Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ZIV
    CBC Senator
    • 06.07.2009
    • 299
    • Beograd

10.05.2012

10/05/2012 18:58 | Beograd
    Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom Ministarstva pravde nastavlja akciju

Oduzete kuće, stanovi i njive od Bošnjačkog

Autor: A. R.
    Beograd - Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom Ministarstva pravde privremeno je zaplenila tri kuće, tri placa, tri stana, dve njive i tri automobila od članova kriminalne grupe Saše Bošnjačkog, koja se bavila švercom neocarinjenih automobila i nelegalno ih distribuirala po čitavoj Srbiji i regionu.

Oglasite se na www.danas.rs

Naime, rešenjem Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici bračnom paru Bošnjački, Saši i Snežani, oduzeta je kuća sa placom u Rumi, dok je njihovim saučesnicima u nezakonitim radnjama - braći Branislavu i Miroslavu Lukić, kao i Vesni Fridman, oduzeto ukupno tri stana u Novom Sadu, tri automobila, dve kuće sa placevima u Rumi i dve njive u Vrdniku .
    Stanovi u Novom Sadu, čija ukupna površina veća od 250 kvadratnih metara, procenjuju se na vrednost od četvrtine miliona evra, dok kuće, njive i automobili, vrede više od 100.000 evra - navode u Direkciji za upravljanje oduzetom imovinom.
    Ova kriminalna grupa bavila se krijumčarenjem neocarinjenih vozila i istovremeno organizovala mrežu dilera. Uz krijumčarenje, njima se na teret stavlja falsifikovanje dokumenata, navođenje na overavanje neistinitog sadržaja i prevara.
    Bošnjački je od ranije poznat javnosti, jer je optužen kao pripadnik razbojničke grupe koja je 2004. i 2005. godine „radila“ u Beogradu i Sremu, upadajući u tipovane kuće, u kojima je potom brutalno premlaćivala vlasnike kako bi im otkrili gde čuvaju novac. On je pre nekoliko godina bio u hapšen i zbog sumnje da je podmićivanjem izbegao odlazak u zatvor. Tada je Bošnjački uhapšen u okviru istrage protiv advokata, policajaca i lekara koji su za mito sređivali klijentima izbegavanje krivične odgovornosti i odlazak u zatvor. Tada je uhapšena i njegova supruga Snežana.
    Homen: Najefikasniji metod
    Slobodan Homen, državni sekretar Ministarstva pravde, kaže da se Zakon o oduzimanju imovine stečene nezakonitim radnjama primenjuje u punom kapacitetu i da i dalje daje izuzetne efekte.
    - Imovinu ne oduzimaju samo posebna odeljenja ili viši sudovi, već kao što u ovom konkretnom slučaju vidimo, i osnovni sudovi imaju nadležnost i kapacitet da donesu ovakve odluke. Oduzimanje imovine stečene kriminalom je definitivno jedan od najefikasnijih metoda borbe protiv kriminala i korupcije - kazao je Homen.
    Last edited by ZIV; 18.10.2012, 10:17.

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Veoma je diskutabilno, šta će Država sa tom imovinom?!

S tim u vezi, da li si proučio Krivični zakonik? Sve ide u korist okrivljenog: rokovi zastarevanja, visina kazne, smanjenje, oprost... Pa i ZKP!

I, završne odredbe, po kojima, okrivljeni ima pravo da bira Zakon (stari-novi), koji je za njega povoljniji!

Za tužioca, nema olakotnih (olakšavajućih) okolnosti!!!

Comment

• Indigoplava
        CBC Član
        • 23.12.2009
        • 57
        • vrnjacka banja

Dobro
        Drzava neka radi svoj posao.Kriminalci neka odgovaraju za svoja nedela.A gde smo mi?Da li je nekom vraceno vozilo.Da li je neko uspeo da resi zavrzlame sa carinom.I gde su ljudi sa pocetka price?I da...Kad god nesto progovorim(napisem) administrator se oglasava.Izvolite
        Dora
        "Ako nije kako ja hocu,onda necu!"

Comment

• ZIV
          CBC Senator
          • 06.07.2009
          • 299
          • Beograd

Tamna je noc...

