kad budem kupio nije nista strasno.
                    Mene sada interesuje da li mogu ja da uzem novu karticu sa hands free neke kartice imaju to, pa ne znam dal mogu i ja. Ako neko zna neka mi odgovori

Comment

• max3m87
                      CBC Senator XXL
                      • 17.05.2010
                      • 531
                      • Beograd

ne... dobijas istu kakvu i imas... jer ti kola nisu opremljena ako nemas do sada... za hands free moras imas kod kvaka one crne plocice ko reciveri za ic na tv-u
                      a i kod caleta u meganu gde to ima kartica se i ne glavi mozes je izvuces cim upalis i stavis u dzepic...

Comment

• vlaja1302
                        CBC Član
                        • 26.01.2011
                        • 52
                        • 245

hvala na odgovoru Koliko je presla tvoja laguna koje je god, koliko si je vozio? Znam da tako mogu kljucevi moj cale na mercedesa namestio (mislim namestio tako je fabricki) da mu je kljuc u dzepu auto sam prepozna i otkljuca, to je dobra stvar zato sam ja pitao dal je moguce i na moju lagunu

Comment

• max3m87
                          CBC Senator XXL
                          • 17.05.2010
                          • 531
                          • Beograd

pa trenutno negde oko 212k, ma da je na tabli 159k, ali nije prava... ja je vozim od maja sad ce 9 meseci, kraj 2001. i za sad sam presao oko 11 000km i zadovoljan sam ima par sitnica sto me nerviraju tipa kad sam je kupio nije nista zveckalo sad i nesto kod volana ili table tipa dok se ne ugreje i tako jos negde zvoncka po malo al sta ces... zadovoljan sam

Comment

• vlaja1302
                            CBC Član
                            • 26.01.2011
                            • 52
                            • 245

Pa to je normalno dok ne kupis sve je ok, a posle se ukazu neki kvarovi, ja kad sam uzeo sve je bio extra i posle neko vreme crkne mi osugirac na prozoru, i evo sad mi je pukla sajla ali jbg mane su to kod laguna i jos neke sitnice.

Comment

• mupe
                              CBC Senator XXL
                              • 05.10.2006
                              • 822
                              • bg
                              • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by max3m87
                              za hands free moras imas kod kvaka one crne plocice ko reciveri za ic na tv-u
                              a i kod caleta u meganu gde to ima kartica se i ne glavi mozes je izvuces cim upalis i stavis u dzepic...
                              To nema veze sa HF. Na meganu se kartica ne zaključa u čitaču, čak ni nema onu rupu na vrhu kroz koju prođe zub koji ne dozvoljava da se kartica izvuče. Megan nema mogućnost da daš kontakt karticom, kao laguna. Tačnije, ima, ali tako što pritisneš start dok je auto u brzini.

Moja laguna ima te senzore na vratima, ali nisam dobio HF karticu. Mislio sam da je poručim, ali mi se ne daje 150+€ za tako nešto, posebno zbog toga što ću i dalje morati da isključim alarm pre nego što uđem u auto, pa praktično ništa ne dobijam...

Comment

• igajic
                                CBC Početnik
                                • 06.02.2011
                                • 6
                                • Novi Sad

Posto sam na jos par foruma dobio odgovore da je u pitanju karter gas i da je motor skoro sigurno produvao, hteo bi da pitam da li neko u zna neki jako dobar servis Renoovih motora u Novom Sadu i okolini? Posto bih morao da teram auto na proveru kompresije i generalnog stanja motora. Koliko bi takav zahtev mogao da kosta ?

Comment

Working...
                                X