RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sjstephy91
    CBC Veteran
    • 28.11.2010
    • 143
    • Beograd- Srbija

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Koliko bi kostalo chipovanje? u pitanju je ista laguna kao tvoja.. I sta sve dobijas time, ono znam da se dobija oko 20% vise snage, ali da li je ta snaga osetna i da li je ono sto je neko vec pitao, potrosnja manja?

p.s. Cuo sam (napominjem cuo, ne tvrdim to, jer sam neupucen u chipovanje), da kad se auto chipuje, da mu se smanjuje vek motora, da brze dolazi do habanja i zamora materijala.. Meni se cini da to i nije bas tacno, jer po logici, motor bi trebao biti rastereceniji, ako pri manjem broju obrtaja isporuci potrebnu snagu za prebacivanje u veci stepen..
    RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• Dramil
      CBC Početnik
      • 18.02.2011
      • 2
      • Beograd, Smederevo, Pozarevac

Zdravo svete, imam renault LAGUNA II 1,9 dci 2004 godina, presla je 160,000 km, vozim je vec 3 godine i prvi put imam problem sa njom. Danas mi se desilo da se jednostavno ugasila u voznji i sada nece da upali. Vergla normalno. Pumpa koja se nalazi ispod haube je nekako promenila zvuk ali baca gorivo na dizne. Moram da napomenem da je u rezervoaru bilo malo goriva, mozda 3,4,5 litara ali ne vise. Da li neko moze da mi kaze da li je imao slicno iskustvo i kakav je to kvar. Hvala unapred.

Comment

• Markone91
        CBC Početnik
        • 17.02.2011
        • 6
        • Zrenjanin/Sarajevo

Originally posted by sjstephy91
        Koliko bi kostalo chipovanje? u pitanju je ista laguna kao tvoja.. I sta sve dobijas time, ono znam da se dobija oko 20% vise snage, ali da li je ta snaga osetna i da li je ono sto je neko vec pitao, potrosnja manja?

p.s. Cuo sam (napominjem cuo, ne tvrdim to, jer sam neupucen u chipovanje), da kad se auto chipuje, da mu se smanjuje vek motora, da brze dolazi do habanja i zamora materijala.. Meni se cini da to i nije bas tacno, jer po logici, motor bi trebao biti rastereceniji, ako pri manjem broju obrtaja isporuci potrebnu snagu za prebacivanje u veci stepen..
        Pozzz, sto se tice cipovanja, ovo je obicni cipp koji dajee autu 30 ks vise , mislim nista posebno al veoma osjetno ove lagune su u startu veoma trome 10,7 sec do 100 za ovaj motor to je realno jako sporo sto su fabricki perfomanse 1.9 dci 120 ks sa cipom ubrzanje do 100 kmh je 9,3 sto je realno za ovaj motor, ne dolazi do habanja motora niti do zamora materijala dobije se garancija na sve uradjeno imate stranicu sm chip tuning ja sam cipovao u sarajevu a glvano sjediste im je u srbiji tu sve detaljno pise ima za bilo koji auto ja sam uradio taj optimum shiip tu ti pise i cena ne znam smeju li se ovako cene javno iznositi uglavnom tu ti sve pisee, kad krenes prva drgua cupa ti volan iz ruku znaci slajdra u drugoj koliko vucee zato sad ja stavljam 17ke felge sa gumama da bi imao bolji prenos snage

Comment

• Markone91
          CBC Početnik
          • 17.02.2011
          • 6
          • Zrenjanin/Sarajevo

nista nisam menjao svee je uredu od cipa vozim je jvec jedno 3 meseca, znaci sve ok nikakva creva se ne menjaju to je veci cip power se zove kad se creva menjaju i auspuh onda dobijes 175 ks imas na stranici sm chip power ukucaj tamo ima sve objasnjenjo ja sam cipovao u sarajevu a glavno sediste im je negde u srbiji pogledaj na stranici imas sve objasnjenje ja sam uradio obicni optimum cip smanjuje potrosnju i daje 30 konja pozzz

Comment

• HoochieMan
            CBC Početnik
            • 18.02.2011
            • 6
            • Beograd

