Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Prema podacima koje imam, od D.S. ste kupili vozila: Dušan, Milutin, Života i ti. Njega ne štiti zakon, nego vi, što niste podneli krivičnu prijavu za delo prevare i verovatno falsifikovanja ovlašćenja. Već sam odgovorio narodski: uzmi dobrog advokata, makar samo za savet. Moraš mu predočiti sve dokumente kojima raspolažeš i objasniti celu stvar.

Ako ga tužiš sada, radi se o raskidu ugovora, pa su troškovi veći nego u slučaju da tražiš obeštećenje zbog kazne za carinski prekršaj na osnovu donetog rešenja.

Zbog opomene od strane nadzornika, neću više da ponavljam ono što sam već iznosio u ranijim postovima.

Comment

• mistermobil
      CBC Senator XXL
      • 09.11.2008
      • 469
      • pecinci

Zasto su ovlascenja falsifikovana,ne razumem Ta vozila su nazalost legalno prosla u Supu,papiri i tablice su im pravi.Drugo da su vozila `divljaci`,nakacene tablice i lazna saobracajna,ovo je u principu bilo cisto bar sa te strane.Mozda su hteli da ustede 5e po ovlascenju,pa ajde i to da odrade uz sve ostalo
      Ko leti,vrijedi
      Ko vrijedi,leti
      Ko ne leti,ne vrijedi..
      (Grunf,TNT..)

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Originally posted by mistermobil
        Zasto su ovlascenja falsifikovana?
        Zapanjen sam! Ostao bez reči!!!

I nisu preprodavci, nego dileri S. Bošnjačkog i ostalih. Preprodavac kupi i proda.

O urednoj registraciji pročitaj u mojim i Životinim postovima.

Comment

• DAEWU
          CBC Veteran
          • 16.03.2009
          • 194
          • lazarevac

Franjo.. da li ti pratis ovaj forum ili ne?Kada smo kupili auta dobili smo VALIDNU SAOBRACAJNU overenu od strane MUP-a u Rumi,POLISU osiguranja overenu od strane osiguravajuceg drustva,SUDSKI overeno ovlastenje overeno u sudu na kojem je pisalo da mogu da registrujem,prodam,prenesem na sebe ili na drugoga ili da ga prodam.Kada sam prenosio auto na sebe pravio sam i kupoprodajni ugovor,potpisan i overen.Gde je tu osnova za podizanje tuzbe ili prijave?Sa svim tim papirima sam LEGALNO preneo vozilo na sebe i vozio devet meseci cak prelazio granicu vise puta.Koliko je moje da tvrdim da je znao toliko je i njegovo da nije znao i samo da dodam da sam prilikom kupovine proveravao i broj motora i broj sasije.Tako bar kazu pravnici.POZDRAV..

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Vratio sam se na tvoj post, jer mi je nešto bilo nejasno (čudno). Nakon više čitanja odlučio sam da dopunim odgovor:

Osnov za tužbu je ta "validna dozvola", koja je narodski rečeno bila važeča, dok nije poništena. Sve sam objasnio u ranijim postovima, posebno u odgovorima Životi.

Gde si overio ovlašćenje? To mi je bilo čudno, jer ja govorim o ovlašćenju koje je imao "prodavac" dobijeno od prvog vlasnika u saobraćajnoj dozvoli.

U pravu si, kad kažeš "tvoja protiv njegove"! Nadam se, da neće biti, da moraš, da dokazuješ, da ti nisi znao o čemu se radi.

Comment

• DAEWU
              CBC Veteran
              • 16.03.2009
              • 194
              • lazarevac

Sto se tice ovlastenja overeno je u sudu.ga,i sa cime sam te to uvredio ako sam ti postavio pitanje da mi odgovoris?Sto se tice ovlastenja overeno je u sudu.Sto se tice saobracajne ;auto mi je oduzet 4-tog novembra 2008 god.a tek u avgustu 2009god. sam dobio zvanicno da mi je ponistena saobracajna.Kako sam onda mogao da podnesem tuzbu i protiv koga i na osnovu cega?Sada vec imam informacije kao i svi vi da ce se vrlo brzo oglasiti carina kako da postupamo i koga da tuzimo i zbog cega.POZDRAV..

