RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • hope
    CBC Senator
    • 03.06.2010
    • 212
    • ca

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

sto se tice lampice na aku,zelena=pun,crna=poluprazan i moze se dopuniti da bude opet zelena,bela=vrisnuo i mora zamena

Comment

• max3m87
      CBC Senator XXL
      • 17.05.2010
      • 531
      • Beograd
      • Renault LagunaII 1.8 16v

nema bele... na nalepnici stoji samo zeleno dobar... crno prekrizen sa 2 linije unakrsno...

Comment

• modesti
        CBC Senator
        • 26.08.2009
        • 239
        • novi sad
        • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Max prvo da ti kazem da se meni tako nesto desilo, a kazes da je ovlasceni servis, momenatlno bi pozvao advokata i pripretio im opomenom pred tuzbom, jer po novom zakonu o zastiti potrosaca, potrosac, u ovom slucaju si to ti, je uvek u pravu. To kad im budes spomenuo u roku od juce ce ti vratiti auto u stanje u kakvom je bio kada si im dovezao, natravno uz zamenu poluosovine. Nikom sad ne treba da se pominje kao servis koji je zajeb... musteriju. Moras biti istrajan jer to sto je ovlascen serviser ne daje mu za pravo da predpostavlja sta je kvar pa da menja i sta valja i sta ne valja. Veruj mi na rec to kad im spomenes sve ce uraditi.
        E a sad moj problem od sinoc. Otkljucavam auto a gepek nece da se otkljuca. Probao sam do besvesti da otkljucam i zakljucam ali nista. Ne mogu da ga otvorim a bebi kolica u njemu. Ima li iko ideju kako da ga otvorim?
        Hvala unapred.
        It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• corect
          CBC Član
          • 31.01.2011
          • 14
          • Pariz

Pa za prvu pomoc da izvadis kolica, spusti zadnja sedista iz kabine. Mislim da je otisao motorcic sto otvara gepek. Imam taj problem na pezou 406, ali on ima bravu sa kljucem, pa onda tako otvaram.

Comment

• slavenm
            CBC Veteran
            • 11.10.2010
            • 128
            • Bijeljina

@ Modesti

u uputstvu stranica 168, sekcija 3.36

Comment

• johhny
              CBC Član
              • 07.02.2010
              • 14
              • Beograd

primetio sam da mi je rashladna tecnost ispod minimuma, a prilicno sam siguran da je pre zime bilo oko maximuma jer sam tada proveravao da li ima dovoljno antifriza. da li je moguce da je izgubio toliko tecnosti za par meseci? i zasto? mozda ima veze sa tim sto sam ovo gledao ujutru pre bilo kakve voznje, mada mislim da nema veze sa tim. inace, ne pokazuje mi povisenu temperaturu na instriment tabli.

Comment

• modesti
                CBC Senator
                • 26.08.2009
                • 239
                • novi sad

Hvala na pomoći.
                Sad sam izvadio slot za karticu da namestim da ne drzim dugme kad pali i nema mi onog dela što pukne. Neko je to uspeo da namesti sa hemijskom olovkom...

Comment

• max3m87
                  CBC Senator XXL
                  • 17.05.2010
                  • 531
                  • Beograd

Ja sam namestio i radi ko doha, pokazacu ti kad mi vrate auto slikacu ti... Poz

Comment

• slavenm
                    CBC Veteran
                    • 11.10.2010
                    • 128
                    • Bijeljina

@ Modesti
                    http://www.renaultforums.co.uk/showthre ... 313&page=8
                    imas tu objasnjenje na engleskom sve kako ide, napominjem da je ovaj link iz ove iste teme sa strane 141 iz posta koji je postovao "savidsi"

Pozzz

Comment

• zlaxx
                      CBC Član
                      • 25.12.2010
                      • 27
                      • futog

Originally posted by opara
                      Ne znam sta da radim za auto pogledao sam ih do sada oko 10 do 15, svakoj nesto fali malo izgrebana, ne radi poidzac stakla itd. , ni jedna nema da valja skroz.Nisam neka picajzla ali ako vec dajem pare necu da uzimam auto da je ja popravljam, ovo POPRAVLJAM odnosi se na limariju i tehnicke stvari ne na mali i veliki servis koji sam svakako hteo da odradim.A toliko mi se svidja auto da nemam reci.Jos jednom vas pitam zna li neko nekog pouzdanog od koga bih mogao da kupim auto.
                      druga stvar naletim na lika koji zna Nesu iz Zemuna kog ovde svi pominju da je odlican majstor a ovaj mi je na prvu loptu rekao da je prevarant i da nema pojma i ako hocu proveru auta da idemo u HIT auto centar.Ako u skorije vreme ne nadjem lagunu da valja prebacujem se na PEugeot 407
                      druže, ja kad sam kupovao pogledao sam najmanje 20 laguna, a ova moja je sama sebe kupila. Tj. samo strpljenja, naci ces auto za sebe, sam ce ti reci da je to taj!!!

Comment

• zlaxx
                        CBC Član
                        • 25.12.2010
                        • 27
                        • futog

Originally posted by mdarko
                        Ja baš imam problema sa svojom Lagunom, a tek sam je kupio. Auto mi je izgubilo vuču, skroz sporo ide i kad dodam gas izbacuje dim nenormalno, a samo dan prije išla je kao zmaj, da li je vrisnula turbina? Pozzz
                        verovatno interkooler

Comment

• zlaxx
                          CBC Član
                          • 25.12.2010
                          • 27
                          • futog

Originally posted by max3m87
                          sve sto sam vam rekao to su meni rekli... danas sam otisao tamo jer sam popizdo i onda sam jos vise popizdo... priznali su da su greskom zamenili lamelu i korpu.. jer moja jos moze ali kazu da je istrosena i rekli su ako zelim moze se vrati. ja sam je doneo kuci ali zelim da vidim dal da je vracaju ali moram da znam kolike je debljine nova na mojoj se vide sve sare ali doslo je blizu do onih nitna, ona strana sto ide na korpu je deblja.. problem koji se meni stvarno desio je pukla poluosovina ona nazubljena tj. ti zubci... e sad sto je najcrnje ja sam njima u ispravnom stanju odneo auto.. tj. sve je radilo... palio iz prve, nikad nisam imao problema sa tim, znaci sjebali su mi i alnaser i ispraznili su mi akomulator renoov fabricki... sta bi ste vi momci uradili..
                          Makse, pod HITNO kod Slobe u Rumenku!!!! mani se lopova i prevaranata!!!!

Comment

• modesti
                            CBC Senator
                            • 26.08.2009
                            • 239
                            • novi sad

Originally posted by slavenm
                            @ Modesti
                            http://www.renaultforums.co.uk/showthre ... 313&page=8
                            imas tu objasnjenje na engleskom sve kako ide, napominjem da je ovaj link iz ove iste teme sa strane 141 iz posta koji je postovao "savidsi"

Pozzz
                            hvala, hvala, hvala...znaci nakanio sam se da uradim i nije mi se dalo...sutra ima da ga namestim.

Comment

• savke
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2006
                              • 575
                              • Novi Sad, Temerin
                              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by max3m87
                              ... ali kako su ispraznili i da ne moz da upali to mi nije jasno...
                              Moguce da su gledali nesto na dijagnostici i ostavili ga pod stalnim kontaktom ko zna koliko dugo (zaboravili) i eto ti beleja....
                              Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• max3m87
                                CBC Senator XXL
                                • 17.05.2010
                                • 531
                                • Beograd

de si savke, nema te odavno... poz

Comment

Working...
                                X