Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bugs bunny
    CBC Veteran
    • 24.10.2008
    • 167
    • Beograd, Medak III, Aranđelovac

Ljudi ništa nećete postići jurnjavom prodavca jer je i on savestan kupac moguće je juriti samo uvoznika i to preko suda ( zvanična verzija ), a nezvanična verzija koju ću ja po svemu sudeći da uradim je da sam našao čoveka koji će da mi završi posao (naplati) moje ulaganje tj. da juri pare inače se samo bavi naplatama a u fazonu je koliko sam čuo da ako se dovoljno iznervira da će malo da trenira kondiciju.Ima "VELIKA LEĐA".Po svemu sudeći ostaćemo bez naših ljubimaca.
    Saznao sam da će se Mup u Rumi (odnosno S.Mitrovici) potruditi da vozila ne prebacuje u Carinu u Šabac (nadležna carina) već će gledati da vozila šalje u carinu koja je nadležna za mesto u kome je oduzet automobil. Razlog je da se ne bi vozila negde slupala ili da im se ne bi desila neka havarija prilikom transporta, što znači da će svaki auto biti odvojen odnosno da će biti pojedinačni predmeti u carini na sudu.Što može da bude dugotrajan proces ali i ne mora, može da se desi da kraće traje jer ima u tom slučaju za svako mesto oduzimanja vozila nadležna carina. Trebao bi da saznam u toku nedelje ako su naša vozila Euro 2 šta ćemo moći da uradimo odnosno da li će nam carina vratiti ili neće naše ljubimce.Pozdrav svima :x

Comment

• mistermobil
      CBC Senator XXL
      • 09.11.2008
      • 469
      • pecinci

Ima li sta novo?ljudi ako sta saznate,ili ako neko vec ima iskustva u ovakvoj situaciji,javljajte,pomagajte..ostace posteni ljudi bez kola i bez para,a mafijasi ce da se smeskaju.Drzava koja ima najvecu odgovornost u principu,ce pokupiti najveci kajmak,od licitacije,kazne i sl,ako ne vrate ljudima vozila..a ljudi medju sobom da se tuze,prete,poubijaju. Kao niko nije mogao da primeti u SUPu da za hiljadu vozila nije uplacena carina,pa tek sad se setili.Ne pije vodu da je to mogao da primeti savestan kupac takvog vozila.Drugo je da je auto ukraden ili prekucan,pa to mozes da proveris,ali ko moze da proveri jer placena carina za vec registrovan auto.Nisu kupci poreski inspektori pa da to mogu da urade.
      Sprega mafije i drzave po ledjima obicnog naroda : ( Zanima me samo da li moze da se uz uvoznika tuzi i drzava
      Ko leti,vrijedi
      Ko vrijedi,leti
      Ko ne leti,ne vrijedi..
      (Grunf,TNT..)

Comment

• bugs bunny
        CBC Veteran
        • 24.10.2008
        • 167

Može da tužiš državu odnosno Mup što su ti dozvolili da registruješ vozilo (preneseš na sebe ako nisi prvi vlasnik), carinu što je dozvolila uvoz bez ikakvih provera i uvoznika. Jedino što taj proces može mnogo da košta i da dugo traje i treba naći advokata koji se time bavi,ali sam i ja za to da bi trebalo tako nešto da se uradi. Pozdrav.

Comment

• Simica
          CBC Član
          • 03.11.2008
          • 39
          • Novi Sad

Nista novo.Jutros su mi rekli u SUP-u da je vestacenje u toku, da traju provere i da ce me obavestiti. Da li oni uopste znaju sta traze. Ima li neko iz Sr. Mitrovice ili Rume, ko je blizi izvoru informacija? Neizvesnost me ubija.

Comment

• bugs bunny
            CBC Veteran
            • 24.10.2008
            • 167

Ja treba da se čujem 1.12. ove godine sa inspektorom iz Rume ili S.Mitrovice koji vodi naš predmet da mi kaže dokle se stiglo sa proverama. Ako ti treba broj telefona, ako ti je auto iz te priče pošalji mi na PP šta te interesuje.Znaju šta traže a to je proveravaju da li ti je auto to godište koje ti piše u saobraćajnoj.