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Nismo u pitanju nas dvojica, jer je za nas ova stvar manje-više završena. Kao što sam pisao, radim ovo isključivo da nekom pomognem. Novim kupcima polovnih vozila ne mogu, jer niko ne očekuje da će mu se desiti ovo što se desilo nama. Pišem novim žrtvama, jer će ih sigurno biti. U Inđiji i dalje cveta "divlji" uvoz polovnjaka i siguran sam da se i dalje provlače vozila sa falsifikovanim dokumentima. Za potencijalne kupce veoma korisni saveti dati su u temi "Kako kupiti polovno vozilo...", ali je puno primera "grešaka" izneto u ovoj temi.

Kome bude "privremeno" oduzeto vozilo, mora odmah da pribavi svu dokumentaciju na osnovu koje je izvršena prva registracija, posebno carinska i potvrde o plaćenom carinskom dugu i pdv.

Odmah stupiti u kontakt sa licem kome ste predali novac i tražiti povraćaj u vanparničkom postupku, pod pretnjom da ukoliko to ne učini, da ćete to učiniti u parničkom i podneti krivičnu prijavu zbog prevare. Ovo naglašavam, jer je to lice prodavac, u slučaju da je ovlašćen od strane vlasnika vozila.

Odmah proveriti ispravnost ovlašćenja u uredu gde je izvršena overa, da se ne iznenadite kao nas nekoliko, da je ovlašćenje falsifikovano.

Ako ste nakon "kupovine" koristili vozilo na osnovu ovlašćenja prodavca, proverite i to ovlašćenje, ako overa nije izvršena u vašem prisustvu. Ako ste sačinili ugovor i overili ga, tada ovlašćenje nije potrebno, ali ste obavezni, da u roku od 15 dana preregistrujete vozilo na svoje ime. Ako to niste učinili tako, može se postaviti pitanje da li ste "savestan kupac".

Comment

• mistermobil
                  CBC Senator XXL
                  • 09.11.2008
                  • 469
                  • pecinci

To sto ste Franjo naveli je sve veoma vazno ali je poznato vecini ljudi ovde jos odkad je otvorena ova tema pre godinu dana.Da je to tako jednostavno,svi bi to dosad vec uradili,i resili problem,samo im treba resenje sa carine.Problem je sve to dokazati na sudu,jer,nazalost moram i ja da ponovim,niko pa ni SUPovci nisu mogli proveriti da auto nije legalno ocarinjen, i sva ta vozila su imala LEGALNE saobracajne i tablice,prolazila su sve kontrole..To su znali samo nulti uvoznici i neki preprodavci.Koliko treba da traje ta parnica i dokazivanje da bi nekog optuzili za prevaru i da je prodao auto namerno sa skrivenom manom kad tu manu nije mogao da otkrije?Ok,trazimo nadoknadu stete,na osnovu ugovora ili ovlascenja,ali i on ce traziti nadoknadu stete od drugog,ovaj od treceg itd.Prvi vlasnik je samo dao nekome licnu kartu,tako da i od toga nema vajde..Tako dolazimo do nultih uvoznika,koji imaju toliko vozila u problemu a para verovatno nigde.Vozila trunu na parkingu,para nema,parnice se vode u nedogled..To sto ste naveli je mukotrpan put.Nemojte da ulazimo u medjusobnu raspravu,nista lose nisam rekao,i necu da budem banovan bezveze od strane moderatora.Nikog ne branim i potpuno sam svestan situacije.Ja se opet nadam da ce carinski organ i gdja Svetlana doneti pozitivna resenja,shvatajuci komplikovanost slucaja,relativnu masovnost i ocigledan previd sluzbenih lica u postupku registracije vozila..Njih treba pritiskati,moliti,kukati..Kod njih je kljuc i resenje.Oni mogu da preseku ovu agoniju.Najednostavnije je bilo da su sad kad je bio ovaj uvoz dozvolili na neki nacin da se ta vozila ocarine i vrate ljudima,jer nisu kradena i sl.
                  Jel neko dobio neko resenje sa carine,ima li nekih vesti
                  Ko leti,vrijedi
                  Ko vrijedi,leti
                  Ko ne leti,ne vrijedi..
                  (Grunf,TNT..)

