Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Originally posted by ZIV View Post
    Sto se tice registracije to ti je verovatnoca kao da se u rodjenu zenu sa kojom zivis trideset godina ponovo zaljubis..Nije nemoguce ali se ta verovatnoca meri malim promilima...Mada sam dosao do takvih podataka da ima mesta za deset krivicnih prijava...A spreman sam ici do Strazbura..samo kad zavrsim naredna dva kruga...
    Znači, nisi registrovao, ili si u tim promilima!? Zašto, brate, ne kažeš na srpskom, da te ceo svet razume?

Imam dojam, da su se pojedinci nagodili sa MUP, pod uslovom, da to ne otkriju (offiraju). Ne bi bilo čudo, jer to se sada radi u celom svetu. Kako kažu: civilizovanom i demokratskom. Posebno, tamo u nekim Amerikama, a da ne govorim o nama bratskom Istoku.

Pitanje legalnosti i veze Carina-MUP, lako je rešivo sistemom registrovanih vinjeta (nalepnica), kao sadašnje za registraciju vozila. Izrađivalo bi ih Zavod za izradu novčanica, a popunjavale bi se na graničnom prelazu i carinarnici, u kojoj je sproveden carinski postupak. Prva, kao potvrda, da je vozilo prijavljeno za carinjenje prilikom ulaska u carinsko područje Srbije, a druga, da je vozilo ocarinjeno. Od podataka, dovoljno je: broj šasije i datum izdavanja.

Jedna bi se lepila na vetrobransko staklo vozila, a druga na original prateće dokumentacije.

Naravno, to bi se posebno plaćalo, na primer 10.000 dinara, kolika je cena provere u AMSS.

U slučaju nedostataka, ne bi se mogli vaditi, da nisu osposobljeni, kao što MUP tvrdi za njihove službenike na registraciji, jer su carinici vrlo dobro "potkovani" u posebnim školama.

Carinik je dužan da proveri, pored ostalog i tko je vlasnik robe. I ne može mu promaći, da račun nije overen pečatom, niti činjenica, da roba nije plaćena! Kupac, fizičko lice, a plačanje u roku od 15 dana, bez ikakve garancije!

Daj, pojasni o čemu se radi u ta dva naredna kruga? Da li izborna (predsednička), jer nam je i ovaj prošli krug previše!

Živ mi bijo, prijatelju!

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Niko - ništa? Proći će vam zakonski rok za pritužbe i žalbe, pa se slikajte!

...Mada sam dosao do takvih podataka da ima mesta za deset krivicnih prijava...A spreman sam ici do Strazbura...
      A, nisi podneo nijednu?! Znaš li, broj predmeta u krivičnom postupku, koji se vodi za tvoje vozilo? Jer, ovo vodi do zastarevanja i odustajanja od daljeg krivičnog gonjenja, usled nedostatka dokaza. A, prekršajni postupci su manje-više, rešeni pojedinačno. U mom slučaju, u prekršajnom postupku, protiv, kako si rekao "malog miša", koji je za šaku evrića, omogućio krijumčarenje - nisam ni saslušan, jer su iskoristili moju izjavu, datu prilikom oduzimanja vozila! I to, na najgori mogući način: nije saslušano lice, koje je vozilo prodalo. Naravno, jer to bi vodilo, prema vrhu piramide!

Ovako, sve ostaje na vrednosti vozila od 1.500 evra, a razliku do 4.800 evra, neka jurim prodavca u parničnom postupku! Upravo, ta razlika je razlog takvog postupka korumpiranog sudstva, da se brišu tragovi prljavog novca. Proveri, da li je osuđeni u tvom slučaju, platio kaznu, ili je "odležao" o trošku države?

To je pitanje i za sve ostale "savesne kupce" sa pravosnažnim presudama, jer je to jedna od prepreka, da bi izvršili ponovnu registraciju svojih vozila.

Osim toga, na pomenutu razliku i ostvarenu dobit, nije plaćen PDV!

Pravo vrzino kolo, koje je bilo moguće rasplesti odmah u početku, ali bi neko platio ovu prljavu rabotu, koja se i dalje vodi. Mislim, na ovakav način uvoza i prodaje polovnih vozila.

