RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gogi11
    CBC Senator XXL
    • 26.10.2009
    • 790
    • Sever Srbije - Novi Sad

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Pa nisam ni rekao da su presla 50 hiljada to je od-do, relativno je to oko kilometraze bude i sa jako malim km ali i bude kao sto si i naveo 200 i vise hiljada na satu vecina su tu u rasponu od 150 do 200 ali su stara 4-5 godina pa onda prodje to vracanje kilometraze kod musterija kao mlad auto pa presao malu km, povoljnih kola ima ja sam preko brata i drugara uzeo par kola za sebe ali oni uzimaju na slepera malte ne, samo burazer uzme oko 20 kola u turi. Tako da svega ima a ti hope se nesto naostrio ... iskuliraj malo, opusti se ne ujedaj ovde ipak pricamo samo o kolima nista licno .

Comment

• gorky1
      CBC Početnik
      • 19.02.2011
      • 3
      • zeljko.divkovic@club-internet.fr

Originally posted by HoochieMan
      Pozdrav svima,

upravo sam kaparisao Lagunu 1.9dci proizvedenu krajem 2006. godine, uvoz iz Italije. I to ne bi bilo toliko zanimljivo da na kilometar satu ne stoji 54.000km. Teško progutati to što piše na km satu, zar ne? Normalno je očuvan za auto star 4 godine, jedino od čega ludim na Lagunama su ručice na vratima, koje su izglodane. Ženin otac vozi istu ovakvu već treću godinu, sa više km na satu, i ta plastika od koje su ručice napravljene je u kriminalnom stanju. Odvezao sam je u servis (Hit-auto), gde se i majstor nasmejao kada je video šta treba da proveri. Kaže, verovatno podgrejan leš, svačega se nagledao do sada.

Provarava se istorijat servisa, i ispostavlja se da se kilometraže uklapaju, prve godine prelazi ispod 10.000km, decembra 2008. imao je 25.000km, i tako dalje. Ispade da se uklapa, što nisam očekivao. Auto pregledan, podignut, skupiše se majstori, na autu prve kočione pločice, sav utegnut, sve se uklapa u priču. Dijagnostika urađena, sve je ok. Kažu da retko stigne auto u ovom stanju. Majstor koji je vodio "pretres", sećam se da se zove Nebojša, pomalo i dalje u neverici, podignutih obrva proverava (sada ću da parafraziram pošto nemam ideju šta je to) nekakav filter u kome se sakuplja čađ, i u kome je bilo 4g čađi (što je dobar rezultat).

Malo sam i ja zavrteo glavom posle svega ovoga, i kaparisao. Svidela mi se.
      ja sam danas gledao lagunu ii karavan da kupim samo motor joj je promjenjen na tastametru pise da je presla 213000 km a motor joj ugraden sa 124000 ima covjek i fakturu sto je uradio preko 2000eura ugradnja motora sta mislite o ovome nisam jos nista odlucio na prvi pogled nije losa vazdan je nesto radio diskove nove gume sve cetri ljetne

Comment

• gogi11
        CBC Senator XXL
        • 26.10.2009
        • 790

gorky koji je motor u pitanju dizel benzin ? Malo nekih podataka nivo opreme godiste ...
        Generalno ima dosta info u ovoj temi , dobar je auto ima kao i svaki auto nekih boljki u glavnom standarno malo elektronika malo dizne malo egr ventil ...
        Procunjaj malo po temi.

Comment

• gorky1
          CBC Početnik
          • 19.02.2011
          • 3
          • zeljko.divkovic@club-internet.fr

Originally posted by gogi11
          gorky koji je motor u pitanju dizel benzin ? Malo nekih podataka nivo opreme godiste ...
          Generalno ima dosta info u ovoj temi , dobar je auto ima kao i svaki auto nekih boljki u glavnom standarno malo elektronika malo dizne malo egr ventil ...
          Procunjaj malo po temi.
          godiste je 2004 i novi motor 124000 i stari motor 1.9 dci 120 cv puna oprema bez koze

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Gorki,
            Na tastaturi postoji dugme Caps Lock, proveri da se nije zalepilo pa je stalno pritisnuto, nuspojava je da piše samo velikim slovima a to se ne radi na forumima. Zašto se ne radi piše u pravilniku svakog foruma.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Krema
              CBC Član
              • 26.04.2010
              • 77
              • Novi Beograd
              • Laguna II 1.9 dCi

Originally posted by marko85zivkovic
              Molim za pomoc i da nezaboravim, ne meri mi tacno spoljnu temperaturu tojest ako je napolje +5 kod mene na displeju je -4 razlika je uvek -9 stepeni u odnosu na napolje ako neko zna za pomoc molim da mi se pomogne.
              U pitanju je senzor spoljne temperature koji se nalazi na desnom (suvozackom retrovizoru),sa donje strane. Videces kao kapljica vode je.
              Pokusaj da otvoris retrovizor i da dodjes do senzora, proveri kontakte, ocisti ih i naprskaj kontakt sprejom (nikako sa WD-40).
              Ako i dalje brljavi moras ga zameniti. Kosta oko 25-30 evra.