Pozdrav svima,

upravo sam kaparisao Lagunu 1.9dci proizvedenu krajem 2006. godine, uvoz iz Italije. I to ne bi bilo toliko zanimljivo da na kilometar satu ne stoji 54.000km. Teško progutati to što piše na km satu, zar ne? Normalno je očuvan za auto star 4 godine, jedino od čega ludim na Lagunama su ručice na vratima, koje su izglodane. Ženin otac vozi istu ovakvu već treću godinu, sa više km na satu, i ta plastika od koje su ručice napravljene je u kriminalnom stanju. Odvezao sam je u servis (Hit-auto), gde se i majstor nasmejao kada je video šta treba da proveri. Kaže, verovatno podgrejan leš, svačega se nagledao do sada.

Provarava se istorijat servisa, i ispostavlja se da se kilometraže uklapaju, prve godine prelazi ispod 10.000km, decembra 2008. imao je 25.000km, i tako dalje. Ispade da se uklapa, što nisam očekivao. Auto pregledan, podignut, skupiše se majstori, na autu prve kočione pločice, sav utegnut, sve se uklapa u priču. Dijagnostika urađena, sve je ok. Kažu da retko stigne auto u ovom stanju. Majstor koji je vodio "pretres", sećam se da se zove Nebojša, pomalo i dalje u neverici, podignutih obrva proverava (sada ću da parafraziram pošto nemam ideju šta je to) nekakav filter u kome se sakuplja čađ, i u kome je bilo 4g čađi (što je dobar rezultat).

Malo sam i ja zavrteo glavom posle svega ovoga, i kaparisao. Svidela mi se.

Comment

• hope
              CBC Senator
              • 03.06.2010
              • 212
              • ca

po pisanju predpostavljam da je 96 kw motor ,ako nije tajna napisi cenu auta

Comment

• HoochieMan
                CBC Početnik
                • 18.02.2011
                • 6
                • Beograd

Motor jeste taj, cena je 7500e.

Comment

• hope
                  CBC Senator
                  • 03.06.2010
                  • 212
                  • ca

ako je ta km i to stanje onda je to i vise nego jefino,jer je placen oko 25.000,zavisno od opreme
                  meni nikako ni dan danas ne moze biti jasno,kako auto koji je placen kao sto sam napisao moze biti posle 4 godine kupljen za 4-4.500 u italiji

Comment

• Markone91
                    CBC Početnik
                    • 17.02.2011
                    • 6
                    • Zrenjanin/Sarajevo

pozzdrav prijatelju evo ti parr savetaa cisto koliko ja znam al auto mi je hobi pa eto valjda dosta znam trebalo bi
                    to sto oni pregledaju servis preko kompijutera to se sve moze namjestiti znaci sve nastimas kako tebi odgovara pregled tih doskova to je smesno jer diskove logicno menjas nakon odredjenoge vremena, filter čađi u katalizatoru ocistis i tako te gluposti, moguce je da je presao tu kilometrazu a moguce je da je pregazio i visee, vidi evo ti par saveta, prvo pogledas po sedistu dal je izlizano za te kilometre mora biti kao novo onda papučice kvacilo gas kocnica kocnica mora biti izlizana ako je presako preko 100 hiljada bar malo, onda rucica menjacai tako te neke gluposti , realno za tu kilometrazu ona mora biti nova unutra bar ti delovi koji se ne habaju tako brzo za tu kilometrazu ta plastika jbg neko je mozda igrebao al niko nece koznu rucicu menjaca izlizati eto valjda ce ti sluziti necemu ovi saveti i sta jos ako ima xenon svetla samo nek majstor pogleda dal su ikad menjana posto za 54 hiljade retko da xenon sijalica crkne ima dosta nacina da proveris ne veruj tim kompijuterima nameste oni sta hoce pozzz

Comment

• sjstephy91
                      CBC Veteran
                      • 28.11.2010
                      • 143
                      • Beograd- Srbija