Što se tiče Strazbura, da parafraziram: "Šta`š ti u njihovom sokaku?"li

Comment

• ZIV
        CBC Senator
        • 06.07.2009
        • 299
        • Beograd

Prvo: MUP Inđija ne hapsi osudjenog iako ima nalog suda /imam napismeno od suda/ i pozurnicu od suda u Inđji...Ja sve to shvatam kao odradjivanje nekakvog dogovora koji je postignut u 2007/2008 godini...Sto bi se hapsila i privodila ,,spoljna saradnja,,...Covek je dao izjavu da je dao licnu kartu nekom liku /koji je u medjuvremenu poginuo/ i da nije nista potpisao /ovo zadnje ja mu verujem jer njegovog potpisa NEMA/.
        Pošto ga MUP Inđija nije priveo na saslušanje u Rumi /ročište/ cela priča ostala je ostala šuplja i besmislena. Za tu kobojagi tvrdnju nema NIKAKVOG DOKAZA. Dakle nemas bilo kakav materijalni dokaz, bilo kakav iskaz trećeg lica..jednostavno NIŠTA.
        Elem poslao sam Sremskoj Mitrovici zahtev da sprovedu sudsko rešenje...oni tvrde da nisu dobili a ja im posaljem dopis suda...gde piše pod kojim brojem su to dobili i uteram ih u laž...I to nesprovodjenje zakona /sudska presuda/ je krivično delo ..mislim 340 KZ.
        Ako se lice koji je bivši narkoman, i koji živi u porodičnoj kući u Inđiji ne može privesti na izdržavanje kazne onda osnovano sumnjam da je pitanju dogovor da se ne hapsi ,,spoljna saradnja,, /ili sam glup, neobavesten, mlad, lep, naivan/
        2. Više mi nije cilj registracija vozila..Njega sam ožalio..sahranio..organizovao parastos...Hocu pare...
        3. U nastavku price pojavljuje se carinarnica Subotica, /cekam papire/ koja je izdala rešenje da se vozilo vrati preko granice jer nema potvrde o EURO 3 standardu../Mislim da je to KOBOJAGI/ jer sam nasao na jednom sajtu podatak da sva vozila koja su napravljena za evropsko trziste od 01.01.2001. godine ispunjavaju /moraju/ da ispunjavaju EURO 3 standarde. Dat je detaljan opis o izjavama na italijanskim papirima i plocicama kako izgleda taj kodiran iskaz. Moracu da diplomiram i na toj oblasti...Jer ti svaki iole jaci ,,drzavni cinovnik,, pokusava da prodaje m. za b. Morali smo da vratimo automobile jer nemaju potvrdu o EURO3 standardu i tacka ...A na mojoj plocici prva stvar koja pise je e3.....I tako navodno prebacis kola preko prelaza Backi...... i sta se dalje desilo tebe kao carinu ne interesuje vise nista...E pa nije tako...Ti si ta kola kupio ili si dao akreditiv...sigurno ti Italijan nije dao iste na ,,majke mi,, Zasto taj navodni uvoznik nije morao da dostavi sve podatke o tom uvozu sudu u Rumi? Pa gde su ti prijatelju kontrolnici, gde ti je dokumentacija u knjigovodstvu, gde su ti izvodi banke..Pa mogao se italijanu poslati dopis da mu se traži prepis dokumentacije...Sve to sud NIJE VIDEO /on i sad pojma nema o svemu ovome...prica se zavrsila sa surovim kaznjavanjem nezaposlenog kuvara iz Indjije...koji i sad umire od smeha i valja se po podu...suze mu teku dok cita ove gluposti.../.
        4. Ako ja treba da glumim nekog Eliot Nesa koji vadi dokaze, podatke, cinjenice..umesto placenih drzavnih cinovnika onda zbogom pameti.
        A bez tih dokaza i papira ne mozes nista...Kao kad imas neku zgodnu i lepu curu koja sve hoce ...a ti nemas cime da je ,,overis,,...Na tebi je teret dokazivanja...Drzava ne mora nista...a ti moras SVE..A svaki papir kojim pravis mozaik se ceka od 3 do 12 meseci...I svi rade da to sto sporije bude uradjeno...Po mogucstvu NIKAD....
        MUP ti kaze da ne moze da utvrdi identitet lica koje je registrovala vozilo....Isto se nigde nije potpisalo...Lice koje je navodno podnelo registraciju se nigde nije potpisalo.
        U zadnjem dopisu sam predlozio SM da uhapsi NN lice koje je neovlašćeno izdalo registracionu knjizicu i tablice...Mozda je neko nocu usao u stanicu milicije i kucao saobracajnu...Ejjjjjjjj drzavo Srbijo...medju sljivama....Ako ne mozes da dokazes KO JE kako mozes da dokazes da li si uopšte uradio registraciju.
        Postoji regularan način da se kroz date obrasce izvrsi zalba na rad suda i sudije..
        Prvo predsednik suda...Pa ide dalje..sve do ministarstva... Najgore je cutati...i gundjati u sobi...jer to niko ne cuje...
        Strazbur.....moras prvo sve u zemlji da iscrpis a onda ides napolje...Znam ljude koji su dobili presude...Pa neka ispocetka objasne kako je moguce da zbog grubih previda drzavnih organa ispasta gradjanin-- U osnovi dolazimo do kategorije osnovnih ljudskih prava...
        Nisam zivotinja /sa repom ili bez repa...sa rogovima ili bez rogova/ da me ova drzava pravno batina i pravi ludim jer jedino ja placam ceh za polomljenu kafanu a samo sam mirno pio kafu i kiselu za svojim stolom u ćošku kafane...
        I pre nego sto udjemo /za jedno 100 godina u Evropu/ moramo da udjemo u poštenje, razum, stručnost, da malo pohapsimo barabe, da otpustimo sve korumpirane pacove, i kazemo da smo u svojoj kuci uveli red....E onda ce taj svet da nas razume...Ovako cirkus MEDRANO...
        PS: Na mojim kolima pise E3*96/27*0033*00
        MOLIM SVE KOJI UMEJU TACNO DA PROTUMACE OVAJ NATPIS DA SE OGLASE...MNOGO MI TO ZNACI....HITNO MI JE
        Last edited by ZIV; 11.09.2012, 18:22.

