Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • saint
    CBC Član
    • 25.02.2009
    • 70
    • Bg

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Pa daj Zivota pisi na PM sta dalje mislis da radis??
    Ja sam sad zaglavljen jer cekam da okrivljena plati protivvrednost vozila.Zvao sam carinarnicu juce, nema nista novo.Okrivljena se niti javila, niti pojavila.
    A posle toga sledi borba sa MUP-om.

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Ta borba sa MUP će biti najteža i još će da potraje, jer zavisi od ishoda krivičnog postupka u SM.

Po stoti put prevrćem moju dokumentaciju i tek danas sam shvatio, da je moj rover, pored falsifikovane i nekompletne dokumentacije, registrovan i na osnovu KOPIJE STRANE SAOBRAĆAJNE DOZVOLE!!!

Ako je kopija u redu, kako piše u overi, da odgovara originalu, nije mogla da posluži kao dokaz za registraciju, već isključivo orginalni dokument.

Moj poziv za pribavljanje kopija ovlašćenja i drugih dokumenata, kao što sam očekivao, ostao je bez odziva.

Comment

• ZIV
        CBC Senator
        • 06.07.2009
        • 299
        • Beograd

Vozilo registrovano u Indjiji.
        Pitanje: Gde se nalazi registraciona dokumentacija
        a) Indjija b)Ruma c) Sremska Mitrovica
        Kome se upucuje tacno zahtev i da li ima razlike u odnosu na mesto cuvanja dokumentacije.?
        Verovatno da je i ta kopija falsifikovana...tako da je PU uradio sjajan posao..
        I kada naplatimo SVE od okrivljenog onda ce neko u Ljermontovoj da nas pita: Izvinite a gde Vam je orginalna dokumentacija? Šta nemate je? Auuuuu...pa šta ćemo sada da radimo?...Znači ništa od registracije? Pitanje šta je radio placeni drzavni cinovnik u PU prilikom prijema dokumentacije? Pa imao je najmanje 5-7 dana od dana podnošenja dokumentacije...pa onih dopunskih 60 dana?....Znaci to je kao u Maratoncima i ona replika na pitanje u cega je Mirko pucao ,,U vazduh,, ..;;Pa je si li ga pogodio,, ... Besmisleno..

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Celokupna "orginalna" dokumentacija na osnovu koje je izvršena prva registracija nalazi se u Osnovnom sudu u SM. Kopije te dokumentacije nalaze se u MUP - PS gde ste registrovali vozilo, tj. gde vam je vozilo privremeno oduzeto i poništena registracija.

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Moram pitati Doru, zašto opcija edit u ovoj temi nekad radi, a nekad nije dozvoljena, kao sada, pa moram novi post:

Upravo mi je supruga javila, da je stigao poziv da svedočim u slučaju Saša Bošnjački i dr. Naravno da ću svedočiti u njegovu korist, jer nema dokaza da je to on učinio. Sve ukazuje, da se radi o pakovanju krivice, kako bi se pravi krivci sakrili. Ako imaju dokaze, moja izjava ništa neće promeniti. A upotrebit ću sve dokaze do kojih sam došao.

Comment

• ZIV
              CBC Senator
              • 06.07.2009
              • 299
              • Beograd

moram se sloziti sa Franjom...Lik i delo gospodina Bosnjackog znam samo iz novina...nikada, nigde, nisam coveka video, cuo...cak ne poznajem nekog ko njega poznaje ... Jedan od retkih koji sam zahtevao da se u zapisnik na sudu kada su i mene pozvali. unese odgovornost MUPA i carine. U cekaonici nas je bilo vise od 20 /slobodna procena/ i kad se sudija umorila pocela je da nas saslusava u 3 minuta...Ukratko neda nikakvu pricu vec samo diktira 5-6 sablonskih recenica...a na silu sam ubacio 2 recenice na spremnih 5...Ukratko ne znam zasto sam bio, kakva je moja uloga, sta se htelo i posle skoro godinu dana kakav je efekat...
              Sta god neko radio on samo radi ono sto mu drugi dozvoli da radi...E sad ko je odgovoran..i ko je krivlji...Onaj sto cini ili onaj sto ne preduzima nista a po saznanju da ovaj prvi radi to sto radi....A ima kompletan kapacitet u ljudskom i materijalnom smislu da to spreci....Pa ko je onda lud a ko zbunjen..i sta oni u koprodukciji rade..

Comment

• Indigoplava
                CBC Član
                • 23.12.2009
                • 57
                • vrnjacka banja

Samo da se javim...Stiglo je drugostepeno resenje iz Novog Sada...Gospoda da plati carinu...sad se predmet ponovo vraca u Sabac carinarnici.Pozdrav svima
                "Ako nije kako ja hocu,onda necu!"

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Pre godinu dana izneo sam u ovom forumu, da sam obavešten od OJT SM u vezi moje krivične prijave protiv službenog lica MUP PS Inđija, da nema elemenata počinjenog krivičnog dela. Evo nekih od dokaza, koje sam ponudio, ali su našli, da je sve u redu:

Ovlašćenje nije overeno, izjava o plaćenom porezu nije verodostojna, a potvrda o ulasku vozila je dokaz falsifikata, jer je po JCI i drugim dokumentima vozilo ocarinjeno 30.04.07. godine!!! Nijedan potpis nije čitak, već se radi o običnoj žvrljotini, da se ne bi otkrili počinitelji.

