RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • savke
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 575
    • Novi Sad, Temerin
    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by pipsi78
    Pozdrav za sve.
    Planiram da kupim ovu Lagunu:

Ili ovu:

Koja je razlika u paketima, tojest šta znači Initiale, a šta Expression?
    Molim vaše mišljenje.

Hvala unapred.
    S obzirom da su obe dosta presle i 2002 godiste su ne znam sta da kazem. Ne ocekuj da neces proci bez dodatnih ulaganja koju god da kupis, a to je ono sto ne znas dok majstor ne pregleda. Koliko ce te kostati kada se prevedu na nase table? Initiale je potpuna oprema, ali ni expresion nije puno slabija. Ova initiale ima 16" felne a Expression ima 17" ako dobro vidim. To mozes da gledas kao razliku u ceni odrzavanja u smislu kupovine guma. Doduse ova sa Expresion paketom opreme je skoro 20k manje presla sto mozda ipak moze da prevagne na tu stranu, mada je ta razlika zanemariva ako se nije redovno servisirala.

Rezime: bolja je ona koja je bolje odrzavana.
    Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• Guru
      CBC Član
      • 15.01.2010
      • 57
      • NIS

max ..
      99% je u pitanju nosac motora koji se nalazi bas na suvozacevoj strani. Originalni 14000RSD a pravljeni 3000RSD

Comment

• SerbianHero
        CBC Senator
        • 10.10.2009
        • 259
        • Beograd

Ako neko vec pazari lagunu, neka obavzeno ode sa njom pre nego sto je pazari do turbo servisa i zatrazi procenu stanja. Jel kao sto sam napisao, posle mog odlaska tamo vratio sam se kuci sa 350e manje.

P.S. Akcenat je na tome da se salusa iskustvo dobrog majstora u vezi sa Garret turbinama na luguna 1.9(uopste) a pogotovo ako je u pitanju motor sa 120 ks i predjenih 150000 km pa na gore. Pozzz

Comment

• cikajowa
          CBC Veteran
          • 12.11.2009
          • 153
          • svugde

Jel drugi proizvodjac turbina na ph2? Kod mene deluje ok i na 180k
          Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• savke
            CBC Senator XXL
            • 14.02.2006
            • 575
            • Novi Sad, Temerin
            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Gledao sam malo na sajtu kod hrvatske firme koja je njihov zastupnik i ima zanimljivih informacija u vezi ovih turbina. Izmedju istalog i da je servisni interval 130000km.
            Pogledajte: http://www.turbo.hr/index.php/novosti

Comment

• mupe
              CBC Senator XXL
              • 05.10.2006
              • 822
              • bg
              • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by savke
              Initiale je potpuna oprema, ali ni expresion nije puno slabija.
              Za malo da si u pravu... Initiale je najviša oprema, a expression skoro pa najniža. Razlike su ogromne, osim u pojedinim konkretnim delovima opreme i u brojnim detaljima koje ljudi uglavnom primete tek kad sede u jednoj pa u drugoj.

Po mojoj odokativnoj proceni, ova initiale iz oglasa je verovatno prešla bliže 300.000 ili čak 400.000km, nego 200.000, koliko piše na tabli...

Comment

• pipsi78
                CBC Član
                • 08.11.2006
                • 60
                • KOVACICA

Ova Initiale imapotpunu servisnu istoriju od 1. kilometra provereno u Reno Savi. Kilometraža nije vraćana sigurno.
                Na 165000 je menjana turbina, nova, ne remontovana,pumpa za ulje, neki ventil n75(?),nosači motora.
                život je lep

Comment

• savke
                  CBC Senator XXL
                  • 14.02.2006
                  • 575
                  • Novi Sad, Temerin
                  • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by mupe
                  Originally posted by savke
                  Initiale je potpuna oprema, ali ni expresion nije puno slabija.
                  Za malo da si u pravu... Initiale je najviša oprema, a expression skoro pa najniža. Razlike su ogromne, osim u pojedinim konkretnim delovima opreme i u brojnim detaljima koje ljudi uglavnom primete tek kad sede u jednoj pa u drugoj.