1. oni kojima je auto fizicki oduzet nemaju sta da vrate kuci..neka ga ozale i oglase u citulji.
          2. ako ti je vozilo oduzeto a dato na cuvanje..mozes da pokrenes parnicni postupak za utvrdjivanje svojine..Apliciras na tu svojinu na osnovu kupoporodajnog ugovora, presude suda u kojoj si deklarisan kao posten gradjanin i savestan kupac i trazis da na osnovu odrzaja /vozilo je kod tebe..niko ga godinama nije fizicki potrazivao/ bude dodeljeno tebi.
          po kreativnom tumacenju iz Ljermontove...kada su ti privremeno oduzeli vozilo oni su ti oduzeli svojinu..znaci SVE...
          Nisam siguran da ni posle toga mozes da registrujes vozilo ali mozes definitivno da ga prodas...za delove... MUP drzi nasa vozila kao mrtvac svecu...jer po svaku cenu zeli da odbrani tezu kako on tu nema odgovornosti /NIKAKVE/ a da je oduzimanjem vozila eto pokazao kako ispravno radi...
          Sudovi od 2000 i neke ne udarajuna MUP...jer se sudije manje vise biraju po partijskom kljucu../bira ih skupstina srbije/..pa tako da oni moraju da igraju kako im politicari sviraju... Jedinio ako dodje nesto u javnost pa pocne kokodakanje ili ako bas neko ubije nekog /decko ubijen u a automobilu na Novom Beogradu/ onda se nesto uradi..a kako pogledajte sami...
          MUP je godinama /od Radmila Bogdanovica, Jocica/ godinama sistematski unistavan i vrsena je njegova kadrovska i tehnicka devastacija /unistavanje/... Kombinacija pre podne sam policajac..posle podne privatno obezbedjenje kod nekog tajkuna nije vise tako retka... Sam ministar je dao izjavu na TV kako on ,,i nije upravljao policijom svih ovih godina,,.. I onda dolazis do sustinskog pitanja..,, Ko upravlja MUPOM...Cije interese brani... Da se razumemo ne tripujem nista... Veliki broj ljudi koji rade u MUPU su normalni, porodicni ljudi, koji sa teskom mukom prehranjuju porodice...Da bi im se pomoglo da to sto rade rade u korist gradjana..na najbolji profesionalni nacin..moraju se obezbediti sustinske pretpostavke..Obracun sa sistemskom korupcijom, umrezavanje svih drzavnih institucija, eliminisanje bilo kakvog politickog uticaja na njihov rade. Coveka koji radi u policiji moras da obuces, obujes, opremis, da ga platis...pa da nesto trazis od njega.. Svih ovih godina stvarane su kontrpra-postavke za njihov normalan rad....Ako objasnjavas i crtas nekom iz Sremske Mitrovice da nije normalno da se zaprimi set od 144 dokumenta bez ikakve kontrole, veze sa drugim drzavnim organima, sa skandaloznim dokumentima u prilogu /I, II razred ekonomske skole/ bez potpisa ..a on gleda potpuno belo kroz tebe.. Meni je bilo neprijatno ne zbog mene nego zbog njega..jer vidim potpuno resetovanu licnost.. I na kraju balade MUP sebi daje vece pravo u odnosu na sud i sudsku presudu, cime se zavesa definitivno spusta... Ponavljam najmanje 10 godina treba da se MUP stavi na noge u svakom smislu i to MINIMUM.... Medjutim kada se slonovi guraju..slonici su pregazeni... Jedino ako se sudovi dignu na noge pa kad neko dobije 10-20000 EVRA od drzave srbije na ime obestecenja..nesto ce poceti da se desava..Dotle....TAMNA JE NOC