Vrhunac svega, ove prljave rabote (srpski rečeno: orgazam), je izjava o zabrani otuđenja u roku od 60 dana, na interno propisanom obrascu MUP, koju prvi vlasnik nije ni video, pa ni potpisao. Njegov potpis (nečitak) falsifikovalo je službeno lice.

Uveren sam, da je dokumentacija ostalih oduzetih vozila, prvi put registrovanih u Inđiji, u potpunosti istovetna sa ovom u mojem slučaju.

Comment

• mistermobil
                    CBC Senator XXL
                    • 09.11.2008
                    • 469
                    • pecinci

Kako su oni na osnovu ovih papirica koje i malo dete vidi da su fals,a ne ozbiljan iskusan covek koji je godinama u poslu oko papirologije,izjavili DA JE SVE U REDU??
                    Ko leti,vrijedi
                    Ko vrijedi,leti
                    Ko ne leti,ne vrijedi..
                    (Grunf,TNT..)

Comment

• ZIV
                      CBC Senator
                      • 06.07.2009
                      • 299
                      • Beograd

Bio sluzbeno u centru grada...klinci nude flajere i pruzaju iz ruke...Uzimam flajer. ;čitam..,,Izradjujemo pecate za 5 minuta. Povoljno,,...Sa smeskom razmisljam o nasim registracijama i gomili pecata izradjenih za 5 minuta... tri pecata...placena carina i PDV na nalogu za prenos, 4 pecata...carinska deklaracija.....malo skeniranja..photo-shop.....stampa...fakture u boji sa pecatom ...Ko prave..u boji...,,lepe ko upisane,,...Ko da takvoj lepoti odoli....

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

Pored navedenog, da izjava o plaćenom porezu nije verodostojan dokument i ne može da posluži kao dokaz u postupku registracije uvezenog vozila, može se primetiti:

1. da je naveden datum plaćanja carinskog duga 30/04/07, a po potvrdi špeditera vozilo je ušlo u carinsko područje (prešlo granicu) 04/05/07. godine.

2. očito je, da je iznos carine naknadno ubačen, jer nije ispisan ležerno kao ostali podaci i broj "1" nije isti. Moguće da je pisala ista osoba, ali joj je zbog nekog razloga zadrhtala ruka. Sigurno je, da je dokument bio ranije pripremljen, pa se čekao falsifikovani obračun carinskog duga, kada je i taj podatak unet.

O nalogu za uplatu carine i pdv neću da ponavljam, jer je sve rečeno.

Comment

• ZIV
                          CBC Senator
                          • 06.07.2009
                          • 299
                          • Beograd

Ozbiljne drzave imaju grafologe,...pa bi svi koji su u prici morali da napisu neku recenicu rukom...Uporedis rukopise i dodjes do onog ko je pisao ...To je posao za inspektora-pripravnika i grafologa /ne neki ekspert/...Prvo bih otisao do jedne agencije i video njihove spise.... Rukopis je kao papilarna linija...ne mozes obmanuti grafologa.....Ali to izgleda nikog ne interesuje....jer bi se u lovu na zeceve doslo i do medveda... A oni su zasticena kategorija...

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Danas u OJT Beograd, obavestila me sudija, da je odluka doneta 27.04. o odbijanju moje krivične prijave protiv Stupar Vladana i da mi nije dostavljena radi greške dostavne službe. Navodno, u adresi broj stana umesto 18 napisano 17 (sic!)! Nakon šetanja od sudije do nekoliko pisarnica, nisam mogao da dođem u trag predmetu i da na licu mesta podignem obaveštenje, prinuđen sam ponovo da čekam novu dostavu putem pošte! Šta reči, osim organizovani kriminal na delu!

Ali, kao što reče pesnik: Ćerat ćmo se još...

Comment

• mistermobil
                              CBC Senator XXL
                              • 09.11.2008
                              • 469
                              • pecinci

Franjo,upravo ste saznali ono sto se odavno zna-Organizovani kriminal,sprega drzave i kriminala.Nadam se da vam je sad jasno zasto Zivota toliko forsira tu pricu.Vi ste trenutno na slepom koloseku.
                              Ko leti,vrijedi
                              Ko vrijedi,leti
                              Ko ne leti,ne vrijedi..
                              (Grunf,TNT..)

Comment

• Franjo
                                Banovan
                                • 14.08.2009
                                • 2831
                                • Inđija - Beograd
                                • Renault megan II res

Ja sam ustvari skretničar, koji pokušava da usmeri sve vozove na pravi kolosek, a oni su u ćorsokaku. Od početka sam ukazivao na mogućnost, da je krijumčarenje vršeno mimo carine i granične policije, ali to sada uopšte nije bitno za čitavu stvar. Ovakve diskusije su kontraproduktivne - ne štete, ali ni ne pomažu, pa bolje da ih nije!

Comment

Working...
                                X