Comment

• boki1982
              Banovan
              • 16.03.2008
              • 273
              • Beograd
              • Fiat stilo JTD

ovi iz SATa pruzaju pravnu pomoc,imaju kao neku free advokatsku kancelariju ili vec tako nesto slicno i valjda radi odredjenim danom raspitaj se malo mozda mogu da te upute sta dalje

Comment

• mistermobil
                CBC Senator XXL
                • 09.11.2008
                • 469
                • pecinci

nema tu vajde od SAT-a...ovo je igra koja se igra na prljav nacin,a oni samo mogu da posavetuju kako postupiti na posten,legalan nacin,gde u toj varijanti za obicnog coveka nema resenja.nama trebaju konkretne informacije sta se desava u stvarnosti i na koji nacin,makar i ispod zita sto kazu,isterati pravdu i povratiti oteto.Tuziti prvog vlasnika nema smisla,jer to je klinac ili bednik koji je za 50e dao svoju licnu kartu,da nanjegovo ime naprave svinjariju :x .Zvanicni uvoznik je fantomska firma koju da tuzis,nemas opet nista. :x Prodavci izmedju su neki znali sta je u pitanju,neki ne i opet nema vajde.Glavni boss u toj prici je nedodirljiv .Znaci jedino resenje je traziti vezu i nacin da se retroaktivno plate obaveze prema drzavi,koja je uzgred i najodgovornija jer je sve to legalizovala bez provere.Znaci posto su pri registraciji uzeli mito i zazmurili,sada opet nek zazmure i za nas i dopuste nam da platimo carinu i kaznu,pa da vratimo nasa vozila.To mene najvise zanima
                Ko leti,vrijedi
                Ko vrijedi,leti
                Ko ne leti,ne vrijedi..
                (Grunf,TNT..)

Comment

• bugs bunny
                  CBC Veteran
                  • 24.10.2008
                  • 167

" Gospodin uvoznik " je u pritvoru već mesec - dva što znači da od naplate duga nema ništa, što se tiče države preostaje nam jedino da čekamo i da se nadamo da će nam vratiti vozila uz retroaktivnu naplatu carine i da im platimo umesto uvoznika kaznu za carinski prekršaj. Postojala je još jedna stavka koja je mogla da se uradi ali na našu žalost više ne može. Pozdrav.

Comment

• STILISTA
                    CBC Veteran
                    • 17.12.2007
                    • 182
                    • BEOGRAD

Originally posted by mistermobil
                    nema tu vajde od SAT-a...ovo je igra koja se igra na prljav nacin,a oni samo mogu da posavetuju kako postupiti na posten,legalan nacin,gde u toj varijanti za obicnog coveka nema resenja.nama trebaju konkretne informacije sta se desava u stvarnosti i na koji nacin,makar i ispod zita sto kazu,isterati pravdu i povratiti oteto.Tuziti prvog vlasnika nema smisla,jer to je klinac ili bednik koji je za 50e dao svoju licnu kartu,da nanjegovo ime naprave svinjariju :x .Zvanicni uvoznik je fantomska firma koju da tuzis,nemas opet nista. :x Prodavci izmedju su neki znali sta je u pitanju,neki ne i opet nema vajde.Glavni boss u toj prici je nedodirljiv .Znaci jedino resenje je traziti vezu i nacin da se retroaktivno plate obaveze prema drzavi,koja je uzgred i najodgovornija jer je sve to legalizovala bez provere.Znaci posto su pri registraciji uzeli mito i zazmurili,sada opet nek zazmure i za nas i dopuste nam da platimo carinu i kaznu,pa da vratimo nasa vozila.To mene najvise zanima
                    moje iskrene zelje momci da zavrsite taj posao na naj bezbolniji nacin
                    uz malo bacenog novca!
                    samo sam veliki skeptik da cete to odraditi tj da ce drzava da progleda kroz prste i vratiti vam vozila koja su nazalost euro2 standard!
                    Naravno da je drzava kriva tj organi koji su se ovajdili o nas obicne smrtnike mislim na carinu prevashodno koja je dozvolila da se mesetari
                    a sad bi jos i da vam naplate carinske prekrsaje zbog njihovog sranja.malo im je para!!!