Comment

• ZIV
            CBC Senator
            • 06.07.2009
            • 299
            • Beograd

kako sam sistematski unistavan od i

Originally posted by TArtis
            A odakle je uvezen?
            -vozilo uvezeno iz Italije. Carina iz Subotice pocela carinjenje. I taj podatak postoji u ERC UC. Onda upravnik carine donosi resenje da se vozilo zbog nemanja dokaza o EUR3 vrati napolje...i papirima ga ,,vracaju,, u martu 2007 godine. Za manje od 2 meseca vozilo se ,,pojavljuje,, u Indjiji i na osnovu tralalalala papira registruje /preciznije nema dokaza o registraciji jer MUP NE ZNA, ko je, kad je registrovao vozilo, - govorim o izvrsiocu registracije - zvanicno me obavestava da nije postojalo radno mesto koje bi kontrolisalo izvrsioca /koga ne znamo/ i tako dalje. Covek koji je radio u tom trenutku u MUPU u Indjiji je i sada i ovde komandir MUPA u Indjii. Isti odbija da privede optuzeno lice na saslusanje kod suda /okrivljeni nije bio na rocistu kod suda u Rumi/ i odbija da ga privede na izdrzavanje zatvorske kazne.../moze mu se/.... A Ljeromnota sa druge strane trazi sve..sve da se plati ,,sve po redu.. a kad bi ste to i uradilo /kazna veca od vrednosti vozila/ onda bi vozilo postalo svojina optuzenog a ne moja ,,bez obzira sto imam vazeci kupooprodajni ugovor ..sto sam savestan kupac...Dakle do kraja protivprirodni pravno mentalni blud.... koji je ,,u skladu sa zakonom,,

Comment

• Indigoplava
              CBC Član
              • 23.12.2009
              • 57
              • vrnjacka banja

Hvala Ziv!
              Ti nas uvek, ovde, docekas sa deprimirajucim vestima.
              "Ako nije kako ja hocu,onda necu!"

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Posednje vesti:

Samo što je Berluskonija osudio na 4 godine zatvora, sudija je, na osnovu Zakona o amnestiji, smanjio kaznu na jednu godinu!

Kakve veze to ima sa ovom temom? Nikakve, samo, radi upoređenja, kad tražimo, za sitne kriminalce, maksimalne kazne. I, tražimo, vladavinu prava - prav(n)u Državu!

Comment

• ZIV
                  CBC Senator
                  • 06.07.2009
                  • 299
                  • Beograd

ivica i marica

Ono o cemu vec godinama pricam se ilustruje i na jednom terenu koji nije direktno vezan za nasu temu ali ima veze sa institucijama sistema o kojima sam toliko govorio:
                  Sigurno je da to nema nikakve veze sa mnom kao ministrom unutrašnjih poslova. Ima veze sa policijom, jer ne postoji jasan sistem nadzora i kontrole akcija - rekao je Dačić za "Prvu".
                  E upravo taj nadzor i kontrola je SUSTINA rada drzavnih organa. Ko zapravo vuce glavne poteze, ko je napravio sistem u kome nema kontrole i nadzora...vec nekl mnogo jaki igraci vuku glavne poteze i predstavljaju svojevrsne gospodare iz senke.
                  Ovaj postojeci sistem se ne moze popravljati, niti merama iznutra, niti merama spolja...vec se naprosto mora demontirati i napraviti potpuno nov sa novim ljudima...A to ce da traje godinama...i to ako nas dragi bog pogleda....ovcica

Comment

• stevak
                    CBC Senator XXL
                    • 31.05.2009
                    • 1215
                    • Zemun
                    • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by ZIV View Post
                    ko je napravio sistem u kome nema kontrole i nadzora...vec nekl mnogo jaki igraci vuku glavne poteze i predstavljaju svojevrsne gospodare iz senke.
                    Da malo odem u off ako je dozvoljeno. Imam komšiju policajca, onog pravog. Iako se znamo decenijama, kaznio bi me i za nevezan pojas kad je na dužnosti. Elem, tamo negde devedesetih, zapleni on neki auto sa nogama kucanim brojevima. Dolazi njihov veštak iz 29-og, a ovaj, znajući veštaka, na njegovo pitanje čiji je auto, slaže ga i opali neko bezvezno ime. Veštak otvori haubu, baci pogled i uz reči- pa ovo se vidi iz aviona da je prekucavano, pokupi se i ode da bi ga već sutradan pozvao da ga ispsuje što mu ovaj nije rekao da je auto od tamo nekog pa mu je napravio s*anje.
                    Epilog: Auto vraćen vlasniku kao čist a komšija dobio premeštaj u Surčin, valjda da im bude bliža meta.
                    ex SAABotražitelj

Comment

• Franjo
                      Banovan
                      • 14.08.2009
                      • 2831
                      • Inđija - Beograd
                      • Renault megan II res

Total Recall - Pravosuđe u rasulu!