Comment

• modesti
                CBC Senator
                • 26.08.2009
                • 239
                • novi sad
                • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Moram da se umersam u ovu pricu o autu 2006 godiste sa 54000km jos uvezen iz Italije. Odmah da kazem da jeste moguce ali taj auto ne bi mogao da kupis nigde u inostranstvu za manje od 7000-8500 eura, proveri na mobile.de, autoscout24.de. A sto se tice price o kompjuterskoj proveri, sve moze da se namesti...veruj mi. Inace isti ti Italijani su poznati da ne vode bas mnogo racuna o automobilima. Ali ako su ti u ovlascenom servisu rekli da je sve kao novo i utegnuto, kupuj pa sve da na satu stoji i 5400km, i neka te sluzi i da uzivas u laguni jer je zaista mnogo dobar auto.
                It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• modesti
                  CBC Senator
                  • 26.08.2009
                  • 239
                  • novi sad
                  • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Procunjaj malo po temi.
                  Au gogi cekaj da kazem Slobi da si sa lagune presao na njemacka kola...prvo golf pa sad a3...
                  It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• gogi11
                    CBC Senator XXL
                    • 26.10.2009
                    • 790

Ma nece nece, jos malo pa se vrcem na Renaultov program, inace bilo je tu jos po nekih evropljana , malo se testiralo

Comment

• hope
                      CBC Senator
                      • 03.06.2010
                      • 212
                      • ca

Originally posted by HoochieMan
                      Pozdrav svima,

upravo sam kaparisao Lagunu 1.9dci proizvedenu krajem 2006. godine, uvoz iz Italije. I to ne bi bilo toliko zanimljivo da na kilometar satu ne stoji 54.000km. Teško progutati to što piše na km satu, zar ne? Normalno je očuvan za auto star 4 godine, jedino od čega ludim na Lagunama su ručice na vratima, koje su izglodane. Ženin otac vozi istu ovakvu već treću godinu, sa više km na satu, i ta plastika od koje su ručice napravljene je u kriminalnom stanju. Odvezao sam je u servis (Hit-auto), gde se i majstor nasmejao kada je video šta treba da proveri. Kaže, verovatno podgrejan leš, svačega se nagledao do sada.

Provarava se istorijat servisa, i ispostavlja se da se kilometraže uklapaju, prve godine prelazi ispod 10.000km, decembra 2008. imao je 25.000km, i tako dalje. Ispade da se uklapa, što nisam očekivao. Auto pregledan, podignut, skupiše se majstori, na autu prve kočione pločice, sav utegnut, sve se uklapa u priču. Dijagnostika urađena, sve je ok. Kažu da retko stigne auto u ovom stanju. Majstor koji je vodio "pretres", sećam se da se zove Nebojša, pomalo i dalje u neverici, podignutih obrva proverava (sada ću da parafraziram pošto nemam ideju šta je to) nekakav filter u kome se sakuplja čađ, i u kome je bilo 4g čađi (što je dobar rezultat).

Malo sam i ja zavrteo glavom posle svega ovoga, i kaparisao. Svidela mi se.
                      ja sam skeptik kada je u pitanju ta cena a ta kilometraza ,ali ako se slaze po servisima i datumima onda ok,jer ja mislim da tesko da neki majstor u ovlascenom servisu moze da izhakerise renaultov centralni racunar i to da bi dobio od nekog srbina 30-40 eura ,jer podaci se upisuju kada se radi servis i ne mogu se izbrisati.
                      sto se tice fap,treba da znas da se taj filter sam regenerise vremenom tj ocisti,bitno je samo kada ti se upali lampica od filtera provozas auto na otvorenom putu 10-20 km normalne voznje bez forsiranja i ona se sama ugasi kada se filter ocisti
                      konkretno kod mene se upalila tek posle 7-8 meseci prvi put ,a mislim da je zbog nacina voznje jer je zadnjih 15 dana pred paljenje fap lampice bila iskljucivo gradska voznja i to 1-2 km.
                      u svakom slucaju sresno i javi prve utiske i potrosnju

Comment

• mupe
                        CBC Senator XXL
                        • 05.10.2006
                        • 822
                        • bg
                        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Neće niko da hakeriše renoov računar, ali zato može da plaća majstorima tokom servisiranja da u kompjuter unose netačan podatak o kilometraži, da bi posle auto skuplje prodali. E sad, ima tu problem, jer ta laguna očigledno nije skuplje prodata, nego vrlo jeftino. Daleko ispod realne cene. Zbog toga, ja bih bio vrlo sumnjičav...