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Prvi vlasnik je samo dao nekome licnu kartu
                    Gde ćeš bolji i jači dokaz, jer on nije vlasnik. Što kažeš da su prolazila sve kontrole, to je istina do poslednje kontrole - carinske, kada su pala. Ako si kupio od posrednika, budi siguran, da je ovlašćenje falsifikovano. I verovatno, kao većina nas, nisi dobio kopije uvoznih dokumenata, jer su neki očiti falsifikati, koji ni slučajno nisu mogli proči nezapaženi službenom licu MUP u postupku prve registracije. To se u prvom redu odnosi na račune i potvrde o plačenoj carini i pdv.

Comment

• DAEWU
                      CBC Veteran
                      • 16.03.2009
                      • 194
                      • lazarevac

Prikuplja se dokumentacija i trebalo bi da za nekih 15-20 dana pocne sa slanjem resenja.Nista konkretnije mi nije mogla reci ,neka gospodja koju sad prvi put cujem.Po prvi put se slazem sa Franjom,iz ovih nasih debata moze se nesto i nauciti za u buduce.Koliko je samo auta uvezeno dok je trajala preregistracija saC.G. tabli i koliko je njih u agencijama vracalo datum kupoprodajnog ugovora na stariji od1.1.2007.POZDRAV..

Comment

• macaneli
                        CBC Senator XXL
                        • 04.08.2008
                        • 327
                        • sremska mitrovica - Genova
                        • S-max

Originally posted by Franjo
                        Prvi vlasnik je samo dao nekome licnu kartu
                        jer su neki očiti falsifikati, koji ni slučajno nisu mogli proči nezapaženi službenom licu MUP u postupku prve registracije. To se u prvom redu odnosi na račune i potvrde o plačenoj carini i pdv.
                        kako ce sluzbeno lice u supu da uoci falsifikat racun kad donesu papirologiju na registraciju kola?Nisu službenice na šalteru krive sto su registrovale kola,one samo kontrolisu dal su svi papiri na broju koji su potrebni za registraciju i takse...
                        ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Originally posted by macaneli
                          kako ce sluzbeno lice u supu da uoci falsifikat racun ...
                          Imam problema sa skenerom, pa bi ti slikovito prikazao: računi (kupovni u Italiji i prodajni na ime prvog "vlasnika") bez potpisa i pečata, nalog za uplatu carine i pdv bez potpisa i delovodnog broja i neka smešna potvrda da su carina i pdv plaćeni. I još neki, samo je JCI solidan falsifikat, pa je morala na veštačenje. O JCI sam više puta pisao, pa neću da ponavljam.

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

Da bi bilo sta imalo vrednost dokaza na sudu da je falsifikat (pa makar racun bio ispisan hemijskom olovkom i pecat nacrtan vostanim bojama) mora da se uradi vestacenje.
                            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• DAEWU
                              CBC Veteran
                              • 16.03.2009
                              • 194
                              • lazarevac

Bez vestacenja i bez potvrde o falsifikatu i bez opipljivih dokaza o prevari nema ni procesa.Sve to bi trebalo da dobijemo u ovim resenjima koje iscekujemo.Prosto ali j...tacno POZDRAV..

Comment

• Franjo
                                Banovan
                                • 14.08.2009
                                • 2831
                                • Inđija - Beograd
                                • Renault megan II res

[quote="sri98"]

Slažem se, ali nepotpisan i neoveren račun nije valjan dokument i nije potrebno veštačenje. Ako uz to nedostaje potvrda o izvršenom plačanju, na njemu, ili posebnoj potvrdi, nema govora o valjanosti. To nije falsifikat, taj dokument ne postoji!

Bilo je govora o prevari. Kad nam je oduzeto vozilo, saslušan je navodni "prvi vlasnik" vozila. U svim slučajevima koje znam, izjavio je, upozoren da govori istinu, da vozilo nije nikad bilo njegovo. On je samo nekome dao ličnu kartu, da ga registruje. A račun glasi na njegovo ime!

Comment

Working...
                                X