16.11.12., na zakazanom ročištu - novo iznenađenje!

Već na vratima sudnice, u rasporedu nema mog slučaja. U sudnici, sudija nas obaveštava, da više nije u tom postupku, jer je izvršena nova preraspodela predmeta. Razlog: povratak na posao 200 neraspoređenih sudija, a preraspodelu je izvršio kompjuter!

To znači, gubljenje vremena, dok se novi sudija ne upozna sa slučajem i ponavljanje više radnji, jer će to branilac okrivljenog iskoristiti za produženje procesa do besvesti (zastarevanja).

Naravno, i današnji izlazak mog zastupnika, platio sam 75 evra.

Ne preostaje mi ništa drugo, nego, da Ustavnom sudu tužim Državu, zbog kršenja ustavnog prava, jer slučaj nije okončan u razumnom roku.

Ne bi me iznenadila ni "smena" u SM, jer je tamo katastrofalno stanje. Istražni sudija ne radi ništa i u tom poslu ima potpunu podršku Tužilaštva, koje nema nameru, da podigne optužnicu.

Da li Života ima nekih novijih informacija o stanju našeg predmeta? I, gde se nalazi Saša Bošnjački, jer mu poziv na raspravu nije uručen.

P.S. Jednom "savesnom kupcu" iz Pećinaca, vraćeno je proletos vozilo na slobodno raspolaganje, ali još uvek nije registrovao. Policija traži dokaz, da je sve plaćeno po presudi! Svi troškovi i kazna, koja iznosi oko 260.000 RSD. Vrednost vozila sada nije tolika, a prilikom preuzimanja od carinarnice, nije tražio veštaćenje, tako da ne može tražiti nikakvu odštetu.

Comment

• ZIV
                        CBC Senator
                        • 06.07.2009
                        • 299
                        • Beograd

mozda izlaz

U nekoj sam guzvi tako da sam dosta off...Jedini izlaz..bar kako ga ja vidim jeste tužba prema MUPU za utvrdjivanje vlasništva...zaista drugo ne preostaje...Oni su od pojma...privremeno oduzeto vozilo stavili znak jednakosti oduzeto vozilo...I sad se to trajno oduzeto vozilo otkupljuje od drzave u nekoj kvazi varijanti placanjem svih haraca...Džaba se pozivate na presudu.na Marka na Janka..5 para oni to ne daju..A isto ne mozes prodati.ne mozes isterati napolje..Mozes samo da parkiras ispred Ljermontove da im das kljuceve i da se slikas pored za uspomenu ..kao na sahrani...Sve je potpuno bez ikakvog pravnog i moralnog utemeljenja...Znači traži se pravo svojine na osnovu održaja predmeta i potpune pasivnosti MUPA u naplati obaveza...Ne vredi gledati u carinarnicu u resenja u sudska resenja..u cifre..u presude..nigde to ne vodi...SBPOK treba ta nesto radi...Javni tuzilac treba nesto da rdi..Unutrašnja kontrola MUPA treba nesto da radi..Unutrašnja kontrola Carine treba nesto da radii...Sve presude u Rumi treba oboriti jer nije utvrdjeno činjenično stanje i to u onom elemntarnom obliku i predstavlja farsu...Kad se sve sabere dodjes pred zid koji je 20 metara visok i 1000 km širok....Država postoji samo u tragovima kroz institucije koje ne rade svoj posao....Potpuno ludilo i nasilje...Njih ne interesuju rešenja jer su svi oni deo problema...A u mracnoj vodi zapuštene bare vešto love svoj plen.....

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Na Istoku (brdovitom B) - ništa novo!

MUP SRBIJE: “KRIMINALCI KAO NAČELNICI” POLICIJSKIH UPRAVA « GETO SRBIJA

Comment

• ZIV
                            CBC Senator
                            • 06.07.2009
                            • 299
                            • Beograd

kako sam sistematski....od.....