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Na mojim kolima pise E3*96/27*0033*00
          MOLIM SVE KOJI UMEJU TACNO DA PROTUMACE OVAJ NATPIS DA SE OGLASE.
          Pitanje postavljeno na pogrešnom mestu, jer je tema smeštena u isti koš, sa nekim posećenijim, pa svaki post brzo bude sakriven.

Na kojem mestu se nalazi? Radi se o homologaciji, kao oznake na staklima: standard, država, godina proizvodnje.

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Postoji regularan način da se kroz date obrasce izvrsi zalba na rad suda i sudije..
            Ništa od toga! Skrojili su i prekrajaju zakone po svojoj meri. Na pritužbe dobio sam odgovor o samostalnosti odlučivanja i niko ne može da utiče na sudije u toku postupka, ni na sam tok postupka! Tek na donesenu odluku, možeš u zakonskom roku, da se žališ.

Strazbur.....moras prvo sve u zemlji da iscrpis a onda ides napolje...
            Već sam pisao (preneo elaborat pametnijih od mene) o tome, sa propisanim obrascem od strane MSP u Strazburu i mogućnosti, da se tužba podnese i pre rešenja na poslednjoj distanci, ako je stranka izložena velikim troškovima i trpi štetu zbog povrede ljudskih i drugih prava. Posebno, ako se radi o naknadi štete, nastale takvim postupkom državnih organa.

Inače, pogrešio sam u početku postupka, što nisam podneo krivičnu prijavu Specijalnom tužilaštu u Beogradu, jer nisam posedovao dovoljno dokaza i ubeđenja, da Sud u Rumi, vrši istražne radnje u slučaju organizovanog kriminala. Da to nije tako, uverila me istražni sudija Osnovnog suda u SM u čiju nadležnost je prebačen naš slučaj. Jednostavno, slučaj se razvlači već četiri godine i predmet je "udebljao" na 70 cm akata A4 formata, ali će po svemu sudeći biti odbačen. Osim, ako neko ne pogura!

