Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Re: Pomoć oko oduzimanja vozila

Originally posted by bugs bunny
    Upravo sam se čuo sa carinom u Šabcu odnosno sa pravnicom koja mi je rekla da je čula od kolege u upravnom odelenju da su dozvolili da se registruju vozila za naš slučaj iako nemamo Euro3 motor, ali tek po okončanju sudskog postupka.
    Ajmo malo realnosti
    Sta ako sud presudi da se vozila trajno oduzimaju kao predmeti krivicnih dela?

Ne primajte se na traceve koji u sebi imaju gomilu nelogicnosti. Kako neko moze unapred da zna kakva ce biti sudska odluka?

To je pouzdano toliko kao i da je neki policajac iz Rume rekao da ce sva oduzeta vozila da se ofarbaju u belo i da im se nakace rotacije.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• bugs bunny
      CBC Veteran
      • 24.10.2008
      • 167
      • Beograd, Medak III, Aranđelovac

Prvo OVO NIJE TRAČ, drugo sud je u carini i oni već znaju šta će raditi ali moraju da se saslušaju svi prvi vlasnici, treće moj prvi komšija je nekada davno radio sa carinom i kupovao vozila od carine na licitaciji i rekao mi je još kad su mi oduzeli vozilo da carina može sve pa čak i da proda vozilo koje je oduzeto i staro više godina nego što je dozvoljeno za uvoz. Ali mi je ta priča bila suluda pa nisam verovao šta se sve radi, tako da sada kada sam dobio informaciju od pravnice koja radi u carini i vodi sve naše slučajeve verujem u sve pa čak i u ovo da će nam dozvoliti da platimo retroaktivno carinu i porez i da vozimo naša vozila. Pozdrav svima pa čak i onima koji ne veruju u ovo.

Comment

• alexandar106
        CBC Početnik
        • 09.02.2009
        • 4

K. Aleksandar sam iz Bečeja, penzioner, ko je jedva skupio pare za auto, za stare dane. Pre dve godine sam uzeo jedan polovan auto marke Peugeot 106 sa tablicama RU od preprodavca iz B.P. Sela. Posle toga, prošle godine sam prepisao na moje ime, i tad u MUP-u proveravali auto i sve našli u redu. Sve je bilo u redu do prošle nedelje, kad sam dobio poziv na razgovor u MUP, ispitivali me i na kraju oduzeli auto. Rečeno mi je da je auto verovatno uveden sa falsifikovanim papirima i carina nije placena. Dobro, ako i jeste tako, zašto nas kažnjavaju nevine građane sa tim da oduzmu auto, a ne one koji su to uradili? I kako do sad nisu primetili prevaru?

Comment

• milutin85
          CBC Član
          • 08.11.2008
          • 71
          • Beograd

Pozdrav svima,jedva nedjoh opet ovaj forum,eto i ja cisto da napisem da je i meni vracen auto bez tablica i saobracajne naravno i cekam da vidim sta ce da se desi dalje,ne volim glasine o tome sta ce da bude dalje ali sam cuo od decka kome je isto oduzet auto da ce nam vratiti tablice za oko mesec ipo dana odprilike kad oni nesto zavrse,dal postupak ceo pojam nemam ali tako mu je receno,pozdrav svima pisite sta god cujete pa makar i laznu nadu imali meni je lakse ali molim za informacije dobijenih od zvanicnih lica a ne nagadjanja.pozz

Comment

• mistermobil
            CBC Senator XXL
            • 09.11.2008
            • 469
            • pecinci

Gospodine Aleksandre,ovo je nazalost takva drzava da tako nesto MOZE da se dogodi,bez konsekvenci i odgovornosti nadleznih...Sto se pitanja informisanosti tice,po mom misljenju,bugs bunny je covek koji je najangazovaniji na trazenju resenja.Bez obzira sto ga ne poznajem licno,njegove informacije su me koliko toliko smirivale.Dajem coveku podrsku da nas i dalje informise o novostima,bile one tacne ili su samo glasine iz kruga ljudi koji `resavaju` ovaj slucaj.Jasno je da se do sad mnogo oprecnih vesti napisalo ovde,ali to je i razumljivo sa obzirom da ni sami nadlezni ne znaju kako da operu ruke od ovog sr.. u koje su i oni duboko zaglibili, pa daju vise razlicitih informacija.Ovom prilikom se zahvaljujem svima vama koji se trudite i trazite nacin da se ova brljotina pozitivno zavrsi.Istrajmo i nadajmo se pozitivnom ishodu.Pozdrav
            Ko leti,vrijedi
            Ko vrijedi,leti
            Ko ne leti,ne vrijedi..
            (Grunf,TNT..)

