Ne trosi Saxo puno da mi treba plin, najvece razlike osjetim u zavisnosti od tempa voznje. Ako ga pazim na otvorenom i 5 ce trositi, a u gradu sam znao i ispod 8 litara ljeti izaci kad sam pazljiv. Tako ne vidim potrebu za plinom, al eto svakom po zelji
Nego jedno pitanje, jel vam se desava zimi kad je bas hladno i tek sjednete u auto, da vam je mjenjac jako tvrd i tesko ide kroz brzine? Meni se to desava, ali problem nakon ove zime je da mi se isto desava i dan danas, znaci i kad se zagriju skroz motor i mjenjac, mjenjac jako tesko ide kroz brzine, posebno tesko mi je ubacivanje u 2 i 4. To mi se desilo sad nakon zime i taj simptom nikako da se povuce. Zna li neko sta bi to moglo biti? Prosle sam godine kontrolisao ulje u mjenjacu i bilo ga je, morat cu to opet uraditi ovih dana, a ako ne bude to, onda, ideje?
Znaci rucica nema onaj lagani "prirodni" hod, nego isto kao da se gura kroz gusto ulje, ide jako tesko u sve brzine. Cesto mi pri prebacivanju u drugu i zakrci, jer ne gurnem dovoljno rucicu mjenjaca do kraja, jer nemam nikakav vise osjecaj kad sam pogodio brzinu. Nije stvar sinhrona druge brzine, jer je on odlican, a i ostale brzine zezaju, a ne samo druga. Lamela ne proklizava il tako nesto...
Ajmo ljudi novi dan, novi problem sa saxom -.-
Predjem ti ja preko pruge sa mozda 5 na sat brze nego uobicajeno, i ugasi se meni saxo, vergla upali na sekund i ponovo se ugasi :@
Jel ima mozda neko predstavu sta bi moglo da bude, pregledao sam sve zivo i vec gubim strpljenja :/
Evo goran i ja smo pokusavali da ga ospoobimo na foru,ali nismo uspeli i otisli do majstora i ispostavilo se da se komp zakljucao,i onda dekodiranje i sad radi.
Ne trosi Saxo puno da mi treba plin, najvece razlike osjetim u zavisnosti od tempa voznje. Ako ga pazim na otvorenom i 5 ce trositi, a u gradu sam znao i ispod 8 litara ljeti izaci kad sam pazljiv. Tako ne vidim potrebu za plinom, al eto svakom po zelji
Nego jedno pitanje, jel vam se desava zimi kad je bas hladno i tek sjednete u auto, da vam je mjenjac jako tvrd i tesko ide kroz brzine? Meni se to desava, ali problem nakon ove zime je da mi se isto desava i dan danas, znaci i kad se zagriju skroz motor i mjenjac, mjenjac jako tesko ide kroz brzine, posebno tesko mi je ubacivanje u 2 i 4. To mi se desilo sad nakon zime i taj simptom nikako da se povuce. Zna li neko sta bi to moglo biti? Prosle sam godine kontrolisao ulje u mjenjacu i bilo ga je, morat cu to opet uraditi ovih dana, a ako ne bude to, onda, ideje?
Znaci rucica nema onaj lagani "prirodni" hod, nego isto kao da se gura kroz gusto ulje, ide jako tesko u sve brzine. Cesto mi pri prebacivanju u drugu i zakrci, jer ne gurnem dovoljno rucicu mjenjaca do kraja, jer nemam nikakav vise osjecaj kad sam pogodio brzinu. Nije stvar sinhrona druge brzine, jer je on odlican, a i ostale brzine zezaju, a ne samo druga. Lamela ne proklizava il tako nesto...
zimi mora malo teze da ide jer se zaledi ulje u menjacu ne mislim bukvalno zaledi ali tesko ide al kad bi sipao redje ulje u menjac mozda bi malo lakse islo al opet ne moze cim ga upalis da lepo ide u prvu najcesce tesko ide zimi prvih 3,4 min!
xaxaax isto ko meni sinoc preko rupe i nece da upali jaoj boze jel moguce
Nekad hoce da iskoci crash senzor koji prekida napajanje pumpe,u prevodu vrsta prekidaca sa gumenim poklopcem crvene boje,jednostavno se pritisne prstom i vrati nazad.Na mom 1.4 stoji pored posude za kociono ulje.
Fol je da meni i sad ide tesko, a ne samo zimi, sad je temperatura 25-30C po danu. Sumnjam na neki nosac, evo opet sam ga vozio i malo vise paznje obratio na mjenjac, 1, 3 i 5-a brzina idu skoro kao normalno, al ostale i rikverc - ove brzine sto saltam prema dole su katastrofa. Veceras nisam uopste saltao u 2 i 4, krenem prvu pa treca odmah i peta kasnije, sve sam tako vozio, jer je pretesko usaltati u 2 il 4-u...
@MILAN VTS- Znaci moracu i ja da idem da mi pogledaju komp -.-
@boban1982- Probao sam i ja odmah na crash senzor ali nije do njega, provalio sam takodje da mi pumpa ne vrti uopste kada dam kontak, pogledacu sutra da mi se nije ona otkacila, posto bas i nisam imao vremena od posla ovih dana ..
... 1, 3 i 5-a brzina idu skoro kao normalno, al ostale i rikverc - ove brzine sto saltam prema dole su katastrofa...
Znači, pokvaren joystick! Našteluj neutralni položaj ručice menjača, a proveri i nosače motora, da nije zbog istrošenosti poremećen odnos ručice prema menjaču?
Pa da probam ja nesto da kazem, mozda ubodem nesto pamentno.
@VR6: tvoj problem je definitivno do polugica za menjenje brzina, pregledaj ih iz kanala dok neko menja brzine i naci ces uzrok
@Viktor_013: prvo sto mozes da uradis, predpostavljam da si uradio, ali da kazem, skini klemu i ostavi ga bez struje 15-20 min, ako se i dalje isto desava, onda na dijagnostiku, ali kod nekoga ko ima originalnu, jer tako mogu da ti testiraju svaki sistem (gorivo, paljenje..) Ako na dijagnostici nema nista, tipujem na senzor radilice.
@GoranBG i MILAN VTS: u vas dvojicu nisam ni sumljao, znao sam da ce te ga odmah "crack"-ovati
Comment