Originally posted by Dramil
                      Zdravo svete, imam renault LAGUNA II 1,9 dci 2004 godina, presla je 160,000 km, vozim je vec 3 godine i prvi put imam problem sa njom. Danas mi se desilo da se jednostavno ugasila u voznji i sada nece da upali. Vergla normalno. Pumpa koja se nalazi ispod haube je nekako promenila zvuk ali baca gorivo na dizne. Moram da napomenem da je u rezervoaru bilo malo goriva, mozda 3,4,5 litara ali ne vise. Da li neko moze da mi kaze da li je imao slicno iskustvo i kakav je to kvar. Hvala unapred.
                      Zdravo, posto ti niko ne odgovara, aj ja da pokusam da ti odgovorim. Ovo lici na pumpu niskog pritiska, proveri nju, pa javi da li je to...
                      RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790
                        • Sever Srbije - Novi Sad

Senzor polozaja radilice cesto pravi taj problem , jednostavno treba doci do njega i ocistiti ga nije komplikovano.

Comment

• gogi11
                          CBC Senator XXL
                          • 26.10.2009
                          • 790
                          • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by hope
                          ako je ta km i to stanje onda je to i vise nego jefino,jer je placen oko 25.000,zavisno od opreme
                          meni nikako ni dan danas ne moze biti jasno,kako auto koji je placen kao sto sam napisao moze biti posle 4 godine kupljen za 4-4.500 u italiji
                          Naravno da ne moze da kosta 4-4,5 hiljade kada odes kao pojedinac i zelis da kupis jedan auto ali kada je rec o paketima gde se uzima minimum 15 pa do 50 kola
                          cifra ide i nize , proslo je to vreme kada su nasi dileri isli licno i pazarili po 3-4 5-6 auta sada su udruzeni i upraksani prate licitacije najcesce po Nemackoj i jos cesce po Francuskoj i udruzeno deluju njih 3-4 ili vise sa udruzenim kapitalom kupuju mnogo povoljnije na pakete ne ispod 15 kola , osim cene i transport je jeftiniji tako da racunice ima . I licno u zadnje vreme tako radim po malo sa drugarima. Dakle : moguce je, sve je moguce.

Comment

• Laguna 2002
                            CBC Senator
                            • 13.12.2009
                            • 297
                            • Bačka Palanka

Skoro je nemoguće je naći auto od 4 godine sa 54 000 km za tu cenu. Prelistaj po internetu i proveri auta to godište i tu km, nećeš ih ni preko naći za 7500, a ovaj je sa carinom i porezom i " zaradom " 7500 e. Nešto tu smrdi.

Comment

• hope
                              CBC Senator
                              • 03.06.2010
                              • 212
                              • ca

predpostavljam da auto koji kosta 25.000 i sa predjenih 50.000 km posle 4 godine ne moze da kosta ispod 8.000,a po tvojoj racunici je realno da bude placen 4.000 zato sto je neko prodao od jednom 15 takvih automobila,izvini ali to je makar meni malo verovatno,pa nisu bas tolike budale italijani,francuzi ili nemci,ali ako se ti time bavis ok,onda ti verovano bolje znas
                              ono sto je moje saznanje ,da vecina kupuje tamo kola sa predjenih 250-300.000km a da kada se ta ista vozila prodaju ovde svi imaju unificiaranu kilomotrazu koja se krece od 80-120.000km,i da se sada kilomtraza bas cesto vraca 100-200.000 km
                              i jos jedno,te licitacije koje pominjes,tacno je da ih ima ali tu su kola koja su presla preko 150.000 km i u sferi fantastike je da se tu desi auto koji je presao 50.000km
                              a sto se tice jeftinog transporta,u najboljoj varijanti je 400-500 plus izlazni papir od oko 100,tako da tesko da mzoe da bude ispod 500
                              ali da se opet ogradim to su neka moja saznjanja i razmisljanja

Comment

• gorky1
                                CBC Početnik
                                • 19.02.2011
                                • 3
                                • zeljko.divkovic@club-internet.fr

jedno pitanje imam sto se tice lagune ii naso sam lagunu presla je 213000 km ali joj je motor ppromjenjen ugraden je novi sa 124000 dali neko moze da mi malo objasni sto se tice toga nisam neki majstor sto se renoa tice inace uvjek sam vozio citroena ili pezoa hvala unaprijed zelja

Comment

Working...
                                X