Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Upravo tako! I nama su pre više od dve, nekima i tri godine "privremeno oduzeli vozila" samo zbog provere, o čemu je ova tema. I još se ni jedan nije javio, da je ponovo registrovao auto, koji mu je vraćen na slobodno raspolaganje.

Nego, ili hvataj prodavca, da ti vrati pare, ili kreni odmah, sudskim putem, da ti vrate vozilo. Ako je u takvom stanju, da se isplati vođenje postupka, koji ćeš sigurno dobiti, ako nisi umešan u zamenu motora. Računaj, da će te postupak koštati oko 500 eura, koje ti MUP sigurno neće platiti u vidu obeštećenja.

Comment

• ZIV
      CBC Senator
      • 06.07.2009
      • 299
      • Beograd

Dobijeno resenje od carinarnice. Sve cisto i jasno. Igramo treci set. U Ljermontovoj. Neka mi bog pomogne.

Comment

• saint
        CBC Član
        • 25.02.2009
        • 70
        • Bg

Meni je danas stiglo resenje iz Ljermontovljeve da mi se odbija zahtev za registraciju.
        Nedostaje dokaz o uplati protivvrednosti za moje vozilo.

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Originally posted by ZIV
          Dobijeno resenje od carinarnice. Sve cisto i jasno...
          Što ga ne okačiš, da vidimo, kako to čudo izgleda!

@saint šta si očekivao? Na taj način, ustvari, kupio si vozilo od UC, jer se pravi vlasnik nije legitimisao u postupku! To je pokriće Državi, u slučaju, da se pravi (legitimni) vlasnik pojavi, sa zahtevom za povrat imovine. O svemu je bilo u štampi i preneto u forum. Najbolji primer je onaj o oduzetom vozilu kupljenom od carine.
          Bilo bi korisno, ako bismo videli i tvoje rešenje, na koje zakonske odredbe se MUP poziva, tj. da li je na zakonu osnovano. I šta bi se moglo preduzeti, jer sigurno imaš pravo žalbe, pošto se radi o upravnom postupku. Nemoj da propustiš dati rok za žalbu!

Comment

• Biljana
            CBC Početnik
            • 14.11.2010
            • 7
            • budvat

dva puta oduzet automobil

Pre 9 meseci,Srbija mi oduzme auto na granici(cg table),po poternici interpola.Pre neki dan me zovu da dodjem po auto,Bugari koji su raspisali poternicu jer je,kako kazu,skinut sa osiguranja,nisu zainteresovani.Uzmem auto,dobijem potvrdu,na kojoj pise da ga jos nisu izbrisali sa interp.liste,stavim auto na slep,jer mu je istekla reg.,krenem nazad u Cg,i onda mi auto oduzmu na crnogors.granici,opet po poter.interpola.Sta da radim,moze li me ko posavetovati?

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Ako si vlasnik i vozilo ragistrovano na tvoje ime, obrati se MUP CG.

Comment

• Biljana
                CBC Početnik
                • 14.11.2010
                • 7
                • budvat

ako mi verujes obratila sam se i mup-u i interpolu,niko nista ne zna da mi kaze

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Samo u pisanoj formi! Kako si se obratila interpolu? I šta si poduzela u ovih 9 meseci?

Comment

• Biljana
                    CBC Početnik
                    • 14.11.2010
                    • 7
                    • budvat

Nisam pismeno,nego telefonom,kada naletis na neke ljubazne gospodje u interp.Bg,one ti fino kazu sta i kako.Sta sam uradila,vratili su mi ga,mogli su i da ga ne vrate,tj.da Bugari dodju za njega,znaci protiv toga se nije moglo.Sad mi je problem,Cg radi proceduru ispocetka,vreme prolazi,gubim zivce,a pri tome,nisam ga ja registrovala na pijaci,ista ta drzava mi ga je cregistrovala,i time me dovela u zabludu da je auto regularan.Iz interp.Cg,sada se ogradjuju,naravno telefonski,i mozda si ti u pravu,mozda je bolje u pisanoj formi,samo kako,mora li to advokat?

Comment

• Franjo
                      Banovan
                      • 14.08.2009
                      • 2831
                      • Inđija - Beograd
                      • Renault megan II res

Za početak ne mora advokat, ali je poželjno, jer će ubrzati postupak. Uglavnom, treba postaviti zahtev MUP ili Upravi carina, organu koji je vozilo oduzeo, za povrat imovine na slobodno raspolaganje. I MUP CG, da traži skidanje poternice sa liste Interpola.

Comment

• Biljana
                        CBC Početnik
                        • 14.11.2010
                        • 7
                        • budvat

Hvala na savetu,probacu tako,pa cemo videti hoce li se nesto pokrenuti.Plasim se samo da Bugari ne kazu,vidi,opet nam nude ovo isto auto,mora da je u dobrom stanju,hajde da ga uzmemo!

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Kakve veze imaju Bugari sa tim autom? Zar to nije ono, koje si 10 puta registrovala?

Comment

• Biljana
                            CBC Početnik
                            • 14.11.2010
                            • 7
                            • budvat

Pa ne znam koliko si pazljivo citao,auto mi je oduzet po poternici Bugarskog interpola,kako kazu skinut sa osiguranja!Jeste,registrovan mi je 10 god za redom na Cg table.

Comment

• Biljana
                              CBC Početnik
                              • 14.11.2010
                              • 7
                              • budvat

Interpol Pg isto sada salje dopis Bugarskoj da su pronasli auto,a pre 9 meseci je interpol Bg poslao takav dopis Bugarima,ja se nisam ovde javila da lazem iz dokolice,vec ako je ko imao slican problem,da me posavetuje.Ocigledno sam se prikacila na pogresan forum.

Comment

• Franjo
                                Banovan
                                • 14.08.2009
                                • 2831
                                • Inđija - Beograd
                                • Renault megan II res

Ne radi se o tome, već zbog čega se našao na poternici Interpola? Za vozilom se traga, isključivo zbog počinjenog krivičnog dela. Bilo zbog samog vozila, kao takvog (slučaj krađe), ili da je poslužilo kao sredstvo izvršenja krivičnog dela (krijumčarenje, saobraćajka sa teškim posledicama). Ako je to u pitanju, zaista si pogrešila forum. Bez uvrede! I sa srećom rešila svoj problem.

Comment

Working...
                                X