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

A je EURO3 , B je EURO 4

racunaj ovo kao pomoc,nisam strucan
              Last edited by zoranbg; 12.09.2012, 18:34.
              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Iako smo, od početka shebani, ne treba odustajati od zahteva za zaštitu naših prava. Već sam, više puta, ukazivao, da u ovom montiranom procesu, sve ide na ruku kriminalcima! Tako, što prolaze rokovi i vodi prema zastarevanju, odnosno odustajanju tužilaštva od daljeg gonjenja. Osim, ako je radi čuvanja službene tajne, nešto sakriveno od nas.

Da li ste, pismenim putem, tražili obaveštenje od nadležnog tužilaštva o stanju predmeta i vašem odštetnom zahtevu?

Novi ZKP je u izvesnoj meri jasniji od starog, pa bih preporučio, da pročitate odredbe čl. 50-52:

Zakonik o krivicnom postupku_februar2012.doc

Comment

• ZIV
                  CBC Senator
                  • 06.07.2009
                  • 299
                  • Beograd

tRENUTNO NA RADIO FOKUSU COVEK IZ SUBOTICE GOVORI O AUTOMAFIJI - UKLJUCITE SE I SNIMAJTE..NISAM U MOGUCNOSTI

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

U krivičnom postupku, Franjo, protiv Stupar Vladana, pozvani svedoci Dražić Slobodan i Vladimir!

Ročište, sutra 28.09.12 u 12.00 u sobi 36 na 2.spratu beogradske Palate Pravde, tj. Prvi osnovni Sud u Beogradu.

Ulaz slobodan! Ima još nekoliko mesta za sedenje!

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Tapkaš karte
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

Pokušao sam, a rezultat mi je unapred poznat. Od onih, koje se ishod suđenja direktno tiče, četvorica su iz Beograda.

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Veni Vidi ...? Saslušani svedoci, Dražić izjavio, da je kupio vozilo od Bošnjački Aleksandra. Traži se adresa Bošnjačkog, radi svedočenja u ovom slučaju. I broj našeg predmeta u SM.

Comment

• ZIV
                            CBC Senator
                            • 06.07.2009
                            • 299
                            • Beograd

Pretpostavka: Pošalje se dopis BA da se pojavi...On se ne pojavi....pa opet mu se salje....on se ne pojavi...Sud trazi asistenciju policije za privodnje na ročište...Policija ne reaguje...ili ga ipak privede...Posto Drazic nema nista od papira...sve se svodi na ,,majke mi,, ..Biser je bio u mom slucaju gde je navodni nulti prodavac preminulo lice..Sumnjam da je instruiran da da bas takvu izjavu
                            Ono sto je jako interesantno sta je SM radila sa nasim izjavama i rocistima a u vezi BA..kad su nas postrojavali u palati pravde u desetinama i kada je Drazic dosao umotan ko mumija...No pored one ljudske postoji i ona bozanska pravda koja dolazi sa gumenim nogama /ne cuje se/ a kaznjava gvozdenim rukama ...Kako neko moze mirno da spava ako zna da je njegovim postupanjem stotine ljudi zavijeno u bedu...A imas familiju...Taj svaki dinar koji si zaradio na prevari bice ti pre ili kasnije oduzet..ili ce njegova namena biti promenjena...Ne bih bio u kozi ,,gresnika,, ...Da ima savesti rekao bih pravu istinu jer se doticni pravi blesav..a nimalo nije blesav..naprotiv...Na sudu je da odradi svoje..da na sonovu zakona, dokaza, izjava, cinjenica, utvrdi odgovronost i kazni krivce...Nadam se da ce se to ostvariti ali u razumnom roku....

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

da li bi iko bio ljubazan da mi na PP posalje kontakt advokata koji se bavi ovim sporovima sa drzavom?
                              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Franjo
                                Banovan
                                • 14.08.2009
                                • 2831
                                • Inđija - Beograd
                                • Renault megan II res

Kojim sporovima sa Državom? Koliko vidim, mi se sporimo između sebe! A, konkretno, niko ništa ne preduzima. Molbe i žalopojke se ne računaju!

Advokata možeš da biraš sa spiska advokatske komore: otvoriš sajt >advokati beograda<. Svaka kancelarija će se prihvatiti, ako platiš. Nakon razgovora, saopštit će ti, kakav je postupak i šta možeš da očekuješ u pogledu ishoda spora.

Comment

Working...
                                X