RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • krelac
    CBC Član
    • 19.06.2010
    • 17
    • brcko

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Jedno pitanje za "gogi11", da li znas gdje se nalazi mikroprekidac za senzore i rikverc svjetlo na mjenjacu. Laguna je 1.8 16v 2003.god, posto mi malo radi malo neradi mada u zadnje vrijeme neradi nikako.

Comment

• mddarkos
      CBC Početnik
      • 09.10.2010
      • 1
      • bc

Pozdrav svim ljubiteljima lagune.
      Laguna mi se vec duze vrijeme svidja,kako zbog svoje spoljasnjosti tako i zbog unutrasnjosti,pogotovo ova ph2(ima mocan centralni greben,bogatiji...)
      Jedina zamjerka kod unutrasnjosti mi je rucica mjenjaca koja je nekako poruzna.
      Nadjoh na jednom sajtu lagunu koja se prodaje,ali koja ima malo drugaciju rucicu mjenjaca,super joj stoji.

Da li je to u pitanju (mislim na rucicu) nivo opreme ili modifikacija prethodnog vlasnika,i koliko je to moguce odraditi na standardnoj rucici.
      I jos nesto kad smo vec kod pomenutog vozila:

Sta mislite konkretno o ovom primerku,i ugradnji plina u isti?
      P.S.
      Posto sam novi na forumu oprostite ako se pitanje ponavlja.

Comment

• Boki 78
        CBC Početnik
        • 24.09.2010
        • 4
        • PG

Vidi neces se prevariti u koliko uzmes lagunu to je sigurno jer i pored svih problema koji se ovde navode a i pojavljuju kod pojedinaca ona je zaista fenomenalan auto, ko nije sao i probao bar jedno 50 km moze samo da kenjja kako je skupa za odrzavanja pa za ovo pa za ono ... ma pusti ih.
        Ajd sa srecom pa javi sta si pazario ne moj da nas zaboravis [/quote]

Znam i ja da su to dobra auta i da ima problema kao i sa svim ostalim autima, a sto se troska tice ja da sam htio minimalan trosak kupio bih bicikl bez brzina jer i njima zna da strada menjac

Necu zuriti sa trgovinom jer mi je bolje da je trazim malo duze nego da se zalijecem na prvu loptu

Ne pada mi napamet da vas sad zaboravim posle procitanih 155 stranica, a kad kupim mozda se vidimo u NS posto cesto dolazim

Comment

• igogitar
          CBC Član
          • 14.07.2010
          • 93
          • R.Srpska,Gradiška

@mddarkos
          Moja laguna je ph1 2004. god. i ima istu ovakvu rucicu(samo sa 6 brzina) ali i ovakva sjedista. Mislim da to zavisi od paketa opreme.Iskreno neznam koji paket je kod mene.Trebao bi biti neki minimum opreme ali u stvari imam je prilicno mnogo:ESP,ABS,el podizace na svim bocnim staklima,klimu(manuelnu),tempomat i limiter brzine,8 zracnih jastuka...

Comment

• gogi11
            CBC Senator XXL
            • 26.10.2009
            • 790
            • Sever Srbije - Novi Sad

Krelac sam senzor ili ti mikro prekidac je kod vecine automobila ispod rucice- kozice menjaca tj u stubu. Nisam siguran da bi sam to mogao da odradis . Skini kozicu menjaca i baci pogled mada moj predlog je da ne diras nista sam vec prva posta majstoru pa neka ti odradi to.

Boki javi kad pazaris makinu i kada budes dolazio pa mozemo da se vidimo.

Comment

• krelac
              CBC Član
              • 19.06.2010
              • 17
              • brcko

OK, hvala na odgovoru , ali nisam mislio na rucicu mjenjaca nego na mjenjacku kutiju. Da li znas na mjenjackoj kutiji gdje se nalazi taj senzor ili prekidac?

Comment

• gogi11
                CBC Senator XXL
                • 26.10.2009
                • 790

Pa unutar nje

Comment

• mupe
                  CBC Senator XXL
                  • 05.10.2006
                  • 822
                  • bg
                  • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by krelac
                  OK, hvala na odgovoru , ali nisam mislio na rucicu mjenjaca nego na mjenjacku kutiju. Da li znas na mjenjackoj kutiji gdje se nalazi taj senzor ili prekidac?
                  Već bar 3 puta je bilo ovo pitanje u ovoj temi. Nalazi se na kućištu menjača, ispod akumulatora i može mu se prići odozgo kada se skine plastičan poklopac koji prekriva akumulator. Za zamenu je potreban duži cevasti ključ.

Comment

• krelac
                    CBC Član
                    • 19.06.2010
                    • 17
                    • brcko

OK, ali kod benzinaca ga tu nema, pregledao sam sve ispod akumulatora a i sire ... ali jednostavno ga nema. No dobro mislio sam da mozda zna gogi11 posto je imao problema sa senzorima i rikv. svjetlom. Svejedno thanks na pomoci.