Comment

• Simica
              CBC Član
              • 03.11.2008
              • 39
              • Novi Sad

Zvao sam danas SUP Titel, gde mi se nalazi auto, i niko nije mogao da mi da bilo kakvu informaciju. Totalno rasulo. Svi komandiri su smenjeni, a od ovih novih niko nije upoznat sa mojim slucajem. Samo su mi rekli da je neki beli auto u dvoristu i nista vise. Dacu im jos malo vremena, i ovako je odavno proslo zakonskih tri meseca. Zanima me kad su vam vracali auta, kako ste ih odvezli do svojih kuca ( stanova )? Jel su morali da se slepaju ili ti dozvole da ga odvezes?

Comment

• bugs bunny
                CBC Veteran
                • 24.10.2008
                • 167
                • Beograd, Medak III, Aranđelovac

Skinu ti tablice, uzmu saobraćajnu i polisu i dobiješ potvrdu u koliko si sati preuzeo vozilo i da možeš da ga odvezeš do kuće. To ti je cela procedura da ih prevezeš do kuće.Srećno.
                Pozz

Comment

• uskoro prevaren
                  CBC Član
                  • 09.12.2008
                  • 36
                  • Novi Sad

Pricao sam danas sa jednim momkom iz rume na kojem je bio moj auto, i kaze da je bio na informativnom razgovoru u supu u S.M. Inspektor koji ga je isipitivao mu je rekao da ce svi auti koji su vec jednom bili registrovani, i kod kojih je problem sa uvozom, bez obzira da li je E 3 motor ili ne, biti vraceni trenutnim vlasnicima nakon sprovedene istrage protiv lica koja su uvozila automobile. Tako da se, ako je sudeci po ovome, blizi kraj nasim mukama, samo sto mu je inspektor rekao da ce to biti za jedno 2 meseca!!! Ako neko sazna nesto slicno neka javlja!!!

Comment

• milutin85
                    CBC Član
                    • 08.11.2008
                    • 71
                    • Beograd

Ja sam cuo ,istu informaciju od takodje decka kojem je oduzet auto,nadamo se svi da ce da se to i ostvari,pozz svima !!!!

Comment

• MAREA
                      CBC Veteran
                      • 10.11.2008
                      • 117
                      • kladovo

Gospodo,zvao sam danas carinu Sabac da proverim da li je informacija tacna i gda Svetlana mi je rekla da je to tacno i da ubrzano rade na slucaju i da su poceli sa uvozom iz 2007 -e godine i da cemo biti obavesteni ili direktno ili preko mupa
                      pozdrav

Comment

• milutin85
                        CBC Član
                        • 08.11.2008
                        • 71
                        • Beograd

Hvala ti na informaciji deluje mi ohrabrujuce ,dace bog nadam se ...

Comment

• mistermobil
                          CBC Senator XXL
                          • 09.11.2008
                          • 469
                          • pecinci

To bi bilo najpravednije.Da se izbori blize,videli bi ste kojom brzinom bi se sve resilo.
                          Ko leti,vrijedi
                          Ko vrijedi,leti
                          Ko ne leti,ne vrijedi..
                          (Grunf,TNT..)

Comment

• alexandar106
                            CBC Početnik
                            • 09.02.2009
                            • 4

Pročitajte ovaj članak:

...ovo se već izmaklo kontroli!!!

Comment

• milutin85
                              CBC Član
                              • 08.11.2008
                              • 71
                              • Beograd

Strasno ... tuga ,ali izgleda njih nista ne dotice!!!

Comment

• saint
                                CBC Član
                                • 25.02.2009
                                • 70
                                • Bg

Evo i ja da se javim.
                                Oduzet mi Rover 216,od strane SUP-a Savski Venac,a po nalogu PS Ruma 28.01.2009.zbog carinskog prekrsaja.
                                Vozilo sam kupio od momka sa NBg-a,Drazic Vladimira u julu 2007.
                                Prvi vlasnik u Srbiji po saobracajnoj je Pejovic Mira iz Indjije,a vozilo je imalo RU table.
                                U julu 2008.odjavio sam tablice u Indjiji,platio porez,i registovao ga na sebe.
                                Ne zanm gde mi je trenutno vozilo,jer ga nema na onom parkingu gde je bio,odnosno gde drze oduzeta vozila.
                                Ljudi,ovo je opste rasulo,jer niko nema konkretne informacije sta ce se desavati sa ovim vozilima.
                                Ljudi iz Supa pricaju da ce se vozila prodavati putem carinske licitacije ukoliko se utvrdi da nisu EURO3,a mi kao vlasnici imati poravo prece kupovine,sto mislim da nema veze sa zivotom,dok iz carine dobijam info da Mup ima rok od 60-90 dana da odluci sta ce raditi sa vozilima.Ili da podignu krivicne prijave,ako nesto nije uredu sa vozilom,tipa:ukradeno,pocinjeno krivicno delo,itd..sto u mom slucaju nije,a verujem ni u vasem,ili da ih prebaci na carinu sto je veca verovatnoca,s' obzirom da su vozila upravo oduzeta zbog toga.

Pozdrav,i pisite ako ima nekih novosti.

Comment

Working...
                                X