Pitanja koja bih ja postavio u startu su - da li ima tragova udesa (različite godine proizvodnje na staklima, plastičnim delovima, loše uklopljeni delovi), da li se slaže VIN broj ispod šoferšajbne sa onim na desnom B stubu i VIN koji se pročita iz kompjutera kada se poveže na dijagnostiku, da li ima bar 2 kartice?

Ako je sve ovo ispravno, onda super!

Comment

• gogi11
                          CBC Senator XXL
                          • 26.10.2009
                          • 790

Sve je moguce i sve dolazi u bzir u ovoj zemlji na zalost, no evo jos jednog oglasa koji je zanimljiv kao i cena pre svega, http://www.polovniautomobili.com/oglas9 ... inamic/#11 zanimljiva mi je poslednja slika bas

Comment

• HoochieMan
                            CBC Početnik
                            • 18.02.2011
                            • 6
                            • Beograd

Drage kolege,

pomenutu Lagunu sam danas kupio i registrovao. Pre kupovine mi je rečeno da auto ima oštećenje oba branika, i oba branika su farbana u Srbiji (oko toga se apsolutno ne uzbuđujem). Prodavac (nisam siguran sme li se pomenuti plac- lociran ni 50m od Hit-auta) mi je pokzao slike iz Italije, sa strugnutim branicima- klasična oštećenja prilikom parkiranja. Zadnje desna vrata imaju ulegnuće- udarac kamenom, verovatno, nije strašno. To je sve fer pokazano. Kupljena je na aukciji ako sam dobro shvatio, i ne znam za koju cenu, carinjena je sa tih 54000. Znam da sam bio zainteresovan za još jedan auto na istom placu, gde sam u startu mogao dogovoriti nižu cenu, za ovu Lagunu nije išao ni evro ispod.

Ono što je sada bitnije, je da je to sada moja Laguna. Srebrna metalik, paket opreme nije bogat (pogledaću koji je, i javiti), enterijer je odlično očuvan (vozim i Astru 1.7dci, kraj 2007, prešla 80.000, i slično je očuvano), jedino ne mogu da se naviknem na onu prokletu automatsku ručnu. Mašinom sam zadovoljan- vuče kako treba. Potrošnju ću javiti čim ukapiram kako funkcionišu displeji- tjs kako resetovati merač potrošnje.

Bilo 54000 ili 154000, sada mi je potpuno nebitno. Auto mi se dopada. Zakazao sam servis kod Neše u Zemunu za početak sledeće nedelje. Kada sam počeo potragu za Lagunom, imao sam u planu trošak 4500-5000e, što je na kraju malo neplanirano poraslo. Danas mi već nije žao, i sve negativne i pozitivne utiske ovog auta ću podeliti sa vama, ovde, na forumu. Sa svojih dva metra visine, udobno mi je u Laguni, što se može reći za malo koji auto.

Comment

• sjstephy91
                              CBC Veteran
                              • 28.11.2010
                              • 143
                              • Beograd- Srbija

Sve je moguce i sve dolazi u bzir u ovoj zemlji na zalost, no evo jos jednog oglasa koji je zanimljiv kao i cena pre svega, http://www.polovniautomobili.com/oglas9 ... inamic/#11 zanimljiva mi je poslednja slika bas
                              Ovaj il je lud il je posten! Al to mu danas dodje na isto..
                              Dobro, ovo je plus, voleo bi da je vise ovakvih oglasa..
                              RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• sjstephy91
                                CBC Veteran
                                • 28.11.2010
                                • 143
                                • Beograd- Srbija

Prvo neka ti je voznja u Lagunici, bezbedna i duga!
                                A sto se tice cena koje pominjete, retko kad je moguce, ali je moguce, moj cale je za firmu iz francuske kupio kombi Ford Tranzit za 4000e, auto star 3 godine, ali je bio oduzet vlasniku koji nije imao vise da placa kredit i banka je samo htela da izvuce svoje pare, inace vozilo kao novo u svakom smislu... Dakle moguce je, ali ne treba uvek biti lakoveran i poverovati u 5000 km predjenih godisnje, pogotovu kad je u pitanju auto poput Lagune, koji nije kupljen da bi neko sa njim isao jednom nedeljno do marketa po namirnice.. (5000km se ne odnosi na Lagunu iz teksta, vec uopsteno!)
                                RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

Working...
                                X