Po mojoj odokativnoj proceni, ova initiale iz oglasa je verovatno prešla bliže 300.000 ili čak 400.000km, nego 200.000, koliko piše na tabli...
                  Navedi razlike i videces da to nije bas puno, makar kod faze 1. Prvi ja sam birao da bude initiale zato sto volim da imam sve te male sitnice, ali pogledaj koje su razlike. Mislim da prilikom kupovine auta to godiste sa tom kilometrazom, ne treba birati opremu, vec sveukupno stanje auta.

Comment

• oliver012
                    CBC Početnik
                    • 05.11.2010
                    • 9
                    • pozarevac

Drugari, kako da proverim servisnu istoriju u nekom servisu, sta mi je potrebno br. motora, br. sasije ili nesto trece?
                    I naravno gde sve to da proverim?

Comment

• Laguna 2002
                      CBC Senator
                      • 13.12.2009
                      • 297
                      • Bačka Palanka

Treba ti samo broj šasije i možeš proveriti u bilo kom ovlašćenom servisu.

Comment

• oliver012
                        CBC Početnik
                        • 05.11.2010
                        • 9
                        • pozarevac

A sta je sa vozilima iz uvoza, da li to i za njih vazi?

Comment

• gogi11
                          CBC Senator XXL
                          • 26.10.2009
                          • 790
                          • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by pipsi78
                          Ova Initiale imapotpunu servisnu istoriju od 1. kilometra provereno u Reno Savi. Kilometraža nije vraćana sigurno.
                          Na 165000 je menjana turbina, nova, ne remontovana,pumpa za ulje, neki ventil n75(?),nosači motora.
                          E pa to je jedna od dobrih strana no dok ne vidis licno u kakvom je stanju auto ne cini nista zbog cega bi se kajao kao na primer da isti auto preko nekog prijatelja tamo brze bolje kaparises ! Za tu cenu imas laguna na pretek samo se manje ili vise razlikuju u stanju i opremi.
                          Moj sud oko nivoa opreme koje imaju te dve lagune je : Nebo i zemlja ! Zna se , iniciale je sam vrh u ponudi Renoa i samo malo jaci paket je sa dodatkom Paris !
                          Znaci u tom paketu opreme (cak i za prosecnog srbina ) imas sve sto treba a i vise.

Comment

• Laguna 2002
                            CBC Senator
                            • 13.12.2009
                            • 297
                            • Bačka Palanka

Originally posted by oliver012
                            A sta je sa vozilima iz uvoza, da li to i za njih vazi?
                            ( za sva Renault vozila koja su održavana u ovlašćenom servisu ).

Comment

• pipsi78
                              CBC Član
                              • 08.11.2006
                              • 60
                              • KOVACICA

http://www.autobazar.sk/inzerat/162624/ ... 82b2581756

Treba mi pomoć u vezi ova tri auta.
                              Koji da odaberem?

poooozzzzz
                              život je lep

Comment

• hope
                                CBC Senator
                                • 03.06.2010
                                • 212
                                • ca

Expression
                                Authentique
                                Dynamique
                                Privilège
                                Initiale
                                su osnovni paketi opreme ali postoje jos neke varijacije,ali nije svaki paket isti jer mnogo zavisi za koje trziste se rade
                                prvo pitas za 1.9 a posle za 2.2,jesi li ti siguran da znas sta zelis,jer razlika u te dve cifre kubikaze je u 300 evra samo za registraciju svake godine ili ti u prevodu ako kupis lagunu preko za 3000 evra a to bude 2.2 znaci da u sledece tri godine ces dati 1500 evra samo za registraciju plus za amortizaciju zavisi kakave budes srece i znanja pri odabiru

Comment

Working...
                                X