Dana 04.03.2013. godine /proslo 2 godine/ ...doslo je do zastarevanja predmeta u prekrsajnom sudu..uprkos upozorenjima da to treba spreciti,
                            Dakle>
                            1. MUP vrsi registraciju vozila na osnovu besmislenih papira
                            2. MUP odbija da privede optuzenog na saslusanje u sudu, za vreme trajanja procesa i zakazanih rocista...
                            3. MUP na pismeni poziv suda da pravonsnazno optuzeno lice sprovede na izdrzavanje kazne to odbija da uradi ..bez ikakvog pismenog obrazlozenja..objasnjenja..sa nekim ,,majke mi,, pricama.
                            Ako je isti jaci od suda, zakona, presuda..svega onoga sto neku drzavu cini pravnom onda se namece sustinsko pitanje o karakteru i sustini drzave u kojoj zivimo.
                            Svi uslovi za sistemsku korupciju,za spregu drzavnih organa sa organizovanim kriminalom su stvoreni. Prosto bi bilo neshvatljivo i nenormalno da to isti ne koriste...
                            Ako lokalni serif moze sam da odredi da li ce neko lice da se uhapsi ili ce biti upisane ,,majke mi,, tvrdnje..onda nam ni zakoni a pogotovo sud i ne trebaju..A isti je /pazi cuda/ malkice i licno radio na registraciji vozila....Drzava u kojoj se sudske odluke ne sprovode opstrukcijom drugih drzavnih organa nema nikakvnog razloga da se zove pravnom drzavom...Sudbina gradjana u ovako postavljenom sistemu je potpuno idiotska ..jer isti placaju iz svog dzepa nesto sto urusava i ugrozava njihova elementarna ljudska prava../ili oni imaju paralene izvore finansiranja a ovaj legalni ih uopste ne interesuje/ ..Posto niko od drzavnih organa nije zainteresovan da ovaj problem resi...vec se iste prave blesavi ili prebacuju odgovornost sa Marka na Janka...ovaj problem ce postojati i narednih godina...sa povremenim udarom ,,na Turke,, po principu....deset oduzimam, pedeset pustam...pedeset oduzimam..dve hiljade pustam....1000 tebi..500 meni...20000 tebi....5000 meni..i tako u nedogled...uglavnom ...sreci kraja nema.....

Comment

• Franjo
                              Banovan
                              • 14.08.2009
                              • 2831
                              • Inđija - Beograd
                              • Renault megan II res

Originally posted by ZIV View Post
                              Dana 04.03.2013. godine /prošlo 2 godine/ ...došlo je do zastarevanja predmeta u prekršajnom sudu...
                              Kojih predmeta?

A, na temu oduzetih vozila, pre dva dana, na jednom beogradskom TV programu, iznet je slučaj oduzimanja vozila, kupljenog na auto-placu, jednog legalnog dilera. Nakon godinu dana od kupovine, utvrđeno je, da je vozilo u inostranstvu ukradeno! Sva dokumentacija - falsifikovana!

TV komentar, da treba dobro paziti prilikom kupovine!

Comment

• mil
                                CBC Početnik
                                • 06.04.2013
                                • 4
                                • bgd
                                • plavi

Zdravo narode,

pročitao sam celu temu i ne verujem šta se dešava....pa imam i jedno pitanje, nisam znao za ove zavrzlame sa Rumom do sad..

Kupio sam auto iz Rume, uvežen je 2004 i verovatno je od tad u Rumi. Imam par starih polisa osiguranja iz 2010, 2011 i ovu aktuelnu iz 2012 koje su na Rumu, za pre ne mogu da tvrdim.

Imam problema sa prodavcem oko odjave, ali biće rešeno, nego me sad zanima da auto nije iz ove priče, pošto me taj problem odjave naveo da malo sačekam i zamislim se i proverim auto prvo?

Carinu sam proverio po broju šasije, OK je. Interpol ga ne potražuje. Nije kucan. Moj model je od starta euro3 pa nema govora o podmlađivanju.

Da li treba da brinem ili da vidim da se čupam dok još uvek saobraćajna nije na mene?

Drugim rečima, da li je auto koji je imao taj carinski prekršaj mogao biti registrovan u Rumi do dana današnjeg iako je ta prevara otkrivena? Ako mi sada po broju šasije u carini kažu da je regularan, da li mogu da se oslonim na tu informaciju?

Molim vas za ozbiljne odgovore jer sam već dosta pod stresom oko cele priče

Comment

Working...
                                X