Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MarkoJTD
    CBC Senator
    • 04.05.2008
    • 249
    • Beograd

jedino sto mozes da uradis je da tuzis uvoznika, i to je to.

tuzbu ces dobiti, i on ce biti duzan da ti plati, ali kada i da li ce, to niko ne zna.

provereno kod SAT konsultanata.

a o kolikoj gluposti i nepravednosti se radi ne vredi ni prichati
    - Italian for style

Comment

• Joca*KANADA*
      Banovan
      • 16.02.2008
      • 48
      • Montreal-beograd

Ne boj se nista, auto ti nece vratiti a ti ides u zatvor na duze vreme

Comment

• STILISTA
        CBC Veteran
        • 17.12.2007
        • 182
        • BEOGRAD

Voleo bih da resis taj problem sto pre ALI...
        znajuci kakva nam je drzava malo ces da popricekas sa tim tj malo vise
        a auto ce ti biti na carini gde ces da ides kod nekog njihovog istrazitelja
        koji ce ti reci da od auta nema nista.
        Moj kolega je imao slicnu peripetiju i auto mu jos stoji na carini skoro dve godine.
        Savetovao bi te da uzmes dobrog advokata koji radi samo automobile nebi li ti pomogao.

Comment

• Manfred
          CBC Senator XXL
          • 04.08.2007
          • 905
          • Beograd

Originally posted by MarkoJTD
          jedino sto mozes da uradis je da tuzis uvoznika, i to je to.

tuzbu ces dobiti, i on ce biti duzan da ti plati, ali kada i da li ce, to niko ne zna.

provereno kod SAT konsultanata.
          a sta ako na primer ne zna o kom se uvozniku radi... kao sto stvarno ne zna chovek, tako je i napisao...

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

ako je carinski prekrsaj u pitatnju zaboravi na auto a spremi se da platis kaznu kao saucesnik... u tom delu zakona nema nikave rupe veruj mi, trazio je ja i nisam je naso. izuzeci se rade samo ako je auto preko potreban licu koje direktno zavisi od tog vozila tipa invalid ili tesko bolesna osoba. samo tada komisija odlucuje da se auto vrati uz placanje zarine i poreza .
            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• lukag
              CBC Član
              • 21.12.2007
              • 23
              • Beograd

proveri da nije slucajno usao preko fauvea sa petlovog brda ako jeste mrka kapa ima da se otegne ti njih da tuzis to ce da se otegne isto tako od vlasnika kog si kupio ista procedura ove drzava juri za 90 miliona dinara i nemoze da se naplati vec u oduzeli nekih stotinak automobila probaj sa nekim advokatom za pravi savet

Comment

• bugs bunny
                CBC Veteran
                • 24.10.2008
                • 167
                • Beograd, Medak III, Aranđelovac

^^^ Po najnovijim saznanjima uvoznik je iz Rume, prošle godine su uhvatili lika iz Novog Sada koji je na ovaj način uvezao 3000 - 3500 vozila. Vozila nisu dirali a jurili su uvoznika, a inače "kao" panduri znaju da u toj situaciji najgore prođe krajnji kupac, pa zbog toga nisu jurili da oduzimaju vozila.
                Jurili su samo uvoznika jer je baja ladno uradio pečat carine i sve automobile carinio nedeljom da ga ne bi provalili, i onda ih registrovao u Mup-u i dalje prodavao, a inače svi automobili su legalni i nisu kradeni. Kazna za takav carinski prekršaj je od 4000,00 do 30000,00 dinara.

Moj auto je proveravan više puta i nije kraden što je veliki plus da bi mogao da ga dobijem nazad. Lik koji je uvezao moj auto je falsifikovao carinsku deklaraciju o uvozu, pa se ja nadam da ću moći da uradim ono što sam napisao o izuzimanju mog auta iz te priče, a inače postupak je sledeći:
                - Prvo panduri proveravaju ( veštačenje vozila ) da nije kradeno (ovde kod nas, ili preko interpola u Evropi, ili u zemlji iz koje je uvezen preko njihove policije ), da nisu kucani brojevi šasije, da nije farban, da nije udaran, da nije učestvovao u nekoj saobraćajci ili u kradji i da nisu falš papiri iz zemlje uvoza.
                Kada završe postupak provere, dokumentaciju šalju carini koja ima svoj sud i odlučuje šta se radi dalje :
                da li će samo uvoznika da jure po carinskim zakonima ili će postupak da predaju nadležnom sudu.
                Taj proces moze da traje ... godina. Inače kako sam nezvanično saznao carina ima pravo da ti oduzme auto na proveru i posle pet godina od godine uvoza. Svaki dan saznajem nešto novo od carine, advokata pa do Mup-a. Carina inače nema parking za smeštaj tolikog broja vozila i zato se nadam da ima šanse da ga dobijem nazad.