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

Danas popravih senzore tj. oni su se popravili sami od sebe! Opet sam svratio do pumpe i ispostova proceduru ispumpavanja i ponovnog dopumpavanja pneumatika i eto upaliilo je, a nije prethodnih par puta! Nego jel zna neko na kojoj strani je ono uputstvo za uparivanje senzora sa centralom bez kodova!?

Comment

• cale
                        CBC Senator
                        • 22.03.2009
                        • 297
                        • Backa Topola

Ovde je:
                        viewtopic.php?t=31408&p=753251#p753251
                        NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• sony
                          CBC Član
                          • 30.09.2010
                          • 38
                          • gm
                          • laguna 1.8

Ljudi pročitao sam sve od početka pa šta da vam kaže nego extra! Ima tu svačega za svakoga. Nego ja imam jedan problem imam set i letnjih i zimskih guma sa sve senzorima i to je ok ali misteriozno mi je nestao onaj ključić za točkove (na carini) nisam ni obraćao pažnju dok mi nije zatrebao e sad možda je glupo pitanje ali kako skinuti točkove? Inače ugradio sam i plin i prezadovoljan sam jer se vozim za upola manje kinte razliku dosad neprimećujem po brzini pošto se tek upoznajem sa autom. Pozdrav za sve i dobrodošlica za nove članove.

Comment

• savke
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2006
                            • 575
                            • Novi Sad, Temerin
                            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Ne znam da li moze da se kupi taj kljucic za felne, ali uglavnom ga vulkanizeri imaju. Probaj da ga potrazis po radnjama.

Inace i meni se desilo da mi je u petak izbacio da mi je zadnji levi tocak na 1.7. Posle posete vulkanizeru i doduvavanja azotom greska je nestala cim sam izasao od vulkanizera. Inace bio sam u Malkomu u Novom Sadu da pitam za senzore za celicne felne i cena je 4300din po komdau. Posto na lageru imaju samo jedan, moram da kaparisem da bi mi nabavili 4 kom. Nadam se da nece preterano da se oduzi ta nabavka

Inace pitao sam i za metlice brisaca. Kod njih je par prednjih metlica Valeo 1480din, a one flexy su 2040din. Ima li neko te flexy, posto sam malo skeptican prema njima, ali mnogo bolje izgledaju na autu.....?
                            Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• gogi11
                              CBC Senator XXL
                              • 26.10.2009
                              • 790

Originally posted by sony
                              Ljudi pročitao sam sve od početka pa šta da vam kaže nego extra! Ima tu svačega za svakoga. Nego ja imam jedan problem imam set i letnjih i zimskih guma sa sve senzorima i to je ok ali misteriozno mi je nestao onaj ključić za točkove (na carini) nisam ni obraćao pažnju dok mi nije zatrebao e sad možda je glupo pitanje ali kako skinuti točkove? Inače ugradio sam i plin i prezadovoljan sam jer se vozim za upola manje kinte razliku dosad neprimećujem po brzini pošto se tek upoznajem sa autom. Pozdrav za sve i dobrodošlica za nove članove.
                              Razliku plin-benzin osetis tek posle 3500 ortaja mala je i jedva primetna ali sve to pre svega zavisi od servisa i sistema koji je ugradjen.Kod mene negde na oko 4000 oseti a pre nista posebno.

Opet kupujete ta njesra od senzora , pa vi bas imate kesha na bacanje, 4300 koliko je to rezervoara goriva ...

Comment

• sony
                                CBC Član
                                • 30.09.2010
                                • 38
                                • gm
                                • laguna 1.8

Originally posted by savke
                                Ne znam da li moze da se kupi taj kljucic za felne, ali uglavnom ga vulkanizeri imaju. Probaj da ga potrazis po radnjama.

Inace i meni se desilo da mi je u petak izbacio da mi je zadnji levi tocak na 1.7. Posle posete vulkanizeru i doduvavanja azotom greska je nestala cim sam izasao od vulkanizera. Inace bio sam u Malkomu u Novom Sadu da pitam za senzore za celicne felne i cena je 4300din po komdau. Posto na lageru imaju samo jedan, moram da kaparisem da bi mi nabavili 4 kom. Nadam se da nece preterano da se oduzi ta nabavka

Inace pitao sam i za metlice brisaca. Kod njih je par prednjih metlica Valeo 1480din, a one flexy su 2040din. Ima li neko te flexy, posto sam malo skeptican prema njima, ali mnogo bolje izgledaju na autu.....?
                                Hvala Savke potražiću a kada stavim zimske baš me zanima hoće li senzori da rade pošto sam ih dobio na svim felnama ako ne probaću sa uputstvom koje je neko ostavio ranije. Neznam ko Gogi meni mnogo i neigra ulogu kako ide pa neidem na trke bitno je da manje udara po džepu

Comment

Working...
                                X