Comment

• jboban
                      CBC Veteran
                      • 25.09.2008
                      • 117
                      • Čačak

Euro 2 nema šansi da prodje, na ovaj ili onaj način. Euro 3+ uz plaćanje svega neplaćenog + kazne i može.

Comment

• TOGO
                        CBC Član
                        • 06.11.2007
                        • 80
                        • Beograd

Umesto da jure one sa MNE tablama...
                        Trka se poništava!

Comment

• jboban
                          CBC Veteran
                          • 25.09.2008
                          • 117
                          • Čačak

Oni su još uvek regularni "stranci"

Comment

• milutin85
                            CBC Član
                            • 08.11.2008
                            • 71
                            • Beograd

saznao sam da ce nas sve kontaktirati kad se uzmu podaci od svih prevarenih kupaca tj vozaca neregularnih kola,pa se sve salje na carinu,pa onda carina odlucuje sta ce sa tim svim kolima,stim sto se najverovatnije mup da predlozi da se ta kola vrate uz placenu carinu valjda,a najbolje bi od svega bilo(nezvanicno predlozeno) da se skupimo svi i da odemo zajedno u carinu ili gde ce se vec odlucivati i da podnesemo zajednicku molbu kao grupa ili peticiju kako god sa nasim zahtevima,jer bi u slucaju individualnog cimanja imali mnogo manje sanse,tako da kad dobijemo zvanicno obavestenje nalazimo se svi i jurimo sve zivo sto god mozemo,a bilo bi lepo kad bi neko imao ljude u nekim novinama pa da to napisu i javno sta se izdesavalo,pozz svima a zvanicne podatke dobijamo najverovatnije pocetkom decembra ....

Comment

• mistermobil
                              CBC Senator XXL
                              • 09.11.2008
                              • 469
                              • pecinci

Jesi li saznao koliko je vozila u igri?od broja dosta zavisi,sto vise to su vece sanse da se nesto uradi pozitivno za prevarene gradjane.
                              To bi bilo najcasnije od ove bedne drzave.Jos jednom ponavljam,da nije njene precutne saglasnosti bilo za tu mucku,nista od toga se nebi ni dogodilo.Pitao sam na raznim mestima,kupac moze da proveri da li je auto ukraden,po broju sasije,ili da vidi da li je auto prekucavan,proveri kod ovlascenih lica,ali procedura provere da li su placene carinske obaveze kod vec vremenski registrovanog vozila je gotovo nemoguca,ili mozda moguca uz veliko cimanje.Sto se tice udruzenja ili zajednicke peticije,tu sam.Molim i ostale ostecene,prevarene ili slucajno upetljane u ova sranja,kao posrednici,da nam se pridruze.Nazalost,ovaj forum je ok,ali bi bio pun pogodak da se to objavi u javnim glasilima.Tada bi masovnost za peticiju bila neminovna.Video sam na B92,na forumu o automobilima,clan Simica je pokrenuo ovu temu,ali na zalost jos niko nije nista odgovorio,tako da je ovaj forum jedino mesto gde se nesto diskutuje.....Sve zavisi od likova iz uprave carina,da li ce oni ici na po njih najbolju soluciju,da oduzmu vozila,prodaju na licitaciji,naplate kazne i tako drzava mazne dobru lovu na grbaci postenog sveta,ili ce ipak postupiti kao ljudi i dozvoliti neduznim ljudima da isplivaju iz bede..to samo Bog Gospod zna,i niko drugi
                              Ko leti,vrijedi
                              Ko vrijedi,leti
                              Ko ne leti,ne vrijedi..
                              (Grunf,TNT..)

Comment

• bugs bunny
                                CBC Veteran
                                • 24.10.2008
                                • 167

pomoć oko oduzimanja vozila

Imam ja čoveka u jednom časopisu o automobilima a imam i vezu za kod Mirka Alvirovića iz SAT-a pa ćemo videti kad bude poslato iz Mupa u carinu šta je zvanično pa da se kontaktiraju.Videćemo šta će biti od svega jer ćemo morati baš da se potrudimo da to onako lepo zakitimo i da okrivimo sve koji su učestvovali u celoj toj priči. Inače sam saznao da ima vozila i u Kladovu tri komada, pa ćemo se povezati i sa njima, jer nije džabe ona izreka zajedno smo jači.Pozdrav svima i hvala na odgovorima.

Comment

Working...
                                X