Postoji varijanta što je rekao tj. napisao " 206 " ali to koliko sam razumeo važi u slučaju ako je auto kraden, iz razloga što carinska deklaracija o uvozu ne može baš tako lako da se proveri osim ako nije uhvaćen na delu uvoznik.
                Inače u jednoj od proverenih priča sam saznao da su likovi, meni nepoznati, dovozili automobile kupljene preko, rastavljali ih i prodavali u rezervne delove. Panduri su im banuli na garažu i pozapisivali im brojeve šasija i naplatili preko carine, odnosno carina im je naplatila carinski prekršaj od 4000 do 30000 dinara, i na tome se sve završilo. Hvala svima na odgovorima !

Poruku izmenio: neshaoct

Comment

• STILISTA
                  CBC Veteran
                  • 17.12.2007
                  • 182
                  • BEOGRAD

nisi nam rekao koje ti je godiste automobil?
                  dosta uvoznika je uvozilo i automobile euro2 a predstavljali su ih kao euro3!

Comment

• Simica
                    CBC Član
                    • 03.11.2008
                    • 39
                    • Novi Sad

Pomoc oko oduzimanja vozila

Pozdrav svima.Prvi put sam na forumu.I kod mene je slican slucaj.Oduzeli su mi Suzuki swift 1.0 GL(2000. g),pre tri dana.Prvi vlasnik je takodje iz Rume,ja sam drugi,nezvanicno treci vlasnik.Tek treba da izvrse vestacenje, tako da ne znam da li je do auta ili do carinskog prekrsaja.Samo da se pridruzim jadikovanju, i eventualno saznam dalje korake, posto sam totalno neupucen.

Comment

• Night Rider
                      CBC Veteran
                      • 10.12.2007
                      • 127
                      • Banja Vrujci

Da li neko zna na kojem placu u Rumi su kuipljeni ti automobili?
                      http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ksU5guIKnQ

Comment

• Simica
                        CBC Član
                        • 03.11.2008
                        • 39
                        • Novi Sad

Ne znam na kom placu, i da li je uopste plac u pitanju. Kod mene je prvi vlasnik Stojsavljevic Nedeljko, iz Rume ( mesec dana ), a ja sam ga kupio u Zrenjaninu, na auto-piljaci od lika koji je imao sudski overeno ovlascenje, i bez problema ga preregistrovao za Novi Sad, mada posle 10. meseci. Tako da i nisam upoznao prvog vlasnika.

Comment

• bugs bunny
                          CBC Veteran
                          • 24.10.2008
                          • 167

Originally posted by STILISTA
                          nisi nam rekao koje ti je godiste automobil?
                          dosta uvoznika je uvozilo i automobile euro2 a predstavljali su ih kao euro3!
                          - Ja se izvinjavam svima imao sam većih zdravstvenih problema pa nisam izlazio na forum, cela porodica mi je imala stomačni virus.Nažalost imam dvoje male dece koje sam morao da pazim i da vodim taxijem kod lekara,pa sam se iz tog razloga raspitivao ovoliko oko svega.
                          - Upravo tako, auto je 2000.godište i po svemu sudeći je euro2, e sad po tome sledi kazna za carinski prekršaj (napisao sam u kom rasponu). Auto nije kupljen na placu nego od prodavca koji je po svemu sudeći povezan sa ovima iz Rume a inače je preprodavac iz Beograda a kasnije sam saznao da je stalno na auto pijaci u Bubanj potoku i da se i dan danas bavi preprodajom.

- Za sad mi je ostalo da čekam da ovi iz Mupa završe sva istraživanja, veštačenja i provere svih 150 vozila i da to dalje predaju u carinu. Tada ću znati preko veze iz carine šta mogu da uradim i koliko će me koštati to zadovoljstvo kupovine vozila od neproverenog prodavca.

Comment

• bugs bunny
                            CBC Veteran
                            • 24.10.2008
                            • 167

Originally posted by Simica
                            Kod mene je prvi vlasnik Stojsavljevic Nedeljko, iz Rume.
                            - U istom si sosu kao i ja. Prvi vlasnik mog automobila je Stojsavljević Svetlana iz Rume, najverovatnije su rod i možda su povezani. Ako nešto novo saznaš javi na forum ili na email.

Prodavac je Slobodan - Boban Dražić sa Novog Beograda.

Comment

• Simica
                              CBC Član
                              • 03.11.2008
                              • 39
                              • Novi Sad

Sta ako se utvrdi da je Euro 2 standard, zar onda uvoz i carinjenje nije moguce.Na linku: http://www.amss-cmv.co.yu/EURO3.HTML je spisak, po Rumunskom zakonu, auta koji zadovoljavaju Euro 3 standarde.
                              Jesi li utvrdio sta su konkrektno prekrsili: da li su sami napravili pecat carine, ili su podplatili carinike da im overe, ili su lazno prikazali da imaju Euro 3 standarde, ili nesto sasvim cetvrto. Pri oduzimanju vozila su mi napisali da je u vezi ,,krivicnog dela falsifikovanja isprava iz cl. 355 KZRS". Inace nalog su dobili iz Sremske Mitrovice, da li iz SUP-a ili tuzilastva, nisam siguran.

popravljen link

Comment

• Simica
                                CBC Član
                                • 03.11.2008
                                • 39
                                • Novi Sad

Ispravka; u stvari na linku:
                                http://www.elitemadzone.org/t285457-0%2 ... liste%20E3

Comment

Working...
                                X